CF 35/2017 Odvolání Jakuba Michálka z RP

Celostátní fórum tvoří všichni členové a je nejvyšším orgánem Pirátské strany.


Moderátor: Předsedající

Pravidla fóra

Na celostátním fóru se vyjadřujte slušně a k věci. Nepřístojnosti budou vykázány do samostatného vlákna.
Než napíšete nový příspěvek, zamyslete se, zda má takovou hodnotu, aby ho musely číst stovky lidí.

Zamčeno
Ivor.Kollar
Člen KS Praha
Příspěvky: 965
Registrován: 05 bře 2017, 11:57
Profese: IT konzultant
Dal poděkování: 2204 poděkování
Dostal poděkování: 2515 poděkování

Re: CF 35/2017 Odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Ivor.Kollar »

Asi dokazem pochopit stiahnutie staznosti z taktickych dovodov (v pripade skutocneho opakovania volieb sa zjavne bojime ze by volebny vysledok mohol dopadnut horsie).

Co ale stale nepovazujem za dostatocne vysvetlene je dovod utajenia celeho procesu. Ivanovo "Režim neveřejného jednání byl zdůvodněn" mi nestaci.
Mate pocit, ze utajenie viedlo k zlepseniu situacie? Ze sa na chybu menej upozornuje a menej sa riesi? Ked uz doslo az na odvolavacky? Myslite si ze media si nevsimnu hlasovanie o odvolavani? Utajili by ste to znovu?

Dalsiu vec ktoru povazujem z dlhodobeho hladiska za obzvlat netakticku, je obetovat zamestanca ktory (podla vlastnych slov, ktore afaik neboli rozporovane) pocuval prikazy nadriadeneho, a konal podla nich.
Uvedomuje si Jakub (a pripadne zbytok RP), ze tymto v praxi dosiahne toho, ze bez pisomneho poverenia sa budu zamestnanci bat spravit cokolvek? Z nasich minulych rozhovorov si pametam ze sa stazoval ze niektori clenovia prilis baziruju na dodrziavani predpisov aj v situaciach ked to zjavne nema zmysel. Stiahnutie staznosti s "obetnym barankom" ale bazirovanie na predpisoch posilni ad absurdum, obzvlast pri zadavani prikazov Jakubom.

Myslim ze obycajne ludske prepac, spravili sme v strese chybu, pretoze v tom bol bordel a nikto poriadne nic nevedel, by mohlo pomoct viac nez 10 stranovy prispevok vysvetlujuci preco bolo vsetko spravne a k ziadnej chybe nedoslo. Tych chyb este bude.
Naposledy upravil(a) Ivor.Kollar dne 28 lis 2017, 13:47, celkem upraveno 1 x.
Ivan.Hruza
Člen KS Praha
Příspěvky: 231
Registrován: 02 srp 2014, 12:06
Profese: Specialista na kybernetickou bezpečnost
Dal poděkování: 108 poděkování
Dostal poděkování: 282 poděkování

Re: CF 35/2017 Odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Ivan.Hruza »

Ivor.Kollar píše:Uvedomuje si Jakub (a pripadne zbytok RP), ze tymto v praxi dosiahne toho, ze bez pisomneho poverenia sa budu zamestnanci bat spravit cokolvek?
Predpis https://wiki.pirati.cz/ao/pravidla/datschr o přístupu ke stranické datovce hovoří IMHO jasně.

Kdo má login, má to poslat za sebe. Kdo ho nemá, musí to podat přes podatelnu AO - Martin Kucera tam ma jediny uzavreny task - Pristup do datovky - Aneta .

Takze se teda ptam - Jak se tam ty dokumenty doted dostavaly? Pokud nemaji loginy, tak to melo jit pres datovku. Pokud loginy maji, pak to meli posilat naprimo a ne tim nekoho ukolovat.

