CF 35/2017 Odvolání Jakuba Michálka z RP

Celostátní fórum tvoří všichni členové a je nejvyšším orgánem Pirátské strany.


Moderátor: Předsedající

Pravidla fóra

Na celostátním fóru se vyjadřujte slušně a k věci. Nepřístojnosti budou vykázány do samostatného vlákna.
Než napíšete nový příspěvek, zamyslete se, zda má takovou hodnotu, aby ho musely číst stovky lidí.

Zamčeno
Uživatelský avatar
Vojtech.Pikal
Administrativní odbor
Příspěvky: 26151
Registrován: 19 srp 2010, 23:45
Profese: politik, informatik
Bydliště: Olomouc
Dal poděkování: 36906 poděkování
Dostal poděkování: 30040 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 35/2017 Odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Rád bych podotknul, že Jakub má v každém případě nárok na závěrečné slovo.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvky (celkem 3):
Petr.Vileta, bape, rikimaru

Profil, Vedoucí AO; KaS, ZO; vedoucí MRT Demokracie v rezignaci
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky.

Uživatelský avatar
Jiri.Kaderavek
Republikový výbor
Příspěvky: 8027
Registrován: 21 dub 2009, 12:58
Profese: programátor, hoteliér, manažer, trenér
Dal poděkování: 2792 poděkování
Dostal poděkování: 8199 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 35/2017 Odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Jiri.Kaderavek »

Pro mne je podstatná schopnost sebereflexe, přestože jsem přesvědčen, že i v případě jejího vyjádření je opravdu těžké jí dlouhodobě dostát, právě pro přílišnou kumulaci vlivu, funkcí, moci v organizaci. Samozřejmě hovořím z vlastní zkušenosti, protože teprve s odstupem času a pozic je člověk schopen zhodnotit své jednání z jiného pohledu než z tunelu, ve kterém se zcela nepochybně Jakub a mnoho dalších ve straně nachází. V okamžiku, kdy víte o všem co se ve straně šustne a členové se na Vás obracejí v nejrůznějších věcech a máte s organizací své plány, v takovém případě je obrovsky těžké nesklouznout k tomu, že člověk začne demokratické principy nahrazovat zkratkou. Je to zřejmě zákonité, v rámci hesla, že moc korumpuje. Já osobně bych byl rád za řešení, kdy by dotyční uznali, že to byl přešlap a dojeli mandát v poklidu. Nemyslím si, že tady chceme rozdávat symbolické facky, podle mého je vždy lépe, aby věc končili smírem a mi měli alespoň jakousi jistotu, že jsme se navzájem pochopili a že se jedná o přátelský šťouchanec.

Takže za mne, opravdu bych byl rád, kdyby Jakub uznal přešlap a udržel svůj vysoký standard, který mu umožňuje být tak přísný a důsledný ke svému okolí. Musíme vždy začínat u sebe, víme. Podle toho dopadne i hlasování (a třeba nejen v tomto vlákně, ale také na CF 2018 v Brně).

EDIT: Ještě jednu věc chci dodat. Jakýkoliv pocit odcizení mezi poslanci a členy strany je absolutně nežádoucí, protože bude neustálá snaha nás trhat. Doufám tedy, že i to Jakub zváží, protože nekonsensuální řešení může nakonec zničit dlouholetou práci nás všech. Předem Jakube dík.
Zakladatel České pirátské strany
Svobodu nekoupíte, tu si volíte
https://lide.pirati.cz/personProfile/96/
Janek.Wagner
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 3215
Registrován: 26 úno 2012, 19:46
Profese: ICT konsultant, novinář
Dal poděkování: 3870 poděkování
Dostal poděkování: 4291 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 35/2017 Odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Janek.Wagner »

