Evidence kontaktů a schůzek

Informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.


Zamčeno
Uživatelský avatar
Ondrej.Profant
Technický odbor
Příspěvky: 7962
Registrován: 22 dub 2009, 23:55
Profese: Náměstek člena vlády
Bydliště: Praha 8
Dal poděkování: 15006 poděkování
Dostal poděkování: 8366 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Ondrej.Profant »

Dne 16. 11. 2017 jsem se sešel s Helenou Svatošovou z IuRe, na schůzce jsme probírali několik témat, která se dotýkají její odbornosti. Jednalo se zejména o podání k Ústavnímu soudu ohledně data retention z dílny IuRe (IuRe má v plánu vyjednávat o širší podpoře, pošlou nám další podklady), o Národní zdravotní registry (se kterými jsou problémy při předávání dat, budu dále řešit na plánované schůzce s ÚZIS) a o E-recepty (u kterých jsme se shodli na kritice jejich zastaralého návrhu a špatných integracích).

Dále jsme hovořili o její možné spolupráci na expertní úrovni, v rámci které bych chtěl využít její expertízy v oblastech ochrany osobních údajů a občanských práv. Jedním z aktuálních témat, u kterého zřejmě využiji její pomoc, je nařízení GDPR a jeho dopady na organizace státní správy. Shodli jsme se, že k tomuto tématu pravděpodobně v budoucnu též zoorganizujeme ve spolupráci s Otevřenými městy seminář, na kterém bychom probrali dopady GDPR na obce.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Profant za příspěvky (celkem 6):
Vit.Simral, Filip.Krska, Petr.Vileta, Frantisek.Kopriva, Vojtech.Pikal, Vit.Fux

profant.eu
náměstek vicepremiéra pro digitalizaci
vedoucí resortních týmů Informatika

Uživatelský avatar
Lukas.Blazej
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 775
Registrován: 24 lis 2010, 18:04
Bydliště: Ústí nad Labem - centrum
Dal poděkování: 888 poděkování
Dostal poděkování: 1369 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Lukas.Blazej »

Dnes jsem jel z Prahy s Ladislavem Derkou (soudcem Vrchního soudu v Praze), jeho ženou a synem (mým spolužákem z práv, který zároveň žádá o členství) na volební jednání Nejvyššího správního soudu v Brně. Cestou jsme probírali řadu právních otázek i systémových problémů v justici. V Brně jsme při čekání na zahájení jednání zašli na jídlo.

Poskytnuté výhody: žádné
Přijaté výhody: svezení autem, zaplacení hranolek a kávy
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Blazej za příspěvky (celkem 3):
Filip.Krska, Alexandr.Mansurov, Petr.Vileta
Tel. 778702712
Adam.Komenda
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 132
Registrován: 06 zář 2017, 15:39
Profese: Student práv
Dal poděkování: 178 poděkování
Dostal poděkování: 197 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Adam.Komenda »

Jako asistent poslance Mikuláše Peksy za něj přidávám zápis: Dne 17.11 jsme šli ve složení Mikuláš Peksa, Aleš Štibal, Michal Ketner na pochod za svobodu v Litomeřících, na akci jsme potkali několik zelenych. Po akci jsme si sedli s předsedou místního sdružení Litoměřice Strany zelených Mgr.Petrem Panašem a probírali jsme potenciální spolupráci v komunálních volbách v Litoměřících.

Poskytnuté výhody: nic
Přijaté výhody: Nějaké info jak to funguje na Litoměřické radnici.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Adam.Komenda za příspěvky (celkem 2):
Ivo.Vlasaty, Filip.Krska
Uživatelský avatar
Pavel.Vrbicky
Místní předsednictvo
Příspěvky: 329
Registrován: 30 bře 2017, 08:42
Profese: technický poradce - strojírenství
Bydliště: Hradec Králové
Dal poděkování: 379 poděkování
Dostal poděkování: 394 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Pavel.Vrbicky »

16.11. jsem šel na pivo s Petrem Vošoustem (předsedou reg organizace TOP09 v Hradci Králové). Tématem byla smlouva města HK s Veolia HK. Petr Vošoust je v dozorčí radě VAK a vysvětlil mi vztahy mezi VAK, Veolia a Královehradecká provozní. (Děláme si v tom jasno v rámci přípravy na Komunální volby.)
Žádné výhody nebyly přijaty ani poskytnuty.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Vrbicky za příspěvky (celkem 2):
Filip.Krska, Ivo.Vlasaty

Svět patří těm, co se neposerou.
(Charles Bukowski)

Uživatelský avatar
Tomas.Dostalek
Člen KS Vysočina
Příspěvky: 30
Registrován: 06 lis 2013, 11:07
Profese: daňový poradce
Bydliště: Chotěboř
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 61 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Tomas.Dostalek »

Včera proběhlo oficiální setkání chotěbořských Pirátů (já a Roman Kubát) se zástupci Zelených (Martin Kovačka) a TOP09 (Petr Albrecht a David Šafránek). Předběžně bylo dohodnuto, že do komunálních voleb půjdeme společně v rámci koalice. Lídrem společné kandidátky bude David Šafránek z TOP09. Další společné setkání je naplánováno na neděli 17.12., kdy budeme řešit název koalice, obsazení kandidátky a společný program.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Dostalek za příspěvek:
Filip.Krska
Uživatelský avatar
Tomas.Kolacny
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 3191
Registrován: 04 kvě 2012, 01:22
Bydliště: Brno - Židenice
Dal poděkování: 1592 poděkování
Dostal poděkování: 3846 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Tomas.Kolacny »

Ahoj, pokusím se stručně shrnout něco, co moc stručně shrnout nejde, tak to prosím berte v potaz, na vyžádání můžu dodat detailnější info.

