CF 32/2017 Volba Republikového výboru

Celostátní fórum tvoří všichni členové a je nejvyšším orgánem Pirátské strany.


Moderátor: Předsedající

Pravidla fóra

Na celostátním fóru se vyjadřujte slušně a k věci. Nepřístojnosti budou vykázány do samostatného vlákna.
Než napíšete nový příspěvek, zamyslete se, zda má takovou hodnotu, aby ho musely číst stovky lidí.

Zamčeno
Uživatelský avatar
Martin.Kucera
Kontrolní komise
Příspěvky: 18635
Registrován: 23 dub 2009, 16:41
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 2165 poděkování
Dostal poděkování: 33830 poděkování

Re: CF 32/2017 Volba Republikového výboru

Příspěvek od Martin.Kucera »

Já myslím že se nedá tvrdit že "nepřijal", spíš se ještě nedostal k aktualizacím (všimni si že ještě nezanesl ani Míšu Vodovou). Momentálně je toho strašně moc.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvek:
Petra.Smutna

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Tobias.Esner
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 7802
Registrován: 22 čer 2013, 12:03
Dal poděkování: 5022 poděkování
Dostal poděkování: 3823 poděkování

Re: CF 32/2017 Volba Republikového výboru

Příspěvek od Tobias.Esner »

Petra.Smutna píše:To Tobias: vzhledem k blizicimu se deadline se chci zeptat, proc jsi moji kandidaturu neprijal, je nejaky procesni zadrhel, prosim? Diky za reakci, Tobi.
nedemagogovat prosím

to že sem neměl čas ji zaregistrovat, neznamená, že jsem ji nepřijal
OFFTOPIC30.11.2017 mi končí kontrakt u pirátu a lítám mezi právníkem a hledáním práce
Tobias.Esner
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 7802
Registrován: 22 čer 2013, 12:03
Dal poděkování: 5022 poděkování
Dostal poděkování: 3823 poděkování

Re: CF 32/2017 Volba Republikového výboru

Příspěvek od Tobias.Esner »

Registruji další tři kandidáty
Oznámení moderátora:
registrovaných kandidátů máme 10, přípustných 7
Uživatelský avatar
Michaela.Schwarzova
Člen KS Ústecký kraj
Příspěvky: 786
Registrován: 19 úno 2012, 18:00
Bydliště: Blahuňov
Dal poděkování: 1006 poděkování
Dostal poděkování: 541 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 32/2017 Volba Republikového výboru

Příspěvek od Michaela.Schwarzova »

Vážené celostátní fórum,

tímto postem bych se Vám chtěla představit jako kandidátka do Republikového výboru.
Ve straně jsem, už přes půlku její existence, to je přibližně pět a půl roku, a tím patřím k úředně nejstarším členům krajského sdružení Ústeckého kraje.
Tamtéž, už třetím volebním obdobím zastávám pozici místopředsedkyně v krajském předsednictvu, kde řeším hlavně personalistiku, komunikaci se členy a jejich spokojenost.

Když mi Mikuláš založil nominaci, která získala dostatečnou podporu , řekla jsem si, že se pokusím využít své zkušenosti a nominaci přijmu. Je také na čase vytáhnout paty z "Kraje" a začít se spolupodílet i celostátně.

Jsem momentálně na rodičovské dovolené, v pracovním životě se jinak pohybuju kolem sociální práce.
Ráda bych v RV zachovala kontinuitu vývoje strany a chtěla bych i nadále udržet statut strany, která je budovaná odspodu a záleží jí na svých členech.

Můj profil : https://ustecky.pirati.cz/lide/michaela-schwarzova/
Nominace: clenske-podnety-f350/nominace-do-rv-t38312.html
Uživatelský avatar
Radek.Holodnak
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 2640
Registrován: 06 pro 2012, 20:51
Profese: filozofický antropolog
Bydliště: Žatec
Dal poděkování: 1397 poděkování
Dostal poděkování: 2075 poděkování

Re: CF 32/2017 Volba Republikového výboru

Příspěvek od Radek.Holodnak »

Vážení Piráti,

s díky všem, kteří to umožnili, přijímám nominaci do volby do Republikového výboru (clenske-podnety-f350/nominace-do-rv-t38312.html)