HOWGH
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivan.Hruza za příspěvky (celkem 3):
Ondrej.Profant, Vojtech.Pikal, Ondrej.Moravcik
“For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.”
H. L. Mencken
Uživatelský avatar
Ivo.Vlasaty
Místní předsednictvo
Příspěvky: 2231
Registrován: 31 led 2012, 09:15
Bydliště: České Budějovice
Dal poděkování: 8754 poděkování
Dostal poděkování: 3666 poděkování

Re: CF 35/2017 Odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Ivo.Vlasaty »

Nenechám se v hlasování zviklat emočním nátlakem. Dokonce naopak, pokud nemám pocit sebereflexe (a to nemám, připomíná mi to spíš taktický ústup), právě proto mi nestačí vyvolání jednání o dovolání, ale budu v něm skutečně hlasovat pro odvolání.
Jakub.Michalek píše:Hrozil akutní průser. Museli bychom veřejnosti a v médiích vysvětlovat, proč zpochybňujeme celé volby a proč neznáme obsah stížnosti, pod kterou je Ivan Bartoš podepsán.
Vysvětlit v médiích by to určitě zvládli. Zato jsem dosud nečetl uspokojivou OFFTOPICa to je bohužel běžný problém našich přetížených čelních představitelů, že nemají čas pochopit, na co se jich člověk vlastně ptá, aby dokázali na otázku odpovědět reakci na věcné argumenty, jako například
Lukas.Blazej píše:Zákon č. 247/1995 Sb., o volbách do Parlamentu České republiky, upravuje soudní přezkum v § 86 a následujících. § 86 upravuje přezkum registrační fáze voleb OFFTOPIC(srov. Blažej, L.: Omezení aktivní návrhové legitimace při přezkumu registrační fáze voleb. In: Antoš, M., Wintr J.: Aktuální problémy demokracie. Praha: Univerzita Karlova v Praze, 2017, str. 54), nás se týká § 87:
(1) Podáním návrhu na neplatnost volby kandidáta se může domáhat ochrany u soudu podle zvláštního právního předpisu každý občan zapsaný do stálého seznamu ve volebním okrsku, kde byl poslanec volen, a každá politická strana, politické hnutí nebo koalice, jejíž kandidátní listina ve volebním kraji byla pro volby do Poslanecké sněmovny zaregistrována, (dále jen "navrhovatel"). Návrh je třeba podat nejpozději 10 dnů po vyhlášení výsledků voleb Státní volební komisí.
(2) Podáním návrhu na neplatnost hlasování, neplatnost voleb nebo neplatnost volby kandidáta se může domáhat ochrany u soudu podle zvláštního právního předpisu každý občan zapsaný do stálého seznamu ve volebním okrsku, kde byl senátor volen, každá politická strana, politické hnutí, koalice nebo nezávislý kandidát, jejichž přihláška k registraci ve volebním obvodu byla pro volby do Senátu zaregistrována, (dále jen "navrhovatel"). Návrh je třeba podat nejpozději 10 dnů po vyhlášení výsledků voleb Státní volební komisí.
(3) Návrh na neplatnost hlasování může podat navrhovatel, má-li zato, že byla porušena ustanovení tohoto zákona způsobem, který hrubě ovlivnil výsledky hlasování.
(4) Návrh na neplatnost voleb může podat navrhovatel, má-li zato, že byla porušena ustanovení tohoto zákona způsobem, který hrubě ovlivnil výsledky voleb.
(5) Návrh na neplatnost volby kandidáta může podat navrhovatel, má-li zato, že byla porušena ustanovení tohoto zákona způsobem, který hrubě ovlivnil výsledek volby tohoto kandidáta.
Zatímco u voleb do Senátu je možno napadat naplatnost hlasování, neplatnost voleb a neplatnost volby kandidáta, u voleb do Poslanecké sněmovny je možno napadat pouze neplatnost volby kandidáta. Jediným způsobem, jak docílit přepočítání preferenčních hlasů, je tedy napadnout volbu všech kandidátů.
Jakube, nemám v tuto chvíli čas reagovat obsáhleji, ale sám víš, že tohle není pravda. Pokud nebude napadena volba kandidáta ODS ve Středočeském kraji, nebudou se přepočítávat preferenční lístky pro ODS ve Středočeském kraji. Z tohoto důvodu musela být formálně napadena volba všech. Konec konců právě v tom Středočeském kraji bylo jen na kandidátce ODS blbě započteno přes 2200 preferenčních hlasů a kumulace chyby automatického započítávání pro první čtyři a chyby nezapočítávání preferenčních hlasů pro kandidáty na druhé straně vedla NSS k vyslovení neplatnosti volby Ing. Bendla a vyslovil zvolení Ing. Kupky. Při takto masivním pochybení nelze spolehlivě odhadovat, kde to na mandáty mělo a nemělo vliv - konec konců u ODS ve Středočeském kraji jsem to nepředpokládal. Navíc ke změně pořadí náhradníků došlo v každém kraji. NSS byl připravený přepočet v tomto rozsahu provést (pověřit okresní soudy), kdyby náš návrh považoval za zbytečně široký, neudělá to. Místo citování deset let staré judikatury se podívej do letošního usnesení Vol 58/2017.
...
Pokud jste došli k závěru, že chcete z návrhu vynechat některé strany v některých krajích, nic vám nebránilo návrh zúžit.
S Jakubem si nesedím povahově, ale to neznamená, že jakkoliv zpochybňuju jeho zásluhy a pracovitost a že mu v práci chci bránit nebo ho zbavit všech funkcí. Takže si prosím ušetřeme (hlavně noví členové, že...) narativ, že tohle je snad spor hateři vs. fanklub OFFTOPICRostislava Řehy...ups, pardon, jiný měsíc, jiné jednání... tedy, Ivo Vašíčka...ne, to bylo ještě dřív...tyjo, jestli to není proto, že se snažím měřit všem stejně přísně, tak už jsem zároveň v tolika hate a fanklubech, že se v tom ztrácím :D Jakuba Michálka, držme se v mezích rozumné, věcné diskuse, ne polarizace za každou cenu. Nicméně pokud chci mít v předsednictvu důvěřivé lidi jako Ivan Bartoš nebo Mikuláš Peksa, udělám vše v mezích slušnosti a férovost, aby tam s nimi neseděl člověk, kterému mám problém věřit. A tahle kauza mi připomněla, že Jakubovi opravdu dost dobře nevěřím. A jak on sám zmínil, v tuto chvíli už se hraje i o to, jestli bude místopředsedou v dalším volebním období... Proto bych na něj chtěl apelovat, aby se téhle ambice vzdal. Pozice předsedy poslaneckého klubu je myslím samo o sobě docela vlivná pozice. Už tak to vypadá, že nadpoloviční většina RP bude poslanecká. A kdybychom se sešli jako kolegové v RV, tak to uvítám.

