KF JčK 15/2016 - Primárky do PS - 2017

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: PKS Jihočeský kraj, Krajsti predsedajici, KoKS Jihočeský kraj, Administrativa-KS Jihočeský kraj

Zamčeno
Ljuba.Polakova
Člen KS Jihočeský kraj
Příspěvky: 489
Registrován: 18 dub 2011, 16:11
Profese: obchodník
Bydliště: České Budějovice
Dal poděkování: 1787 poděkování
Dostal poděkování: 404 poděkování

Re: KF JčK 15/2016 - Primárky do PS - 2017

Příspěvek od Ljuba.Polakova »

Kolis:
V pravidlech jsem nic o třídením předstihu nezaznamenal a není to ani v kraji zvyklostí. Myslím, že tím Ljuba vnesla do hlasování trochu zmatek.
Řádně oznámené hlasování znamená, že se jako člen PŘEDEM dozvím (datum, čas a předběžné znění návrhu (stačí odkaz) ), kdy se bude hlasovat, abych měla dostatečný čas PŘEDEM se dozvědět co se bude dít.
Na netu jsou to min. 3 dny, neboť 2 dny před hlasováním běží doba na rozmyšlenou.
Tak jak to píše Kolis, by bylo v pořádku, kdyby byl uveden v jednání termín hlasování (to potom stačí poslat SZ, bylo spuštěno hlasování).
V našem případě ŽÁDNÝ TERMÍN hlasování PŘEDEM NEBYL ZNÁM. O termínu hlasování jsem se dozvěděla SZ až v den, kdy bylo spuštěno hlasování.
Od ukončení doby pro navrhování jsem nevěděla co se bude dít, protože Kolis sice předal předsedání Pepovi, ten souhlasil, ale úplně se na to vykašlal. Kolis místo toho, aby při nečinosti osloveného, požádal kohokoliv z PKS, tak se na to taky vykašlal. No a to byla zrovna doba, kdy mi měla přijít SZ s termínem a dobou hlasování, aby bylo ŘÁDNĚ oznámené.
Proto byla potřeba nadpoloviční většina všech členů (35, zájemci o členství 2,jsou v jednání), tož z 35 je to 18 a druhé kolo se konat nemuselo (nava, že bude).
Zkrátka Kolis, splnil si pro ŘÁDNÉ oznámení pouze část, nemohlo jít o nadpoloviční většinu hlasujících. Místo toho, aby si přiznal chybu, tak mě raději ohovňuješ. Vlastně není se čemu divit, JdŘ si si upravil dle Tvých potřeb, kde se Ti zrovna nehodí JdŘ, používáš zvyklosti.
Jako předseda předsedáš ve vlastní věci - rozprava/jednání o MO (MO nebyl návrh PKS, ale Tvůj), kde jsi navrhovatel a zároveň přesedající a ještě Ti to přijde normální, nebo vyhlášení hlasování sám o sobě (mohla jsem nechat hlasovat o oprávněné námitce, ale jen by se oddálila volba), nebo u skupiny členů, kde píšeš 4 při zahájení a přitom se sbírá podpora palci až v průběhu jednání a zároveň píšeš polovina dvojnásobku odmocniny. Si teda asi příště vyberu co se mi líbí víc. Dál se k tomu bordelu vyjadřovat nebudu, je to ztráta času. Ještě jednou díky Vojtovi za úklid tady a Simonovi, že vzal předsedání při nečinnosti předsedajícího.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ljuba.Polakova za příspěvek:
Vojtech.Pikal
ljuba.polakova@pirati.cz, +420 775 405 125
Uživatelský avatar
Simon.Kostadinov
Člen KS Jihočeský kraj
Příspěvky: 244
Registrován: 13 lis 2015, 11:38
Profese: Technik JE
Bydliště: Týn nad Vltavou
Dal poděkování: 132 poděkování
Dostal poděkování: 212 poděkování

Re: KF JčK 15/2016 - Primárky do PS - 2017

Příspěvek od Simon.Kostadinov »

Bylo zahájeno druhé kolo hlasování zde.
Bc. Simon Kostadinov
Zastupitel Týn nad Vltavou
739928808
Uživatelský avatar
Jana.Kolarikova
Personální odbor
Příspěvky: 1840
Registrován: 03 srp 2012, 13:52
Profese: OSVČ
Dal poděkování: 1796 poděkování
Dostal poděkování: 2747 poděkování

