KF Pha 7/2017 Primární volby čela kandidátky (rozprava)

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.


Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha

Janek.Wagner
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 3215
Registrován: 26 úno 2012, 19:46
Profese: ICT konsultant, novinář
Dal poděkování: 3870 poděkování
Dostal poděkování: 4291 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 7/2017 Primární volby čela kandidátky (rozprava)

Příspěvek od Janek.Wagner »

petrchalus píše:1) Můj podíl na pirátském programu - věnoval svůj volný čas diskusím, sepisování připomínek. Vážím si toho, co v oblasti vzdělávání udělali Piráti (a určitě i hodně ty) za poslední roky a hlavní vize programu jsou skvělé. Je možné, že efekt mého podílu je v jemných detailech - to musí asi říct garanti programové oblasti vzdělávání, se kterými jsem komunikoval - zda můj přínos považují za užitečný. Měl jsem schůzku s garantem a předával osobně svoje připomínky k programu. Zúčastnil jsem se otevřeného setkání pro veřejnost k programovému bodu vzdělávání v Pirátském centru, kde jsem dával aktivně připomínky. Poslal jsem do pirátského fóra ke vzdělávání svoje připomínky. Pak nedávno opět měl schůzku s garantem oblasti vzdělávání a dával své připomínky. Upozorňoval jsem zejména na zdůraznění principu participace (místní komunity, učících se, rodičů, i učitelů) na rozhodování o školství a vzdělávání, na zdůraznění odstranění bariér lidem pro vzdělávání během celého života (i navrhoval formy jak je odstraňovat), a s tím souvisí obecně princip dostupnosti kvalitního a co nejvyššího vzdělávání všem (nevylučování lidí srovnávacím testováním pokud mají jiný typ inteligence, nevylučování těch, kteří nemají peníze a podporu rodičů z kvalitního vzdělávání, ani těch s jakýmkoli hendikepem apod.).
Polopravda je horší než lež.

Na volebním programovém bodu vzdělávání jsme začali pracovat v prosinci, úvodní schůzka byla 13. prosince (viz 9 stránek vnitrostranicka-diskuse-f75/volebni-pro ... 35527.html). Jediný tvůj příspěvek v pracovním vlákně je z 19. března 2017, 16:04. Za celou dobu od období před minulými volbami do PSP, kde jsi se také angažoval, jsi dal jediný další příspěvek k problematice vzdělávání na post238588.html#p238588.

Zúčastnil jsi se, pokud si pamatuji, jen prezentace výsledků práce týmu 14. března. Jiných schůzek týmu jsi se nezúčastnil, ani si k nim nedal žádné připomínky.

Nenašel jsem žádný záznam o tvé participaci na sdílených dokumentech (pad, Dokument Google, Wiki).

Všichni na programovém bodu pracovali ve svém volném čase, není důvod, abys to u sebe zdůrazňoval.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Janek.Wagner za příspěvek:
Petr.Syrovy
Uživatelský avatar
Gebert.Jiri
Senioři na Palubě
Příspěvky: 26
Registrován: 17 srp 2014, 17:19
Profese: architekt,publicista,výtvarník
Bydliště: Praha 6, Národní obrany 909/45
Dal poděkování: 5 poděkování
Dostal poděkování: 31 poděkování

Re: KF Pha 7/2017 Primární volby čela kandidátky (rozprava)

Příspěvek od Gebert.Jiri »

