Přijímání členů
Moderátor: Predsedajici
- Roman.Kucera
- Člen KS Praha
- Profese: IT
- Dal poděkování: 9815 poděkování
- Dostal poděkování: 18113 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Přijímání členů
Edit: Zde je odkaz na původní vlákno.
Udělal bych změnu stanov ve smyslu, aby přijímání nových členů nebylo ve výhradní kompetenci MS, ale aby bylo potvrzované PKS. Konkréní znění Důvodů k tomu je mnoho a všechny byly vyjmenovány v tom smazaném podnětu. mezitím k nim přibyl další:
* Dokázali jsme, že i při 500 členech lze být třetí nejsilnější stranou v Parlamentu.
Nejde nám o kvantitu, ale KVALITU!
Udělal bych změnu stanov ve smyslu, aby přijímání nových členů nebylo ve výhradní kompetenci MS, ale aby bylo potvrzované PKS. Konkréní znění Důvodů k tomu je mnoho a všechny byly vyjmenovány v tom smazaném podnětu. mezitím k nim přibyl další:
* Dokázali jsme, že i při 500 členech lze být třetí nejsilnější stranou v Parlamentu.
Nejde nám o kvantitu, ale KVALITU!
Naposledy upravil(a) Roman.Kucera dne 24 říj 2017, 09:20, celkem upraveno 2 x.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Roman.Kucera za příspěvky (celkem 16):
- Vaclav.Fortik, Frantisek.Kopriva, Adam.Jaros, Pavel.Stepanek, Petr.Springinsfeld, Jan.Posvar, Vit.Konecny, Josef.Kadlecek, Jiri.Ulip, Jiri.Rezek, Daniela.Bila, Ladislav.Kos, Mario.Pospisil, Isa, Ales.Sura, Jiri.Kaderavek.sen
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
- Michael.Polak
- Zahraniční odbor
- Profese: programátor, poskytovatel Internetu
- Dal poděkování: 2895 poděkování
- Dostal poděkování: 6675 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přijímání členů
Tak dlouhodobě sice o určitou kvantitu jde taky - řekl bych, že náš poměr asi 1 člen na 1000 voličů není dlouhodobě udržitelný - ale krátkodobě jde samozřejmě především o kontinuitu.
Nejde o to, že bychom nové zájemce o členství měli za každou odmítat... ale vzhledem k některým formulacím v naší povolební strategii by to teď chtělo udržet určitou kontinuitu názoru CF (a to třeba i v těch věcech, ve kterých třeba já osobně s tím hlavním proudem úplně nejdu...).
(Jinak doufám, že diskuze zde v Členských podnětech je přípustná... není to trolling, pouze projev souhlasu s upřesněním.. kvalitu budeme také muset začít posuzovat přísněji. Každopádně nějaká kooptace je to v každém případě ... snaha omezovat MS byla patrná už delší dobu... já bych spíš odlišil různým způsobům vstupu do strany nějakou čekací lhůtu, tedy, že RP může nabírat nejsnáze, KS sdružení snáze a rychleji a MS tam má zkušební dobu, po kterou člen má být registrovaný příznivec a měl by vykazovat nějakou aktivitu. Ale v zásadě je to jemná nuance...)
Nejde o to, že bychom nové zájemce o členství měli za každou odmítat... ale vzhledem k některým formulacím v naší povolební strategii by to teď chtělo udržet určitou kontinuitu názoru CF (a to třeba i v těch věcech, ve kterých třeba já osobně s tím hlavním proudem úplně nejdu...).
(Jinak doufám, že diskuze zde v Členských podnětech je přípustná... není to trolling, pouze projev souhlasu s upřesněním.. kvalitu budeme také muset začít posuzovat přísněji. Každopádně nějaká kooptace je to v každém případě ... snaha omezovat MS byla patrná už delší dobu... já bych spíš odlišil různým způsobům vstupu do strany nějakou čekací lhůtu, tedy, že RP může nabírat nejsnáze, KS sdružení snáze a rychleji a MS tam má zkušební dobu, po kterou člen má být registrovaný příznivec a měl by vykazovat nějakou aktivitu. Ale v zásadě je to jemná nuance...)
Naposledy upravil(a) Michael.Polak dne 23 říj 2017, 11:57, celkem upraveno 3 x.
@xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | pozorovatel TO a KETů doprava/energetika | maloburžoazní centrista | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence
-
- Uživatel fóra – není člen Pirátů
- Profese: OSVČ
- Dal poděkování: 23 poděkování
- Dostal poděkování: 36 poděkování
Úplně dopodrobna jsem stanovy nestudoval, ale je to podle mě je to rozumný nápad a to říkám jako nečlen, který o vstupu uvažoval.
Ale právě díky volebnímu úspěchu vstupovat nebudu (nechci být nařčen z toho, že chci do parlamentní strany kvůli prospěchu).
A známe českou povahu, myslím, že se objeví spousta lidí, kteří budou chtít do strany vstoupit jenom proto, že je úspěšná.

Ale právě díky volebnímu úspěchu vstupovat nebudu (nechci být nařčen z toho, že chci do parlamentní strany kvůli prospěchu).
A známe českou povahu, myslím, že se objeví spousta lidí, kteří budou chtít do strany vstoupit jenom proto, že je úspěšná.

