Ivan Bartoš - Antifa ?

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Martin.Kucera
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 565 poděkování
Dostal poděkování: 12763 poděkování

Re: Ivan Bartoš - Antifa ?

Příspěvek od Martin.Kucera »

dosmanak píše:PS. V tom aby se prase vyznalo, fórum, Wiki, hlavní web, redmine. :-)
Každý ten systém by měl mít určitou funkci. Fórum diskusní (plus tu probíhají jednání a hlasování), hlavní web pro informace směrem ven, wiki teď už zejména pro vnitrostranické informace, redmine pro správu úkolů a administrativní záležitosti.
A do toho ještě FB, pro ty, kdo žijou hlavně na něm. ;)
Bambelumbius píše:Fórum ke kterému má přístup více vašich členů a kde se člověk může dočíst více informací a pohledů z vaší strany tedy může vypadat jako lepší volba. Jedna věc totiž taky je, co si dělá pan IB ve svém volném čase a druhá věc, jak se na podobné věci dívá celé hnutí a to se na FB zjistit nedá. Protože když se člověk zeptá veřejně, tak budou odpovídat hlavně hateři, nebo lidé co sice pirátům fandí, ale nemají žádné postavení. Fórum tedy působí daleko více směrodatněji, kor když se s ním téměř v každé volební debatě tak oháníte.
K fóru mají ovšem přístup i nečleni. Takže výhoda fóra (lze zde diskutovat s kýmkoli, aspoň v některých částech) je zároveň i jeho nevýhodou.
Navíc jelikož v některých částech lze přispívat i anonymně, je zde jednodušší vydávat se za víc osob (není nutné zakládat si fake profily).
Také bych rád upozornil na sdělení (týká se sekce Veřejná diskuse) v tom růžovém boxu nahoře:
"Toto je veřejné fórum, které nesděluje politická stanoviska či názory Pirátské strany." Možná by se hodila nějaká sekce, kde bude veřejnost moci klást otázky, ale odpovědi budou "oficiální".

Roman Kučera tady zbytečně vypěnil, což vzhledem k tomu, co se děje na FB, chápu, ale není to omluva.
Martin Shánil není členem strany.

Pro případ, že to zapadlo v hádce, kdo je či není troll nebo mulťák, ještě jednou link na Ivanovo vyjádření k tématu - https://www.facebook.com/ivan.bartos.37 ... nref=story
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvky (celkem 3):
Pavel.Moravec, Vojtech.Pikal, Jiri.Koudelka

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Roman.Kucera
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: IT
Dal poděkování: 2946 poděkování
Dostal poděkování: 5856 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Tolik slov, aby člověk zjistil, jak je to s jednou fotkou... :D
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Fido789

Příspěvek od Fido789 »

Roman.Kucera píše:Tolik slov, aby člověk zjistil, jak je to s jednou fotkou... :D
Vaše kolegyně pirátka tady má v patičce svých příspěvků citát Charlese Bukowského, který se mi velmi líbí a který dle mého vysvětluje dobrou polovinu příspěvků v tomhle vlákně:
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
anonym2064
Dal poděkování: 2568 poděkování
Dostal poděkování: 2729 poděkování

Příspěvek od anonym2064 »

Martin.Kucera píše:Martin Shánil není členem strany.
a jako takový proto můžu klidně říkat co chci a nemusím se přetvařovat ani lízt do prdele voličům. Nemusím měnit názor, podle toho jak to partaj ve volbách zrovna potřebuje. Ani nemusím ztrácet čas podrobným vysvětlováním proč mám radši antifu než např SPD. Ani se nemusím nijak vykrucovat z toho co sem kdy v historii dělal, nebo v jakém uskupení jsem byl. za členství v pirátech se nestydím, ale ted už jsem na rozdíl od členů zase svobodnější a opět nepřizpůsobivý. Ibánka mám radši v tričku "slunkíčkáře" nebo za vlajko antify, než v debatě kde obhajuje setrvání v NATO. A můžu to klidně říct - nejsem člen žádný partaje, nikdy před pirátama jsem nebyl a už nikdy nebudu. A nevolim nikoho už ani ne protože mě piráti nasrali obratem k mainstreamu, ale spíš proto, že mi ukázali, že politikům důvěřovat se nedá. Systém politických stran je víc byznys, než služba lidem a volí je jen ovce.
Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11365 poděkování
Dostal poděkování: 9053 poděkování