Přihlašuji se na 2. a 3. místo kandidátky Pirátské strany v Praze jako její registrovaný sympatizant.
Jsem Architekt , publicista a jako občanský aktivista jsem trnem v oku pražským lobbystům. V době voleb mi bude 75 let, budu tedy seniorem v Českém parlamentu.
Jako předseda jednoho z občanských spolků jsem mezi aktivními občany dobře znám. Účastníme se úředních a právních řízení v problémových kauzách výstavby , organizujeme setkání občanů, happeningy a vystupuji na setkání radnic a Magistrátu Prahy v kauzách mamutích projektů, které likvidují životní prostředí Prahy, její charakter a krásu a tak i její budoucí prosperitu. Takto jsem působil na Praze 4,5,6,7. na příklad v kauze Smíchov City, Business park Letná a mnoha dalších. Publikuji své názory články a blogy hlavně na serveru Občanský monitoring.(k nahlednutí je moje stránka na Facebooku) Působím celoměstsky a koncipuji ve spolcích výzvy primátorce a memoranda k plánování Prahy. Dnes dne 2.5. jsem členem delegace občanských spolků k náměstkyni pro stavební právo Ministryně místního rozvoje. .
Navrhuji také, jak občané mohou participovat na rozhodování o svém městě., podle modelů, které v zahraničí fungují. Jsem členem komory Architektů, kde pracuji aktivně proti lobyzmu této organizace. Jsem znám v profesi. Mohu významně přispívat v celé oblasti stavební kultury.
Jsem jednatel vlastní firmy -malého projekčního atelieru s.r.o Právě dokončuji stavbu nové moderní kaple na Semilsku, která získá do voleb celonárodní publicitu.
Z profese mám velmi přesný obraz, jak a kde funguje lobystické a korupční prostředí v oblasti výstavby. Za skoro padesát let mám významné realizace v Česku a účast na mnoha prestižních stavbách po celém světě. Z pobytu a práce ve vice zemích světa třeba v Německu,Velká Britanii, Australii, USA i Rakousku mám autentický obraz tamního života a politiky. Mám velmi dobrý přehled o české politické scéně a osobně znám i řadu politiků.
Mluvím a jednám , píšu a čtu autentickou angličtinou a němčinou , (mám i maturitu z ruštiny), Jsem český občan, ale mám i německé občanství.
Jsem vcelku retoricky zdatný a nebojím se v diskuzi jít vždy k jádru problému a žádat odpovědi na nepříjemné otázky. V dnešní době považuji za zásadní nové zákony, které povedou k větší občanské rovnosti. Ta je vážně vychýlena na stranu oligarchických korporací a osob, široce prorostlých do politické a hospodářské struktury České republiky. Jako vzor by mohl sloužit Anitrustový zákon a daňové zákony,které v Americe koncem 19.století omezily vliv oligarchů( tzv Robber barons), nikoli s cílem je jen skasírovat, ale nastolit větší míru rovnosti.
Moje kandidatura osloví aktivní občany z občanských spolků a můj věk, profese a zájmy otevřou Pirátům potřebné preference různých věkových a cílových skupin.
V parlamentě České republiky budu přínosem pro Piráty a zájmy České republiky.
Svoji kandidaturu budu obhajovat osobně.v rozpravě 4.5
Jiří Gebert ing. arch.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Gebert.Jiri za příspěvky (celkem 2):
Janek.Wagner, Vaclav.Hrdlicka
Uživatelský avatar
Ondrej.Profant
Technický odbor
Příspěvky: 7962
Registrován: 22 dub 2009, 23:55
Profese: Náměstek člena vlády
Bydliště: Praha 8
Dal poděkování: 15006 poděkování
Dostal poděkování: 8366 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 7/2017 Primární volby čela kandidátky (rozprava)

Příspěvek od Ondrej.Profant »

Rozhodl jsem se kandidovat na 2. místo. V případě nezvolení i na zbytek čela kandidátky.

Stručně: Rád bych v parlamentu reprezentoval jádro našeho programu - přinesl reálnou vizi digitálního státu i digitální ekonomiky. Ta nemůže být bez kvalitního vzdělání. Můžeme se stát vzorovým digitálním přístavem, který bude prosperovat v srdci Evropy.
Toto jsem schopný spolurealizovat, jelikož mám rozsáhlé zkušenosti s informatikou ve veřejné správě (hlavně z Prahy). Celý život se věnuji opensource a jeho principům i mimo software.

Motivace: V Pirátské straně jsem od samotného počátku (přípravný výbor) a dovolím si o sobě prohlásit, že “nic pirátského mi není cizí”. Možná to zní nadneseně, ale je to tak. Mnoho stanovisek strany jsem pomáhal vytvářet, mnoho mých názorů vytříbili další členi.
Jsem technooptimistou, věřím, že díky technologiím se jako lidstvo můžeme i nadále posouvat vpřed. Samozřejmě, že ne tak přímočaře jako v případě průmyslové revoluce. V dnešní době je třeba hledat rozložení takové, aby stroje byly dobrými sluhy. Nelíbí se mi přístup, který krásně vyjádřil J. Hammerbacher: “Nejlepší mozky mé generace vymýšlejí, jak lidi přimět, aby klikali na reklamy.” Stejně tak je to vidět u veřejné správy, kde je dnes digitalizace za trest, namísto aby pomáhala.

