[procedura] CF 37/2017

Vlákno pro námitky, které se týkají procedury a také pro samostatné řešení procedurálních otázek jednotlivých jednání.

Moderátor: Předsedající

Pravidla fóra
  • Námitku proti proceduře lze podat, pokud nastaly při jednání okolnosti, které by mohly rozhodnutí zpochybnit.
    Námitku je třeba podat bezprostředně, který dá procedurálně hlasovat o námitce. Všechny obdobné návrhy k danému jednání se uplatní najednou.
  • Pokud je usnesení přijato i přes námitku správnosti, může se ten, kdo má hlasovací právo, obrátit na rozhodčí komisi stížností, a požadovat, aby se tato okolnost uvedla do zápisu.
  • Nevykazuje-li usnesení neodstranitelnou vadnost způsobenou absolutním nedostatkem působnosti nebo pravomoci, považuje se za přijaté a může vstoupit v platnost (čl. 6(1) a 6(4) St), což nebrání rozhodčí komisi ve vyslovení neplatnosti, pokud zjistí odstranitelnou vadnost, která by měla vliv na výsledek hlasování.
Uživatelský avatar
Michal.Ketner
Jednatel/ka republikového výboru
Příspěvky: 2889
Registrován: 09 pro 2012, 13:16
Profese: Panda všeho druhu
Dal poděkování: 1908 poděkování
Dostal poděkování: 3381 poděkování

Re: [procedura] CF 37/2017

Příspěvek od Michal.Ketner »

Jiri.Kaderavek píše:No a? Jen že to s pirátskými ideemi nemá vůbec co do činění. Přečti si stanovy. Striktní ochranou soukromí je i právo na anonymní vystupování. V mezních přípúadech se jedná o jediný institut neohrožující vystupujícího na jeho právech. Pamatuješ na anonymous? Jiná věc jsou práva RegP a návštěvníků fóra, ale trvat na tom, aby se návštěvník legitimoval je snad proti duchu všeho co hlásáme.
To je tezky, on totiz Vileta nazor cloveka soudi podle toho, kdo to je za cloveka. Kdzy jsou lidi anonymni, pak nevi co si o tom postu myslet, jeste by uznal pravdu nekomu komu nechce. :fet:
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Ketner za příspěvky (celkem 3):
Michaela.Nepejchalova, Jana.Jirikova, rst

Nejhorsi je lidska ublíženost :fet:

Sebeonanující popisky jaký mám funkce a jak jsem důležitej. :fet:

Uživatelský avatar
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 34580
Registrován: 22 črc 2009, 18:12
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Bydliště: Plzeň 2
Dal poděkování: 31538 poděkování
Dostal poděkování: 25676 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: [procedura] CF 37/2017

Příspěvek od Petr.Vileta »

Michal.Ketner píše:To je tezky, on totiz Vileta nazor cloveka soudi podle toho, kdo to je za cloveka. Kdzy jsou lidi anonymni, pak nevi co si o tom postu myslet, jeste by uznal pravdu nekomu komu nechce. :fet:
Mě se to celkem osvědčilo. Například, když je někdo dnes a denně v lihu, tak může mít IQ 350, ale pořád to bude nevyzpytatelný ožrala s rozpadající se osobností. Když mi někdo 50x zalže, nebudu zkoumat jeho padesáté první sdělení od základu, ale na základě předchozích zkušeností to budu pokládat za další lež a naopak mě bude muset velice usilovně přesvědčovat, že tentokrát, výjimečně, mluví pravdu. Víš jak se to říká, že netřeba znovu objevovat kolo. Nemám to vědecky podložené, ale myslím, že podobně funguje většina lidí. Navíc, některá sdělení jsou prostě jen sdělení a ověřit si je nemůžeš. Když budu mít slovo Ketnera "jnxkkghv nikdy nelže, on těm svým bludům fakt věří", třeba tomu uvěřím. :)

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Uživatelský avatar
Jiri.Kaderavek
Republikový výbor
Příspěvky: 8026
Registrován: 21 dub 2009, 12:58
Profese: programátor, hoteliér, manažer, trenér
Dal poděkování: 2791 poděkování
Dostal poděkování: 8196 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: [procedura] CF 37/2017

Příspěvek od Jiri.Kaderavek »