Dnes jsem se na formátu vedení města Brna setkal s podnikatelem Liborem Procházkou ve věci jednání o majetkovém vypořádání lokality Ponava.

Zasvěcení do problematiky: OFFTOPICMěsto brno má dlouhodobě zájem vybudovat v území brněnské ponavy několik sportovišť (fotbalový stadion, víceúčelovou halu, aquapark, ... území Ponavy vymezeno zde. K lokalitě existuje územní studie a konkrétně pro stavbu fotbalového stadionu je zkompletována dokumentace pro územní rozhodnutí. Pozemkově je oblast až na hotel Boby scelena v majetku města Brna, bohužel na některých pozemcích jsou zbudované komunikace, které v majetku města nejsou, ale jsou v držení společností ovládaných právě Liborem Procházkou (komunikace včetně technických sítí a další nemovitosti. Tyto nemovitosti fakticky blokují město v rozvoji oblasti a současně (a to je ten větší problém), jelikož se jedná o veřejně přístupné komunikace, je už v současnosti ve prospěch pana Procházky rozsouzeno bezdůvodné obohacení na úkor města (rozsouzeno cca 5 milionů ročně, potenciálně k rozsouzení dalších cca 10 milionů ročně + nějaké finance zpětně - z dlouhodobého hlediska je hodnota jeho nemovitostí včetně výnosů odhadována na čtvrt miliardy). O nějaké formě vypořádání se mluví už minimálně 2. funkční období, od Procházky kontinuálně zaznívá, že je jeho záměrem zhodnocovat majetek a tedy že odmítá prodej za finanční prostředky a že si na zhodnocení svých nemovitostí rád počká. Minulé vedení města Procházkovi zaslalo seznam cca 60 nemovitostí s výzvou, aby si z nich vybral ty v odpovídající hodnotě, za které by vlastněné nemovitosti byl ochotný směnit. Na tahle jednání navázal majetkový odbor MMB pod současným vedením a výstupem byl seznam 9 velmi lukrativních bytových domů s nebytovým parterem v úplném centru města (podotýkám, že tato jednání byla bez mé účasti). Po zveřejnění této informace se jak od nájemníků, tak od vedení příslušné městské části, tak i od široké veřejnosti zvedla extrémní vlna nevole, což vedlo k současné situaci, kdy část koalice za směnou za domy stojí a část koalice ji z různých důvodů odmítá. Ještě doplním, že soudy o zbylá bezdůvodka jsou momentálně pozastaveny oběma stranami, ale od Procházky zaznívá, že pokud se nedomluvíme brzo, nechá si ta bezdůvodka rozsoudit a město mu časem zaplatí víc, než kolik chce ve formě směny nyní.

V úvodu jednání jsme si ještě jednou prověřili nabývací tituly pana Procházky ke všem nemovitostem, u kterých uvádí držení, což Procházka doložil ve všech případech (pro vlastní jistotu si se všemi teoretickými vlastníky uzavřel smlouvu o narovnání, aby bylo jeho vlastnictví ještě méně zpochybnitelné). Dále jsme se bavili o jeho postoji k celé situaci - stojí si za záměrem vybudování velkého developerského projektu, pro který ovšem nemá ani oporu v územním plánu, ani oporu ve vedení města. Dále jsme tedy řešili, zda je ochotný nemovitosti prodat/směnit, Procházka opět potvrdil, že o prodej nemá zájem a že pokud se má bavit o směně, chce něco, co pro něj bude dostatečně lukrativní (pokud městu své nemovitosti pustí, to (díky odblokování rozvoje) zhodnotí celou oblast Ponavy o cca 1,2 miliardy). Procházka zopakoval, že má zájem o oněch 9 domů, ale připustil, že je ochotný se bavit i o dalších nemovitostech (nebytových domech), současně přinesl seznam několika budov s čistě nebytovými prostorami, o kterých by byl ochotný se bavit. Z mého pohledu se o některých bavit můžeme, ale o některých rozhodně ne. Dále jsme probrali postoje jednotlivých klubů. Procházka rovněž sdělil, že nemá zájem ani o jiné pozemky s developerským potenciálem, jelikož pro něj dlouhodobá perspektiva není dostatečně zajímavá (už má nějaký věk). Rozešli jsme se s tím, že jako vedení města připravíme seznam nemovitostí, o kterých jsme ochotní se bavit a sejdeme se na dalším jednání příští týden.

