KF Pha 10/2017 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.


Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha

Uživatelský avatar
Pavel.Hajek
Příspěvky: 501
Registrován: 29 čer 2014, 13:07
Profese: učitel
Dal poděkování: 503 poděkování
Dostal poděkování: 1076 poděkování

Re: KF Pha 10/2017 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Pavel.Hajek »

Díky Vaškovi za podporu, ale vzhledem ke svému současnému pracovnímu vytížení a faktu, že musím díky školskému zákonu studovat při zaměstnání další vysokou školu, tak se nebudu ucházet o místo v PKS a soustředím své síly na komunální převrat na Praze 10.

Mám pak výčitky svědomí, když se pustím do více věcí současně a nestíhám je, jak bych si představoval. Pokusím se tedy dělat pro Piráty spíše méně věcí dobře než více věcí špatně.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Hajek za příspěvky (celkem 9):
Vaclav.Fortik, Tomas.Murnak, Roman.Semik, Roman.Kucera, Jiri.Komrska, Jana.Komrskova, Ladislav.Kos, Jan.Lipavsky, IvanF
Uživatelský avatar
Barbora.Hruzova
Příspěvky: 378
Registrován: 27 říj 2013, 22:24
Profese: knihovnice, spisovatelka
Bydliště: Praha 6
Dal poděkování: 1790 poděkování
Dostal poděkování: 826 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 10/2017 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Barbora.Hruzova »

Ucházím se o místo člena předsednictva KS Praha. Členem Pirátů jsem už více než 4 roky a myslím, že jsem pro nás odvedla kus dobré práce. Chtěla bych mít mimo jiné vliv na přijímání nováčků, protože ze všech stran (od členů i příznivců) slyším obavy, aby k nám nebyli přijímáni lidé chtějící se pouze svést na vlně popularity, mající výhradně zištné důvody a kteří nejsou Piráti srdcem a přesvědčením. O sobě můžu říct, že se považuji za slušného a rozumného člověka a ctím svobodu i názory druhých. Zároveň však nehodlám ustupovat tendencím na směrování pirátské strany komerčním a klientelistickým směrem. Budu také kandidovat do zastupitelstva Prahy 7, jiné plány na kariéru u Pirátů nemám. Děkuji předem za případnou podporu a zúčastním se grilovačky na příští schůzi.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Barbora.Hruzova za příspěvky (celkem 8):
Tomas.Murnak, Jan.Lipavsky, Roman.Kucera, Vaclav.Fortik, Ivan.Hruza, Viktor.Mahrik, Jitka.Nazarska, Lenka.Kozlova
Uživatelský avatar
Jana.Komrskova
Krajský zastupitel
Příspěvky: 61
Registrován: 28 zář 2017, 20:40
Profese: náměstkyně primátora hl. města Prahy
Dal poděkování: 272 poděkování
Dostal poděkování: 257 poděkování

Re: KF Pha 10/2017 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Jana.Komrskova »

Vážení členové fóra,

děkuji Pavlovi Hájkovi za nominaci. Ráda bych se vám představila.

Od roku 2014 jsem zastupitelkou v Praze 10 (nestraník). S Piráty spolupracuji od roku 2015 při řešení témat místní komunální politiky (např. Horský hotel, Key investments, ukončení předražené wifi, netransparentnost radnice atd.). Průběžně jsem se účastnila i pirátských schůzí. Svou kandidaturu směřuji na pozici místopředsedkyně.

