Čeho je moc, toho je příliš

Diskuse členů a příznivců o věcech přesahujících působnost orgánů, netýkajících se programu nebo o straně jako celku.

Moderátoři: Administrativní odbor, Předsedající

Pravidla fóra
Než napíšete nový příspěvek, zamyslete se, zda má takovou hodnotu, aby ho musely číst stovky lidí.
  • Aktuální politické kauzy lze řešit v příslušné části veřejné diskuze.
  • Části programu, současné či budoucí, diskutujte na fóru Pirátský program.
  • Podání orgánům a jednoduché návrhy čiňte v příslušné podatelně.
  • Pokud chcete něco rozhodnout(usnést, zvolit, odvolat, přijmout), podejte členský podnět. Ale nejdřív zvažte, jestli by na to nestačil třeba republikový výbor.
  • Povídat o čemkoli si můžete v Podpalubí, což je skrytá část fóra otevřená všem zájemcům. (Je třeba se přidat do skupiny "Zobrazit - Podpalubí".)
Dodržujte prosím pravidla fóra.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Lukas.Novy
Příznivec Pirátů – Jihomoravský kraj
Příspěvky: 21653
Registrován: 02 črc 2009, 22:45
Profese: auditor počítačové bezpečnosti
Bydliště: Brno
Dal poděkování: 5128 poděkování
Dostal poděkování: 12531 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Čeho je moc, toho je příliš

Příspěvek od Lukas.Novy »

Znate tu bajku o dvou vlcich a koze, co si demokraticky odhlasovali, co bude k veceri?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Novy za příspěvky (celkem 2):
Lenka.Wagnerova, Petr.Bajgar

Demokracie je diskuse.
| ‒ | – | — | ― | … | „ | “ | ‚ | ‘ | » | « | ½ | ¼ | ¾ | × | ‰ | ® | © | ™ | Tel: 777-5-KRTEK

Janek.Wagner
Uživatel fóra – není člen Pirátů
Příspěvky: 3215
Registrován: 26 úno 2012, 19:46
Profese: ICT konsultant, novinář
Dal poděkování: 3870 poděkování
Dostal poděkování: 4291 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Čeho je moc, toho je příliš

Příspěvek od Janek.Wagner »

Petr.Kapounek píše:S tímhle přítupem není jiný možný výsledek, než že ty voby fakt projedeme. A někteří si to evidentně přejí, protože demokraticky zvolené vedení strany nedělá to, co by si přáli oni. Demokracii evidentně někteří uznávají jen ocamcaď pocamcaď.
V podobných diskusích se obvykle reaguje takto: Hitler byl také zvolen demokraticky, že... Takže se ohánět demokracií v pokřiveném systému, kde se právě demokratické principy nedodržují, a porušování vnitřních i obecných pravidel se stalo už pravidlem, není asi to nejlepší.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Janek.Wagner za příspěvek:
Petr.Bajgar
Ivan.Bartos
Republikové předsednictvo
Příspěvky: 10308
Registrován: 11 čer 2009, 09:44
Profese: Senior Oracle Database Engineer / Functi
Bydliště: U Botiče 1390/3, Praha 4 - Michle, 14000
Dal poděkování: 4199 poděkování
Dostal poděkování: 18242 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Čeho je moc, toho je příliš

Příspěvek od Ivan.Bartos »

Lukas.Novy píše:Znate tu bajku o dvou vlcich a koze, co si demokraticky odhlasovali, co bude k veceri?
Hezká bajka, akorát nevím od kdy se kdo stylizuje do role vlka a kozy. Prostě někomu něco vadí a neumí se s tím vypořádat jinak než bohužel takto.

Ve finále to tak staví všechny ostatní, kteří nesouhlasí s názorem třeba Lenky, nebo Janka nebo třeba Lukáeše, do nějaký agresivní role, což je bullshit.
Protože k aktivní spolupráci a debatě má dále přístup každý, kdo třeba nesouhlasí nebo nesouhlasil, pokud neřve, neprudí jiný, nezneužívá případnýho postavení, aby to vostatním natíral (že?:-).

Ovšem ta diskuse je vedena tak, že každý hlas má své místo. Ne, že v subordinaci bude kdokoliv chodit za kýmkoliv a ptát se ho, jestli je ten jeden spokojen a mám to správně. Tohle třeba u řady lidí vidím jako zásadní nepochopení. Nelze každýmu telefonovat. Vše s každým probírat a ptát se určitých lidí, kteří mají pocit, že "jich se přece na názor člověk musí zeptat, než něco udělá". V naprostý většině rohodnutí, ke kterým máme jako RP mandát, nepotřebujeme dobrovzdání. Dobrou radu neodmítáme :-)

Jak to jde? Včera například proběhla super kultivovaná debata nad tématem životního prostředí v PiCe. Radost pracovat. Radsot potkat i lidi, se kterými třeba obsahově moc nesouhlasim. Nikdo z toho neudělal frašku a nikdo (zatím) z toho nesoustruží nějakej trapnej hejt, i když opět, věci z kontextu by se tam našlo, že.