Vit.Jurasek píše:Jakub mi přijde hodně schopný a jsem moc rád, že kope za nás
Já bych to hodnocení poněkud posunul: Jakub je všehoschopný a kope především za sebe.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Janek.Wagner za příspěvky (celkem 2):
Michaela.Nepejchalova, Lenka.Wagnerova
Uživatelský avatar
Jakub.Michalek
Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
Příspěvky: 12336
Registrován: 22 čer 2009, 14:54
Profese: poslanec
Bydliště: Žižkov - Praha 3
Dal poděkování: 5377 poděkování
Dostal poděkování: 20687 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 35/2017 Odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Jakub.Michalek »

Ahoj všichni,

celých 8 let v Pirátské straně jsem se vždy snažil dělat, co jsem považoval za správné. Měl jsem možnost v Pirátské straně spolupracovat s celou řadou lidí, kterým za to děkuji. Věřím, že ti, kdo mě za ta léta osobně znají, ví, že jsem někdy až moc upřímný, ale myslím to dobře :-).

Rád bych teď obhájil svoje dobré jméno a vysvětlil kauzu odeslání a stažení stížnosti na volby. O podané stížnosti jsem se dozvěděl od Ivana Bartoše, protože od nás chtěl novinář vyjádření k tomu, proč zpochybňujeme platnost celých voleb. Na webu ČT jsme si ověřili, že Piráti měli podat nějakou stížnost, o čemž většina předsednictva nic netušila. Byl jsem v šoku, když jsem v datové schránce odeslaný návrh našel a zjistil jsem, že skutečně zpochybňuje platnost celých voleb, všech kandidátů ve všech okrscích. Navíc pod ním byl bez jeho vědomí podepsán Ivan Bartoš a předsednictvo návrh vůbec neschválilo.

Hrozil akutní průser. Museli bychom veřejnosti a v médiích vysvětlovat, proč zpochybňujeme celé volby a proč neznáme obsah stížnosti, pod kterou je Ivan Bartoš podepsán. Vojtu Pikala se nám nedařilo kontaktovat, mluvil jsem s Lukášem Blažejem, Tobiasem Esnerem a Martinem Kučerou. Od nich jsem se dozvěděl, že Vojta o podání věděl, ale zbytku předsednictva ho nepředložil.

Zneplatnění voleb u drtivé většiny poslanců nepovažuji za korektní a nedokázal bych ho obhájit na veřejnosti. Korektně napsaná stížnost se měla týkat pouze poslanců, na jejichž zvolení mohly mít vliv problematické okrsky - tahle zcela zásadní a poměrně náročná úvaha však ve stížnosti nebyla. Proto jsem navrhl, abychom informovali soud, že byl návrh podán osobou, která k tomu nemá kompetenci. Soud nám v tom dal za pravdu a věc odložil. V minulosti jsme podávali volební stížnosti, abychom zrušili uzavírací klauzuli - teď ale máme 22 poslanců a můžeme rovnou navrhnout změny těchto zákonů.

Teď, když se na to dívám zpětně, uznávám, že jsem udělal chybu. Když jsem celou situaci veřejně vysvětloval, byl jsem zbytečně arogantní. V té chvíli jsem se zabýval od rána do večera vyjednáváním, nastavením fungování klubu a přípravou na každodenní mediální výstupy. Tyto úkoly beru velice zodpovědně a chci odvést co nejlepší práci. Štve mě, že se snažím dělat maximum a přitom jsem po zásluze diskreditován. Stačí se jen podívat na příklady šířených nepravd:
  • Jsem neférově obviněn z toho, že jsem měl ostatní členy předsednictva uvést v omyl, což mohou ostatní členové předsednictva bezpečně vyvrátit.
  • Není pravda, že jsem z Tobiase udělal podvodníka, naopak jsem mu osobně napsal, že je v tom nevinně a že pouze konal podle pokynů svého nadřízeného. Pouze jsem uvedl, že návrh podala neoprávněná osoba, což je dikce zákona.
  • Všechny žádosti o příspěvek na mandát, na které je odkazováno, jsou podávány jako rutinní s vědomím předsednictva. Souhlas předsednictva se zásadními akty navenek, jako byla podaná stížnost, vyžadují přímo stanovy, nikdy je nepodávali asistenti bez souhlasu předsednictva. Zde se můžete sami přesvědčit, že v minulosti volební stížnost předsednictvo prokazatelně schvalovalo.
V celé této věci nám jde přece o to, abychom upozornili na chybné sčítání hlasů, nikoliv abychom zneplatnili celé volby. Lukáši Blažejovi jsem předal kontakty na novináře, díky čemuž bylo téma popularizováno a vznikl tento článek na Seznam zprávách.