Přemýšlela jsem, jak svou nominační „řeč“ pojmout. Před nedávnem jsem dostala pár otázek od Olgy Richterové, které rámcově shrnují mou práci na komunální úrovni, ale i informace o o mé osobě – odpovědi naleznete ZDE.
Na otázku, proč jsem se rozhodla kandidovat do KP předkládám své důvody:

-hodlám podporovat místní organizace jak v kampani, tak i po příštích komunálních volbách, v širším kontextu pak podporovat pirátské politiky na krajské úrovni;
-mám v úmyslu pomoci zdůraznit a zviditelnit práci jednotlivých členů a podpořit růst osobností Pirátské strany. Na komunální úrovni lidé preferují volbu konkrétních lidí;
-ochotně předám místním organizacím zkušenosti ze své práce v komunálu;
-ráda poradím místním organizacím s orientací v problematice procesů městských částí a jejich fungování;
-v neposlední řadě se plně ztotožňuji s protikorupčním programem Pirátské strany i s jejím důrazem na zefektivnění chodu a otevření se veřejné správy.

Detaily a výstupy mé dosavadní práce jsou zde web a moje CV.

Děkuji za podporu, Jana

Jana Komrsková

náměstkyně primátora hl. města Prahy
zastupitelka MČ Praha 10
Výbor pro strategický a hospodářský rozvoj a podporu podnikání a inovací ZHMP
Výbor pro výchovu a vzdělávání ZHMP
Finanční výbor MČ Praha 10
Výbor životního prostředí MČ Praha 10

Uživatelský avatar
Daniel.Mazur
Republikový výbor
Příspěvky: 745
Registrován: 25 lis 2013, 10:23
Profese: fyzik
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 744 poděkování
Dostal poděkování: 1572 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 10/2017 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Daniel.Mazur »

Ahoj Pirátky a Piráti,

uznamuji vám svou kandidaturu do předsednictva pražského krajského sdružení. Děkuji Vaškovi za nominaci a důvěru. Někteří jste byli na listopadové schůzi krajského sdružení svědkem mého improvizovaného oznámení. Teď a tady je činím pořádně. :)

Běkem vstupu do strany v polovině 2014 jsem dobrovolničil pro finanční odbor při rozklíčování výpisů z našeho transparentního účtu. Pak jsem se v roce 2016 (po jistém málo aktivním období během práce v Itálii) ujal založení místního sdružení na Praze 5 a začátkem tohoto roku ještě role garanta programového bodu Vzdělávání a věda pro letošní volby. Pracoval jsem v poslední kampani, spolupracuji se zastupiteli a nově i poslanci na tématech souvisejících se vzděláváním. Apostupně se otrkávám mediálně v před- a povolebních debatách. V předsednictvu KS Praha chci usilovat o to:
- aby naše procedury "prostě fungovaly", hlavně při pořád vyšších nárocích na administrativu, technické systémy, větší pozornost médií a podobně nejenom na celostátní úrovni;
- aby Piráti rozumě brzy pokryli celou Prahu na místní úrovni a všude byli aktivní, iniciativní a šli příkladem v transparentnosti a demokracii - máme pro to výborné předpoklady;
- aby co nejlépe fungovala komunikace spolupráce zastupitelů na obcích a magistrátu s členskou základnou;
- aby rostlo povědomí občanů o našich cílech a práci, slábnula síla pověr a pomluv a aby se rozrůstaly řady tváří naší strany v povědomí lidí o další "nosiče vody".