Tak těm anonymum Petře apriori nevěř, já za sebe mohu říci, že když si čtu post, tak se zcela záměrně nedívám kdo je jeho autorem, možná až ex post. A to právě proto, aby se ve mně nespustila ještě před pochopením merita příspěvku a sdělení ona autocenzura. Možná by byl zajímavý experiment, kdybychom zkusili nějaký (nepersonální) topic sjet s tím, že do něj budeme přispívat pouze anonymně, že tam prostě jména nebudou uvedena. A pokud poznáš přispěvatele podle stylu příspěvku, pak tam to jméno ani nepotřebuješ. Prostě já si nemyslím, že kvůli jednomu sporu tady máme překopávat nějaké dlouhodobě akceptované principy.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Kaderavek za příspěvky (celkem 3):
Lukas.Dubec, Robert.Magni, Pavel.Moravec
Zakladatel České pirátské strany
Svobodu nekoupíte, tu si volíte
https://lide.pirati.cz/personProfile/96/
Uživatelský avatar
Jan.Hora
Kontrolní komise
Příspěvky: 3056
Registrován: 19 led 2016, 15:51
Profese: IT analytik / Software developer (MSSQL)
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 4833 poděkování
Dostal poděkování: 6404 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: [procedura] CF 37/2017

Příspěvek od Jan.Hora »

Taky je tu hledisko, že každá regulace a omezení se dá obejít a jen bychom se vzdali části své otevřenosti, aniž bychom dosáhli zamýšleného cíle. Dokonce i ověřování uživatelů zárukou jiného člena by bylo možné nějak obelstít, protože apriori počítá s tím, že všichni mají svědomí a bude jim "blbé" poškodit toho, kdo se za něj zaručil. Ale když někdo porušuje pravidla podle toho, jak se mu to zrovna hodí, tak mu bude úplně buřt, že si to za něj odnese i nějaký člen strany a klidně získá a zneužije důvěru nějakého nováčka aby dostal, co chce.

Rozumnější mi přijde akceptovat fakt, že prostě občas popřejeme prostoru lidem, kteří si hrajou svoje soukromé hry. Je to nepříjemné, bude se stávat, že ten dotyčný využije naší otevřenosti k rozehrání vlastních her nebo šíření nějakého bludu, ale to je prostě daň za otevřenost, přístupnost a férový přístup. Když se takový člověk projeví, tak ho lze ignorovat, pokud píše očividné blbosti, oddělit případný offtopic nebo vysvětlovat pravdu jako kolovrátek, pokud hrozí, že jeho nesmysly najdou sluchu.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Hora za příspěvek:
Jiri.Kaderavek

Jan Hora
KS Praha
PMS Praha 4
zastupitel MČ Praha 4
jan.hora@pirati.cz
Keep calm and practise Iaido

Uživatelský avatar
TomasMikus
Příznivec Pirátů – Praha
Příspěvky: 594
Registrován: 15 úno 2017, 16:10
Profese: biolog
Bydliště: Praha 3
Dal poděkování: 241 poděkování
Dostal poděkování: 372 poděkování

Re: [procedura] CF 37/2017

Příspěvek od TomasMikus »

Jiri.Kaderavek píše:Tak těm anonymum Petře apriori nevěř, já za sebe mohu říci, že když si čtu post, tak se zcela záměrně nedívám kdo je jeho autorem, možná až ex post. A to právě proto, aby se ve mně nespustila ještě před pochopením merita příspěvku a sdělení ona autocenzura. Možná by byl zajímavý experiment, kdybychom zkusili nějaký (nepersonální) topic sjet s tím, že do něj budeme přispívat pouze anonymně, že tam prostě jména nebudou uvedena. A pokud poznáš přispěvatele podle stylu příspěvku, pak tam to jméno ani nepotřebuješ. Prostě já si nemyslím, že kvůli jednomu sporu tady máme překopávat nějaké dlouhodobě akceptované principy.
nemám do toho co mluvit jako pouhopouhý volič ale piráti by si měli uvědomit, že od těchto voleb ať se Vám to líbí nebo ne jste jinou stranou. Můžete to ignorovat a může se Vám a nám Vašim voličům to pěkně nevyplatit. Je to mnoho otázek ať s fungováním vašeho fóra nebo zvyklostí přijímání nových členů atd. atd,. konkrétní příklad kterého bych se já osobně obával je zabránit zabránit tomu aby k Vám nalezli nespěšní zelení a začali vám vnucovat jejich zelené ideologie, ale jistě i mnoho dalších a dalších rizik samozřejmě, že každé omezení asi jde na úkor vašeho krásného rovnost volnost bratrství, ale co s tím to nevím.
Jinak si dovolím ještě jednu věc. Přemýšlíte nad tím udělat z vašich pirátských listů periodikum? myslím že by jste to mohli dnes ekonomicky zvládnout a udělat něco na čtení v autobuse nebo metru co by obsahovalo např. comics na pokračování, křížovku, pirátské anti-fake news, krimi story na pokračování o vývoji korupčních kauz, bulvární okénko ze života pirátů, a podobné věci ve formátu týdeníku, možná by se to nemuselo ani jmenovat pirátské listy ale nějak neutrálně aby to nebyl na první pohled pouze předvolební plakát. díky za pozornost
Tito uživatelé poděkovali autorovi TomasMikus za příspěvky (celkem 2):
Petr.Vileta, Jan.Hora
Uživatelský avatar
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 34580
Registrován: 22 črc 2009, 18:12
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Bydliště: Plzeň 2
Dal poděkování: 31538 poděkování
Dostal poděkování: 25676 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: [procedura] CF 37/2017

