Zamyšlení nad prokrastinačním blokem a možností účasti

Diskuse členů a příznivců o věcech přesahujících působnost orgánů, netýkajících se programu nebo o straně jako celku.

Moderátoři: Administrativní odbor, Předsedající

Pravidla fóra
Než napíšete nový příspěvek, zamyslete se, zda má takovou hodnotu, aby ho musely číst stovky lidí.
  • Aktuální politické kauzy lze řešit v příslušné části veřejné diskuze.
  • Části programu, současné či budoucí, diskutujte na fóru Pirátský program.
  • Podání orgánům a jednoduché návrhy čiňte v příslušné podatelně.
  • Pokud chcete něco rozhodnout(usnést, zvolit, odvolat, přijmout), podejte členský podnět. Ale nejdřív zvažte, jestli by na to nestačil třeba republikový výbor.
  • Povídat o čemkoli si můžete v Podpalubí, což je skrytá část fóra otevřená všem zájemcům. (Je třeba se přidat do skupiny "Zobrazit - Podpalubí".)
Dodržujte prosím pravidla fóra.
Ivan.Bartos
Republikové předsednictvo
Příspěvky: 10308
Registrován: 11 čer 2009, 09:44
Profese: Senior Oracle Database Engineer / Functi
Bydliště: U Botiče 1390/3, Praha 4 - Michle, 14000
Dal poděkování: 4199 poděkování
Dostal poděkování: 18242 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Zamyšlení nad prokrastinačním blokem a možností účasti

Příspěvek od Ivan.Bartos »

Piráti a příznivcové, ráda bych vás upozornila, že se tu mezi dětmi objevil takový nešvar...:-)

Pravděpodobně se každému z nás běžně stává, že by něco měl, ale moc se mu třeba nechce. Někdy je to kousnutí do hořkýho jabka. Někdy je to začátek něčeho, co pak už znamená jen a jen práci. Důvodů může být celá řada.

Třeba někomu není příjemné vyjednávat podmínky podpory kandidáta na senátora v kraji..., nebo zprdnout dodavatelskou firmu..., nebo třeba někde vytvářet programový bod...nebo načíst návrh, což normálně fakt znamená otevřít šanon pozměňovacích návrhů a asi 5 hodin číst a zapisovat a číst a zapisovat...

Já to mám uplně stejný. Ráno vstanu a kromě zábavných věcí jako kafe, vidím často jen povinnosti pracovní, stranický a často i dost nepříjemný věci. Je velmi jednoduchý vyřešit to vlastně pasivním rozesláním emailů, přesunutím termínu, nebo jedním telefonátem, kde si vlastně přeju, aby mi to ten člověk nezvedl. Ale to věci neposune. Problém se sám nevyřeší. Práce se neudělá.

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá výmluvy. Moc daleko, moc široko, špatný formát, někam bych musel, psal jsem mu přes FB a on ani neopdověděl (ciwe třeba to neviděl), psal jsem mu do vlákna a on nereagoval, má tam přeci email z minulého týdne.

Je to poměrně jednoduchý. Když si něco objednáte třeba u Alzy a ono vám to nepřijde, tak po tom jdete, minimálně tak, abyste věděli, jestli je teda chyba u vás nebo ne. Nenapíšete jeden email s tím, že to skončilo. Chcete tu věc nebo peníze zpátky. A jasně ani tam se věc nemusí vyřešit k vaší spokojenosti, ale takovej je svět.

Prosím zamyslete se nad tímto malým slohovým cvičením ve smyslu příkladu s Alzou. Prostor pro osobní iniciativu, ale i pro týmovou práci (pokud nejste přirozený prudič, kterýho nějaký tým prostě nechce) v Pirátech je více než kde jinde. Na začátku ale stojí vaše rozhodnutí, že chcete. Pokud je opravdový a váš přítup je konstruktivní, myslím, že překážky jsou skutečně pouze v úrovni jakési hranice komfortní zóny, kterou holt musí člověk třeba i denně překonávat.

Rozebíhá se momentálně strašně moc aktivit. Pro každého jednoho včetně RP je to fofr, je třeba seldovat redmine s úkoly, aktivně dění v politice, Pirátský kanály. Ale je dobře, že to jede. Týdny, víkendy, Vánoce - neVánoce.