Obecně jsem mírně levicový liberál. Tedy věřím v opravdovou svobodu. Svobodu si rozhodně neztožňuji s penězi. Věřím v optimální stát. Současný státní moloch je přebujelý a je ho třeba silně vylepšit. Rozhodně jsem pro evropský s tím, že mám k EU stejné výhrady jako k ČR. Nicméně věci lze měnit zevnitř, nikoliv zvenku.

Vize pro parlament: Jako informatik a dnes již i politik bych se rád zaměřil právě na problematiku digitálního světa v legislativě. Byl bych rád, abychom byli ti, kdo přináší vizi, kdo pomáhají překlenout digitální propast, kdo ukazují, že technologie jsou užitečné, ale zároveň ti, kdo vědí, že technologie není vždy řešení.

Jsem garantem programu do poslanecké sněmovny v oblasti informatiky a jsem si zcela jist, že to je naše stěžejní téma. Myslím si, že program se nám letos podařilo připravit velmi srozumitelný a realistický a to i díky rozsáhlé zkušenosti z magistrátu.

Posledního dva a půl roku jsem zastupitelem v největší samosprávě v ČR. Čili něco málo vím i o komunální politice, veřejných zakázkách, urbanismu, řízení pražského molochu apod.

V neposlední řadě bych se rád znovu věnoval mezinárodním smlouvám jako třeba TTIP apod, které jsou základem konzervace kopírovacího monopolu a obecně pokroku. V Evropském kontextu i hnutí Diem.

Co již mám za sebou: Spoluzakládal jsem tuto stranu, celou dobu jsem se podílel na jejím fungování - asi to zní jako byrokracie, ale vydržet u toho tolik let nebylo vždy nejjednodušší. Připravoval jsem českou Cryptoparty, Festival svobodných filmů, přednášky o svobodné kultuře a otevřeném software a další akce ideově provázané s Piráty. V rámci působení v Hl. m. Praze jsem z opozice dokázal zavést jedny z nejrozsáhlejších opendat v ČR. Krom toho, že jsou tato opendata rozsáhlá, tak jsou celá opravdu opensource - včetně instalačního skriptu. Opravdu stačí vzít (změnit logo Prahy) a používat. Byl jsem u zrodu a nyní jsem členem výboru Otevřených měst, kde například připravujeme aplikaci Cityvizor, nástupce oceněného Supervizora.

Spolupráce navenek: Jsem zásadový, ale nekonfliktní člověk. Rozčiluje mě, když se věci dělají špatně - třeba vendor lock-in ve veřejné správě. Avšak zas netrávím svůj čas hledáním konfliktů, ale hledáním řešení. Ano, upřímně vyjádřím, co si o dané věci myslím, ale pak hledám cesty jak to změnit. Čili držím kormidlo pirátským směrem, ale zároveň nejsem jen někdo, kdo hlasitě řve.

Spolupráce uvnitř: Ukázkovou spolupráci jsme předvedli na magistrátu. A není to tím, že by naše názory byly identické, ale dokážeme o nich smysluplně diskutovat a dotáhnout je do bodu, na kterém se všichni shodneme. Mám přístup, který jsem se naučil v rámci opensource komunit - pokud někdo chce něco dělat, tak ho nech. Řeš jenom problémy a to ideálně nějakou dohodou. Tento přístup aplikuji i v rámci Prahy a myslím, že díky tomu jsme např. na předsednictvu Prahy nikdy neměli nějaké velké hádky - vždy jsme rozuměli jiným postojům a hledali kompromis. Na druhou stranu neustupuji ze svých názorů (z prohry nedělám fatální věc a prostě přijmu názor většiny).

Kampaň: Nejsem členem volebního štábu (celorepublikového ani pražského). Z pozice předsedy hodlám primárně dohlížet na průběh voleb (jako při úspěšných volbách na magistrát). A samozřejmě hodlám se zapojit v ulicích i v mediích.