Závěrem bych vám chtěl říci, že bych rád pokračoval ve vedení strany jako místopředseda. Za poslední rok jsem inicioval některá zásadní rozhodnutí, někdy kontroverzní, ale věřím, že správná. Jde např. o krajské koordinátory, volební výbor, nový rozpočtový systém včetně hlídání peněžních toků (díky kterému nebyla kampaň na dluh) a jako první jsem cca před rokem inicioval první setkání volebního štábu, který vedl nejúspěšnější a nejlepší kampaň v historii českých Pirátů. Rád bych dál pokračoval jako místopředseda strany a poslanec.

Budu rád, pokud se z této situace všichni poučíme a posuneme kulturu v Pirátské straně o krok dál, zlepšíme komunikaci a budeme v našem společném úsilí táhnout za jeden provaz. Není potřeba při pochybení hned někoho odvolávat, očerňovat a šířit pomluvy. Přikláním se k osobnímu řešení sporů, jsme lidé a téměř vše se dá řešit domluvou.

Těším se na spolupráci a děkuji za podporu, pokud se rozhodnete hlasovat proti mému odvolání. Čeká nás důležitý úkol, a to obhájit v příštím roce náš výsledek, vyhrát volby v Praze, prosadit naše priority ve Sněmovně a postavit starosty po celé České republice.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jakub.Michalek za příspěvky (celkem 104):
Ivan.Bartos, Jana.Kolarikova, Jan.Lipavsky, Tomas.Martinek, Mikulas.Ferjencik, Frantisek.Kopriva, Ondrej.Kallasch, Martin.Duska, Jiri.Hoskovec, Ladislav.Kos, Zdenek.Hrib, Jiri.Kaderavek, Karel.Nejedlik, Vaclav_Mraz, Michal.Novak, Ondrej.Polansky, Jan.Posvar, Jiri.Ulip, Antonin.Schejbal, Frantisek.Navrkal, Robert.Magni, Jakub.Dedek, Michal.Jokes, Petr.Lysek, Jitka.Novotna, Lukas.Barton, Jaromir.Beranek, Albert.Diok, Pavel.Sramek, Lukas.Dubec, Adam.Zabransky, Vaclav.Urban, Jan.Podhajsky, Zdenek.Brejsa, Jan.Mejsnar, bape, Martin.Hradela, Ivo.Vlasaty, Pavel.Nazarsky, Jan.Licka, Olga.Richterova, Lukas.Kolarik, Ondrej.Profant, Jan.Novak, Vendula.Polanova, Bara.Soukupova, Marek.Paris, Jitka.Nazarska, Jan.Skala, Michaela.Krausova, Jiri.Dohnal, Petr.Kricensky, Pavel.Kralicek, Marek.Habrun, Barbora.Stuchla, Vit.Simral, Tomas.Zmuda, Tomas.Murnak, Simona.Mikusova, Daniel.Mazur, Martin.Jiranek, Damian.Waloszek, Stanislav.Pesek, Tibor.Vansa, anonym64374, Vojtech.Pikal, Robert.Rames, Giuseppe.Maiello, Ondrej.dj-bobr.Ulehla, Martin.Cryo.Broz, rikimaru, Vera.Marusiakova, Milus.Kotisova, Jana.Komrskova, Annette.Heidlova, Martin.Rejman, Daniela.Bila, Jiri.Komrska, Tomas.Semenec, Zbynek.Konvicka, Tomas.Karlik, Michael.Polak, Ondrej.Moravcik, Romana.Klimesova, Vit.Fux, Michaela.Krupickova, Michael.Lesko, Josef.Kubat, Jaroslava.Vatay, Filip.Krska, Pavel.Volk, Miroslav.Kraus, Vladimir.Schulz, Lukas.Hejduk, Josef.Krajc, Vitezslav.Repka, Jiri.Kaderavek.sen, Michaela.Kleslova, ItoldYouSo7227, Pavel.Kviz, Josef.Janu, Roman.Sedlacek, Ondrej.Kolek, Stella.Maria.Valentova