Je stokrát lepší věci obětovat čas a pohodlí a někdy třeba jen zvednout blbej telefón, než hledat důvody, proč jsem zrovna nemohl, nebo se za měsíc podívat zpět a zjistit, že jsem vlastně ztracenej a nevím, která bije.

Moje učitelka na základně "milovala" výmluvu absence u čehokoliv. "Takže až nebudete na přijímačkách umět vynásobit dvě čísla, budete tvrdit, že jste na násobilku chyběl?" Zatímco je neschopnost násobit osobní "tragédií" studenta, v politické straně, která kromě stále agendy nyní zbrojí také na volby do Poslanecké sněmovny 2017, se může tento, téměř až dětský alibismus, obrátit v neprospěch nás všech.

Nejsem přítelem nějakých manažerských motivačních zvolání a myslím, že si to ani doba nijak nežádá. Naopak bych vás chtěl poprosit o chvilkové obrácení se do sebe a určení si vlastních priorit, hranic pohodlí, které jsou jen vaše. Deklarovaná snaha o pomoc může být hezké gesto, ale skutečná pomoc je teprve to, co se počítá. Já už se taky nesanžím v rámci velkých očí slibovat všem všechno. Už znám svý možnosti a reálný limity.

Nikdo nemůže stíhat vše. Každý může být užitečný někde. A těch někde máme víc než je členů strany a celorepublikově třeba i více než je našich příznivců.

Díky za pozornost.
Nad tvorbou programu nazdar.
PS to normálně znamená workshopy, psaní, čtení, rešerše, formulace připomínkování...no žádná legrace to nebude. Legrace a hrdinné historky až po práci a po bitvě.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivan.Bartos za příspěvky (celkem 6):
Mikulas.Ferjencik, Ivo.Vasicek, Frantisek.Kopriva, Robert.Magni, IvanF, Jakub
předseda Pirátů
ivan.bartos@pirati.cz
Uživatelský avatar
Lukas.Novy
Příznivec Pirátů – Jihomoravský kraj
Příspěvky: 21653
Registrován: 02 črc 2009, 22:45
Profese: auditor počítačové bezpečnosti
Bydliště: Brno
Dal poděkování: 5125 poděkování
Dostal poděkování: 12531 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zamyšlení nad prokrastinačním blokem a možností účasti

Příspěvek od Lukas.Novy »

Hlasim se kde muzu, zajem neni. Nejsem v tom sam.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Novy za příspěvek:
Robert.Magni

Demokracie je diskuse.
| ‒ | – | — | ― | … | „ | “ | ‚ | ‘ | » | « | ½ | ¼ | ¾ | × | ‰ | ® | © | ™ | Tel: 777-5-KRTEK

Jiri.Janecka
Uživatel fóra – není člen Pirátů
Příspěvky: 1809
Registrován: 13 dub 2012, 21:57
Profese: právník
Bydliště: Za Parkem 866, 252 29 Dobřichovice
Dal poděkování: 516 poděkování
Dostal poděkování: 2445 poděkování

Re: Zamyšlení nad prokrastinačním blokem a možností účasti

Příspěvek od Jiri.Janecka »

Jsem pracovitý minimálně průměrně, ale poslední dva roky nevidím jediný rozumný důvod, proč by měli být Piráti v parlamentu.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Janecka za příspěvky (celkem 4):
Lukas.Novy, Petr.Bajgar, Ivan.Bartos, Robert.Magni
Uživatelský avatar
Robert.Magni
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 5545
Registrován: 18 led 2013, 17:08
Profese: dělník
Bydliště: Břasy 264,okr.Rokycany
Dal poděkování: 22482 poděkování
Dostal poděkování: 4538 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zamyšlení nad prokrastinačním blokem a možností účasti

Příspěvek od Robert.Magni »

Jiri.Janecka píše:Jsem pracovitý minimálně průměrně, ale poslední dva roky nevidím jediný rozumný důvod, proč by měli být Piráti v parlamentu.
Momentálně ale strana opravdu ožila a děje se plno věcí.

