To předpažení má znamenat nacistický pozdrav? Jak vás taková blbost napadla?Martin.Shanil píše:tak šup, předpaž a utíkej volit.
Ivan Bartoš - Antifa ?
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
Re: Ivan Bartoš - Antifa ?
-
- Dal poděkování: 2568 poděkování
- Dostal poděkování: 2729 poděkování
no a co že dneska jsou volby? mě se netýkají. a dobrou vůli od "návštěníků" co vytahujou fotky s antifou fakt nepředpokládám. pokud tu někdo kritizuje skutečné průsery , tak ho s klidem odsunete (Vašíček) ale nazitrolům nasloucháte.Vojtech.Pikal píše:A Martin Shánil je další, co nepředpokládá dobrou vůli a nepochopil poznámku. "dneska jsou volby" znamená, že dneska je logicky větší zájem, když jsou volby.

Tak tohle vlakno me dost zklamalo. Rikal jsem si, ze to nakonec Piratum hodim. Ale polekalo me to spojeni s antifou ktere ted nekdo naschval vytahnul. Zjevne nejsem sam koho to rozhodilo. Ale misto odpovedi je dle Piratu zjevne tazatel nacek nebo nebo troll.
- Vojtech.Voparil
- Profese: programátor
- Dal poděkování: 49 poděkování
- Dostal poděkování: 129 poděkování
Já ti nevím, ti co předpažují se IMHO obvykle diskutovat nesnaží a rovnou z nich padají silácké nadávky a urážky. Bohužel se tomu tady blíží komunikace z druhé strany. Trochu mne to mrzí, když se právě Piráti prezentují jako strana, která dává na podložená fakta a ne na nepodložené domněnky. Mám-li pocit, že je někdo troll, pak je nejlepší způsob jednání ignorace.Martin.Shanil píše:tak šup, předpaž a utíkej volit.Fido789 píše:Řeknete někdo panu Kučerovi, že jsou dneska volby, nebo mu to mám říct já?
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Voparil za příspěvky (celkem 2):
- Pavel.Moravec, Vojtech.Pikal
-
To je ta představa, že by se o takovou fotku mohli zajímat i normální lidé, pro vás opravdu tak nepravděpodobná, že všechny hazíte do škatulky „hajlující nazitrolové“? Uvědomte si, že mít takovou momentku třeba Babiš, tak Googlu shoří servery.Martin.Shanil píše:no a co že dneska jsou volby? mě se netýkají. a dobrou vůli od "návštěníků" co vytahujou fotky s antifou fakt nepředpokládám. pokud tu někdo kritizuje skutečné průsery , tak ho s klidem odsunete (Vašíček) ale nazitrolům nasloucháte.Vojtech.Pikal píše:A Martin Shánil je další, co nepředpokládá dobrou vůli a nepochopil poznámku. "dneska jsou volby" znamená, že dneska je logicky větší zájem, když jsou volby.
A taky jsem si jistý, že trpělivé vysvětlování je pro potenciální voliče daleko stravitelnější, než zametání pod koberec a kopání kolem sebe.
---
Fakt jsem zvědavý, jestli se piráti dostanou do sněmovny, jak se s tou popularitou jako strana porvete. Protože program máte fajn a když mi dáte pero, tak se pod většinu z něj klidně podepíšu, ale ty lidské zdroje, když to člověk vidí takhle zblízka, no s těma bude ještě sranda.
- Pavel.Moravec
- Profese: IT
- Dal poděkování: 4262 poděkování
- Dostal poděkování: 2666 poděkování
Na slušný dotaz má být slušná odpověď. A dotazy a obecně komunikace třeba od Fido789 mi přijde kultivovaná. Řádově více, než od tebe.Martin.Shanil píše:no a co že dneska jsou volby? mě se netýkají. a dobrou vůli od "návštěníků" co vytahujou fotky s antifou fakt nepředpokládám. pokud tu někdo kritizuje skutečné průsery , tak ho s klidem odsunete (Vašíček) ale nazitrolům nasloucháte.Vojtech.Pikal píše:A Martin Shánil je další, co nepředpokládá dobrou vůli a nepochopil poznámku. "dneska jsou volby" znamená, že dneska je logicky větší zájem, když jsou volby.