Za necelý rok tu máme komunální volby a musíme se na ně vrhnout se vší vervou. Počítám s tím, že předsednictvo krajského sdružení bude hrát aktivní a veskrze kladnou roli v realizaci kampaně. Zároveň věřím, že se nám podaří pro naši věc opět získat dostatek činných dobrovolníků. Po příštích komunálních volbách opravdu chci vidět Piráty v radách městských částí a města a vidět je prosazovat:
- Prahu jako město, které je skvělé místo k životu: Životní prostředí - to je i rušná ulice. Výstavba je součást geneze města, u každé konkrétní je ale potřeba vyžadovat, aby byla ku prospěchu či alespoň přijatelná místním lidem. Zeleň není modla, ale je nutnou součástí kvality městského života - ve věci zeleně je pro mě vzorem Seattle, ve věci výstavby jsme se už dávno mohli inspirovat podstatně blíž, ve Vídni, v Dijonu, v Barceloně...
- Prahu, která odhodí zábrany a přijme roli centra vzdělanosti zamě: Vzdělání jako prioritu potřebujeme i na úrovni kraje a obcí. Podle mě musí město konečně rozvolnit rovnostářské direktivy omezující počty žáků v různých typech škol a bludy o "potřebách pražského trhu práce", které tu přežívají. Má místo toho sledovat, co funguje ke zlepšování kvality - včetně rozrůstání úspěšných škol a aktivního prací se školami "na chvostě". Dobrá škola je i ta, co má slabé žáky, když jim dovolí rozvinout předpoklady na maximum, špatná může být i tškola, o které se díky PR dobře mluví.
- Prahu jako město dodržující vlastní pravidla a zákony: Politici i úředníci jsou "taky jenom lidé", občas se objeví rozhodnutí proti všemu smyslu - dobroserné, nedbalé nebo zkorumpované. Ještě horší ale je, když úřad trvá na chybném rozhodnutí, někdy dokonce řka "bylo špatné, ale nembudeme to měnit, aby nás někdo nežaloval". Jenom skutečnou reflexí vlastních chyb může úřad přestat být "vrchností" a začít být organickou součástí občanského života... prostě být službou občanům.

Jsem vzděláním fyzik a materiálový vědec a úhrnem přes deset let jsem žil (studoval nebo pracoval) někde jinde - Chicago, Ženeva, Terst - a v hodně mezinárodních týmech. Jestli mě to naučilo něco pro život mimo bublinu akademického výzkumu, bylo to, jak velká porce evidentních rozdílů mezi lidmi je daná tím, co nám říkali učitelé ve škole, rodiče doma a komentátoři v televizi. Jako Piráti usilujeme o pozitivní změny ve společnosti, ale tu osobní "historickou zátěž" nemáme šanci jednoduše rozpustit. Proto nikdy neusilujme o to měnit lidi, usilujme svojí prací o to dostat od nich důvěru a šanci změnit k lepšímu "jen" jejich život.

Dan

Daniel Mazur

+420-602-439-639
daniel.mazur@pirati.cz

"Hey, what does this button do?" (Curiosity)

Ivan.Hruza
Člen KS Praha
Příspěvky: 231
Registrován: 02 srp 2014, 12:06
Profese: Specialista na kybernetickou bezpečnost
Dal poděkování: 108 poděkování
Dostal poděkování: 282 poděkování

Re: KF Pha 10/2017 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Ivan.Hruza »

Ahoj všem,

tímto příspěvkem oficiálně oznamuji svou kandidaturu do předsednictva KS Praha, kde se ucházím i o post předsedy, případně místopředsedy.

V případě zvolení rád navážu na práci, kterou jsem v roce 2014 jako začal jako volební manažer KS Praha v úspěšných komunálních volbách.
Zde je na místě zmínit fakt, že práce našich zastupitelů na Magistrátu hlavního města Prahy, byla jedním z důležitých faktorů, které přispěly k letošnímu "zahákování" poslanecké sněmovny.

Rád bych se tedy v úvodu funkčního období věnoval dkůladné přípravě i realizaci kampaně pro nadcházející komunální volby, které nás čekají během příštího roku.
Kampaň na magistrát, bych rád více propojil s lokálními Piráty městských částí. Přínosem této spolupráce budou nejen lepší výsledky v "krajské" volbě na MHMP, ale i v jednotlivých městských částech kde můžeme pomýšlet nejen na zastupitelská křesla.

Pokud se nám vše podaří, troufám si tvrdit, že v několika městských částech máme šanci získat místa radních a případně i prátských starostů. Funkční spolupráce pirátských zastupitelů MČ a MHMP je směr na který nás v minulosti nebylo dost. Dnes je nás ale víc a tu možnost teď máme!