- Tito uživatelé poděkovali autorovi Wlada za příspěvky (celkem 8):
- Adam.Jaros, Marek.Necada, Daniela.Bila, Nicolas, Richos, mirena, honzajenik, Ondrej.Kallasch
- Karel.Nejedlik
- Člen KS Praha
- Profese: Informatik
- Dal poděkování: 2540 poděkování
- Dostal poděkování: 578 poděkování
A můžeš zkusit aspoň v krátkosti shrnout ty důvody? Protože todle mi připadá jako další administrativní zátěž a naprosto zbytečný přesun pravomocí "nahoru". A už tak není to příjmání členů zrovna rychlý a čistý proces a z pohledu nového (nově příjmaného člena) je to dost nepřehledné.Roman.Kucera píše: Důvodů k tomu je mnoho a všechny byly vyjmenovány v tom smazaném podnětu. mezitím k nim přibyl další:
Jaký bude přínos toho opatření? Proč se předpokládá, že PKS zná (a dokáže posoudit) vhodnost přijetí člena líp než MS? Nebo jaká informace nebo kriteria má PKS navíc oproti MS?
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Karel.Nejedlik za příspěvky (celkem 5):
- Robert.Magni, Postrach, Martin.Polak, Jakub.Nepejchal, Jaroslav.Kamen
Dopravní zamyšlení: 
O trolech:

O trolech:

- Adam.Jaros
- Příznivec Pirátů – Praha
- Profese: Teoretický alchymista
- Dal poděkování: 2231 poděkování
- Dostal poděkování: 2353 poděkování
Mohlo by se přeci stát, že MS přijme právě tolik členů, kteří by byli schopni převzít moc nad místním předsednictvem a tím by vznikl otevřený kanál do strany pro všechny oportunisty. Ti by ve větší skupině mohli mít destruktivní účinek na stranu.Karel.Nejedlik píše:A můžeš zkusit aspoň v krátkosti shrnout ty důvody? Protože todle mi připadá jako další administrativní zátěž a naprosto zbytečný přesun pravomocí "nahoru". A už tak není to příjmání členů zrovna rychlý a čistý proces a z pohledu nového (nově příjmaného člena) je to dost nepřehledné.Roman.Kucera píše: Důvodů k tomu je mnoho a všechny byly vyjmenovány v tom smazaném podnětu. mezitím k nim přibyl další:
Jaký bude přínos toho opatření? Proč se předpokládá, že PKS zná (a dokáže posoudit) vhodnost přijetí člena líp než MS? Nebo jaká informace nebo kriteria má PKS navíc oproti MS?
- Pavel.Stepanek
- Personální odbor
- Profese: živnostník
- Dal poděkování: 1142 poděkování
- Dostal poděkování: 1427 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
V pardubickém kraji jsme tomuto návrhu nakloněni. Vzhledem k současnému personálnímu stavu (nemáme zde žádné místní sdružení) a očekávanému přílivu nových členů by se mohlo snadno stát, že skrze nějakou "kverulantskou" oblastní buňku může být převzata kontrola nad celým krajem a značka strany by tak mohla být ve větší či menší míře poškozena. Nemyslím si, že by se tohoto nástroje nadužívalo a jeho součástí musí být veřejné zdůvodnění případného zamítnutí, ale vnímáme to jako pojistku proti očekávané vlně nových neznámých tváří a jmen.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Stepanek za příspěvky (celkem 4):
- Adam.Jaros, Martin.Valasek, Pavel.Bulicek, Isa
Centrální volební manažer
pavel.stepanek@pirati.cz
telefon: 770113647
- Martin.Kucera
- Kontrolní komise
- Profese: nakladatel
- Dal poděkování: 2165 poděkování
- Dostal poděkování: 33126 poděkování
Alternativní pojistka (na rozdíl od změny stanov může být učinná během pár dnů, protože jde o úpravu předpisu schvalovaného RV) se ladí v https://pad.pirati.cz/p/cekatelstvi
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvky (celkem 13):
- Jiri.Ulip, Marek.Necada, Pavel.Stepanek, Vit.Konecny, Adam.Jaros, Roman.Semik, Petr.Lysek, Daniel.Prim, Zdenek.Hrib, Adam.Zabransky, Tomas.Trcka, Alexandr.Mansurov, Mario.Pospisil
- Vojtech.Pikal
- Administrativní odbor
- Profese: politik, informatik
- Dal poděkování: 36239 poděkování
- Dostal poděkování: 29296 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Roj neumí založit členský podnět a neumí ze zavřených členských podnětů odkázat podnět původní.
A já to teď nemám čas za něj opravovat. Míšo?
A já to teď nemám čas za něj opravovat. Míšo?
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvky (celkem 2):
- Roman.Kucera, Isa
Profil, Vedoucí AO; KaS, ZO; vedoucí MRT Demokracie v rezignaci
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky.
- Martin.Kucera
- Kontrolní komise
- Profese: nakladatel
- Dal poděkování: 2165 poděkování
- Dostal poděkování: 33126 poděkování
Anketu jsem přidal, ale původní podnět jsem v zamčených nenašel, leda by nebyl jeho (anebo FF neumí hledat).
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvek:
- Roman.Kucera
- Roman.Kucera
- Člen KS Praha
- Profese: IT
- Dal poděkování: 9815 poděkování
- Dostal poděkování: 18113 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jste zlatíčka, za tu anketu. Spolíhám na to, že když bude můj výkop smysluplný, někdo se toho ujme 

- Tito uživatelé poděkovali autorovi Roman.Kucera za příspěvek:
- Ladislav.Kos
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!