Robert Magni
zabzicek@gmail.com
799796575
Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023

Ivan.Bartos
Republikové předsednictvo
Příspěvky: 10308
Registrován: 11 čer 2009, 09:44
Profese: Senior Oracle Database Engineer / Functi
Bydliště: U Botiče 1390/3, Praha 4 - Michle, 14000
Dal poděkování: 4199 poděkování
Dostal poděkování: 18242 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zamyšlení nad prokrastinačním blokem a možností účasti

Příspěvek od Ivan.Bartos »

Zofftopikuju si vlastní vlákno:

Je poměrně legrační (nebo smutné – jak kdo chce) sledovat, jak „vodník Kebule vaří pod hrází mlhu“. Jinak ty emotivní a často úmyslně velmi zavádějící zprávy nejen v tisku, ale i zde na foru, snad ani nelze pojmenovat. Rozhodli jsme se naše programové teze a aktualizaci našeho pirátského programu pro 2017 konfrontovat postupně s řadou dalších lidí z branže (což děláme průběžně), odborníků, právníků, specialistů i osob z opačného břehu. Tuto praxi zcela transparentně aplikujeme a již delší dobu věci konzultujeme s celou řadou lidí (například řešení amnestie a abolice) a nikdy to nebylo tajemstvím. Vždyť i o ACTA jsme se radili tenkrát s Bohoušem Sobotkou, i když to od šmírování obecně podporující ČSSD bylo pouhé populistické gesto, což nám obratem ukázali u zákonů typu DataRetention a dalších.

Stejně tak jsme se setkávali s ministrem Kubou či jeho dřívějším poradcem M. Feixem. Se zástupci bank např. panem Lamserem jsme řešili Babišovu realizaci EET v momentě zárodku. Zlobovanou novelu autorského zákona rozbíjíme napříč spektrem. Vše máme zaznamenané, politiky nevyjímaje, v našem miláčkovi, který jest nám zároveň prokletím:-) „Veřejný registr pirátských lobbistických kontaktů“ (už má po našich intervencích i Krnáčová RukuNaTo)

Proč to píšu? Piráti, stejně jako v každých volbách, budou představovat aktualizovaný širokospektrý program. Příští rok bude hodně rezonovat třeba novela zákona o vojenské rozvědce (sledování všeho a všech) a já chci znát skutečnou pravdu, abych mohl hledat v rámci našeho boje proti šmírování a formulací v programu tu správnou pozici. Plánuji oslovit kvůli konzultacím ohledně bezpečnosti řadu lidí: Jiřího Růžka (bývalý šéf BIS), generála Šándora, nebo třeba generála Picka (bývalý ministr Zemanovy vlády), a budu rád, pokud se se mnou sejdou a když mi některé věci, kterým z pozice civilního ač bezpečnostně poměrně více gramotného obyvatelstva ani my nerozumíme, vysvětlí. Je to špatně? Stávám se agentem BIS či rozvědčíkem?

Nevím, zda někdo zaznamenal moje vysvětlování zásahů v rámci kauzy Growshopy nebo třeba v blamáži Klinika (jak to bylo s výběrkem GIBS a aktivitou ministra Babiše), kdy jsem se snažil zprostředkovat informace z první ruky – tj. od výše postavených policistů. Tam, kde se populisté vyjadřovali o „bezprecedentním způsobu zatýkání podezřelých“ v bytech poškozených majitelů a honili si lajky na sociálu, bohužel nastupovala tvrdá realita „protokolu“ výkonu zásahu v souvislosti s kvalifikací podobných typů činů. To, že je to celé habaďůra a účelová kauza na věci bohužel nic neměnilo. Do bytu překupníků tvrdých drog by policisté s písní na rtech po kafíčku také nešli.

Moc bych se chtěl v lednu potkat třeba s Karlem Janečkem, ačkoliv obecně z něj na rozdíl od mnohých nejsem nijak „na větvi“ a jeho vhledy mi nejsou blízké. Proč? Zajímá mě možnost využití jeho hlasovacího nástroje D21 v rámci politické strany a její parlamentní činnosti resp. možnost otestovat, zda-li se dá použít v případě, že Piráti usednou v Poslanecké sněmovně a budou muset řešit věci zcela nové, na které ani ten nejlepší program nemůže pamatovat (třeba zda můžete prodávat víno ze sudů, že). Pokud se schůzka uskuteční, vzpomeňte si prosím, na tento můj Too-Long-Didnt-Read post, až budete číst třeba v časopise Týden „Piráti se spojili s Janečkem a chtějí společně řídit Sněmovnu“?