Bio: Viz https://www.pirati.cz/lide/ondrej-profant/

profant.eu
náměstek vicepremiéra pro digitalizaci
vedoucí resortních týmů Informatika

Uživatelský avatar
Tomas.Murnak
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 292
Registrován: 23 čer 2010, 13:28
Profese: softwarový operátor
Bydliště: Praha 13
Dal poděkování: 435 poděkování
Dostal poděkování: 317 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 7/2017 Primární volby čela kandidátky (rozprava)

Příspěvek od Tomas.Murnak »

Ahoj Piráti!

Hlásím se na 3. - 6. místo a v případě nezvolení na další místa kandidátní listiny Pirátů do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky.

Můžete mne znát jako předsedu Pirátů a zastupitele na Praze 13.

O politiku se zajímám přes 10 let. Aktivněji jsem se do ní zapojil v roce 2010, kdy jsem již jako člen České pirátské strany kandidoval na kandidátce Zelených ve volbách do Zastupitelstva městské části Prahy 13. Zastupitelem jsem se stal v roce 2014, kdy Piráti pod mým vedením, v koalici se Stranou Zelených (Zelení a piráti pro 13), získali ve volbách 11,19 % hlasů, což nám přineslo 5 mandátů (2 Piráti a 3 Zelení) z celkových 35.

I přesto, že jsme nakonec skončili v opozici a koalice nám nedovolila zasednout v žádném výboru ani komisi, podařilo se nám prosadit část pirátského programu jako je rozklikávací rozpočet, zveřejňování rozpočtu ve strojově čitelném formátu, pozastavit neefektivní projekt kamerového systému.

Osobně jsem upozornil také na vyvádění dotací určených spolkům zpět radním http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/r ... 60708.html .

Úspěšný boj na Praze 13 jsem svedl také za svobodný přístup k informacím, který se mi vládnoucí koalice pokusila zamezit například falešnou skartací zvukového záznamu z jednání (viz též moje interpelace ).



Záznam jsem chtěl použít jako zvukovou stopu k našemu pirátskému natáčení jednání zastupitelstva, protože doposud není u nás jako na ostatních MČ oficiálně zveřejňováno. Záznamy mi po odvolání na Národní archiv pro porušení archivního zákona ve spolupráci s pražskými zastupiteli musely být vydány.

Mé podání na odbor kontrolních činností pražského magistrátu nakonec významnou měrou přispělo k vydání nové směrnice pro vydávání informací, která konečně zavedla mj. i odpovědnost osob za neposkytnutí informace. Od této doby si radnice nedovolí informace odepřít nejen mne, ale z reakcí našich příznivců víme, že je sdílnější i při podání běžných občanů.

Ve spolupráci se spolky se věnujeme i otázce necitlivé výstavby, která zde zpravidla probíhá bez vyjádření veřejnosti.

Jako poslanec bych rád zasedl ve Výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj, kde můžu nejlépe uplatnit své zkušenosti zastupitele městské části, a pomoci tak k větší transparentnosti a efektivitě komunální politiky pomocí prostředky, kterých se mi z pozice zastupitele nedostává.

Kampaň budeme vést převážně na Praze 13 a dle potřeby i jinde.

Společně otevřeme stát

Tomáš Murňák

Tomáš Murňák,
předseda MS Praha 13,
zastupitel Prahy 13

E-mail: tomas.murnak@pirati.cz
Profil: https://praha13.pirati.cz/lide/tomas-murnak/
Facebook: https://www.facebook.com/TMurnak

Patrick.K
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 323
Registrován: 10 zář 2013, 22:42
Profese: profese
Dal poděkování: 131 poděkování
Dostal poděkování: 272 poděkování

Re: KF Pha 7/2017 Primární volby čela kandidátky (rozprava)

Příspěvek od Patrick.K »

Touto cestou bych se také dovolil přihlásit do prvního kola primárních voleb na 2.-6. místo kandidátky, případně do následujících kol, jakožto alternativní kandidát.

osobní profil zde.

co tak zhruba mohu nabídnout za „kompetence“:
- globální přehled o tradičních „pirátských“ tématech a otevřenost rozličným výzvám
- zkušenosti z fungování veřejné správy
- volbami osvědčený kandidát
- absence klientelistických vazeb jakékoliv úrovně

jak se zhruba vidím:
- v dlouhodobém horizontu jsem zastáncem odpovědné politiky vůči státnímu rozpočtu spočívající ve snižování přerozdělování daňových příjmů i celkového daňového zatížení a snižování nákladovosti veřejné správy
- jsem příznivcem zákaznického přístupu státu vůči svým občanům
- podporuji delegaci maxima pravomocí na nižší územně správní celky, včetně příslušné části rozpočtu
- rád bych v ČR viděl praktickou znalostní ekonomiku
- líbí se mi myšlenka „digitalizace“ procesů ve veřejné správě, protože by měla zjednodušit zavádění „dobré praxe“
- preferuji říkat voličům pravdu