Nejen proto bych se chtěl též věnovat rozšiřování našeho hejna, které se okolo KS Praha pohybuje. Tím mám na mysli nejen stávající členskou základnu a budoucí zájemce o členství, ale skutečně každého, kdo bude mít zájem se zapojit. Bez ohledu na to, zda jsou registrovaní či neregistrovaní příznivci, dobrovolníci nebo jen sympatizanti je potřeba jim nabídnout možnost se zapojit do konkrétních aktivit, které nás i v období mezi volbami udrží pohromadě a aktivní. Souvisí s tím tedy i problematika našeho společného sídla - PICE a plány na jeho využití, renovaci, či vybudování zcela nového na jiném místě.

Základem vize pro následující funkční období PKS Praha je naše transformace z centrálně orientovaného KS s malým počtem členů na funkční celek KS s několika menšími a fungujícími MS. Postupné rozšíření aktivity z celopražské i na lokální úroveň městských částí nám umožní upirátit kromě magistrátu i lokální radnice.

K tomu ale bude nutné jednotlivá MS propojovat a poskytnout jim především znalosti a zkušenosti, se kterými bude toho bude možné dosáhnout.



Budu rád, pokud mi svým hlasem vyjádříte podporu.



Ivan
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivan.Hruza za příspěvky (celkem 5):
Vaclav.Fortik, Barbora.Hruzova, Viktor.Mahrik, Jan.Lipavsky, Romana.Klimesova
“For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.”
H. L. Mencken
Uživatelský avatar
Lydie.Bartosova
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 556
Registrován: 29 led 2012, 01:43
Profese: vychovatelka
Bydliště: Praha 2
Dal poděkování: 940 poděkování
Dostal poděkování: 1388 poděkování

Re: KF Pha 10/2017 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Lydie.Bartosova »

Navrhuju tyto: Jan Podhajský, Pavel Nazarský, Michael xChaos Polák, Josef Tkadleček
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lydie.Bartosova za příspěvky (celkem 5):
Dalibor.Zahora, Ladislav.Kos, Jitka.Nazarska, Pavel.Nazarsky, Jan.Lipavsky
Vit.Simral
Člen KS Praha
Příspěvky: 372
Registrován: 13 čer 2016, 12:41
Profese: Radní hl. m. Prahy
Dal poděkování: 446 poděkování
Dostal poděkování: 772 poděkování

Re: KF Pha 10/2017 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Vit.Simral »

Vážení členové KF Praha, milé Pirátstvo,

dovolte mi, prosím, oznámit Vám svoji kandidaturu do PKS Praha a požádat Vás o Vaše hlasy.

Mé krátké civilní kurikulum můžete nalézt na pirátské wiki, případně, díky svému unikátnímu jménu, jsem lehce googlovatelný. Ve zkratce: působím jako řešitel GAČRů na Ekonomické fakultě TU Liberec a Filozofické fakultě UHK, v příštím roce se plánuji habilitovat s prací na téma "Corruption: An In-Depth Study of the Czech Case". Jsem jednatelem malé firmičky InvEast, ve které momentálně děláme management consulting a BI pro české zemědělce a bio-producenty. Od malička skautuji, ve volném čase běhám, hraju na saxofon a peču štrůdly.

U Pirátů funguji od května 2016, kdy jsem nastoupil do Senátu jako asistent. Byl to logický krok navazující na mé působení v Rekonstrukci státu.

V kampani do PS jsem měl na starosti fundraising a zároveň zastávám pozici garanta oblasti MPSV, kterou se nyní také už zabývám akademicky.

Na jaře 2018 bych se rád intenzivně podílel na kampani do zastupitelstva hl. m. Momentálně připravujeme s Tiborem Vansou, Martinem Ardenem a dalšími program dostupného bydlení v Praze, což chci i tlačit jako jedno ze stěžejních programových témat kampaně.

