Předčasné volby 2009 - chceme se účastnit?
Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: vychovatel
- Dostal poděkování: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Předčasné volby 2009 - chceme se účastnit?
A taky vymyslet něco, čím se zapsat do širšího povědomí voličů. Tady nejde ani tak o kandidátky, vždyť naše šance jsou mizivé, ale o přípravu půdy na příště.
- Michael.Polak
- Profese: programátor, poskytovatel Internetu
- Dal poděkování: 1022 poděkování
- Dostal poděkování: 2432 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Účast ve volbách především ubere hlasy některým stávajícím stranám. A 5% hlasů by znamenalo přijít s programem, který v náhodných anketách osloví třeba i 20% oslovených (ovšem ne vašich známých - ale lidí na ulici, v MHD či vlaku apod. - z nichž někteří umí stěží s WWW a Internet vůbec nechápou, a piráty znají jenom ty somálské, přepadající lodi...)
⁂ Mastodon/Fediverse @xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | spolupracovnk TO, zájmy: informatika/doprava/energetika | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence
-
- Profese: výpočetník
- Kontaktovat uživatele:
Honza
- Dalibor.Zahora
- Profese: zakládající člen
- Dal poděkování: 11325 poděkování
- Dostal poděkování: 6503 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
pokud se nam podari spojit vhodne duveryhodne lidi s novym elanem, i s provokativnim potencialem mame nejake sance na uspech
podle me by byl uspech nejaka 3%, nemam velke oci
na druhou stranu neco jako Humanisticke hnuit podle me nikdy takovy pozencial jako mame my nemelo a mit nemohlo - prilis idealisticke, prilis nekokretni na rozdil od nas
zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz
-
- Profese: -
- Dostal poděkování: 4 poděkování
Já bych byl trochu optimistaHonzaRez píše:Jednoznačně ano! Jiná otázka je, jestli se to dá vyhrát (5%)... Já říkám, že asi ne, ale je nutné se zúčastnit a prezentovat se. Hodně lidí by si pak řeklo: Nojo,nová strana, prej progresívní, ale na volby se vykašlali, nechtělo se jim...
Honza

- Michael.Polak
- Kontaktovat uživatele:
+1sumix píše: Hlavně to chce zformovat si hned od začátku dobrou pověst, chvovat se slušně, nevyvolávat rozbroje a nenechat se vyprovokovat (každý z nás má přeci dost zkušeností z různých diskuzí, kde to je na denním pořádku, tak bychom měli vědět, co a jak).
⁂ Mastodon/Fediverse @xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | spolupracovnk TO, zájmy: informatika/doprava/energetika | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence
-
- Dostal poděkování: 1 poděkování
Jestli křesla ve sněmovně, pak si myslím, že je to momentálně nereálný cíl.
Má-li to být jedna z forem sebepropagace, pak to smysl má. Ale kvůli výsledku bych do toho nešel.
- Dalibor.Zahora
- Profese: zakládající člen
- Dal poděkování: 11325 poděkování
- Dostal poděkování: 6503 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz
- Michael.Polak
- Kontaktovat uživatele:
tedy.. toto bych opravdu neříkal nahlas, tím si řadu lidí znepřátelímeDalibor Záhora píše:myslim, ze dobrou motivaci, by bylo i ziskani statniho prispevku

jako případný kandidát do Poslanecké Sněmovny (nevnucuji se - opakuji, že mám zkušenost z roku 2002 jako nezávislý za SZ, s nosným v tématem podpory otevřeného software a PR např. skrze http://root.cz apod. - a nedělám si přehnané iluze - šel jsem do toho tehdy s přehnaným očekáváním, asi jako na první rande... a ono z toho nakonec nic, že jo

- zveřejnit, jak jsem naložil s platem poslance
- hlasovat pro snížení platu poslanců, pokud bude příležitost - ale nejen to - hlavně hlasovat pro změnu mechanismu, jak je výše platu konstruována (měl by existovat zákon, který ji odvozuje od výše příjmu jiných státních zaměstnanců, a neumožňuje poslancům rozhodovat o svých vlastních příjmech)
- být poslance pouze po jediné volební období (tzn. nebudovat si na tom celoživotní kariériu)
- nezměnit svoje preference důvěry/nedůvěry během funkčního období vůči zbytku strany (tzn. buď od začátku opozice, nebo od začátku účast ve vládě - nic jako předvádí SZ, nebo celá strana odchod z vlády - toto je u parlamentní demokracie podle mě nutnost)
- podporovat reformu volebního zákona, který by ukončil znevýhodnění menších stran v menších volebních krajích (viz SZ, Stanislav Penc a Liberecký kraj v roce 2006)
- next_ghost
- Profese: programátor
- Dal poděkování: 465 poděkování
- Dostal poděkování: 1741 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Můj názor je, že pokud strana jako celek zradí svůj volební program, má poslanec morální povinnost postavit se proti. Ale navrhoval bych do stanov, aby v případě takového sporu mezi poslanci za ČPS rozhodla členská základna kdo má pravdu a ostatní se budou muset jejímu názoru podřídit, i kdyby se rozhodlo ve prospěch jednoho poslance proti 10.xChaos píše: - nezměnit svoje preference důvěry/nedůvěry během funkčního období vůči zbytku strany (tzn. buď od začátku opozice, nebo od začátku účast ve vládě - nic jako předvádí SZ, nebo celá strana odchod z vlády - toto je u parlamentní demokracie podle mě nutnost)
Chceš, aby organizace fungovala? Komunikuj!
Česká pirátská strana: Neškodná.