Co je tak složitého napsat "IB udělal to a to" (pokud považuješ dotaz za seriozní) anebo vlákno ignorovat (pokud to považuješ za trollení - znáš snad "dont feed trolls", ne?)? Proč schválně napadat druhého jen proto, že pokládá nepříjemné dotazy? To předvádí hlavně poslední dobou Babiš, a takový styl komunikace se mi sakra příčí. Nebo tobě se takový papalášský útočný styl líbí? To sedí tak na "tradiční" politiky, ne na Piráty.
Vadí mi forma takovýchto příspěvků, neřeším obsah. Klidně dotyčného považuj za trolla, provokatéra, vraha, to mi je jedno. To je tvůj názor. Ale napadat jej.. Co tím získáš? Přesvědčíš tím někoho o své pravdě? Ne, naopak si řada lidí řekne že na tom něco bude když se tak vztekáš.
Pár dní jsem teďka reagoval na našem twitter účtu. Nechci počítat hodiny tam strávené a množství reakcí a zmínek přečtených. A jednoznačně lidé na nás vnímali dost pozitivně pro náš věcný konstruktivní přístup, argumenty, fakta, a byli dost citliví na hejtování, negativismus či posmívání politickým oponentům. Právě tím věcným klidným přístupem si získáváme dlouhodobou důvěru ve společnosti.
Nejde (jen) o tyto volby ve kterých ty nekandiduješ takže si můžeš sobecky dovolit házet do nich vidle. Jde o dlouhodobý obraz strany. I tebe samotného. Co si asi řekne tvůj potenciální volič až/jestli budeš opět kandidovat v komunálních volbách, když uvidí tvoji útočnou reakci na slušně položený dotaz? Fakt jej to přesvědčí aby ti dal hlas?
Jo a ohledně Vašíčka: ten byl "odsunut" protože lhal a řekrucoval dějinná fakta. Přečti si prosím příslušné vlákno s odvolávačkou.
EDIT: jeden příklad za všechny ohledně stylu komunikace: https://twitter.com/Nashville48/status/ ... 5399616512
Naposledy upravil(a) Pavel.Moravec dne 20 říj 2017, 21:07, celkem upraveno 1 x.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Moravec za příspěvky (celkem 5):
- Vit.Fux, Petr.Karlik, Vojtech.Pikal, Tom.Adamec, Dominika.Michailidu
Bývalý správce @PiratiJMK i @PiratePartyCZ, bývalý člen KK, bývalý člen.
-
Jako dobrý, antifa že není stejné zlo jak neonacisti a že to srovnání antify a nácků používají jen náckové?Michael.xChaos.Polak píše:Byla o tom nedávno docela velká flamewar na amerických sociálních sítích... po takovém tom najetí autem do davu demonstrantů a tak.Danir píše: jak drží vlajku Antify, kterou já osobně považuji za v podstatě stejné zlo, jako neonacisty.
Dlužno říct, že teorie, že "antifa je v podstatě stejné zlo, jako neonacisté" šíří v podstatě.. neonacisté, jejich sympatizanti a různí latentní fašisté. (Navíc je tam takové to americké specifikum, kdy oni mají pocit, že si zaslouží absolutní svobodu - třeba i svobodu být rasisty).
Pouliční střetů mezi "antifašisty" a "neonacisty" jsem se nikdy neúčastnil, v časech mého mládí, když to u nás začínalo. Věřil jsem v nějaký inteligentní, nenásilný, přirozený antifašismus, který by vycházel prostě z historistické zkušnosti. Bohužel, celá věc je daleko složitější.. měli jsme tu taky nějaké ty zjevně rasově motivované vraždy a tak.. nejde zůstat tak neutrální jako v čase, kdy to vypadalo, že příslušnost k jedné nebo druhé straně je v podstatě jen otázkou vkusu a ve skutečnosti jde o záminku se porvat s tou druhou partou.
Metody (ne)vedení debaty a její nahrazení akcí, které reprezentuje Antifa, mě mohou v důsledku připadat více neužitečné, než užitečné... ale nikdy bych nezašel tak daleko, abych prohlásil, že představují stejné zlo jako neonacisté. To fakt ani náhodou. (Nevšiml jsem si, že by na antifašistických demonstracích vzývali Stalina, gulagy, nebo tak něco.. nebo že by se hnutí točilo kolem popírání jeho zločinů, apod.)
To, že bych některé věci sám nedělal, neznamená, že jde zařadit vše, co bych neudělal, do nějaké mravně indiferentní škatulky.