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

(mě je tak líto, že fido není registrovanej a nemůžu mu dávat lajky)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvky (celkem 5):
Tomas.Klapka, Pavel.Moravec, Tom.Adamec, Jiri.Koudelka, JanaB

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2946 poděkování
Dostal poděkování: 5856 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

(... a já mutnout) :P
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
nagaCZ

Příspěvek od nagaCZ »

Chtěl jsem se po volbách ještě kouknout do tohohle vlákna, jestli se to tu pak ještě nějak řešilo. Nejsem zklamán vývojem - bylo co číst :D

Každopádně, taky mě tohle fórum trochu namíchlo, ale určitě bych se kvůli němu nerozhodl Piráty nevolit. Můj hlas jste získali. To, že je tu konkrétně jeden člen strany, jehož projev mi připadá nevhodný - jeden člen v jednom vlákně na fóru, který není zrovna ofiko PR kanálem - to pro mě rozhodně není důvod zavrhnout stranu, která si u mne získala důvěru.

Co se týče Hamburku - velmi silně pochybuji, že by Bartoš takové postupy schvaloval. Že sympatizuje s lidmi otevřeně a natvrdo bojujícím proti fašismu a fašistům a že asi nejsilnější skupinou je v tomhle decentralizovaná, poměrně roztříštěná (aspoň mezinárodně) Antifa, to je jedna věc. Že by se mu líbilo pálení aut v ulicích kvůli sněmu papalášů, to si skutečně nemyslím. Vyjádření zde postnuté mi pomohlo se v tomto pohledu utvrdit.

Zároveň chci poděkovat všem členům Pirátů, kteří se tu vyjadřovali věcně, slušně a komunikovali - tedy drtivá většina.

P.S.: Je dost možný, že mám jinou IP, jelikož používám VPN, protože proč sakra ne - internet má být anonymní, pakliže to v konkrétní situaci uživatel nechce jinak. Ale pod všemi svými příspěvky se podepisuji stejně, a to jako na většině internetu.
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10918 poděkování
Dostal poděkování: 8808 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Roman.Kucera píše:(... a já mutnout) :P
Za to, že je pravděpodobně programátor a pravděpodobně hraje poker? :o

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Kychot
Příznivec Pirátů – Praha
Profese: biofyzik
Dal poděkování: 69 poděkování
Dostal poděkování: 74 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kychot »

Roman.Kucera píše:Ty vole kluci, koukli jste se, jak často sem někdo zabloudí, aby tu hledal odpověď na otázku? Dvakrát, třikrát za rok a chce skutečně pomoct, obvykle s šikanou od OSY/ISIFY.
Nejednou sem během jednoho dne přijde pět "lidí" řešit antifu....
Napočítejte do deseti a znovu zapněte mozek... už OK? :-)
Kdyby si nechal jeden nick, možná by mě zviklal, takhle ... ani náhodou! :P
Já mám prostě takovej zvyk, když si ze mě někdo dělá zjevně prdel, dělat si prdel z něj. :-)
Když je to nějaká zásadní věc a chci tomu věnovat chvíli času, tak kde jinde můžu hledat odpověď, než tady? Podívej Romane, když jsem se na FB před volbama zastával Pirátů, tak zrovna tohle byla jedna z nejčastějších námitek, které mi mi dobří přátelé (jinak inteligentní a nikoli blbci a nikoli trollové!) mlátili o hlavu. Většina mých kamarádů samozřejmě nesnáší Komanče a ANTIFu vnímají jako jednoznačně rudou. A i když Ivan na FB napsal, že není jejím členem, tu vlajku prostě na té fotce drží a to je pro hodně lidí důkaz nějakých sympatií. Prostě být proti fašismu ještě neznamená sympatizovat s ANTIFA a s jejími metodami. Hele, já o tom vím kulový, mě ANTIFA moc nezajímá. Ale když se veřejně přihlásím k tomu, že vás budu volit a mí přátelé se mě zeptaj, jak to tedy ti Piráti myslí a ať jim vysvětlím své argumenty, tak to cítím jako svou povinnost. A když to nevím, chci to někde dohledat. A kde to mám dohledávat, než na tomto fóru?

Hele, Romane, když se mě lidi ptali na ten hlavní důvod, proč vás vůbec volím, tak jsem jim odpověděl, že právě kvůli tomuhle fóru. Kvůli tomu, že jsem vás dosud vnímal jako transparentní stranu. Odpovídal jsem: Která jiná strana má své účetnictví na transparentních účtech a vede vnitrostranickou diskusi na veřejně přístupném fóru jako Piráti? Jsem tu na fóru už 6 let a bylo mi sympatické, že co jsem chtěl vědět, na to jsem se mohl zeptat. Mám ale dojem, že poslední dobou se to tu horší, hůře se tu orientuje, hodně odpovědí je trochu divných.

