Evidence kontaktů a schůzek

Informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.


Zamčeno
Janek.Wagner
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 3215
Registrován: 26 úno 2012, 19:46
Profese: ICT konsultant, novinář
Dal poděkování: 3870 poděkování
Dostal poděkování: 4291 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Účast na konferenci Asociace penzionů pro seniory ČR

Příspěvek od Janek.Wagner »

Z pověření předsedy Ivana Bartoše jsem se zúčastnil 5. konference Asociace penzionů pro seniory ČR (http://www.appscr.cz/), která proběhla 1. prosince 2016 v Pardubicích.

Cituji z pozvání:
Jde o to, že na současné politické scéně po návštěvě výboru pro sociální politiku, jednání s ředitelem odboru MPSV a účasti na připomínkování zákona o sociálním podnikání na úřadu vlády, nevidíme partnery, co by chtěli skutečně řešit situaci lidí, kteří potřebují každodenní pomoc z důvodu vysokého věku nebo zdravotního stavu. Asociace penzionů pro seniory ČR je jediná organizace, která se pokouší ovlivnit systém registrovaných a státem dotovaných služeb pro seniory z vnějšku. Naši členové nepotřebují registraci krajského úřadu ani nepobírají dotace vedoucí k podřízenosti krajským úřadům, které tyto prostředky rozdělují. Nechceme podporovat prostředí, o němž jsme přesvědčení, že napomáhá korupci a klientelismu a vytváří diskriminaci uvnitř sociálního systému, na kterou doplácí (doslova) senioři a jejich rodiny.

Díky našemu členství v Hospodářské komoře se můžeme vyjadřovat k zákonům, které se týkají seniorů a jim určených sociálních služeb. To ale nestačí. Potřebujeme politickou podporu, která by uznala legitimitu práva každého občana, jak a kde stráví poslední léta svého života. Současný sociální systém tuto alternativu blokuje.
O výše uvedené problematice jsem diskutoval s prezidentem Asociace penzionů pro seniory ČR Lukášem Stehnem a s Kristýnou Hypšovou, vedoucí kanceláře APPSČR, a dále s dalšími účastníky konference.

Účastníky konference jsem upozornil na možnost obracet se na zvolené pirátské zastupitele, případně nabídl zprostředkování kontaktu. Nabídl jsem i možnost podpory v oblasti ICT a vzdělávání (účastníci projevili zájem o o participativní projekt Internet pro seniory).

Přijat oběd.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Janek.Wagner za příspěvky (celkem 6):
Lenka.Kozlova, Vojtech.Pikal, Petr.Vileta, Vit.Simral, Filip.Krska, Ivo.Vlasaty
Uživatelský avatar
Petr.Lysek
Krajský zastupitel
Příspěvky: 733
Registrován: 01 úno 2012, 21:37
Profese: projektant
Bydliště: Belgická 3, 79604 Prostějov
Dal poděkování: 1495 poděkování
Dostal poděkování: 1007 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Petr.Lysek »

V úterý jsem se zúčastnil schůzky, zabývající se omezením hazardu na území města. Schůzka byla iniciována skupinou lidí, požadujících omezení hazardu na území města.
V tomto směru je současný stav velmi neutěšený a heren je na území města značné množství (v současnosti na 74 místech celkem cca 657 automatů v září 2016). Shoda panovala na nutnosti řešit tento problém a současně i víceméně na názoru, že tzv. nulová tolerance řešením není.
Shodli jsme se na tom, že navrhneme zřízení odborné skupiny, která připraví podklady pro přípravu nové vyhlášky, která bude plně v souladu s novým zákonem o hazardu. Předběžný návrh složení dle odborného zařazení se připravuje.
Schůzky se zúčastnili zástupci opozičních klubů KDU-ČSL, TOP 09 a já za Změnu Pro Prostějov a pak aktivisté touto problematikou se dlouhodobě zabývající.
O dalších výsledcích budu informovat.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Lysek za příspěvky (celkem 4):
Filip.Krska, Dalibor.Zahora, Petr.Vileta, Vojtech.Pikal
Místopředseda MS Prostějov
Zastupitel Statutárního města Prostějova
Krajský zastupitel v Olomouckém kraji
Email : Petr.Lysek@pirati.cz
Facebook : https://www.facebook.com/IgnaciusReilly
Profil: https://www.pirati.cz/lide/petr_lysek