Asi by se hodilo, abych řekl pár slov, ve kterých vám představím, co bych v rámci výkonu mandátu přijal jako výsostně vlastní agendu:

- Přál bych si, a udělám pro to všechno, dokud budu Pirátem, aby strana byla i nadále stranou budouvanou odspoda. Co jsem ja´u Pirátů, vždycky jsem to chápal tak, že zdrojem stranické vůle a moci jsou především základní organizace, tedy krajská a místní sdružení. Ta přijímají členy, ta řeší lokální záležitosti, ta jsou přítomna přímo v regionech, vysvětlují, kampaňují, dělají reklamu, pracují pro Piráty. Rád bych, aby to takto zůstalo. Aby základním konstituentem stranické moci zůstali nadále členové sdružení především v regionálních sdruženích. Určitě si nemyslím, že by se tímto idologickým nositelem měl stát jakýkoliv nadřazený orgán. Bylo by špatně, aby "vůle Pirátů" byla formována z RP či z RV. Nadále má být zakládána v jednáních celostátního fóra a v agendě regionálních sdružení.
Proto vás asi nepřekvapí, že jsem vystoupil proti různým záměrům potrestat konkrétní lidi v regionech za nedávný volební úspěch tím, že se vlastně sebereme místním sdružením právo rozhodovat o svých členech, tedy o tom, koho přiberou do svého kolektivu. Na rozdíl od centralistů či papalášů, kteří si myslí, že nejlépe rozhoduje hlava pomazaná sedící 100 km v úřadě, ze kterého se do působiště MSek podívá jednou za dva roky, si myslím, že nejlépe O SOBĚ rozhodují SAMI lidé. Nechápu, kde se bere přesvědčení, že o tom, jak má vypadat konkrétní kolektiv a jak zabránit tomu, aby byl takový kolektiv infiltrován podvodníky, hochštaplery, politickými podnikateli či krysami, by měl rozhodovat někdo, kdo daný kolektiv zpravidla tak dobře nezná, ale především NIKDY NEMŮŽE ZNÁT LOKÁLNÍ PODMÍNKY A LIDI LÉPE, NEŽ TI, KTEŘÍ V DANÉ LOKALITĚ OPRAVDU ŽIJÍ.
Chceme-li jako strana zabránit infiltraci a "ukradení" či nějakému zásadnímu ideologickému rozvratnému kataklyzmatu (ála Svobodní), věřím, že tomu dokáží zabránit právě ti, kteří znají konkrétní realitu v konkrétní chvíli na konkrétním místě. Krajská sdružení by měla iniciovat vznik místních sdružení tam, kde mají PROVĚŘENÉ a ODPOVĚDNÉ dlouholeté členy, kteří by měli být garantem toho, že i oni budou Piráty rozšiřovat poctivě, upřímně a bez postranních úmyslů.
V první řadě bychom si měli i nadále VĚŘIT. Věřit jeden druhému, jako jsme si věřili před volbami. Nelíbí se mi povolební hysterie, která jakoby s sebou přinášela "konec starých časů" a s ním i konec všeho dobrého, co před volbami bylo. Jasně - nyní jsme superexponovaní, jsme opravdu ohroženi přívalem členů, který nezvládáme, a hrozí, že někde vznikne vylrybařící buňka - ale proboha, věřme si! Nenechme kvůli volebnímu úspěchu chcípnout vše, co jsme budovali předchozích 8 let (konkrétně já 5 let, v prosinci mám výročí, a MS Žatec existuje 4 a půl roku). Netransformujme stranu v mašinérii byrokratickyćh nařízení a omezení, nestanovujme tvrdá bezvýjimečná pravidla tam, kde to není opravdu nutné. Zachovejme lidský rozměr, snažme se řešit konkrétní problematiyk a konkrétní případy, nepaušalizujme, a hlavně - neoznačujme ti, kteří nejvíce stojí za naším úspěch, paušálně za loupežníky stranické ideologie a velrybáře. Uvědomme si, že místní sdružení, kterým nyní hrozí, že ztratí značnou část své autonomie, jsou nejoperativnějšími jednotkami, a věřím, že bez silné sítě místních sdružení (tedy minimálně v každém 20 000 městem v kraji mít MSko) jako strana nemůžeme dlouhodobě setrvat. Řekněme si narovinu, že 500 lidí je volnočasový klub. 5 000 lidí je strana. A já jsem proto, abychom se nezakonzervovali (protože na to doplatila TOPka, například), naopak - abychom pokračovali dál, aby se i nás týkal nějaký progres a abychom i nadále byli co nejvzdálenější sektářství a elitářství.