čeho bych chtěl dosáhnout:
- samozřejmě úspěšné České republiky, v níž nevládnou kmotři ani korporace, jež je dobrým místem pro život
- popularizaci politiky mezi obecnou veřejností a její zapojení do společenského dění
- jasnou definici a vymáhání odpovědnosti za pochybení ve veřejné správě
- nasazení efektivních institutů na potírání negativních vlivů

jak toho dosáhnout:
- od drobných úprav zákona o státním zastupitelství, o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů, o státní službě, až k pořádné novelizaci, skoro bych řekl rekodifikaci, trestního řádu
- zkusit zachránit ještě nějaké finance z programovacího období do roku 2020


co si představuji během volební kampaně:
- podporu při volebních akcích - noviny, setkání s občany, případné demonstrace, či happeningy
- křoví v mediálních vstupech
- literární činnost na aktuální témata

Pro úspěch ve volbách je potřeba zázemí stabilní fungující politické strany, s vnitřní opozicí a alespoň někdy aktivními členy, či příznivci.
Uživatelský avatar
petrchalus
Krajský zastupitel
Příspěvky: 137
Registrován: 26 srp 2013, 23:06
Profese: konzultant ve vzdělávání
Bydliště: Praha 11 a Vidlákova Lhota, Benešov, Středočeský kraj
Dal poděkování: 85 poděkování
Dostal poděkování: 243 poděkování

Re: KF Pha 7/2017 Primární volby čela kandidátky (rozprava)

Příspěvek od petrchalus »

Janku, jako příznivec a nečlen jsem nezachytil začátek příprav programu a hlavně ani nebyl dříve (než ke konci sestavování programu) přizván k připomínkám k programové části vzdělávání. Od chvíle, kdy jsem přizván byl, a za to děkuji, jsem posílal připomínky taky např. emailem nebo při osobním setkávání.

Jako příznivec podporuju průběžně Piráty za poslední roky, možná trochu jinak než členi, například jsem pozval Mikuláše na mezinárodní konferenci Evropské asociace rodičů v Praze, kde vystoupil jako zástupce Prahy a ocenili ho reprezentanti všech evropských asociací rodičů. V rámci článků na Deníku referendum zmiňuju jednou za čas Piráty, když píšu k tématu demokracie. Sestavil jsem otevřený dopis napadající ostře nedávnou novelu školského zákona (proti návrhům současné politiky MŠMT a ministryně) a spolupracoval na tom se senátorem Michálkem při snaze zastavit to v senátu, pro kterého jsem sestavil alternativní podobu novely podporující participaci a omezující centralizaci - zjednodušeně proti jednotným přijmacim testům, proti povinnosti školky, proti rozšiřování povinných částí státní maturity provozované problematickým Cermatem. Jako dobrovolník podporoval kampaň Kose na Praze 11, kde bydlím - osobně i na sociálních sítích. To je jen příklad mé průběžné podpory.
Janek.Wagner píše:
petrchalus píše:1) Můj podíl na pirátském programu - věnoval svůj volný čas diskusím, sepisování připomínek. Vážím si toho, co v oblasti vzdělávání udělali Piráti (a určitě i hodně ty) za poslední roky a hlavní vize programu jsou skvělé. Je možné, že efekt mého podílu je v jemných detailech - to musí asi říct garanti programové oblasti vzdělávání, se kterými jsem komunikoval - zda můj přínos považují za užitečný. Měl jsem schůzku s garantem a předával osobně svoje připomínky k programu. Zúčastnil jsem se otevřeného setkání pro veřejnost k programovému bodu vzdělávání v Pirátském centru, kde jsem dával aktivně připomínky. Poslal jsem do pirátského fóra ke vzdělávání svoje připomínky. Pak nedávno opět měl schůzku s garantem oblasti vzdělávání a dával své připomínky. Upozorňoval jsem zejména na zdůraznění principu participace (místní komunity, učících se, rodičů, i učitelů) na rozhodování o školství a vzdělávání, na zdůraznění odstranění bariér lidem pro vzdělávání během celého života (i navrhoval formy jak je odstraňovat), a s tím souvisí obecně princip dostupnosti kvalitního a co nejvyššího vzdělávání všem (nevylučování lidí srovnávacím testováním pokud mají jiný typ inteligence, nevylučování těch, kteří nemají peníze a podporu rodičů z kvalitního vzdělávání, ani těch s jakýmkoli hendikepem apod.).
Polopravda je horší než lež.