Jsem svobodný a bezdětný a abych tento nedostatek alespoň trochu kompenzoval v očích vyšší moci, k narozeninám jsem si koupil rozpadlou kapli a postupně ji renovuji. Něco podobného bych chtěl po říjnu 2018 udělat i se sociální politikou v Praze.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vit.Simral za příspěvky (celkem 9):
Jana.Komrskova, Jaromir.Beranek, Viktor.Mahrik, Jitka.Nazarska, Pavel.Hajek, Jan.Lipavsky, Daniel.Mazur, IvanF, Michael.Polak
Uživatelský avatar
Adam.Zabransky
Krajský zastupitel
Příspěvky: 2126
Registrován: 06 led 2012, 22:10
Profese: politik, vystudovaný právník
Bydliště: Praha 10 - Vršovice
Dal poděkování: 2058 poděkování
Dostal poděkování: 3787 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 10/2017 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Adam.Zabransky »

Ahoj Pirátky a Piráti,

Díky Vaškovi Fořtíkovi za nominaci, nakonec jsem se rozhodl ji přijmout a hlásím se do předsednictva (ne na předsedu). Představím se jen stručně, mé aktivity snad znáte a jestli ne, tak už to asi nedoženeme. :D Členem strany jsem od svých 18 let od roku 2012, nyní jsem již třetím rokem člen pražského zastupitelstva, po sněmovních volbách předseda pirátského klubu. Mimo to studuji (snad) posledním rokem práva na UK, tento rok jsem pár měsíců dvakrát týdně docházel pracovat do jedné malé advokátní kanceláře (po volbách jsem se domluvil, že už chodit nebudu, a zastupitelstvu se od té doby věnuju víceméně full time). V zastupitelstvu hodně bojuji proti politickým trafikám v městských firmách, nevýhodným nájemním smlouvám a korupci, kvůli čemuž se celkem pravidelně dostávám do médií (namátkou: odhalení, že Radmila Kleslová bere 350 tisíc měsíčně z městských firem, že 3 pražští členové ČSSD od městských firem získali za posledních 10 let zakázky za 2 miliardy a že restaurace Ivo Rittiga na Václavském náměstí pronajímá Praha 1 za hubičku, podání trestního oznámení kvůli angažmá Radmily Kleslové ve státních firmách, atd.). Kromě politiky a školy hraju amatérsky volejbal, jsem vegan a efektivní altruista (a sporadicky se proto angažuju v organizacích Otevři oči, Česká veganská společnost a Spolek pro efektivní altruismus).

Podle mě by bylo fajn, kdyby v pražském předsednictvu byl alespoň jeden pražský zastupitel. Doteď tuto úlohu plnil Ondra Profant, ale ten se brzy zastupitelského mandátu bude vzdávat. To je jeden z důvodů, proč do předsednictva kandiduju. Chci se soustředit na volby 2018 a rozvoj pirátských aktivit v městských částech (což s tím souvisí):

a) Piráti by podle mě měli mít samostatnou celopražskou kandidátku a také samostatné kandidátky na městských částech, kde je nás dost, jinde klidně koaliční (ovšem nijak nechci zasahovat do odlišného rozhodnutí oblastní buňky).

b) Aktivně budu hledat a připravovat dobré kandidáty do celopražských voleb (s tím, že schvalování kandidátky, resp. primárky, samozřejmě bude na krajském fóru tak, jak jsme zvyklí). Pro jistotu bych chtěl být připraven na situaci, že v pražských volbách budeme mít až 25 zastupitelů. Zhruba tolik lidí by alespoň zběžně mělo být seznámeno s reálným fungováním města, abychom se pak několik měsíců nerozkoukávali. Z toho důvodu je podle mě rozumné v rozpočtu vyhradit peníze na odměny lidem, kteří se budou věnovat jednotlivým oblastem (např. školství, sociální služby, doprava atd.) - to znamená chodit na výbory, studovat materiály z Rady, studovat kauzy, případně je medializovat atd. Dále by bylo vhodné vytvořit nějaké pracovní skupiny, které se jednotlivým oblastem budou věnovat.