Přijaté výhody - žádné
Poskytnuté výhody - neperlivá voda
Účastníci jednání: Tomáš Koláčný a Matěj Hollan (Žít Brno s podporou Pirátů), Petr Hladík (KDU-ČSL), Jaroslav Kacer a Josef Drbal (TOP 09), Richard Mrázek a Marek Janíček (ANO 2011), Martin Ander, (SZ) a Libor Procházka
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Kolacny za příspěvky (celkem 6):
Jaroslav.Kamen, Filip.Krska, Vojtech.Pikal, Vit.Fux, Jiri.Ulip, Ivo.Vlasaty

Tomáš Koláčný
statutární město Brno - Zastupitel města Brna, člen výboru pro národnostní menšiny a zastupitel městské části Brno-Židenice
tel: +420 736 661 244 e-mail: tomas.kolacny@pirati.cz

Uživatelský avatar
Martin.Cryo.Broz
Člen KS Jihočeský kraj
Příspěvky: 474
Registrován: 24 říj 2012, 08:50
Profese: OSVČ - Podnikatel
Bydliště: Písek
Dal poděkování: 383 poděkování
Dostal poděkování: 471 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Martin.Cryo.Broz »

8.11.2017 v 20:41:10 - Setkal jsme se s Vladimírem Homolou (ředitelem ČSAD) a řešili jsme jak funguje doprava v Písku.

15.11.2017 v 20:37:35 - Setkal jsem se také s Martinem Zborníků (vedoucí ŠVAGR o.s.) a řešil jsem s ním věci ohledně prodeje nemovitosti ve které sídlí a návrh řešení která by mohla v této situaci pomoci.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Cryo.Broz za příspěvky (celkem 2):
Filip.Krska, Ivo.Vlasaty

Martin Brož - Cryoman (Zastupitel a radní s gescí pro životní prostředí v městě Písek) - Odchýlit se od norem znamená, že na to musíte mít. Než začnete být tvořivý, musíte být odvážní. Tvořivost je osud, ale odvaha je cestou.

Uživatelský avatar
Vojtech.Pikal
Administrativní odbor
Příspěvky: 26171
Registrován: 19 srp 2010, 23:45
Profese: politik, informatik
Bydliště: Olomouc
Dal poděkování: 36936 poděkování
Dostal poděkování: 30070 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Do televize na včerejší 90' mě vezl stejný taxík jako pana Kolovratníka, tak jsme si povídali.

O tom střetu nad předpisy, o tom, že minule to bylo jednodušší, když se dalo jet podle standartních notiček. A o tom, jak se snažil prosadit, aby se ve sněmovně dalo hlasovat elektronicky, ale shořelo to nějakém podvýboru pro ústavní zvyklosti. A že by bylo hezké, kdyby existoval nějaký výbor nebo komise pro e-goverment, že podvýbor má malé slovo.

Přijaté výhody: nic
Poskytnuté výhody: nic
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvky (celkem 4):
Filip.Krska, Petr.Vileta, Jiri.Ulip, Ivo.Vlasaty

Profil, Vedoucí AO; KaS, ZO; vedoucí MRT Demokracie v rezignaci
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky.

Uživatelský avatar
Martin.Jiranek
Člen KS Královehradecký kraj
Příspěvky: 378
Registrován: 03 čer 2010, 09:53
Profese: analytik, marketingový specialista
Bydliště: Trutnov
Dal poděkování: 681 poděkování
Dostal poděkování: 818 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Martin.Jiranek »

Schůzka 16. 11. v Praze s Januszem Koniecznym. Pracuje v NFPK.

Probírali jsme tento případ, který již delší dobu řeší.
http://www.nfpk.cz/aktuality/5154

Jelikož se nemohou dostat přes 106 k dalším informacím, protože Královéhradecký kraj vlastní jen 99 % firmy a 1 % je v soukromých rukou.
Řešilo se, zda by mě to jako krajského zastupitele zajímalo a zda je možné získat více informací z mé pozice.
Sdělil jsem, že se o tom poradím s kolegy a pak mu dám vědět, zda v tom budeme pracovat společně s NFPK.

Přijaté výhody: nic
Poskytnuté výhody: nic
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Jiranek za příspěvky (celkem 5):
Lukas.Blazej, Vit.Fux, Filip.Krska, Alexandr.Mansurov, Ivo.Vlasaty

Místopředseda strany

Vit.Simral
Člen KS Praha
Příspěvky: 372
Registrován: 13 čer 2016, 12:41
Profese: Radní hl. m. Prahy
Dal poděkování: 446 poděkování
Dostal poděkování: 772 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Vit.Simral »

20.11. jsem se krátce setkal s Josefem Karlickým a Lukášem Krausem z Rekonstrukcí státu, abych je poprosil o update ohledně počtu a jmen poslanců, kteří se nyní hlásí k agendě Rekonstrukce.

Ve stejný den jsem se zúčastnil konference o sociálním bydlení na MPSV, kterou spolupořádala platforma pro sociální bydlení.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vit.Simral za příspěvky (celkem 2):
Filip.Krska, Ivo.Vlasaty
Zamčeno

Zpět na „Povinně zveřejňované informace“