Na volebním programovém bodu vzdělávání jsme začali pracovat v prosinci, úvodní schůzka byla 13. prosince (viz 9 stránek vnitrostranicka-diskuse-f75/volebni-pro ... 35527.html). Jediný tvůj příspěvek v pracovním vlákně je z 19. března 2017, 16:04. Za celou dobu od období před minulými volbami do PSP, kde jsi se také angažoval, jsi dal jediný další příspěvek k problematice vzdělávání na post238588.html#p238588.

Zúčastnil jsi se, pokud si pamatuji, jen prezentace výsledků práce týmu 14. března. Jiných schůzek týmu jsi se nezúčastnil, ani si k nim nedal žádné připomínky.

Nenašel jsem žádný záznam o tvé participaci na sdílených dokumentech (pad, Dokument Google, Wiki).

Všichni na programovém bodu pracovali ve svém volném čase, není důvod, abys to u sebe zdůrazňoval.
Robert.Rames
Člen KS Praha
Příspěvky: 30
Registrován: 09 bře 2017, 11:09
Profese: IT, právník
Dal poděkování: 31 poděkování
Dostal poděkování: 67 poděkování

Re: KF Pha 7/2017 Primární volby čela kandidátky (rozprava)

Příspěvek od Robert.Rames »

Ahoj,
hlásím se na kandidátku na místo 3. až 6.

Jsem liberální proevropský kandidát.

Poslanecká sněmovna má v našem politickém systému dva velké úkoly:
1) vytvoření vlády
2) kontrola vlády včetně schvalování (nebo odmítnutí!) předložených zákonů

Zběsilé tempo přijímání novel a dalších a dalších zákonů, které se v posledních letech odehrává v naší sněmovně, je potřeba zpomalit, nejlépe téměř zastavit. Méně znamená mnohdy více. Zákonů by mělo být méně, měly by být promyšlenější, měly by být obecnější, neměly by zbytečně omezovat občanské svobody, jak jsme tomu svědkem za působení Sobotkovy a Babišovy vlády.

Totéž platí ovšem i pro Evropskou unii. Zákony mají být promyšlenější a mají méně omezovat občanské svobody. Nesmyslné zákony ohledně zákazů žárovek a vysokých výkonů vysavačů jsou mementem, ze kterého by měly vzejít nejdůležitější změny pro EU.

Jinak ovšem EU považuji za smysluplný projekt, který Evropě umožnil existovat mnoho let bez válek a při vzájemné spolupráci. Rozhodně ji dávám přednost před Ruskem nebo Tureckem nebo Čínou a jinými typy vládnutí a organizace společnosti. Člověku nemá vládnout jiný člověk, jako je to zvykem mnohde na východě blízkém i vzdálenějším, člověku má vládnout řád. Zákon.

Vláda nemá vládnout ve východním smyslu slova. Vláda má společnost organizovat, dohlížet na nezbytné dodržování pravidel, vymáhat zákony a jen občas a skutečně pouze v důležitých případech iniciovat a sama navrhovat nezbytné změny zákonů. Dobře tyto změny zdůvodnit a dodržet skutečně všechna pravidla ohledně legislativního procesu, tedy např. i vypočítat, kolik peněz bude zavedení změny v zákonech stát (což se mnohdy neděje). Zbytečné a škodlivé zákony typu EET by mělo být mnohem těžší přijímat. Vláda by neměla mít možnost takové balkánské experimenty u nás provádět.