Ne skutečně nejsou lidé, kteří třeba volí RP slepí a blbí, protože oni jediní to nevidí.

Úmyslný poškozování Pirátů, navíc nedokázanými fabulacemi či subjektivním výkladem reality v momentě, kdy v demokratickém hlasování prostě uspěl jiný názor, je podle mě veskrze slabošské. Chápu že někdo nemá elán, sílu, prostředky, čas, zdraví, náladu či cokoliv na to se v demokratický spolupráci prosadit nebo se či ji aktivně účastnit. Paradoxně ale tráví čas pomlouváním a poškozováním Pirátů jako celku.

Já se na názoru lidí na sebe točím pouze pokud mám pocit, že ten názor má neprávem. Pošlozuje-li mě to reálně někde mimo okruh, kam to patří či je-li to lež. Když to nedokážu vysvětlit, tak to dokážu ignorovat. To, že někoho nemám rád netahám do veřejnýho prostoru. To dělají sraby, který si na podporu svýho názpru musejí vzít půlku facebooku a ještě jim tu svoji pravdu naservírovat co možná nejuvěřitelnějc. Škodit je easy. Role oběti je easy. Role posledního spravedlivýho, dokavaď mám alespoň někoho, kdo tomu věří, také. Překračovat fakt meze slušnosti a v obviněních i poměrně zásadně hranu zákona a žehrat na to, že přece demokracie a tam to ten a onen nebude chtít táhnout... neberu, nerespektuju a odsuzuju, ať už jsou pohnuty toho, kdo to dělá jakýkoliv. A minimálně za sebe s lidma, co se takhle chovají a jdou do vrtule, kdykoliv něco není po jejich, dělat nechci, na zož doufám má každý jeden právo a měl by mít izpůsob jak to dát najevo a jak se od někoho takovýho distancovat, překročí-li hranice únosnou mez. A to se v řadě případů už xkrát stalo.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivan.Bartos za příspěvky (celkem 7):
Ivo.Vasicek, Mikulas.Ferjencik, Petr.Kapounek, Jiri.Kaderavek.sen, Jiri.Ulip, Jakub, Pavel.Cisar
předseda Pirátů
ivan.bartos@pirati.cz
Janek.Wagner
Uživatel fóra – není člen Pirátů
Příspěvky: 3215
Registrován: 26 úno 2012, 19:46
Profese: ICT konsultant, novinář
Dal poděkování: 3870 poděkování
Dostal poděkování: 4291 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Čeho je moc, toho je příliš

Příspěvek od Janek.Wagner »

Ivan.Bartos píše:[Úmyslný poškozování Pirátů, navíc nedokázanými fabulacemi či subjektivním výkladem reality v momentě, kdy v demokratickém hlasování prostě uspěl jiný názor, je podle mě veskrze slabošské.
Jsi jako Pythie, můžeš být konkrétní?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Janek.Wagner za příspěvek:
Petr.Bajgar
Uživatelský avatar
Petr.Kapounek
Člen KS Olomoucký kraj
Příspěvky: 1774
Registrován: 13 črc 2009, 23:30
Profese: manažer, zastupitel
Bydliště: Prostějov
Dal poděkování: 769 poděkování
Dostal poděkování: 1359 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Čeho je moc, toho je příliš

Příspěvek od Petr.Kapounek »

Martin.Shanil píše:k věci - tedy k programu - sleduju jen něco a to finance a soc.
proč se snažíte u financí odstavit Vašíčka kterej jede kontinuálně v pirátskym duchu tak jako dosud, nějakou skupinkou s protinávrhem? tam zrovna vidím posun k horšímu a snahu vyrobit něco co neurazí a nebude příliš radikální. Na to jsem narážel.