Příspěvek od Petr.Vileta »

Honza.Hora píše:... ale to je prostě daň za otevřenost, přístupnost a férový přístup.
Já nemám daně rád a platím jen to, co vysloveně musím. :D

Podívej se třeba na finanční trh. Banky začaly půjčovat kde komu a po pár letech na to doplatily. Nejen u nás, ale hlavně ve světě. Také to byla daň za větší otevřenost a férový přístup. A také si přestaly ověřovat, komu vlastně půjčují. Jak říkala Perchta - Bílá paní: "Věř, ale komu věříš, měř." Co je špatné na ručiteli? Nebo co by bylo špatného na zařazení mezi RegP až po řekněme 20 příspěvcích na fóru? Ale ne jen nějaké "bump", nebo odkaz v Napsali o nás, ale opravdové sdělení s několika větami. Mě ta naše otevřenost nepřijde jako otevřenost, ale jako naivita a teď, po úspěchu ve volbách, tuplem.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvek:
TomasMikus

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Uživatelský avatar
jnxkkghv
Příspěvky: 118
Registrován: 14 lis 2017, 23:19
Profese: Rychlopravář Biblí Kralických
Dal poděkování: 33 poděkování
Dostal poděkování: 173 poděkování

Re: [procedura] CF 37/2017

Příspěvek od jnxkkghv »

Strana si muze nastavovat pravidla jaka chce, ale porad musi mit na pameti, ze funguje na internetu a internet ma taky svoje pravidla. At chceme nebo ne, je podstatou internetu jakoukoli snahu o blokaci obejit a cenzuru prekonat. Bojujte s vetrnymi mlyny, ale narovinu vam rikam, ze internet porazit nelze.
dobrman, to je prostě takovej ... noo .. prostě dobrman
| ‒ | – | — | ― | … | „ | “ | ‚ | ‘ | » | « | ½ | ¼ | ¾ | × | ‰ | ® | © | ™ | Fotku Stierlitze jako avatara mi zakazali, toz sem nahodil catvatara.

Obrázek
Uživatelský avatar
TomasMikus
Příznivec Pirátů – Praha
Příspěvky: 594
Registrován: 15 úno 2017, 16:10
Profese: biolog
Bydliště: Praha 3
Dal poděkování: 241 poděkování
Dostal poděkování: 372 poděkování

Re: [procedura] CF 37/2017

Příspěvek od TomasMikus »

Petr.Vileta píše:
Honza.Hora píše:... ale to je prostě daň za otevřenost, přístupnost a férový přístup.

Podívej se třeba na finanční trh. Banky začaly půjčovat kde komu a po pár letech na to doplatily. .
k tomu bych jen dodal že banky respektive české banky v devadesátých letech pravděpodobně sloužily především k tomu, aby převedly ze státního rozpočtu prostřednictvím oddlužení a ještě před tím, než se zametly veškeré stopy předáním do zahraničních rukou, stovky miliard na "podnikání" komunistických a stbáckých kádrů.