- Přesto si myslím, že by měl být lépe nastavený systém přijímání členů. Měla by existovat nějaká základní sada pravidel, zájemce by se měl fyzicky představit a vůbec bych nebojoval proti čekacím lhůtám. V žádném případě si však nemyslím, že je nutné být natolik rigidní, abychom každou výjimku ihned postihovali a automaticky ji pokládali za nějakou snahu infiltrovat či poškodit stranu. My musíme být operativní a operativně se přizpůsobovat tomu, co se děje. Dynamika je cílem k příštímu ještĚ lepšímu volebnímu výsledku. Opakuji ale, že nejvíce kompetentní pro přijímání členů jsou ti, kteří osobně znají místní prostředí. Nikdo mi ale prosím neříkejte, že to zajistí kraje. Že ty jsou kompetentní. Nejsou. Zatím to pořád bylo "Hele, toho znám, za toho se zaručuju, toho berem." Rád byc,h aby praxe toho, že na jednu schůzi přijde cizí člověk a na druhé schůzi je automaticky přijat, skončila. To je to, co je nebezpečné. Každý dobrý předseda MS ale ví, že rovnice "čím víc členů, tím víc Adidas" opravdu neplatí.

- MS Žatec (dnes Žatec - Kadaň) jsme založili necelý půlrok po vstupu do strany. Zpětně lze vidět, jaké to bylo riziko. Ale byla jiná doba. Bylo jaro 2013. Kdybychom si tehdy do sdružení nabrali 50 lidí, mohli jsme ovládnout celý kraj a s tolika členy i zamíchat hlasováním CF. Jenže my jsme to neudělali. Protože to není správné. Získali jsme důvěru svých kolegů na kraji a od té doby se je snažíme neustále přesvědčovat, že ačkoliv jako integrální část kraje, si nejlépe o svých věcech rozhodujeme sami.
Je to tedy už 4 a půl roku, co jsme dostali možnost především s Víťou Konečným a Tomášem Weidischem vytvořit tuhle místní buňku, která v období kolem eurovoleb platila za výstavní vlajkovou loď strany (tzv. pirátské tvrze). Jsem na to fakt docela pyšnej. Bylo nás svého času opravdu hodně. Nicméně jsme těsně neuspěli v komunálních volbách a zájem lidí časem upadl. Teď se znovu vracíme "na výsluní", doufám.

- Tím jsem si udělal úvod k tomu, co já vlastně můžu nejvíce nabídnout: Mám pětileté zkušenosti předsedy místního sdružení, které svého času fungovalo jako hodinky a dalo se považovat za vzorové. A snad tohoto stavu znovu dospějeme. Mám zkušenosti člověka, který hned v osmnácti vstoupil do partaje a od devatenácti vedl MS. Dnes je mi 24 a já "jsem ještě nedostal rozum", jak by řekli někteří. Pořád mě to baví, pořád mi to hodně dává, a mám pocit, že i já mám stále co dávat Pirátům. Za tu dobu se z Pirátů stala integrální součást mého já. Nedokážu si představit, co by se mělo stát, aby tahle symbióza skončila. Vedle hudby je to moje největší životní vášeň. Vím tedy, jaké to je vybudovat místní buňku, nabírat a hlídat členy, vymýšlet regionální akce, přoádat koncerty, přednášky, festivaly - to všechno už máme za sebou. Zvládli jsme to všechno jako nadšení mladí kluci. Dneska jsme už poučení dospěláci. A myslím, že zrovna mé zkušenosti se založením, vedením a působením místních sdružení by mohly být v následujícím období cenné a přínosné. Pokud byste se mě zeptali na to, jak bych jedno uvětou shrnul cíl svého působení v RV, bylo by to zřejmě: "Pomoct založit, vybudovat a vést co největší počet odpovědných a přínosných místních sdružení." Protože si myslím, že v tomhle jsem prostě nejlepší.