c) Co nejdříve je potřeba začít vytvářet program pro volby. To by pro jednotlivé oblasti měly dělat pracovní skupiny viz bod b), ale je potřeba sestavit i nějaké hlavní priority, asi TOP 10. Vzhledem k mé zkušenosti ze zastupitelstva k tomu myslím mám co říct. :)

d) V rozpočtu na příští rok by podle mě měla výrazně narůst položka pro pražský zastupitelský klub. Jednak si myslím, že je fér zvýšit odměny zastupitelů - dnes dostáváme od Prahy maximálně cca 10 000 Kč měsíčně superhrubého a od Pirátů max 13 500 Kč superhrubého, myslím, že i vzhledem k velmi dobrému PR, které Pirátům děláme, je vhodné tu částku navýšit minimálně o 5 000 Kč měsíčně (aby zastupitelé nejen zvládali naplňovat své základní potřeby, ale aby jim i něco zbylo). Další peníze bychom podle mě měli dávat lidem, kteří se budou věnovat jednotlivým oblastem, viz bod b). No a konečně bych chtěl udělat výběrová řízení na 2 "stínové zastupitele". Naši nástupníci v zastupitelstvu Ondřej Kallasch a Viktor Mahrik si ponechají svůj plný pracovní úvazek (což chápu), takže se zastupitelstvu budou věnovat hlavně po večerech. Abychom dokázali udržet aktivitu v zastupitelstvu (a abych nebyl v kanclu přes den sám a měl s kým konzultovat důležité věci), bylo by podle mě nejlepší vybrat 2 lidi, kteří by dělali fakticky funkci zastupitele, ač by (zatím) nebyli členy zastupitelstva (s tím že budou mít vážný zájem za rok kandidovat). Za obrovskou výhodu považuji, že tito stínoví zastupitelé by po těch několika měsících dost dobře věděli, jak reálně město funguje, a nemuseli by se po volbách rozkoukávat. V neposlední řadě bych chtěl mít nějaký budget na různé analýzy od třetích subjektů. Jako zastupitelé občas potřebujeme odborné vyjádření k nějakému důležitému materiálu nebo pro potřeby podání trestního oznámení.

Dále bych chtěl, aby v rozpočtu vznikla položka pro oblastní buňky, aby aktivní buňky měly možnost si třeba zaplatit na částečný úvazek analytika místních kauz nebo něco podobného.

A v neposlední řadě co se týká rozpočtu na volby, tak tam bych úplně nešetřil (čímž ale na druhou stranu nemyslím, že bychom měli zbytečně utrácet). Praha je pirátská, musíme toho využít, abychom jí provětrali. Větší rozpočet na kampaň si zaslouží i nejperspektivnější místní buňky (typicky Praha 10, ale i třeba Praha 6 a Praha 13).

Schvalování rozpočtu je samozřejmě v kompetenci krajského fóra, jen říkám, jak zhruba budu chtít, aby ho předsednictvo navrhlo.

e) Chtěl bych, aby se nám pořádně rozjela aktivita v městských částech (zatím máme jen pár dobře fungujících buněk). K tomu bude potřeba místním Pirátům poskytnout nějaké know-how, případně tam tu aktivitu vůbec nastartovat. Proto by si podle mě zasloužil navýšit rozpočet na koordinátory dobrovolníků, kteří by tuto agendu měli mít z velké části na starosti. Jde mimo jiné i o oslovování spřízněných lokálních subjektů (třeba aktivních spolků).

Kdybyste se mě chtěli zeptat na cokoliv jiného než jsem popsal, tak do toho. Předem díky za podporu při volbě!

P.S. Chtěl bych, aby předsedou pražského sdružení nadále zůstal Ondřej Profant.