"Lidé chtějí lži, aby měli podle čeho žít. Volají po nich." (Terry Pratchett:Národ)
Ivan.Bartos
Republikové předsednictvo
Příspěvky: 10308
Registrován: 11 čer 2009, 09:44
Profese: Senior Oracle Database Engineer / Functi
Bydliště: U Botiče 1390/3, Praha 4 - Michle, 14000
Dal poděkování: 4199 poděkování
Dostal poděkování: 18242 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Ivan.Bartos »

8.12. jsem se na základě oslovení vedoucí PR Arca Capital sešel s finančníkem Pavolem Krúpou v Hliněné baště. Toto jsem konzultoval s Ivo Vašíčkem.
Setkání iniciovala jeho kancelář. Konfrontoval mě na základě našeho krajského tažení a o činnosti Pirátů byl dobře informován.
Předmětem bylo kromě diskuse o politice v ČR (Babiš, Zeman, Robejšek) i diskuse nad cíli a politikou Pirátské strany.
Krůpa má zájem aktivizovat se v rámci české politiky (zatím nemá občanství) a ptal se na možnosti spolupráce s Pirátskou stranou i v rovině personální.
Bavili jsme se o historických kauzách Gross apod. i současných aktivitách v rámci OKD.
Vysvětlil jsem mu popravdě, že jsme strana otevřená a v rámci přijmání členů máme vše řešeno v rámci krajských sdružení, které o přijetí rozhodují, tj. není jiná cesta než standardní cesta, kdyby ho to zajímalo.
Zároveň jsem mu popsal způsob rozpočtování Pirátů, transparentní účty a jaké jsou možnosti, kdyby chtěl kdokoliv stranu podpořit (schválení darů RV).
Zdůraznil jsem, že jsme strana stavěná odspodu a situaci s finančníkem ala PENTA jsme doposud kromě těžařů pana Veverky, neměli na stole.
Byl to docela zejímavý oběd. Ze schůzky nevzešly žádné závěry, jen ten, že já o tom udělám zápis a vyrozumím ho o tom, co si o celé věci myslím.
Nabídnuté výhody: 0
Přijaté výhody: ačkoliv jsem trval na tom, že si oběd (nealko pivko a kafe) zaplatím, nedalo se svítit.
předseda Pirátů
ivan.bartos@pirati.cz
Uživatelský avatar
Mikulas.Peksa
Poslanec/poslankyně Evropského parlamentu
Příspěvky: 4625
Registrován: 29 lis 2012, 08:33
Profese: europoslanec, ajťák, fyzik
Dal poděkování: 7811 poděkování
Dostal poděkování: 11918 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Mikulas.Peksa »

V sobotu jsem vystoupil v rámci Pražské konference DiEM 25. Po skončení konference jsem krátce mluvil s poslancem KSČM Luzarem o důsledcích digitalizace na proletariát. Pan poslanec projevil zájem o diskusi na toto téma s naším předsedou.

Přijaté výhody: 2500 za přednáškovou činnost od Ekumenické akademie - převádím jako dar pro KS Ulk
Mám blog, jsem na Facebooku, Twitteru, Instagramu a Mastodonu.

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
Uživatelský avatar
Ivo.Vasicek
Místní předsednictvo
Příspěvky: 7013
Registrován: 02 úno 2010, 22:50
Profese: manažer
Bydliště: 69615 Čejkovice, Bílovická
Dal poděkování: 10900 poděkování
Dostal poděkování: 11475 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Ivo.Vasicek »

Dnes jsem měl jednání s Radimem Jančurouhttps://cs.wikipedia.org/wiki/Radim_Jan%C4%8Dura o možnostech spolupráce. Říkal jsem mu, že nás zajímají jeho názory na dopravu protože tvoříme program na volby do PS a experti v této oblasti nám chybí. Vnímá nás pozitivně (má výhrady k Zeleným a Holanovi) a rád pomůže. Nechce se však politicky angažovat. Říkal, že byl neprávem spojován s ANO a to se mu nelíbilo. Je ochoten účastnit se nějakých našich akcí kde bude doprava tématem. Nabízel prostor k prezentaci názorů ve svých tiskovinách (v autobusech a vlacích), zřejmě zadarmo (pokud to bude tématické a ne moc politické). Nyní se snaží vyřešit problém vysokorychlostních tratí. Mají se prý projektovat tratě na 200km/hod, což je zastaralý koncept. Paradoxně je však výstavba tratě pro vyšší rychlosti levnější. Spočívá to v tom, že trať do 200km splňuje i parametry pro nákladní vlaky a nemohou tam být velká stoupání, u vysokorychlostní tratě nad 350km/hod se s nákladní dopravou nepočítá a trať nevyžaduje tolik tunelů a mostů. Lobing za "pomalejší" tratě prý souvisí nejen s penězi na stavbu, ale i s dodávkami lokomotiv, které vyšší rychlost neumějí. Líbí se mu i hyperloop. Řekl mi, že není žádný expert, že jen používá selský rozum a že mě vše o dopravě za dvě hodinky vysvětlí (to byla nadsázka neboť naše jednání trvalo 1,5 hodiny). Řešili jsme pohled na daně, peníze, ekonomiku atd. Je velkým zastáncem transparentnosti a otevřenosti, podporuje svobodný software (používá ve své firmě), chce volnou a férovou soutěž a poctivé podnikání, je proti zákazům a regulacím. Podobně jako já očekává, že dopravu v budoucnu ovládnou autonomní elektromobily, což bude mít značný dopad na veřejnou dopravu a dopravní business a společnost - nebudou potřeba řidiči, osobní vlastnictví autonomního auta ztratí smysl, spíše budou sdílená, atd, atd. Až budu potřebovat řešit konkrétní věci (program atp.) sejdeme se znovu.
"Skutečná svoboda slova je právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet"(George Orwell)
Uživatelský avatar
Frantisek.Kopriva
Mladé Pirátstvo
Příspěvky: 2472
Registrován: 10 říj 2013, 20:37
Profese: Engagement manager
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 5500 poděkování
Dostal poděkování: 3437 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Frantisek.Kopriva »