- Kromě výše zmíněného, co mě opravdu zajímá nejvíc, mám dobré komunikační a publikační schopnosti. Určitě bych v RV mohl jako bonus k výše jmenovanému působit jako článek, který z RV pořizuje a vytváří mediální výstupy. Napsat tiskovku je pro mě rutinní záležitost pár minut.

- Vzhledem k tomu, co nás čeká, bych byl také rád, kdyby strana více organizovala školení a vzdělávací programy pro členy, a to tedy nejen v Praze.

- Nakonec už jen douška: V RV budu garantem toho, že zůstaneme věrní sami sobě. Svému programu, ideologii a zásadám. Ačkoliv strana a její představitelé by dle mého měli být schopni vládnout zdravou dávkou machiavellismu a pragmatismu, tyto tendence nikdy nemsí překročit mantinely toho, abychom se sami na sebe mohli podívat do zrcadla.
Já to udělat můžu. Udělám v RV vše proto, abychom se na sebe mohli do zrcadla dívat jako celá strana. V příštím období bude nejvíce vzácnou vlastností rovná páteř, pevné zásady a kostruktivní kritika. S tím do volby RV jdu.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Radek.Holodnak za příspěvky (celkem 7):
Frantisek.Navrkal, Petr.Vileta, Jan.Kochert, Lukas.Dubec, Ivo.Vlasaty, Zdenek.Hrib, Vaclav.Hrdlicka
Uživatelský avatar
Lenka.Kozlova
Příznivec Pirátů – Jihočeský kraj
Příspěvky: 3167
Registrován: 11 čer 2012, 09:34
Profese: vychovatelka
Dal poděkování: 9057 poděkování
Dostal poděkování: 3408 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 32/2017 Volba Republikového výboru

Příspěvek od Lenka.Kozlova »

Ahoj CF,
tímto doručuji nominaci Dany Balcarové, kandidátskou řeč jistě dodá.
clenske-podnety-f350/nominace-do-rv-sou ... 38292.html
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lenka.Kozlova za příspěvek:
Martin.Smida

Podporuji myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip

Tobias.Esner
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 7802
Registrován: 22 čer 2013, 12:03
Dal poděkování: 5022 poděkování
Dostal poděkování: 3823 poděkování

Re: CF 32/2017 Volba Republikového výboru

Příspěvek od Tobias.Esner »

registruji tři nové kandidáty
Žádám kandidáty aby odstranili závady v přípustnosti k volbě....
Dále žádám kandidáty, aby aktualizovali své prezentace
Zejména pak Poslance, žádám, o aktualizaci kandidatury na zvolení a tak ;)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tobias.Esner za příspěvek:
Vojtech.Pikal
Uživatelský avatar
Lydie.Bartosova
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 556
Registrován: 29 led 2012, 01:43
Profese: vychovatelka
Bydliště: Praha 2
Dal poděkování: 940 poděkování
Dostal poděkování: 1388 poděkování

Re: CF 32/2017 Volba Republikového výboru

Příspěvek od Lydie.Bartosova »

Ahoj CF,
doručuji svou nominaci clenske-podnety-f350/nominace-do-rv-sou ... 38292.html , děkuju a přijímám.
Řeč dodám co nejdříve.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lydie.Bartosova za příspěvek:
Ivo.Vlasaty
Tobias.Esner
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 7802
Registrován: 22 čer 2013, 12:03
Dal poděkování: 5022 poděkování
Dostal poděkování: 3823 poděkování

Re: CF 32/2017 Volba Republikového výboru

Příspěvek od Tobias.Esner »

registruji celkem 9 přípustných kandidátů a 5 nepřípustných
Uživatelský avatar
Marek.Houser
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 638
Registrován: 24 srp 2015, 14:35
Profese: marketingový specialista, sportovec, DJ
Dal poděkování: 571 poděkování
Dostal poděkování: 940 poděkování

Re: CF 32/2017 Volba Republikového výboru

Příspěvek od Marek.Houser »

Zdravím Pirátky a Piráty!

Chtěl bych poděkovat za podporu v nominaci a zvedám tímto vhozenou rukavici a kandiduji do RV.

Nejprve se krátce představím: Jmenuji se Marek Houser, je mi (ještě pár dní) 28 let, narodil jsem se ve Zlíně, bydlím v Uherském Hradišti, jsem členem Pirátů, předseda MS UH a 4. místopředseda KS Zlínský kraj. Během uplynulé kampaně jsem se v kombinaci s prací v digitální agentuře PRIA staral o komunikaci na pirátském Facebooku. Aktuálně pracuji jako asistent poslance Františka Elfmarka, pirátského reprezentanta Zlínského kraje. Mimo jiné mám za sebou dva roky práce v Deníku.