Přemýšlel jsem v 90tých letech, jak by měl vypadat "inteligentní antifašismus" - místo demonstrací, které se snaží o jaké zrození kolektivu či pocitu komunity skrz davovou psychózu, místo opakování klišé a poněkud dogmatického přístupu. Směr, kterým jsem se vydal, se zamýšlel spíš nad právy jednotlivce, právy na odlišnost, právy na individuální zkušenost, pokud nezasáhne do svobod jiných jedinců - o společnosti se zamýšlel z toho hlediska, jestli je otevřená, tedy jestli připouští možnost vývoje svých vlastních pravidel v čase - a vyústěním tohohle směrování bylo právě spoluzaložení Pirátské strany, u které mi přišlo, že se právě tomu správnému směru dost přiblížila.
Piráti jsou tu pro ty "přirozené antifašisty", kteří se někam dále vyvíjí, a kteří pochopili, že jediným způsobem, jak se bránit znovuzrození různých totalitních autoritativních systémů je znovu začít experimentovat s demokracií a jejími mechanismy. Podle mě je to i určité voličské jádro - určitá skupina, na kterou bychom cílili, kdybychom vynaložili na kampaň vysloveně nulové prostředky.
Nevidím na tom nic překvapivého a pro koho jsme kvůli tomu nevolitelní.. inu, pokud vím, nikdy jsme neměli v programu stát se jedinou univerzální stranou pro všechny... jsme jedném z odstínů pluralitní demokracie a nemá cenu všechny barvy slévat dohromady a vytvářet hnědou (to už radši vyrobéme tu naší černou, že jo
Hmmmm.. Tak to je amerika asi plná nácků když dali Antifu na list teroristických organizací

jinak to vypadá, že když se chce tak lze zapomenout i na to co se dělo letos v červnu že? toto výborně reprezentuje postoje a chování Antify - ultra levice, radikálové.
http://zpravy.idnes.cz/hamburk-summit-g ... anicni_fka
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mo ... G20-495250
https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... izace.html
http://www.express.co.uk/news/world/826 ... me-to-Hell
-
- Profese: Student
- Dal poděkování: 4 poděkování
- Dostal poděkování: 20 poděkování
Ono je docela dobrý říct, že zrovna todle se událo dva roky po těch fotkách ne? Dneska by se na to třeba díval jinak. Krom toho, pokud teda vím (a moc toho celkově o antifě nevím), tak antifa zrovna nepatří mezi nejlépe organizovaný skupiny, tudíž americká/německá se nerovná česká.Jako dobrý, antifa že není stejné zlo jak neonacisti a že to srovnání antify a nácků používají jen náckové?
Hmmmm.. Tak to je amerika asi plná nácků když dali Antifu na list teroristických organizací
jinak to vypadá, že když se chce tak lze zapomenout i na to co se dělo letos v červnu že? toto výborně reprezentuje postoje a chování Antify - ultra levice, radikálové.
http://zpravy.idnes.cz/hamburk-summit-g ... anicni_fka
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mo ... G20-495250
https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... izace.html
http://www.express.co.uk/news/world/826 ... me-to-Hell
- Tito uživatelé poděkovali autorovi JendaMarek za příspěvky (celkem 2):
- Pavel.Moravec, Vojtech.Pikal
-
Jste členem pirátů anebo vůbec nemáte české občanství, že se vás volby netýkají? Tohle je teda na facku. Dnes jsem to Pirátům nestihl hodit a zítra to snad hodím STANu, vy vole!Martin.Shanil píše:no a co že dneska jsou volby? mě se netýkají. a dobrou vůli od "návštěníků" co vytahujou fotky s antifou fakt nepředpokládám. pokud tu někdo kritizuje skutečné průsery , tak ho s klidem odsunete (Vašíček) ale nazitrolům nasloucháte.Vojtech.Pikal píše:A Martin Shánil je další, co nepředpokládá dobrou vůli a nepochopil poznámku. "dneska jsou volby" znamená, že dneska je logicky větší zájem, když jsou volby.
