Microsoft a státní správa

Fórum pro diskusi a připomínkování připravovaných předpisů a jiných legislativních návrhů.

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Fórum slouží pro diskuzi, připomínkování a přípravu předpisů vnějšího světa(zákonů, vyhlášek, evropské legislativy, mezinárodních smluv) - vnitrostranické předpisy diskutujeme zde
  • Do fóra vkládejte návrhy předpisů označené jejich názvem případně návrhy na změnu předpisů.
  • Do prvního příspěvku v tématu vložte odkaz na plný text návrhu.
[iwiki]/zakony/start[/iwiki]
Janek.Wagner
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: ICT konsultant, novinář
Dal poděkování: 1058 poděkování
Dostal poděkování: 1101 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Microsoft a státní správa

Příspěvek od Janek.Wagner »

jachymb píše:
t13ru píše: 1) Pokud skutečně máte dojem, že je ze možné v krátké době nahradit byť pouze OS pracovních stanic, pak je vidět, že o tom skutečně nic nevíte.
Např. software602, který je používán k vyplňování elektronických dotazníků ve verzi pro linux neexistuje.
Našel jsem si, že software602 je nějaká firma, ne přímo software.
Jde o Software602 Form Filler, který tato v podstatě již krachující firma prolobbovala do státní správy a zajistila si zcela nepřiměřené příjmy. Jinak zneužívají vendor lock a produkt sám je vyslovený šmejd...
Josef.Kadlecek
Člen KS Praha
Profese: revizní technik elektro, energetik
Dal poděkování: 707 poděkování
Dostal poděkování: 759 poděkování

Re: Microsoft a státní správa

Příspěvek od Josef.Kadlecek »

Existuje princip: je hrází pro jakékoli informace, odolává všem argumentům a úspěšně drží lidi ve věčné ignoranci: zavrhnout věc ještě před prozkoumáním
Herbert Spencer, 1820-1903 https://cs.wikipedia.org/wiki/Herbert_Spencer
Za sebe - mám vás všecky rád. Akorát před fanatickými "souložníky teoretiky" mě i u Pirátů naučilo se už mít na pozoru.
Neomylné lidi bez váhání devitalizovat!
Odpovědět

Zpět na „Připravované předpisy“