Roman.Kucera píše:Ty vole kluci, koukli jste se, jak často sem někdo zabloudí, aby tu hledal odpověď na otázku? Dvakrát, třikrát za rok a chce skutečně pomoct, obvykle s šikanou od OSY/ISIFY.
Nejednou sem během jednoho dne přijde pět "lidí" řešit antifu....
Napočítejte do deseti a znovu zapněte mozek... už OK?

Kdyby si nechal jeden nick, možná by mě zviklal, takhle ... ani náhodou!

Já mám prostě takovej zvyk, když si ze mě někdo dělá zjevně prdel, dělat si prdel z něj.

Když je to nějaká zásadní věc a chci tomu věnovat chvíli času, tak kde jinde můžu hledat odpověď, než tady? Podívej Romane, když jsem se na FB před volbama zastával Pirátů, tak
zrovna tohle byla jedna z nejčastějších námitek, které mi mi
dobří přátelé (jinak inteligentní a nikoli blbci a nikoli trollové!) mlátili o hlavu. Většina mých kamarádů samozřejmě nesnáší Komanče a ANTIFu vnímají jako jednoznačně rudou. A i když Ivan na FB napsal, že není jejím členem, tu vlajku prostě na té fotce drží a to je pro hodně lidí důkaz nějakých sympatií. Prostě být proti fašismu ještě neznamená sympatizovat s ANTIFA a s jejími metodami. Hele, já o tom vím kulový, mě ANTIFA moc nezajímá. Ale když se veřejně přihlásím k tomu, že vás budu volit a mí přátelé se mě zeptaj, jak to tedy ti Piráti myslí a ať jim vysvětlím své argumenty, tak to cítím jako svou povinnost. A když to nevím, chci to někde dohledat. A kde to mám dohledávat, než na tomto fóru?
Hele, Romane, když se mě lidi ptali na ten hlavní důvod, proč vás vůbec volím, tak jsem jim odpověděl, že právě kvůli tomuhle fóru. Kvůli tomu, že jsem vás dosud vnímal jako transparentní stranu. Odpovídal jsem:
Která jiná strana má své účetnictví na transparentních účtech a vede vnitrostranickou diskusi na veřejně přístupném fóru jako Piráti? Jsem tu na fóru už 6 let a bylo mi sympatické, že co jsem chtěl vědět, na to jsem se mohl zeptat. Mám ale dojem, že poslední dobou se to tu horší, hůře se tu orientuje, hodně odpovědí je trochu divných.
Takže pokud se někdo zeptá na tu ANTIFu, tak bych čekal jasnou odpověď zhruba v takovýchto bodech:
# Je ta fotka skutečná anebo je to nějaký podvrh?
# Kde a při jaké příležitosti byla vyfocená?
# Co tím chtěl Ivan říci?
# Vnímáte ANTIFu jako rudou?
# Znamená to tím pádem, že se Piráti tím pádem zbarvují do ruda?
Pokud by býval někdo
stručně+jasně+výstižně odpověděl, myslím, že byste dnes mohli mít ve sněmovně víc křesel, než máte.
Romane, to, že pár lidí hledalo odpověď tady na fóru, neznamená, že se jedná o pár lidí. Kolik lidí z těch, kteří jsou na FB, sleduje Fórum? Zlomek procenta. Ale uvědom si, že tento zlomek procenta pak ovlivní stokrát nebo tisíckrát víc lidí, svých přátel na FB. Pak tam prostě napíše:
Chtěl jsem se něco dozvědět a namísto toho mi vynadali do trollů. S tou transparentností Pirátu to zase tak slavný není, jak jsem doufal.
Můžu ti potvrdit, že z mého nejbližšího okolí dost lidí, kteří původně chtěli volit Piráty, nakonec volili TOPku nebo KDU nebo STAN nebo něco podobného. A nebyla to jen ANTIFA, ale samozřejmě ty nevyjasněné postoje kolem EU a NATO apod. A lehké mlžení kolem toho, jestli půjdete do koalice s Burešem. Ivan to prostě tak trochu zamlžil: Kdyby býval řekl
jasné NE, byl by to pro hodně dalších lidí jasný signál pro to vás volit. Škoda.
Ale i tak samozřejmě gratuluju k úspěchu a moc by mě potěšilo, kdyby sis tohle aspoň vzal k srdci. Řekl bych, že ode dneška počet čtenářů tohoto fóra vzroste. Kupodivu, těsně po volbách je tu relativně dost mrtvo. Čekal jsem, že se tu dozvím víc informací. Přijde mi, že ty věci se už teď řeší někde jinde než na Fóru. Kam se přesouvá ta proklamovaná transparentnost?
Potěšil mě ten rozhovor s Mikulášem Peksou
http://www.info.cz/volby/volby-2017/pir ... 17975.html Chválím být vaše rozhodnutí být tou konstruktivní opozicí. Ale řekl bych, že k tomu nerozlučně patří i jistá kultivovanost na tomto Fóru, které je vaším okénkem do světa a ze světa. Díky!