-
Mluvíš mi z duše. Přesně mezi STANem a piráty jsem váhal a odhložil volby na sobotu, protože toto fórum mě pěkně namíchlo.dosmanak píše:Jste členem pirátů anebo vůbec nemáte české občanství, že se vás volby netýkají? Tohle je teda na facku. Dnes jsem to Pirátům nestihl hodit a zítra to snad hodím STANu, vy vole!Martin.Shanil píše:no a co že dneska jsou volby? mě se netýkají. a dobrou vůli od "návštěníků" co vytahujou fotky s antifou fakt nepředpokládám. pokud tu někdo kritizuje skutečné průsery , tak ho s klidem odsunete (Vašíček) ale nazitrolům nasloucháte.Vojtech.Pikal píše:A Martin Shánil je další, co nepředpokládá dobrou vůli a nepochopil poznámku. "dneska jsou volby" znamená, že dneska je logicky větší zájem, když jsou volby.
Z diskuse hlavně tady v tom vlákně mám rozporuplné pocity. Někteří lidé zde mají v pohodě přístup a lze s nimi komunikovat. Ale pak je tu pár fanatických exotů, kteří nezvládají komunikaci. Jedna věc je, když já jako vidlák bez stranického příslušenství budu mít projev jako hovado a druhá, když takový projev bude mít někdo v nějaké straně. Nevím jak to funguje, politika mě až tolik nezajímá, ale působí to na mě tak, že do strany se dostane každé vemeno.
Pan Moravec to tady vystihl celkem trefně. Čeho si jako myslíte, že dosáhnete, když budete lidem nadávat do nácků a trollů atd? Lidé vás pošlou do pr**le, dostanou pak třeba ban, půjdou a všude ve svém okolí řeknou svou zkušenost. A právě takováto reklama přes známé (dobrá i špatná) bývá ta nejsilnější.
Pan "garant svobody projevu" se zřejmě moc neřídí Occamovou břitvou. Je období voleb. Na sociálních sítích jste rozjeli kampaň. Přijímáte pozvání do diskusí s youtubery (Standashow, Stigur…). V komentářích, v novinách a online zpravodajství se o vás píší různé informace. A přes toto všechno je pan "garant svobody projevu" udiven, že v tomto období přichází více lidí na fórum, na které jindy nováčci nezavítají. Pro něj je mnohem pravděpodobnější teorie, že za vším stojí jeden člověk z SPD, který vlastně chce stranu poškodit a tak si stáhl tór, chodí na nějakou veřejnou wifi nebo používá VPN, aby vám to vlastně mohl škodit nebo trollit. Jinak jste v pořádku? Není prostě jednodušší vysvětlení, že z tisíců potencionálních voličů prostě nějací lidé přijdou? Fakt věříte tomu, že toto fórum nebude nikoho zajímat, když je nám v televizních debatách tak horoucně vštěpováno, že tady jsou všechny informace veřejně a můžeme se tu na vše podívat?
Co je to za svobodu projevu, když se potencionální volič "nemůže" zeptat se na informace? "Nemůže" mám schválně v uvozovkách. Původní tazatel se sice na více informací zeptat mohl, ale pan "garant svobody projevu" to celé překroutil na to, že se rozhoduje koho volit na základě jedné fotografie, začal nadávat do nízkého IQ sympatizantů SPD atd. Další "jaryn" tu zase nadává do nácků. Původní dotaz ale nijak útočně nepůsobí a pouze se zajímá o více info. Sorry, ale tito dva pánové jsou fakt strašní debilové.
Pan "garant svobody projevu" je prej nějakej ITak. To taky když si jej objedná klient, který chce s něčím poradit, tak z něj taky udělá debila, jak to že to neví nebo to nenašel na internetu?
Napadlo vás vůbec, že každý uvažuje jinak? Třeba vás by tady napadlo jít pro podobné informace na FB, někdo jiný ale raději preferuje fórum. Na sociálních sítích když se člověk zeptá veřejně, tak je okamžitě zasypán komentáři od haterů. A zkoušeli jste si někdy napsat soukromou zprávu na oficiální FB stránku? Ten týpek co se tam o to stará je totálně otrávené chladné individuum, kterého už otravuje odpovídat pořád na stovky dotazů, takže je velice nepříjemný. Fórum ke kterému má přístup více vašich členů a kde se člověk může dočíst více informací a pohledů z vaší strany tedy může vypadat jako lepší volba. Jedna věc totiž taky je, co si dělá pan IB ve svém volném čase a druhá věc, jak se na podobné věci dívá celé hnutí a to se na FB zjistit nedá. Protože když se člověk zeptá veřejně, tak budou odpovídat hlavně hateři, nebo lidé co sice pirátům fandí, ale nemají žádné postavení. Fórum tedy působí daleko více směrodatněji, kor když se s ním téměř v každé volební debatě tak oháníte.