Pokud někomu vadí tento postup, kdy se s laděním otázek ohledně dopravy obracíme třeba na i pana Jančuru, nebo se o ekonomickém modelu státem garantovaného přijmu bavíme s výrazně ne-pirátským a rozhodně ne křišťálově čistým politikem Tlustým (jeho působení v politice je vzhledem k tomu, co od něj chceme vědět zcela irelevantní), který tento koncept a jeho model navrhoval v rámci programu pseudo-pravicové ODS, můžu si snad jen povzdechnout:

„Ach jo. K pochopení konstruktivního přístupu v politice vede ještě dlouhá cesta. „

Máme možnost se s politiky i se specialisty z opačné strany barikády setkávat na diskusích, kde ovšem primárně ve velmi krátkém čase prezentujeme ve zkratce každý nesmlouvavě své postoje. Politika, resp. ne-populistická politika však nevzniká pro palcový titulky a mediální zásahy. Ať již výsledkem těchto debat bude získání nových pohledů, vyjasnění sporných částí, zasazení do konceptu celostátní politiky, nebo naopak tvrdé vymezení se a upevnění našich postojů, věřím, že tenhle postup svůj význam má. Jen hlupák je uzavřený do sebe a není schopen reflexe a střílí bonmoty v oblastech, kde mu chybí expertýza nebo tvrdá, nejen makroekonomická data. Pak je totiž stejnej jako ten vodník Kebule.

To, že máme tyto schůzky navíc popsány v registru našich kontaktů a novináři si proto nemusí vymýšlet senzační příběhy a veliká odhalení, je jen jaksi navíc. A pak že se o Vánocích nic neděje.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivan.Bartos za příspěvky (celkem 7):
Jiri.Ulip, Robert.Magni, Vaclav.Fortik, Ivo.Vasicek, Lukas.Kolarik, IvanF, Patrik.Dolezal
předseda Pirátů
ivan.bartos@pirati.cz
Uživatelský avatar
Martin.Kucera
Kontrolní komise
Příspěvky: 18602
Registrován: 23 dub 2009, 16:41
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 2165 poděkování
Dostal poděkování: 33738 poděkování

Re: Zamyšlení nad prokrastinačním blokem a možností účasti

Příspěvek od Martin.Kucera »

Ivan.Bartos píše:Rozhodli jsme se naše programové teze a aktualizaci našeho pirátského programu pro 2017 konfrontovat postupně s řadou dalších lidí z branže (což děláme průběžně), odborníků, právníků, specialistů i osob z opačného břehu. Tuto praxi zcela transparentně aplikujeme a již delší dobu věci konzultujeme s celou řadou lidí (například řešení amnestie a abolice) a nikdy to nebylo tajemstvím.
Nerad se opakuju, ale on je ten problém trochu jinde.
Když někdo z RP napíše "o tématu ABC bychom se chtěli pobavit například s..." a vyhodí k tomu nějakých 10 jmen, tak to prostě členové budou vnímat o dost jinak než když padne jedno jméno s ne zrovna dobrou pověstí a k tomu "Možnost dělat nám poradce ho zaujala a přislíbil, že se bude na tvorbě našeho programu podílet."
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvky (celkem 4):
Robert.Magni, Dalibor.Zahora, Ondrej.Profant, Lenka.Kozlova

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Ivan.Bartos
Republikové předsednictvo
Příspěvky: 10308
Registrován: 11 čer 2009, 09:44
Profese: Senior Oracle Database Engineer / Functi
Bydliště: U Botiče 1390/3, Praha 4 - Michle, 14000
Dal poděkování: 4199 poděkování
Dostal poděkování: 18242 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zamyšlení nad prokrastinačním blokem a možností účasti

Příspěvek od Ivan.Bartos »

Já za Ivošovo projev nemůžu. Každopádně, a to je věc prezentační, pokud kdokoliv z lidí, které jsem vypsal já, bude souhlasit, že ho, pokud se sejdeme, mohu dát do referencí jako konzultanta, tak si myslím, že do věrohodnosti závěrů, ať již budou či nebudou v souladu s názorem a finalním CF schváleným!!! programem, je to plusové i z oblasti prezentace naší práce. Opravte mě, pokud se pletu.