Ivo Vlasatý
České Budějovice
ivo.vlasaty@pirati.cz
792446700

Uživatelský avatar
bape
Příznivec Pirátů – Vysočina
Příspěvky: 31
Registrován: 10 úno 2013, 11:31
Profese: Invalidní důchodce
Bydliště: Jihlava
Dal poděkování: 137 poděkování
Dostal poděkování: 65 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 35/2017 Odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od bape »

Vážené Pirátky a Piráti, doufám, že se nepotvrdí názor komentátora Pečínky z Reflexu a to ten jak se po pár hlasováních Piráti rozpadnou. Řeknu Vám to jak to je a z pohledu obyčejného, oproti mnohým z Vás, jednoduššího člověka. Jakub Michálek je opravdu velmi viditelný Pirát, je nekompromisní v médiích, jsou s Ivanem opravdu viditelní lídři, čímž nechci říci, že ti co jsou méně vidět nejsou tak důležití. K nejasnostem se tu vyjádřil naprosto jasně a já mám z této diskuze pocit, že je tu několik kverulantů kteří prostě raději píšou na fórum, než přímo oslovují toho dotyčného. Dospěli jste k historickému úspěchu a já osobně Vás vždycky volil a moc Vám fandím, ale místo aby Vás úspěch posílil, tak mi příjde z tohoto kroku (odvolání Jakuba Michálka z RP), že Vás rozděluje a že chcete klepnout někoho přes prsty. Prosím, soustřeďte se na to jak pomoci poslancům i straně k tomu, aby příští volby dopadly ještě lépe. Jakub tomu celkově zatím pomáhá a co Vy, kteří ho tu zkoušíte školit?