Nejsem u Pirátů oficiálně dlouho (žádost o členství 2015, přijetí až 2017), ale o to intenzivněji jsem se během letošní kampaně zapojil a poslední měsíce s Piráty prožil. Dostal jsem možnost naplno využít řadu mých know-how z manažerských, mediálních a eventových oborů a poznal jsem v Pirátech jak předpokládanou skvělou politickou partaj, tak i velmi schopný pracovní tým. I když jsme volby 2017 dotáhli ke zdárnému konci, určitě všichni víme, že to vzhledem k převážně dobrovolné práci a nevelkému množství finančních prostředků nebyla úplně procházka růžovou zahradou a mnoho věcí šlo udělat rychleji, lépe a pod menším tlakem. Po 21. říjnu 2017 se Piráti proměnili z politicky bohaté a finančně podprůměrné partaje do bohaté strany po všech směrech a na našich budoucích výsledcích a projektech by to mělo jít úměrně poznat.

Už nyní jsou pro mě Piráti nejen koníčkem a životním stylem, ale i full-time pracovní náplní a je to mimo povinností a zodpovědnosti hlavně zábava! V tomto směru bych se chtěl ubírat i nadále a své vědomosti a zkušenosti nabídnout i na půdě Republikového výboru.

Mezi mé cíle, kterých bych chtěl v RV dosáhnout, patří:

- Dohlédnout na rozumné a přiměřené investice do strategických projektů a lidí. Peníze nás nesmí zkazit, tak jak si to mnozí konkurenti přejí. Musíme být nadále schopní transparentně a s rozmyslem nakládat s financemi, které v rukou máme. Nesmí se vytratit radost z dobrovolné pirátské práce a finanční odměna by neměla být motivací no. 1. Na druhou stranu je nutné investovat do HW, SW, lidí a služeb v oblastech, kde se profesionalizaci vyhnout nedá.

- Udržet nadále maximální transparentnost pro většinu stranických systémů, rozhodnutí a kroků. V letošní kampani se ukázalo, že i když se někteří konkurenti pokusili naši transparentnost použít proti nám, sami si nabili ústa. Otevřené dveře k informacím jsou naší největší devízou.

- Zapracovat na efektivnějším systému náboru nových členů/příznivců a jejich motivaci k práci pro Piráty. Měl by se zdokonalit "balíček" informací, které nováček poté, co se nám ozve, získá. Aktuálně jsme v období náborového boomu, což je na jednu stranu skvělé, ale zároveň nejsme schopni nové lidi dostatečně rychle a kvalitně uvádět do našich systémů.

- Postarat se o zefektivnění našich IT systémů. Nejsem programátor, ale mám zkušenosti s vývojem mobilních aplikací, testování UX a získáváním zpětné vazby na nové prostředí. Dle mého (a to určitě nikomu neříkám nic objevného) potřebujeme rychle přejít pryč ze současného fóra, nastavit nové komunikační kanály, sjednotit weby a poskytnout lákavější formu získávání informací o Pirátech pro veřejnost (diskutované mobilní aplikace). Piráti by měli dostát svému jménu a pověsti a být na vrcholu IT řešení mezi politickými stranami. Nechtějme být kovářem, jehož kobyla je bosa.

- Pomoci straně s efektivnějším přenosem relevantních informací z interního prostředí směrem k veřejnosti. I když je vzdělanost a vyšší zájem lidí asi snem nás všech, velká část novinářů a spoluobčanů zůstane i nadále lenivá a my bychom se měli intenzivněji starat o to, aby se k ním dostávalo více výstupů. I s ohledem na probíhající strategické kroky v kompetencích MO bych chtěl zvýšit mediální gramotnost na celostátní, krajské i oblastní úrovni.

Děkuji předem všem, kteří se rozhodnou mě podpořit.

MH

Marek "MARRA" Houser | ZLK | UB
Facebook | Instagram | X | LinkedIn | Bluesky | marek.houser@pirati.cz

Zamčeno

Zpět na „Celostátní fórum“