Včera jsem se na Gymnáziu Na Vítězné pláni zúčastnil na pozvání pana profesora Krále "Diskuse o politických kampaních". Panelisty byli: Vladimír Vořechovský (ANO), Miroslav Hlaváč (TOP 09 a dělal kampaň pro Vladimíra Franze), Tomáš Jungwirth (Strana zelených a dělal kampaň pro Martina Hausenblase) a František Kopřiva (Česká pirátská strana) - nutno podotknout, že kromě mě to všechno byli de facto volební manažeři; nezávislá expertka na marketing bohužel nakonec nedorazila. Beseda se studenty politologického semináře trvala hodinu a půl a nesla se v přátelském duchu, kdy zástupci jednotlivých stran uváděli příklady ze své praxe, jak se dělá kampaň v jejich stranách a co je podle té které partaje důležité.

Jelikož Tomáš Jungwirth je kromě výše uvedeného šéfem zahraniční sekce Zelených, dal jsem mu kontakt na Mikuláše Peksu.

Přijaté výhody: káva, hrneček, poznámkový blok
Poskytnuté výhody: nic
Tito uživatelé poděkovali autorovi Frantisek.Kopriva za příspěvky (celkem 4):
Mikulas.Peksa, Vojtech.Pikal, Filip.Krska, Alexandr.Mansurov

Pirátský profil |< >| Engagement manager datově-analytických projektů |< >| začínající bubeník |< >| člen RT EZO & Lidská práva |< >| Emeritní politik, věčný aktivista

Uživatelský avatar
Ivo.Vasicek
Místní předsednictvo
Příspěvky: 7013
Registrován: 02 úno 2010, 22:50
Profese: manažer
Bydliště: 69615 Čejkovice, Bílovická
Dal poděkování: 10900 poděkování
Dostal poděkování: 11475 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Ivo.Vasicek »

Dnes jsem měl jednání s Vlastimilem Tlustým. Možnost dělat nám ekonomického poradce ho zaujala a přislíbil, že se bude na tvorbě našeho programu podílet. Prodiskutovali jsme základní teze ekonomického programu (měl jsem už nějaké návrhy a on také, takže základní koncepci už máme. Říkal, že základní koncept rovné daně a státem garantovaného příjmu byl v ČR zmršen, na Slovensku byl do značné míry aplikován. Říkal, že rozpracovali a i realizovali několik věcí. Telefonoval Richardovi Sulíkovi (slovenský europoslanec SaS), který tyto koncepty řešil na Slovensku, by nám jako expert také velice rád pomohl. Takže teď dám základní teze do písemné formy (zatím nechci dílčím způsobem pouštět, kvůli ostatním stranám). V podstatě máme vyřešeno financování.
EDIT: Tohle hodil Topolánek do hajzlu a převzal návrhy Kalouska (i když s tím vyhráli volby, VT kvůli tomu hlasoval proti ODS a byl vyhozen. Dnes jsme se bavili o patrametru 10.000Kč místo 6.000 a máme na to i financování: http://www.cevro.cz/cs/66704-statem-zar ... -rovna-dan, žádné progresivní zdanění příjmů není potřeba a lze zrušit i minimální mzdu
Naposledy upravil(a) Ivo.Vasicek dne 17 pro 2016, 20:50, celkem upraveno 3 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivo.Vasicek za příspěvky (celkem 7):
Vojtech.Pikal, Frantisek.Kopriva, Vaclav.Fortik, Jiri.Ulip, anonym2064, Filip.Krska, Ivo.Vlasaty
"Skutečná svoboda slova je právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet"(George Orwell)
Uživatelský avatar
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 34600
Registrován: 22 črc 2009, 18:12
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Bydliště: Plzeň 2
Dal poděkování: 31560 poděkování
Dostal poděkování: 25689 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Petr.Vileta »