Re: KF JčK 15/2016 - Primárky do PS - 2017

Příspěvek od Jana.Kolarikova »

Ahoj Ljubo, nechci to tu nějak plevelit, ale zde několik postřehů:
Ljuba.Polakova píše: Proto byla potřeba nadpoloviční většina všech členů (35, zájemci o členství 2,jsou v jednání), tož z 35 je to 18 a druhé kolo se konat nemuselo (nava, že bude).
Členů je 37, tj. nadpoloviční většina je 19. Všichni věděli, že probíhá volba lídra, proběhla doba na rozmyšlenou. Všem také bylo oznámeno, že se hlasuje. To bych pokládala za dostatečné. Zároveň bych nechtěla, aby se někdo cítil poškozen.
Ljuba.Polakova píše:Vlastně není se čemu divit, JdŘ si si upravil dle Tvých potřeb, kde se Ti zrovna nehodí JdŘ, používáš zvyklosti.
Proč by JdŘ upravoval podle svých potřeb? Pokud by se řídil tím, že hlasování nebylo ŘÁDNĚ ohlášeno, byla by potřeba nadpoloviční většina všech členů. Pokud bychom se tímto řídili, Kolis by se stal lídrem už v prvním kole (což mi nepřijde jako šťastné řešení). Jediný, kdo by byl touto změnou postupu poškozen, by byl Martin Brož, takže asi nejde úplně o Kolisovy osobní potřeby.
Ljuba.Polakova píše:Jako předseda předsedáš ve vlastní věci - rozprava/jednání o MO (MO nebyl návrh PKS, ale Tvůj), kde jsi navrhovatel a zároveň přesedající a ještě Ti to přijde normální
MO je návrh Zbyňka Konvičky, který ho představoval na krajské schůzi v Táboře. Stanovy jsem dávala dohromady po brainstormingu s ostatními já.
Ljuba.Polakova píše:nebo vyhlášení hlasování sám o sobě
Hlasování mělo být tak jako tak vyhlášeno, když Pepa nemohl, vyhlásil ho Kolis. Asi to není úplně ok, ale nic to nezměnilo, takže bych z toho nedělala kovbojku.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jana.Kolarikova za příspěvek:
Ivo.Vlasaty

Jana Koláříková
https://www.facebook.com/JaninkaToofree
jana.kolarikova@pirati.cz
To, že nemůžeme změnit svět, neznamená, že bychom se o to neměli alespoň pokusit.

Uživatelský avatar
Lukas.Kolarik
Příspěvky: 832
Registrován: 05 zář 2013, 21:08
Profese: OSVČ
Bydliště: Katovice
Dal poděkování: 225 poděkování
Dostal poděkování: 1112 poděkování

Re: KF JčK 15/2016 - Primárky do PS - 2017

Příspěvek od Lukas.Kolarik »

Ljuba.Polakova píše:
Řádně oznámené hlasování znamená, že se jako člen PŘEDEM dozvím (datum, čas a předběžné znění návrhu (stačí odkaz) ), kdy se bude hlasovat, abych měla dostatečný čas PŘEDEM se dozvědět co se bude dít.
Na netu jsou to min. 3 dny, neboť 2 dny před hlasováním běží doba na rozmyšlenou.
Tak jak to píše Kolis, by bylo v pořádku, kdyby byl uveden v jednání termín hlasování (to potom stačí poslat SZ, bylo spuštěno hlasování).
V našem případě ŽÁDNÝ TERMÍN hlasování PŘEDEM NEBYL ZNÁM. O termínu hlasování jsem se dozvěděla SZ až v den, kdy bylo spuštěno hlasování.
A nějaký link na toto konkrétní pravidlo by byl?

Já našel k tématu pouze toto a to potvrzuje spíše mojí verzi. Nic o třech dnech. Rád se ale nechám přesvědčit o opaku, pokud to doložíš konkrétním předpisem.
§ 12 Hlasování

(1) Předsedající upozorní bezprostředně před hlasováním všechny přítomné členy na zahájení hlasování. Hlasovací právo náleží členovi, který je při hlasování zapsán v seznamu členů. Přítomným je při hlasování ten, kdo skutečně hlasoval.