Jsme bohatá země. Bohužel zatím naše bohatství při nebývale vysokém zdanění přerozděluje stát do kapes největších podnikatelů při velkém množství státních zakázek. Daně by se měly snížit a ponechat lidem větší ekonomickou aktivitu. Lidé by měli sami více rozhodovat, do čeho své peníze vloží. Máme na to spoustu moderních nástrojů včetně startovačů a podobných internetových vymožeností. Tímto směrem by se měla moderní demokratická společnost ubírat, nikoliv leninsko-babišovským. Stát by měl být menší, lidé by se měli vrátit k drobnému podnikání, jehož existence je v důsledku zbytečných regulací a omezování svobody podnikání maximálně ohroženo.

Mým přímým programem je snížení daní, zastavení přívalu nových zákonů, jejich zjednodušení, zpřehlednění, vytvoření menšího státu zajišťujícího své povinnosti zejména skrze moderní a chytré technologie. Lidem má vládnout řád a nikoliv člověk. A podle mého názoru to má být řád liberální.

Mgr. Robert Rameš, 48 let, IT, právník
Uživatelský avatar
Viktor.Mahrik
Krajský zastupitel
Příspěvky: 1069
Registrován: 17 lis 2012, 15:44
Profese: Specialista internetoveho vyzkumu
Bydliště: Praha - Ruzyně
Dal poděkování: 1137 poděkování
Dostal poděkování: 1682 poděkování

Re: KF Pha 7/2017 Primární volby čela kandidátky (rozprava)

Příspěvek od Viktor.Mahrik »

Ahoj,

také bych se rád přidal ke kandidatuře na čelo kandidátky. Zvažoval jsem i druhé místo, aby byla nějaká soutěž, nicméně bylo by super, kdyby se na druhé místo dostala Dana. Čili kandiduji od třetího místa dále a Daně přeji úspěch, aby se dostala na druhé místo.

Co se týká mé osoby, tak většina z Vás mě zná z předsednictva. Kdo se mnou někdy spolupracoval, snad potvrdí, že sice vypadám, jako "hodný policajt", ale nenechám se opít rohlíkem a dokáži si stát za svým. Zkušeností s "reálnou" politikou nemám mnoho. Vedl Piráty do komunálních voleb na Praze 6 (kde jsme bohužel o chlup neuspěli) a taky jsem více jak rok zasedal ve finančním výboru zastupitelstva Hlavního města Prahy. Že se zapojím do kampaně ať už v primárkách uspěji nebo ne, to je samozřejmost.
Co se týká voličů, které mohu přivést, tak jsou to jednak lidé, se kterými jsem se setkal v rámci kampaně na Praze 6, dále se mi daří pronikat do komunity lidí, kteří se zajímají o osobní rozvoj a posiluji u nich důvěru v politiku. Třetí i když poměrně malou skupinou jsou lidé kolem Sdružení pro internetový rozvoj, se kterými jsem v kontaktu na pracovní bázi a vím, že nám mnozí z nich fandí.
Co se týká témat, tak je toho docela hodně, ale nejvíc mi pije krev MPO, které sice má strategii pro rozvoj digitální ekonomiky, ale vůbec nic nedělá pro její prosazování. Oblast, která má největší potenciál růstu a každoročně je v ní víc a víc peněz, stojí na okraji zájmu a Česko je tak stále v době internetového středověku.

Proč kandiduji a proč bych se chtěl dostat do PS popíšu na jedné situaci z dneška ze včerejška.DnesVčera jsem se totiž úplně náhodou dozvěděl, že se na jednom z výborů projednával Živnostenský zákon, tedy jeho změna, která způsobí znepřístupnění údajů v Živnostenském rejstříku. Nadále budou údaje o podnikajících subjektech dostupné jen na vyžádání. Důvodem prý je, že na rejstříku vydělávají různé katalogy, kterým se musí platit, aby byl daný subjekt do katalogu přidán. Moc to nedává smysl, každopádně je to neskutečná prasárna a divím se, že se o takové věci vůbec jedná. Smutné právě je, že o takové změně se člověk dozví víceméně náhodou, pokud tedy nesleduje vše, co se na půdě parlamentu děje. Od naší účasti v Poslanecké sněmovně si slibuji, že právě podobné prasárny budeme schopni rozmáznout nebo zamáznout ještě dříve, než se o nich začne jednat. Osobně bych to nejraději dělal už teď, ale bohužel na to nemám čas. Až ale budeme v parlamentu, bude naší prací to dělat. Já si rád klidně do těch tisků lehnu a budu podobné věci hledat.