Dál se k tomu nebudu vyjadřovat, jen jsem chtěl abyste věděli, jak to může vidět nestraník. No a nyní můžete psát, jak je můj příspěvek mimo mísu. Vím, že neni věcnej, ale měl jsem potřebu to sem napsat. Díky.
Tito uživatelé poděkovali autorovi bape za příspěvky (celkem 10):
Olga.Richterova, Bell, Vaclav_Mraz, Tomas.Martinek, Damian.Waloszek, Martin.Smida, Jan.Hora, Homo.Pyratus, Vojtech.Pikal, shamaan
Uživatelský avatar
Olga.Richterova
Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
Příspěvky: 743
Registrován: 12 čer 2009, 20:40
Profese: expertka na sociální politiku/poslankyně
Bydliště: Vršovice, Praha 10
Dal poděkování: 705 poděkování
Dostal poděkování: 2032 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 35/2017 Odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Olga.Richterova »

Ano, jsme pod tlakem. Ano, děláme chyby, všichni. Z dosavadní diskuze mi vyplývá, že a) zoufale chybí administrativní podpora RP, b) chybí vzájemné pochopení: vím, že třeba Ivo své připomínky myslí opravdu dobře a férově, a stejně tak mi z Jakubova vysvětlení přijde, že naprosto dává smysl. Prosím, přestaňme hledat dokonalost - nenajdeme ji. Teď potřebujem svornost a být si vzájemně oporou. To neznamená nekritizovat, ale rozhodně to znamená neodvolávat kvůli takovéto věci, která neznamená "zásadní rozpor s Pirátstvím". Alespoň pro mě.

Kontakt: nejlépe SMS či zpráva přes Signál nebo WhatsApp nebo Zulip. - Čtrnáctidenní osobní dopisy zde: www.olgarichterova.cz - Pirátská expertka na sociální a rodinnou politiku a trh práce.

Uživatelský avatar
Martin.Kucera
Kontrolní komise
Příspěvky: 18636
Registrován: 23 dub 2009, 16:41
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 2165 poděkování
Dostal poděkování: 33830 poděkování

Re: CF 35/2017 Odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Martin.Kucera »

A omluví se Jakub Tobiasovi za to, jak ho poškodil zatažením jeho jména do médií a následně veřejným obviněním z falšování podpisu?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvky (celkem 8):
Ondrej.Kotas, Janek.Wagner, Michaela.Nepejchalova, Homo.Pyratus, Dan.Lestina, trinitrofenol, Vit.Fux, Libor.Adamek

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Uživatelský avatar
Rostislav.Reha
Republikový výbor
Příspěvky: 5254
Registrován: 15 říj 2013, 12:16
Profese: informatik
Bydliště: Ostrava
Dal poděkování: 7637 poděkování
Dostal poděkování: 8838 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 35/2017 Odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Rostislav.Reha »

Ivan.Bartos píše:Prosím vyšetřujícího Rosťu Řehu, kterému zasílám naprosto konkrétní informace do KK, aby zde nekrmil tendenční výklad.
Ja se tu Ivane nevyjadruju k poruseni predpisu, tohle vlakno je o odvolani Jakuba Michalka z RP a ozyvam se jako clen a pouze k tomu, co zde zaznelo (primo od Jakuba, ale i od tebe a Mikulase).
Piratska strana vzdycky resila meritum veci, nikdy ne to, co kdo z toho bude mit. A meritum veci je tady to, ze ty volby evidentne byly spocitany s chybami. A ja fakt chci slyset, jestli jsme zvolenim do PSP fakt uz uplne ztratili tuhle vlastnost a ted budeme resit ne to, jestli je to spravne, ale jestli nam to prospeje nebo uskodi. Kampan je (rekneme) jedna vec, ale tady jsme se vyslovne odmitli postavit za to, ze ve volbach evidentne byly nektere hlasy (minimalne preferencni) spocitany spatne a tudiz spousta volicu (!) byla pripravena o sve volebni pravo. A jediny argument, ktery pro to slysim, je "ohrozilo by to mandat nasich poslancu, ktery ted mame".
Coz je pro me jako clena Piratu neprijatelne.