(2) Hlasováním se vybírá jedna nebo více možností. Výběr možností se provádí podle hlasovacího systému, na němž se celostátní fórum usnese s ohledem na technické možnosti. Vybraná možnost však vždy musí v hlasování získat podporu nadpoloviční většiny6), případně více než třípětinové většiny, jde-li o zásadní návrh.7) K možnostem, které potřebnou většinu v hlasování nezískaly, se dále nepřihlíží.

(3) Pokud se celostátní fórum neusnese na jiném hlasovacím systému, hlasuje se takto:

a) V prvním kole se hlasuje o podpoře každé možnosti. Hlasující může svým hlasem podpořit libovolný počet možností. Pokud není třeba možnosti seřadit a získá podporu nadpolovičního počtu hlasujících nejvýše takový počet možností, který má celostátní fórum vybrat, jde o výsledek hlasování a hlasování končí. Jinak se koná druhé kolo.
b) V druhém kole se hlasuje o tom, který z podporovaných návrhů má být upřednostněn. Hlasující může dát přednostní hlas tolika možnostem, kolik má celostátní fórum vybrat. Vybrány jsou možnosti v pořadí podle počtu přednostních hlasů, v případě rovnosti podle počtu hlasů v prvním kole a pak podle losu.

(4) Po ukončení hlasování vyhlásí předsedající jeho výsledek.
a
§ 43 Řádné oznámení

Pokud je to vzhledem k okolnostem možné, předsedající má povinnost rozhodující hlasování řádně oznámit. Rozhodující hlasování, zasedání nebo jiná skutečnost je řádně oznámena, jen pokud

a) bylo oznámení každému adresátovi doručeno obvyklým způsobem a případně
b) byla zachována doba stanovená k tomu, aby se adresát mohl podle oznámení odpovídajícím způsobem zachovat.
a
Řádné oznámení

Řádné oznámení slouží k tomu, aby se členové včas dozvěděli o tom, že se bude něco dít a mohli se podle zařídit. Význam řádného oznámení spočívá v tom, že na něm závisí rozhodující počet členů.

Rozlišujeme řádné oznámení jednotlivých hlasování a řádné oznámení zasedání. Řádně se oznamuje zpravidla soukromou zprávou zaslanou všem členům celostátního fóra.

V řádném oznámení hlasování uvede předsedající datum a čas hlasování a předběžné znění návrhu (stačí odkaz).
V řádném oznámení zasedání uvede předseda strany náležitosti podle §37 JdŘ.
1. O tom, že jsi nemohla hlasovat nebo jsi o hlasování nevěděla nemůže být řeč, protože v hlasovacím vlákně si reagovala celkem pružně.
2. Rovněž tak to platí o ostatních členech - účast v hlasování byla v našem kraji rekordní - 30 členů ze 37.
3. Nedodala jsi jediný relevantní odkaz na pravidlo, které by potvrzovalo Tvou domněnku.
4. Tvá námitka ani nebyla vznesena oficiálně na jednání KF. Jedinný kdo oficiálně protestoval byl Cryo OFFTOPICani se mu nedivím a ten svůj podnět stáhnul.
5. Přestože by pro mne bylo výhodnější s Tebou souhlasit, veřejně navrhuji postupovat standartně a vyhlásit druhé kolo volby.
5. Jestli je to všechno jen shoda náhod nebo úmyslná snaha mě v průběhu volby poškodit, nebudu hodnotit a nechám na hlasujících.
6. Pojdmě se přestat hádat o kravinách a řešme nastalý problém konstruktivně.

Všem hlasujícím děkuji za podporu, kterou vyjádřili v prvním kole volby.
Nikdo není na světě úplně zbytečný, i ten největší hlupák slouží alespoň jako špatný příklad.
------------------------------------------

tel: 777279221, email: lukas.kolarik@pirati.cz, Profil
Uživatelský avatar
Simon.Kostadinov
Člen KS Jihočeský kraj
Příspěvky: 244
Registrován: 13 lis 2015, 11:38
Profese: Technik JE
Bydliště: Týn nad Vltavou
Dal poděkování: 132 poděkování
Dostal poděkování: 212 poděkování

Re: KF JčK 15/2016 - Primárky do PS - 2017

Příspěvek od Simon.Kostadinov »

Kvůli chybě v anketě bylo založené nové hlasování: krajske-forum-jihocesky-kraj-f408/kf-jc ... 36238.html

Omlouvám se.
Bc. Simon Kostadinov
Zastupitel Týn nad Vltavou
739928808
Uživatelský avatar
Simon.Kostadinov
Člen KS Jihočeský kraj
Příspěvky: 244
Registrován: 13 lis 2015, 11:38
Profese: Technik JE
Bydliště: Týn nad Vltavou
Dal poděkování: 132 poděkování
Dostal poděkování: 212 poděkování

Re: KF JčK 15/2016 - Primárky do PS - 2017

Příspěvek od Simon.Kostadinov »

Bylo ukončeno druhé kolo hlasování.