Předem moc díky za důvěru a těším se na kampaň.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Viktor.Mahrik za příspěvky (celkem 6):
Frantisek.Kopriva, Dana.Balcarova, Petr.Syrovy, Tomas.Murnak, Jan.Lipavsky, Barbora.Hruzova
Viktor Mahrik,
člen zastupitelstva Hlavního Města Prahy

tel: 602 767 298
E-mail: viktor.mahrik@pirati.cz

Together we stand, divided we fall!
Uživatelský avatar
Michal.Jokes
Člen KS Praha
Příspěvky: 650
Registrován: 02 zář 2016, 21:04
Profese: organizátor, režisér, herec
Dal poděkování: 257 poděkování
Dostal poděkování: 784 poděkování

Re: KF Pha 7/2017 Primární volby čela kandidátky (rozprava)

Příspěvek od Michal.Jokes »

Úvodní příspěvek byl aktualizován o nové kandidáty.

Zatím se ke kandidatuře přihlásili:
Kandidáti na 3. - 6. místo:
- Pavel Chalus - přihlášení ke kandidatuře a kandidátská řeč
- Aleš Tamchyna - přihlášení ke kandidatuře akandidátská řeč
- Dana Balcarová - přihlášení ke kandidatuře a kandidátská řeč
- Olga Richterová - přihlášení ke kandidatuře a kandidátská řeč
- Michal Polák - přihlášení ke kandidatuře - kandidátská řeč
- Václav Fořtík - přihlášení ke kandidatuře a kandidátská řeč
- Lýdie Bartošová - přihlášení ke kandidatuře a kandidátská řeč
- Alexander Mansurov - přihlášení ke kandidatuře a kandidátská řeč
- Jiří Gebert - přihlášení ke kandidatuře a kandidátská řeč
- Ondřej Profant - přihlášení ke kandidatuře a kandidátská řeč
- Tomáš Murňák - přihlášení ke kandidatuře a kandidátská řeč
- Patrick Kheck - přihlášení ke kandidatuře a kandidátská řeč
- Robert Rameš - přihlášení ke kandidatuře a kandidátská řeč
- Viktor Mahrik - přihlášení ke kandidatuře a kandidátská řeč
77O 113 642
Krajský koordinátor Praha
Jan.Lipavsky
Republikový výbor
Příspěvky: 1263
Registrován: 21 srp 2013, 13:33
Profese: Analytik
Dal poděkování: 1626 poděkování
Dostal poděkování: 2323 poděkování

Re: KF Pha 7/2017 Primární volby čela kandidátky (rozprava)

Příspěvek od Jan.Lipavsky »

Ahoj,

ucházím se o 3.-6. místo na kandidátce.

V současné době věnuji Pirátské straně většinu svého volného času. Jsem zástupcem Prahy v republikovém výboru, za který jsem byl též zvolen do volebního výboru, kde se intenzivně věnuji přípravě volební kampaně do poslanecké sněmovny.

V programových otázkách se věnuji především mezinárodním vztahům a obraně. Jsem též člen zahraničního odboru, kde jsem pomáhal organizovat piratecon k zahraniční politice nebo např. účast na Pirátské bezpečnostní konference v Mnichově.

Jsem členem Pirátské strany, protože je to liberální strana s racionálním a kritickým přístupem k okolnímu světu. Jsem Pirátem, protože chci přispívat k formování otevřené, liberální, moderní a sociálně soudržné společnosti. Pirátskou stranu jako nositelku svobodného myšlení, transparence státu a ochrany práv jednotlivce považuji za nejlepší platformu k prosazování těchto hodnot.

Jsem přesvědčený, že pokud se nám podaří dostat Piráty do sněmovny, tak můžeme změnit chod této republiky. Dokážeme ukázat, jak skvěle může poslanec pracovat, že to nejsou pouze trafiky pro ty, co umí držet partu. Naším cílem by neměla být vládní křesla, ale naučit se práci ve sněmovně, vybudovat si silný team poslanců a asistentů, kteří se budou intenzivně věnovat projednávaným zákonům. Tj. stát se konstruktivní opozicí. Za skvělý příklad považuji naše současné působení na magistrátu v Praze.

Rád bych dostal možnost se na této změně podílet,

děkuji za vaši podporu,

Honza Lipavský
Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Praha“