Jakub Michálek, předseda poslaneckého klubu Pirátů a vedoucí resortního týmu Spravedlnost
Nenič mě, sloužím všem. :)

Ivan.Bartos
Republikové předsednictvo
Příspěvky: 10308
Registrován: 11 čer 2009, 09:44
Profese: Senior Oracle Database Engineer / Functi
Bydliště: U Botiče 1390/3, Praha 4 - Michle, 14000
Dal poděkování: 4199 poděkování
Dostal poděkování: 18242 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 35/2017 Odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Ivan.Bartos »

Dobrý den, mrzí mě, že se zde projednává tento konstrukt, který zcela zastírá primární průšvih. Více jsem se rozepsal v jiných vláknech, a že jich zase je.

Zda o něčem věděl Vojta, nebo nevěděl, je zcela irelevantní. Myslím, že mi to, že o tom "věděl Vojta" řekl večer Lukáš Blažej do telefonu. Zde se řeší podle mého názoru zcela nesmyslně Jakub Michálek a jeho odvolávání? Za co prosím? Že ostřeji reagoval na zjevné lži?

Věc se nikdy nehlasovala před podáním! Došlo k podání bez vědomí RP a naopak označení důvodů "administrativní chyby" je velmi tolerantní přístup k tomu, jak to proběhlo. Zlý zlý Jakub:-)

Nejsem si ani vědom, že by Jakub Michálek něco zamlčel.

Věc jsme řešili od večera, kdy se ozvala média, telefonicky se všemi zainteresovanými. Řešili i přes maximální exponování v této době.

Vojta Pikal byl v den, kdy jsme věc probírali ve Sněmovně, nedostupný přes jakýkoliv kanál.

Zajímalo by mě, a je to v prvním příspěvku, jaké "zatajil další důležité okolnosti" má autor podnětu k odvolání Jakuba na mysli.

Nechci se vymezovat vůči Markovi Nečadovi, ale bohužel je podání postaveno na domněnkách a pocitech a hlavně sugestivně "podle všeho", "intriky", "arogance", "že Jakub bytostně potřebuje hlídat, aby zůstal pirátem a nesklouznul k tomu, že účel světí prostředky", "pročež takováto argumentace zní poněkud účelově." Aby zůstal Pirátem? Z jaké pozice Vít Jurášek opět hodnotí "aby zůstal Pirátem". Jsem já ještě vůbec Pirátem? Zeptám se Vítka někdy osobně.

Já jsem tak nějak nastavenej už delší dobu, že domněnky a sugestivní výklad by neměly být stavěny nad fakta.

Faktem je, že samotné podání v takto důležité věci nemělo podporu statutárního orgánu, který je kompetentní v této věci. Zda byly vyvinuty potřebné kroky , aby to takto bylo? Podle mě ne. Žádný z kanálů směrem k RP nemá ani čárku.

Faktem také je, že "běžnou praxí" odchází přes datovku věci, které jsou repetitivní, kopírují nějaký schválený proces, nebo prošly historicky hlasováním příslušného orgánu. To se v tomto případě nestalo.

Faktem je, že jediným důvodem, se kterým jsme pracovali, bylo právě mediální faux pas, protože na zmíněné "intriky" ve věci zvrácení stažení žádosti a) nebyl čas b) nebyl prostor a ani důvod, protože žádost odešla aniž by, a pozor to je na celý věci ta největší haluze, o ni kdy RP jako orgán hlasovalo a kromě 1 člena o ní bylo RP vůbec správně spraveno.

Odvolávání Jakuba za řešení "administrativní chyby", kterou vygeneroval někdo úplně jiný, mi přijde fakt za hranou. Dikce a formulace podnětu také. Omlouvám se za ostřejší reakci. Je to moje poslední vyjádření v této věci.