Lídrem se stává Lukáš Kolářík, ještě jednou gratuluji.
Bc. Simon Kostadinov
Zastupitel Týn nad Vltavou
739928808
Uživatelský avatar
Simon.Kostadinov
Člen KS Jihočeský kraj
Příspěvky: 244
Registrován: 13 lis 2015, 11:38
Profese: Technik JE
Bydliště: Týn nad Vltavou
Dal poděkování: 132 poděkování
Dostal poděkování: 212 poděkování

Re: KF JčK 15/2016 - Primárky do PS - 2017

Příspěvek od Simon.Kostadinov »

Registruji přihlášení Václava Klecandy a návrh na prodloužení doby navrhování do 4. dubna.

Nově tedy:
Doba pro navrhování je do 27.3.2017 4.4.2017 (lze návrhem postupu prodloužit)
Poté bude dvoudenní doba na rozmyšlenou
První kolo hlasování začne 29.3.2017 6.4.2017
Úvodní příspěvek i příspěvek o začátku volby čelních míst upraven.

Díky za pozornost.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Simon.Kostadinov za příspěvek:
Lukas.Kolarik
Bc. Simon Kostadinov
Zastupitel Týn nad Vltavou
739928808
Uživatelský avatar
Martin.Mareda
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 237
Registrován: 26 úno 2016, 13:47
Profese: místostarosta,adiktolog
Dal poděkování: 208 poděkování
Dostal poděkování: 176 poděkování

Re: KF JčK 15/2016 - Primárky do PS - 2017

Příspěvek od Martin.Mareda »

Chtěl bych poděkovat Zbyňkovi za nominaci, moc si toho vážím. Po zralé a dlouhé úvaze, nejsem ale teď schopen z rodinných důvodů 100% makat, tak musím nominaci na čelní místa odmítnout. V létě už to možná bude lepší, ale bylo by ode mě nefér nominaci nyní přijmout, třeba i uspět v hlasování a v létě říct, že na kampaň nemám vlastně moc času. Omlouvám se Zbyňkovi za zklamanou důvěru.
Uživatelský avatar
Michal.Horak
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 922
Registrován: 29 říj 2013, 17:57
Profese: IT (database & system administrator)
Bydliště: Písek
Dal poděkování: 257 poděkování
Dostal poděkování: 779 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF JčK 15/2016 - Primárky do PS - 2017

Příspěvek od Michal.Horak »

Tak já bych si dovolil opačnou reakci a nominaci na kandidátku přijímám
Předseda Piráti Písecko
Uživatelský avatar
Ludek.Blaha
Člen KS Jihočeský kraj
Příspěvky: 1465
Registrován: 23 čer 2014, 00:11
Profese: strategický zkompetentňovatel
Bydliště: Písek
Dal poděkování: 1521 poděkování
Dostal poděkování: 1536 poděkování

Re: KF JčK 15/2016 - Primárky do PS - 2017

Příspěvek od Ludek.Blaha »

Jen se připomínám se svým trvalým zájmem o poslední místo na kandidátce.
S ohledem na svůj aktuální zdravotní (ne)stav pak s podstatným dovětkem, nebude-li dostatek jiných kandidátů.
Naposledy upravil(a) Ludek.Blaha dne 03 dub 2017, 21:31, celkem upraveno 1 x.

Aby člověk mohl hlásat pravdu z radnice nebo z parlamentu, musí se tam nejdřív prolhat...
Demokracie je výborná věc. Umožňuje občanům, aby si zcela svobodně zvolili... diktaturu!
Umělá inteligence nedosáhne nikdy až takové úrovně, aby dokázala napodobit myšlení pitomce.

Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Jihočeský kraj“