Takže pokud se někdo zeptá na tu ANTIFu, tak bych čekal jasnou odpověď zhruba v takovýchto bodech:

# Je ta fotka skutečná anebo je to nějaký podvrh?
# Kde a při jaké příležitosti byla vyfocená?
# Co tím chtěl Ivan říci?
# Vnímáte ANTIFu jako rudou?
# Znamená to tím pádem, že se Piráti tím pádem zbarvují do ruda?

Pokud by býval někdo stručně+jasně+výstižně odpověděl, myslím, že byste dnes mohli mít ve sněmovně víc křesel, než máte.

Romane, to, že pár lidí hledalo odpověď tady na fóru, neznamená, že se jedná o pár lidí. Kolik lidí z těch, kteří jsou na FB, sleduje Fórum? Zlomek procenta. Ale uvědom si, že tento zlomek procenta pak ovlivní stokrát nebo tisíckrát víc lidí, svých přátel na FB. Pak tam prostě napíše: Chtěl jsem se něco dozvědět a namísto toho mi vynadali do trollů. S tou transparentností Pirátu to zase tak slavný není, jak jsem doufal.

Můžu ti potvrdit, že z mého nejbližšího okolí dost lidí, kteří původně chtěli volit Piráty, nakonec volili TOPku nebo KDU nebo STAN nebo něco podobného. A nebyla to jen ANTIFA, ale samozřejmě ty nevyjasněné postoje kolem EU a NATO apod. A lehké mlžení kolem toho, jestli půjdete do koalice s Burešem. Ivan to prostě tak trochu zamlžil: Kdyby býval řekl jasné NE, byl by to pro hodně dalších lidí jasný signál pro to vás volit. Škoda.

Ale i tak samozřejmě gratuluju k úspěchu a moc by mě potěšilo, kdyby sis tohle aspoň vzal k srdci. Řekl bych, že ode dneška počet čtenářů tohoto fóra vzroste. Kupodivu, těsně po volbách je tu relativně dost mrtvo. Čekal jsem, že se tu dozvím víc informací. Přijde mi, že ty věci se už teď řeší někde jinde než na Fóru. Kam se přesouvá ta proklamovaná transparentnost?

Potěšil mě ten rozhovor s Mikulášem Peksou http://www.info.cz/volby/volby-2017/pir ... 17975.html Chválím být vaše rozhodnutí být tou konstruktivní opozicí. Ale řekl bych, že k tomu nerozlučně patří i jistá kultivovanost na tomto Fóru, které je vaším okénkem do světa a ze světa. Díky!
Tito uživatelé poděkovali autorovi Kychot za příspěvky (celkem 4):
BIRKY, Pavel.Moravec, Jiri.Koudelka, JanaB
Michael.Polak
Profese: programátor, poskytovatel Internetu
Dal poděkování: 1030 poděkování
Dostal poděkování: 2444 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael.Polak »

Kychot píše:# Vnímáte ANTIFu jako rudou?
Jako rudočernou :-) Asi dost anarchistickou, ale není tam 100% překryv. Je to v podstatě klasické otázka, jestli účel prostředky.

Antifa bojuje za ušlechtilé cíle různými prostředky, někdy asi i nevhodnými (asi jak kdy, jak kde).

Mě by se sice chtělo říct, že "použité prostředky světí účel", jenže prostě bohužel nejen cíle neonacistů jsou pitomé, ale i jejich prostředky jsou nepřijatelné, takže jak to někdo chce srovnávat? Celá tahle debata zase směřuje k debatám z doby někde před 2.světovou válkou... intelektuálové lhali o Stalinovi, někteří vědomě, jiní ne, protože doufali v jeho pomoc před fašistickou hrozbou, která by ale především nejspíš ani nevznikla, kdyby se levice nevyvinula směrem k Leninově představě násilné revoluce, atakdál...

Výsledek voleb jasně ukazuje, že vymezení se proti SPD - která koketuje i s tématy omílanými neonacisty - nám spíš pomohlo a přineslo hlasy...
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michael.Polak za příspěvek:
Kychot

⁂ Mastodon/Fediverse @xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | spolupracovnk TO, zájmy: informatika/doprava/energetika | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“