Podrobný popis skutečnosti jsem již podal na vyžádání Rosťovi Řehovi do KK, která věc řeší a který mě oslovil.
Ivan
předseda Pirátů
ivan.bartos@pirati.cz
Uživatelský avatar
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 34600
Registrován: 22 črc 2009, 18:12
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Bydliště: Plzeň 2
Dal poděkování: 31560 poděkování
Dostal poděkování: 25689 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 35/2017 Odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Petr.Vileta »

Děkuji Jakubovi za jeho vyjádření, ačkoliv mě jeho stanovisko
Zneplatnění voleb u drtivé většiny poslanců nepovažuji za korektní a nedokázal bych ho obhájit na veřejnosti. Korektně napsaná stížnost se měla týkat pouze poslanců, na jejichž zvolení mohly mít vliv problematické okrsky ...
jde silně proti srsti. Osobně se domnívám, že by NSS nešel tak daleko, aby celé volby prohlásil za neplatné, ale mohlo by se stát, že se nám v Libereckém kraji změní jeden poslanec, možná bychom o jednoho či dva celostátně přišli a možná bychom jednoho či dva získali navíc. Nevíme to, protože k přepočítání nedošlo. Víme jediné, že v letošních volbách byl pěkný bordel, což se potvrdilo u stížnosti ODS.

Mám jednu otázku na Jakuba: šlo stížnost nějak upravit, aby se týkala například jen hlasů pro Piráty v Libereckém kraji a "zpětvzít" ten zbytek? Nebo stížnost přepracovat a poslat znovu? OFFTOPICSmazat pár odstavců ve Write snad není problém. Tedy (snad) právnicky "odstranit odstranitelné vady"?

A otázku na zbytek předsednictva: Kdybyste o stížnosti věděli včas a mohli o ní hlasovat, hlasovali byste PRO nebo PROTI jejímu podání?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvky (celkem 5):
Lenka.Wagnerova, Robert.Magni, Pavel.Moravec, Ivo.Vlasaty, Vendula.Polanova

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Uživatelský avatar
Mikulas.Peksa
Poslanec/poslankyně Evropského parlamentu
Příspěvky: 4625
Registrován: 29 lis 2012, 08:33
Profese: europoslanec, ajťák, fyzik
Dal poděkování: 7811 poděkování
Dostal poděkování: 11918 poděkování

Re: CF 35/2017 Odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Mikulas.Peksa »

Petr.Vileta píše:A otázku na zbytek předsednictva: Kdybyste o stížnosti věděli včas a mohli o ní hlasovat, hlasovali byste PRO nebo PROTI jejímu podání?
PROTI, pokud by byla psana takto plosne, jak byla (tj. zpochybnila napr. i muj mandat). Pro poradek - v Usteckem kraji jsem byl zvolen s 1835 prednostnimi hlasy, druhy nejvetsi pocet mel Frantisek Navrkal s 862 (coz je 3,07 %). Ja jsem byl na kandidatce prvni, Franta druhy, oba tedy mezi prvnimi ctyrmi. Pokud on ma krouzku malo a nepreskocil 5 % hranici nutnou pro to, aby se menilo poradi, zadne odpocitavani spatnych krouzku to nezmeni.

Pripadal bych si jako pitomec, kdybych zaroven zpochybnoval, ze mam na mandat narok, a zaroven tvrdil "....Slibuji na svou čest, že svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí." Pokud nekdo trpi takovou schizofrenii, tak je asi jedinym logickym resenim se mandatu rovnou vzdat.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvky (celkem 4):
Frantisek.Navrkal, Jan.Licka, Ondrej.Profant, Stanislav.Pesek
Mám blog, jsem na Facebooku, Twitteru, Instagramu a Mastodonu.