Neverim na mensi zlo. Je jen velke zlo a zlo, co zatim nemelo sanci vyrust.
exJunior clen KK.
Podporuji myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip

Ivan.Bartos
Republikové předsednictvo
Příspěvky: 10308
Registrován: 11 čer 2009, 09:44
Profese: Senior Oracle Database Engineer / Functi
Bydliště: U Botiče 1390/3, Praha 4 - Michle, 14000
Dal poděkování: 4199 poděkování
Dostal poděkování: 18242 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 35/2017 Odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Ivan.Bartos »

Rostislav.Reha píše:
Ivan.Bartos píše:Prosím vyšetřujícího Rosťu Řehu, kterému zasílám naprosto konkrétní informace do KK, aby zde nekrmil tendenční výklad.
Ja se tu Ivane nevyjadruju k poruseni predpisu, tohle vlakno je o odvolani Jakuba Michalka z RP a ozyvam se jako clen a pouze k tomu, co zde zaznelo (primo od Jakuba, ale i od tebe a Mikulase).
Piratska strana vzdycky resila meritum veci, nikdy ne to, co kdo z toho bude mit. A meritum veci je tady to, ze ty volby evidentne byly spocitany s chybami. A ja fakt chci slyset, jestli jsme zvolenim do PSP fakt uz uplne ztratili tuhle vlastnost a ted budeme resit ne to, jestli je to spravne, ale jestli nam to prospeje nebo uskodi. Kampan je (rekneme) jedna vec, ale tady jsme se vyslovne odmitli postavit za to, ze ve volbach evidentne byly nektere hlasy (minimalne preferencni) spocitany spatne a tudiz spousta volicu (!) byla pripravena o sve volebni pravo. A jediny argument, ktery pro to slysim, je "ohrozilo by to mandat nasich poslancu, ktery ted mame".
Coz je pro me jako clena Piratu neprijatelne.
Omlouvám, se ale argumentů tu znazněla celá řada. Včetně zásadního problému, že byl dokument na NSS odeslán aniž by ho RP vidělo, hlasovalo atd. A to je furt dokola.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivan.Bartos za příspěvek:
Jan.Lipavsky
předseda Pirátů
ivan.bartos@pirati.cz
Uživatelský avatar
Martin.Kucera
Kontrolní komise
Příspěvky: 18636
Registrován: 23 dub 2009, 16:41
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 2165 poděkování
Dostal poděkování: 33830 poděkování

Re: CF 35/2017 Odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Martin.Kucera »

Ivan.Bartos píše: Včetně zásadního problému, že byl dokument na NSS odeslán aniž by ho RP vidělo, hlasovalo atd.
K tomu už jsem linkoval vyjádření Vojty.
Každopádně místo abyste si aspoň napřed od Lukáše Blažeje vyžádali zdůvodnění, proč byla žaloba koncipována právě takto, a seznámili s ním všechny členy RP, tak jste z Jakubovy iniciativy narychlo ve třech učinili rozhodnutí žalobu zlikvidovat (nezvratitelně) a jako bonus to ještě odskákal Tobias.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvky (celkem 8):
Rostislav.Reha, Tomas.Klapka, Lenka.Wagnerova, Jiri.Janecka, Janek.Wagner, Michaela.Nepejchalova, Ivo.Vlasaty, Marek.Necada

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Uživatelský avatar
Rostislav.Reha
Republikový výbor
Příspěvky: 5254
Registrován: 15 říj 2013, 12:16
Profese: informatik
Bydliště: Ostrava
Dal poděkování: 7637 poděkování
Dostal poděkování: 8838 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 35/2017 Odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Rostislav.Reha »

Ivan.Bartos píše: Omlouvám, se ale argumentů tu znazněla celá řada. Včetně zásadního problému, že byl dokument na NSS odeslán aniž by ho RP vidělo, hlasovalo atd. A to je furt dokola.
Ano, je to porad dokola - a porad dokola jsem neslysel zadny vecny argument (ani jeden) pro to, proc jsme tu stiznost stahli. KK nebyla od RP uvedomena o poruseni predpisu, potencialni vinici nebyli vysetrovani a potrestani, misto toho se utajene ta stiznost stahla. Co jsme tim ziskali? Jaka dalsi skoda hrozila, ze jsme udelali tenhle krok?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Rostislav.Reha za příspěvky (celkem 8):
Tomas.Klapka, Lenka.Wagnerova, Jiri.Janecka, Pavel.Moravec, Janek.Wagner, Michaela.Nepejchalova, Ivo.Vlasaty, Marek.Necada

Neverim na mensi zlo. Je jen velke zlo a zlo, co zatim nemelo sanci vyrust.
exJunior clen KK.
Podporuji myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip

Zamčeno

Zpět na „Celostátní fórum“