ještě k časopisu o kterém jsem psal výše bych dodal jednu podstatnou věc uvědomte si že mezi vašimi voliči byla skutečně nezanedbatelná řada starších lidí, kteří vám fandili a ztrácí s vámi kontakt, právě proto že na ulici je po kampani již nikdo neoslovuje a tištěné pirátské listy byyi jediným zdrojem informací o Vás!!!!! to že máte( měli jste ) mnoho příznivců ze strany starších lidí vám určitě potvrdí každý, kdo se podílel na rozdávání pirátských listů, zkuste toto téma prosím posouvat dál případně zde založit na toto téma samostatné vlákno díky.
Naposledy upravil(a) TomasMikus dne 28 lis 2017, 19:47, celkem upraveno 1 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi TomasMikus za příspěvek:
Petr.Vileta
Uživatelský avatar
Jan.Hora
Kontrolní komise
Příspěvky: 3056
Registrován: 19 led 2016, 15:51
Profese: IT analytik / Software developer (MSSQL)
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 4833 poděkování
Dostal poděkování: 6404 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: [procedura] CF 37/2017

Příspěvek od Jan.Hora »

Petr: Pozor, já nerozporuju to, že by se registrovaný uživatel měl nejdřív představit (i třeba formou "jsem úředník, nechci odhalit svou totožnost" následovanou tím, že tam nějaký pirát dá post "já vím kdo to je a ručím za něj"). Jen si myslím, že je dobré ponechat to neformální formou. Formální zpřísnění nezabrání ve vstupu těm, co nemají problém zalhat nebo jinak fixlovat, ale mohlo by snadno poškodit nebo odradit někoho, kdo chce jednat slušně (a akorát nemá rád, když hned musí udělat informační striptýz).

Tj. nebránil bych rozhodně nikomu v registracích a čtení fóra. V psaní do fór určených pro jednání členů bych jim osobně nebránil taky - feedback od příznivců i od oponentů by neměl být komplikován administrativními kroky, dovedu si ale představit kompromis, kdy každý registrovaný se nějakou formou představí (v případě potřeby tajit identitu se za něj někdo zaručí) a pak teprve dostane právo přispívat. Pokud by si to takhle přála většina, tak budiž. Víc bych ale v tomto směru nepodnikal, nakonec bychom zpřísňovali a zpřísňovali až bychom nebyli otevřenou stranou.

Nic z toho ovšem nemá vliv na můj názor, že by stálo za to obětovat deset minut denně na blokaci účtů uživatelů, kteří porušují rozhodčí nález a na přesun jejich postů někam do offtopic tématu (odklidit do archivu, ale nemazat). Ono se to dá sice taky obejít, ale proč to někomu usnadňovat, že ano.

Jan Hora
KS Praha
PMS Praha 4
zastupitel MČ Praha 4
jan.hora@pirati.cz
Keep calm and practise Iaido

Uživatelský avatar
jnxkkghv
Příspěvky: 118
Registrován: 14 lis 2017, 23:19
Profese: Rychlopravář Biblí Kralických
Dal poděkování: 33 poděkování
Dostal poděkování: 173 poděkování

Re: [procedura] CF 37/2017

Příspěvek od jnxkkghv »

Zamky na dveris odradi jenom ty, kteri je neumeji otevirat bez klicu.
Nic z toho ovšem nemá vliv na můj názor, že by stálo za to obětovat deset minut denně na blokaci účtů uživatelů, kteří porušují rozhodčí nález a na přesun jejich postů někam do offtopic tématu (odklidit do archivu, ale nemazat). Ono se to dá sice taky obejít, ale proč to někomu usnadňovat, že ano.
Nemuzes vyhrat proti surove sile jednoduchych shellovych skriptu aneb "mam tu na foru pres 9000 zaregistrovanych uctu".

EDIT: Je to uplne stejna argumentace, kterou pouzivaji zastanci cenzury internetu... tedy... ano vime, ze je blokace neucinna a poslapavaji se tim prava obcanu, ale prece to tem smejdum nebudeme ulehcovat.
Tito uživatelé poděkovali autorovi jnxkkghv za příspěvky (celkem 3):
Michaela.Nepejchalova, Homo.Pyratus, Lukas.Mamula
dobrman, to je prostě takovej ... noo .. prostě dobrman
| ‒ | – | — | ― | … | „ | “ | ‚ | ‘ | » | « | ½ | ¼ | ¾ | × | ‰ | ® | © | ™ | Fotku Stierlitze jako avatara mi zakazali, toz sem nahodil catvatara.

Obrázek
Zamčeno

Zpět na „Procedurální námitky a jednání“