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
Janek.Wagner
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 3215
Registrován: 26 úno 2012, 19:46
Profese: ICT konsultant, novinář
Dal poděkování: 3870 poděkování
Dostal poděkování: 4291 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 35/2017 Odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Janek.Wagner »

Mikulas.Peksa píše:
Petr.Vileta píše:A otázku na zbytek předsednictva: Kdybyste o stížnosti věděli včas a mohli o ní hlasovat, hlasovali byste PRO nebo PROTI jejímu podání?
PROTI, pokud by byla psana takto plosne, jak byla (tj. zpochybnila napr. i muj mandat).
Mandát by zpochybnilo až přepočítání hlasů, pokud by tam byly chyby.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Janek.Wagner za příspěvky (celkem 3):
Petros.Michailidis, Ivo.Vlasaty, Marek.Necada
Uživatelský avatar
Jiri.Kaderavek
Republikový výbor
Příspěvky: 8027
Registrován: 21 dub 2009, 12:58
Profese: programátor, hoteliér, manažer, trenér
Dal poděkování: 2792 poděkování
Dostal poděkování: 8199 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 35/2017 Odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Jiri.Kaderavek »

Janek.Wagner píše:
Jakub.Michalek píše:Není potřeba při pochybení hned někoho odvolávat, očerňovat a šířit pomluvy. Přikláním se k osobnímu řešení sporů, jsme lidé a téměř vše se dá řešit domluvou.
Jakube, budu osobní.

Jsi zákeřný a arogantní, o tom tvém "osobním řešení sporů" jsem se přesvědčil ve několika rozhodčích řízeních, kde jsi projevil jen svou deformovanou touhu po zničení odpůrců zneužitím všech dostupných kliček v předpisech, které jsi sám napsal. Nemáš právní vědomí a porušování a zneužívání obecného práva i stranických předpisů je ti jen cestou k moci.

Není v tobě už nic lidského a z této ukázky tvého pokrytectví mi je vysloveně na blití.

Jsi zrůda.
Já se chci zeptat pana předsedajícího, je tohle jednání celostátního fóra nebo cirkus J. Wagnera. A proč má vůbec celostátní fórum strpět takovéto absolutně subjektivní ad-hominem vulgární útoky na svého člena od návštěvníka fóra? My se zde snažíme dospět ke konsensu, vyjasnit nějaký interní stranický spor. Tohle sem opravdu nepatří, s politickou kulturou to nemá co do činění a prosím o vyčlenění do zvláštních záznamů. Osobní útoky nepatří do rozpravy jednání.
Zakladatel České pirátské strany
Svobodu nekoupíte, tu si volíte
https://lide.pirati.cz/personProfile/96/
Uživatelský avatar
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 34600
Registrován: 22 črc 2009, 18:12
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Bydliště: Plzeň 2
Dal poděkování: 31560 poděkování
Dostal poděkování: 25689 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 35/2017 Odvolání Jakuba Michálka z RP

Příspěvek od Petr.Vileta »

Mikulas.Peksa píše:
Petr.Vileta píše:A otázku na zbytek předsednictva: Kdybyste o stížnosti věděli včas a mohli o ní hlasovat, hlasovali byste PRO nebo PROTI jejímu podání?
PROTI, pokud by byla psana takto plosne, jak byla (tj. zpochybnila napr. i muj mandat). Pro poradek - v Usteckem kraji jsem byl zvolen s 1835 prednostnimi hlasy, druhy nejvetsi pocet mel Frantisek Navrkal s 862 (coz je 3,07 %). Ja jsem byl na kandidatce prvni, Franta druhy, oba tedy mezi prvnimi ctyrmi. Pokud on ma krouzku malo a nepreskocil 5 % hranici nutnou pro to, aby se menilo poradi, zadne odpocitavani spatnych krouzku to nezmeni.
Eee? To jsem nějak nepobral. Byl jsi první a ještě navrch jsi dostal víc kroužků, než druhý Franta. Teoreticky tedy nehrozilo, že byste se vyměnili. Ale i kdybyste se museli vyměnit, jako ti dva v ODS, tak tebe by nehřálo u srdce, že by se tam oprávněně dostal Franta, kterému blbě započetli kroužky? :?

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Zamčeno

Zpět na „Celostátní fórum“