Pražský radní pro majetek, transparentnost a legislativu, člen republikového výboru, vystudovaný právník, bojovník za ochranu zvířat a efektivní altruista.
FB: https://www.facebook.com/piratzabransky Twitter: https://twitter.com/adamzabransky

Uživatelský avatar
Adam.Zabransky
Krajský zastupitel
Příspěvky: 2126
Registrován: 06 led 2012, 22:10
Profese: politik, vystudovaný právník
Bydliště: Praha 10 - Vršovice
Dal poděkování: 2058 poděkování
Dostal poděkování: 3787 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 10/2017 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Adam.Zabransky »

A navrhuju: Anetu Heidlovou, Zdeňka Hřiba, Danu Balcarovou, Olču Richterovou, Jardu Beránka, Tomáše Murňáka, Viktora Mahrika a Ondru Profanta :)

Jinak kandidovat můžete i bez toho, aniž by vás někdo navrhnul. :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Adam.Zabransky za příspěvky (celkem 5):
Vaclav.Fortik, Viktor.Mahrik, Ladislav.Kos, Jan.Lipavsky, IvanF

Pražský radní pro majetek, transparentnost a legislativu, člen republikového výboru, vystudovaný právník, bojovník za ochranu zvířat a efektivní altruista.
FB: https://www.facebook.com/piratzabransky Twitter: https://twitter.com/adamzabransky

Uživatelský avatar
Ondrej.Profant
Technický odbor
Příspěvky: 7962
Registrován: 22 dub 2009, 23:55
Profese: Náměstek člena vlády
Bydliště: Praha 8
Dal poděkování: 15006 poděkování
Dostal poděkování: 8366 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 10/2017 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Ondrej.Profant »

Vážené krajské forum,

rozhodl jsem se opět kandidovat na předsedu. Mou největší slabinou je časové vytížení. Jsem si toho plně vědom. Nicméně čelíme ohromné výzvě, a tou je růst. Samozřejmě máme skvělý výsledek ve volbách, máme výborně našlápnuto v Praze, jsme skvělý tým, máme dobré hospodaření, avšak výzvy růstu jsou mnohem složitější. Musíme pořídit nové PiCe, musíme zvládnout nárůst členské základny, zodpovědně založit MS, vést politická jednání apod. To není jednoduchá činnost, strana se nejspíše bude velmi měnit a PKS musí odolat a trvat na našich principech.

S čím kandiduji:
1) Rád bych uchoval Pirátskou stranu otevřenou. Ve všech významech daného pojmu. Od procesní transparence po softwarovou otevřenost.
2) Rád bych i nadále udržel KS Praha jako lídra krajských sdružení ve straně
3) Rád bych udržel naši "politickou čistotu". Tedy žádné předvolební koalice na magistrát, žádné zbrklé koalice na magistrátu. Ale zároveň rozumné využití zdrojů - investovat čas např. jen do nadějných senátních kandidátů.
4) Konsenzuální vedení kraje
5) Zodpovědné nakládání s pražským rozpočtem (který opět velmi vzroste!)
6) Kontinuita (vedení i politická)

Časové vytížení: Jak jsem již řekl slabinou mé kandidatury je mé časové vytížení. Nejsem vůbec nadšen z toho kolik mám funkcí. Avšak zároveň si neumím představit ve funkci krajského předsedy nováčka. Tato funkce již vyžaduje jisté manažerské zkušenosti, zodpovědnost a znalost pražské politiky. Byl bych velmi rád, kdyby se v následujícím období někdo stal výkoným místopředsedou (klidně částečně placeným), který by se staral o běžnější provoz Prahy. Osobně si myslím, že předseda je hlavně nejvyšší odvolací místo v případě sporů apod. Jak jsem řekl myslím si, že předseda by měl být zkušený a znalý naší strany. Kdyby kandidoval někdo z:
- Adam Zábranský
- Viktor Mahrik
- Pavel Hájek
- Tomáš Murňák
- Dan Mazura
- Olga Richterová
- Dana Balcarová
tak bych s velkou radostí stáhl svou kandidaturu (některé z nich jsem přesvědčoval poslední měsíc). Zároveň si myslím, že se za chvíli ustálí věci ve sněmovně a já budu mít o něco více času než dnes.

Bio: https://www.pirati.cz/lide/ondrej-profant/

profant.eu
náměstek vicepremiéra pro digitalizaci
vedoucí resortních týmů Informatika

Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Praha“