a definice svazáka je držet hubu a krok a řídit se předpisama a nevyčnívat a včas se zařadit do každé volby a stoupat k funkcím s cílem dostat se do parlamentu, přebírat názory jaké se zrovna hodí a rozdělovat peníze tak, aby to pro ně (protože oni jsou partaj) bylo výhodné a vyneslo je to k cíli.
Vím, že pár lidí maká a to jsem ale nikdy nezpochybňoval, ale na ně se nabalují prospěcháři a jsou viditelní, né že ne. Jen kvůli personální nouzi se s tím smiřujeme.
Holt Piráti se bohužel chovají víc než jako politická strana spíše jako tlupa anarchistů. A to mě jako srdcem taky trochu anarchistu vlastně uráží. Páč kdokoliv, kdo má u Pirátů nějakou funkci, je automaticky prospěchář a kariérista. Přitom většina těch lidí, co vedení kritizují automaticky pořád a za všechno, by nedokázala udělat ani 10% toho, co dělají oni. Je to právě nekonstruktivní kritika, ona revoluce pro revoluci, která vedení strany pak myšlenkově posouvá k autoritativnějšímu jednání a otupělosti vůči kritice, což samozřejmě vůbec není dobře. Ono by bylo asi naivní očekávat, že všichni členové budou tak osvícení, že budou kritzovat jen věcně, oprávněně a s mírou odpovídající hloubce problému, nebudou si svoje pocitečky ventilovat veřejně na FB, ale to asi reálný není. Stejně tak není reálný jaksi procedálně řešit, že manželka na piráty permanentně hnojícího člena hnojí taky veřejně na FB.

Piráty ničí jejich vlastní svobodomyslnost, protože z ostatních stran se normálně vyhazuje a když někdo dlouhodobě veřejně poškozuje stranu, tak prostě letí. Tady je svoboda a demokracie vyspělá do té míry, že může kdokoliv dělat cokoliv, což je sice super, ale Piráty to diskvalifikuje z normální politické soutěže. Se pak nedivme, že v ČR není žádná silná liberální strana a že nám furt vládnou konzervy. Když je pro některé liberály důležitější permanentní prosazování svého názoru bez ohledu na jeho pravdivost, důležitost nebo reálnou podporu dalších členů téže strany, než skutečné prosazování liberálního myšlení v nejvyšší politice, nemůže to z principu dopadnout jinak.

!MAKE PEOPLE LEGAL AGAIN!
člen komise pro informatiku Olomouckého kraje
mail: petr.kapounek@sprintel.cz
tel: 774 444 725

Uživatelský avatar
Mikulas.Peksa
Poslanec/poslankyně Evropského parlamentu
Příspěvky: 4625
Registrován: 29 lis 2012, 08:33
Profese: europoslanec, ajťák, fyzik
Dal poděkování: 7811 poděkování
Dostal poděkování: 11918 poděkování

Re: Čeho je moc, toho je příliš

Příspěvek od Mikulas.Peksa »

Lukas.Novy píše:"Reakcionisti," pomyslel si Stierlitz.
OFFTOPICStierlitzi, jestli se neodnaučíte ten ruský přízvuk, napíšu na vás stížnost do redakce Sovětské kultury!
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvky (celkem 5):
Michaela.Nepejchalova, Lukas.Novy, Dalibor.Zahora, Michal.Horak, Frantisek.Navrkal
Mám blog, jsem na Facebooku, Twitteru, Instagramu a Mastodonu.

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
Uživatelský avatar
Rostislav.Reha
Republikový výbor
Příspěvky: 5252
Registrován: 15 říj 2013, 12:16
Profese: informatik
Bydliště: Ostrava
Dal poděkování: 7626 poděkování
Dostal poděkování: 8829 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Čeho je moc, toho je příliš

Příspěvek od Rostislav.Reha »

Petr.Kapounek píše:Ono by bylo asi naivní očekávat, že všichni členové budou tak osvícení, že budou kritzovat jen věcně, oprávněně a s mírou odpovídající hloubce problému, nebudou si svoje pocitečky ventilovat veřejně na FB, ale to asi reálný není.
Tak ja se k tem naivnim hlasim. Tohle bych od Piratu chtel.
Petr.Kapounek píše: Když je pro některé liberály důležitější permanentní prosazování svého názoru bez ohledu na jeho pravdivost, důležitost nebo reálnou podporu dalších členů téže strany, než skutečné prosazování liberálního myšlení v nejvyšší politice, nemůže to z principu dopadnout jinak.
Ale to je sama podstata liberalnosti. Ja chci mit moznost prosazovat svoje nazory a chci tak cinit v ramci strany - a chci ji i pro ostatni. Ta pasaz o "pravdivosti, dulezitosti a realne podpore" je mimochodem krasny priklad argumentacniho faulu - falesneho dilematu. Ty podsouvas, ze vsichni odpurci maji automaticky nepravdive nazory? Nedulezite? A kdo je tady pak ten pravy liberal? :roll:
Jsem proti okopavani kotniku, proti vylivani si srdicek na FB a delani ostudy za ucelem natlakove akce. Ale jsem i proti potlacovani nazorovych oponentu a snahu o jejich ostrakizaci. Protoze v liberalnim prostredi se mame neustale navzajem presvedcovat (i kdyz to nekomu rusi klid na praci), protoze ani jeden jediny z nas neni dokonaly.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Rostislav.Reha za příspěvky (celkem 7):
Michaela.Nepejchalova, Vit.Simral, torrespondent, Petr.Bajgar, Dominika.Michailidu, Frantisek.Navrkal, Pavel.Cisar