Na programových workshopech přece výstupy budeme normálně validovat a zkoumat. Co se hodí použijeme. Co se nehodí zahodíme. Co je vrozporu, proti tomu se vymezíme, což v programu realziujeme třeba takto:
"Předkládané návrhy zákonů, zavádějící plošné sledování, jsou pro svobodnou společnost naprosto nepřípustné. Vhledem k tomu, že vojenská rozvedka ani BIS nepodléhají žádné další reálné kontrole, shledávají Piráti libovolný zákon v tomto směru jako nepřiměřená zásah do soukromí lidí v ČR redy. nežádoucí. Ve Sněmovně budeme hlasovat proti zákonům, které posilují roli bezpečnostních složek na úkor občana!
Tlustého nevyjímaje (ekonomický model z Pirátů zatím nikdo nedodal. Záměr Vaška Fořtíka vypsat grant, e nesetkal u lidí s pozitivní odezvaou. Každý tvrdí, že nám to dodají ekonomové, studenti, neziskovky, že nám to někdo spočítá, ale reálně nikdo s nikým nemluvil, nikoho neoslovil.

Špatné je, když negativní imprese a PR vytvářejí velmi rádi sami Piráti. To si myslím, že je daleko větší průser než dikce kohokoliv z nás.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivan.Bartos za příspěvky (celkem 4):
Jiri.Ulip, Robert.Magni, Ivo.Vasicek, Petr.Lysek
předseda Pirátů
ivan.bartos@pirati.cz
Uživatelský avatar
Robert.Magni
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 5545
Registrován: 18 led 2013, 17:08
Profese: dělník
Bydliště: Břasy 264,okr.Rokycany
Dal poděkování: 22482 poděkování
Dostal poděkování: 4538 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zamyšlení nad prokrastinačním blokem a možností účasti

Příspěvek od Robert.Magni »

ekonomický model z Pirátů zatím nikdo nedodal
V ,,rodinné politice,, se mi taky nikoho nějak nepodařilo dotlačit k něčemu víc,než pindání na foru a sdílení článků na ksichtoknize. Takže jsem rád,že se konečně snad něco děje a že se snad pohneme někam dál.
Dějí se i chyby,ale všiml jsem si,že podnět na mimoořádný přezkum je mnohem rychlejší cesta,než kdyby se se vším nejdřív šlo na CF a čekalo se na to,až se CF vykecá. Dobrý věci jedou a ty špatný se sice s křikem,ale bleskově napravují.
Během pár měsíců se udělalo víc práce,než před tím za dva roky.
Taky křičím,když se mi něco nelíbí,ale jen jako vedlejšák.Jako hlavní činnost se snažím prosadit do tvorby programu nějaké svoje vize.
Komunikace místy vázne,ale pořád lepší,než když neprobíhala vůbec
Tito uživatelé poděkovali autorovi Robert.Magni za příspěvek:
Vaclav.Fortik

Robert Magni
zabzicek@gmail.com
799796575
Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023

Uživatelský avatar
Vojtech.Pikal
Administrativní odbor
Příspěvky: 26141
Registrován: 19 srp 2010, 23:45
Profese: politik, informatik
Bydliště: Olomouc
Dal poděkování: 36864 poděkování
Dostal poděkování: 30024 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zamyšlení nad prokrastinačním blokem a možností účasti

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

nebudu to sledovat v šesti vláknech.
mute.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvek:
Robert.Magni

Profil, Vedoucí AO; KaS, ZO; vedoucí MRT Demokracie v rezignaci
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky.

Uživatelský avatar
Marek.Necada
Administrativní odbor
Příspěvky: 3425
Registrován: 05 lis 2009, 22:44
Profese: silozpytec
Bydliště: Helsinki
Dal poděkování: 9678 poděkování
Dostal poděkování: 6754 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zamyšlení nad prokrastinačním blokem a možností účasti

Příspěvek od Marek.Necada »

Vojtech.Pikal píše:nebudu to sledovat v šesti vláknech.
mute.
To nefunguje tak, že napíšeš příspěvek se slovem mute do daného vlákna. Musíš zmáčknout příslušné tlačítko v některém ze seznamů vláken.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Marek.Necada za příspěvky (celkem 3):
Ivan.Bartos, Robert.Magni, Jiri.Ulip
Odpovědět

Zpět na „Vnitrostranická diskuse“