Neverim na mensi zlo. Je jen velke zlo a zlo, co zatim nemelo sanci vyrust.
exJunior clen KK.
Podporuji myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip

anonym2064
Uživatel fóra – není člen Pirátů
Příspěvky: 7040
Registrován: 07 dub 2012, 21:03
Dal poděkování: 9165 poděkování
Dostal poděkování: 9447 poděkování

Re: Čeho je moc, toho je příliš

Příspěvek od anonym2064 »

Petr.Kapounek píše:Páč kdokoliv, kdo má u Pirátů nějakou funkci, je automaticky prospěchář a kariérista.
to nikdo netvrdí
Petr.Kapounek píše: Přitom většina těch lidí, co vedení kritizují automaticky pořád a za všechno, by nedokázala udělat ani 10% toho, co dělají oni.
a to mi taky nepříjde fér. Ono to totiž je z velké části o možnostech a podpoře jiné činnosti než té byrokratické. A copak třeba Lenka s Jankem nic neudělali?
Petr.Kapounek píše: Piráty ničí jejich vlastní svobodomyslnost, protože z ostatních stran se normálně vyhazuje a když někdo dlouhodobě veřejně poškozuje stranu, tak prostě letí. Tady je svoboda a demokracie vyspělá do té míry, že může kdokoliv dělat cokoliv, což je sice super, ale Piráty to diskvalifikuje z normální politické soutěže.
Neničí, ale odlišuje a buďme za to rádi. Ničí pouze nadmíra ega a přiliš si věci brát osobně. To se bohužel občas těm nespokojoným i těm spokojeným přihází. Nezachrání to ale ani kodexy ani moderace, ale ještě otevřenější komunikace a lepší dělba práce a tím i odpovědnosti. A vlastně i lepší dělba prostředků a to zaměřit hlavně na podporu zapojení členů.
Uživatelský avatar
Dalibor.Zahora
Člen KS Ústecký kraj
Příspěvky: 13412
Registrován: 21 dub 2009, 12:29
Profese: zakládající člen
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 34680 poděkování
Dostal poděkování: 17602 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Čeho je moc, toho je příliš

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Už sem ti to myslím jednou psal, bez revolucí by si byl s velkou pravděpodobností negramotný nevolník. Výhoda toho by byla, že by si tuhle blbost nebyl schopen nikdy nikam napsat :)
Petr.Vileta píše:
Rostislav.Reha píše:Revoluce pro revoluci neni zadna hodnota.
Navíc "revoluce požírá své děti" a většina revolucí toho víc zničila, než přinesla. U některých se na to ještě nepřišlo.
btw Škoda, že už nejsou podatelny na foru, bych dal stížnost na Krtka, že mi ukradl ikonku Stierlitze. :twisted: Na Redmine kvuli tomu nepolezu...
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvky (celkem 2):
Marek.Necada, Dominika.Michailidu

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Uživatelský avatar
Lukas.Novy
Příznivec Pirátů – Jihomoravský kraj
Příspěvky: 21653
Registrován: 02 črc 2009, 22:45
Profese: auditor počítačové bezpečnosti
Bydliště: Brno
Dal poděkování: 5128 poděkování
Dostal poděkování: 12531 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Čeho je moc, toho je příliš

Příspěvek od Lukas.Novy »

Dalibor.Zahora píše:bych dal stížnost na Krtka, že mi ukradl ikonku Stierlitze.
Omlouvam se, vracim:

Obrázek
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Novy za příspěvky (celkem 7):
Dalibor.Zahora, Michaela.Nepejchalova, Mikulas.Peksa, Marek.Necada, anonym2064, Dominika.Michailidu, Vojtech.Pikal

Demokracie je diskuse.
| ‒ | – | — | ― | … | „ | “ | ‚ | ‘ | » | « | ½ | ¼ | ¾ | × | ‰ | ® | © | ™ | Tel: 777-5-KRTEK

Odpovědět

Zpět na „Vnitrostranická diskuse“