Ivo.Vasicek píše:Dnes jsem měl jednání s Vlastimilem Tlustým. Možnost dělat nám ekonomického poradce ho zaujala a přislíbil, že se bude na tvorbě našeho programu podílet. Prodiskutovali jsme základní teze ekonomického programu (měl jsem už nějaké návrhy a on také, takže základní koncepci už máme. Říkal, že základní koncept rovné daně a státem garantovaného příjmu byl v ČR zmršen, na Slovensku byl do značné míry aplikován. Říkal, že rozpracovali a i realizovali několik věcí. Telefonoval Richardovi Sulíkovi (slovenský europoslanec SaS), který tyto koncepty řešil na Slovensku, by nám jako expert také velice rád pomohl. Takže teď dám základní teze do písemné formy (zatím nechci dílčím způsobem pouštět, kvůli ostatním stranám). V podstatě máme vyřešeno financování.
Ivo, vážně tenhle Tlustý a tahle SaS :o :roll: To je nějaké vnitrostranické spiknutí za účelem likvidace strany, nebo jak? :? Napřed Jakoubek s Marvanovou, která o tom ani neví, pak ty s tímhle. Kdy přijde někdo s Bakalou nebo Radovanem Krejčířem?
Diskusi prosím případně oddělit jinam.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvky (celkem 8):
Jiri.Jansa, Dalibor.Zahora, Pavel.Hajek, Ondrej.Profant, trinitrofenol, rst, Mikulas.Peksa, Ivo.Vlasaty

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Uživatelský avatar
Ivo.Vasicek
Místní předsednictvo
Příspěvky: 7013
Registrován: 02 úno 2010, 22:50
Profese: manažer
Bydliště: 69615 Čejkovice, Bílovická
Dal poděkování: 10900 poděkování
Dostal poděkování: 11475 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Ivo.Vasicek »

Petr.Vileta píše:
Ivo.Vasicek píše:Dnes jsem měl jednání s Vlastimilem Tlustým. Možnost dělat nám ekonomického poradce ho zaujala a přislíbil, že se bude na tvorbě našeho programu podílet. Prodiskutovali jsme základní teze ekonomického programu (měl jsem už nějaké návrhy a on také, takže základní koncepci už máme. Říkal, že základní koncept rovné daně a státem garantovaného příjmu byl v ČR zmršen, na Slovensku byl do značné míry aplikován. Říkal, že rozpracovali a i realizovali několik věcí. Telefonoval Richardovi Sulíkovi (slovenský europoslanec SaS), který tyto koncepty řešil na Slovensku, by nám jako expert také velice rád pomohl. Takže teď dám základní teze do písemné formy (zatím nechci dílčím způsobem pouštět, kvůli ostatním stranám). V podstatě máme vyřešeno financování.
Ivo, vážně tenhle Tlustý a tahle SaS :o :roll: To je nějaké vnitrostranické spiknutí za účelem likvidace strany, nebo jak? :? Napřed Jakoubek s Marvanovou, která o tom ani neví, pak ty s tímhle. Kdy přijde někdo s Bakalou nebo Radovanem Krejčířem?
Diskusi prosím případně oddělit jinam.
Hle ty tvoje příklady jsou absurdní, a je mi jasné že budeš prudit i kdyby nám s programem pomáhal http://www.cnbc.com/2016/11/18/elon-mus ... -work.html
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivo.Vasicek za příspěvek:
anonym2064
"Skutečná svoboda slova je právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet"(George Orwell)
Janek.Wagner
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 3215
Registrován: 26 úno 2012, 19:46
Profese: ICT konsultant, novinář
Dal poděkování: 3870 poděkování
Dostal poděkování: 4291 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Janek.Wagner »

Ivo.Vasicek píše:Hle ty tvoje příklady jsou absurdní, a je mi jasné že budeš prudit i kdyby nám s programem pomáhal http://www.cnbc.com/2016/11/18/elon-mus ... -work.html
Ivo jsi nezodpovědný vůl http://faktors.tyden.cz/rubriky/pan-fak ... 10267.html. Právě jsi prohrál volby.
Zamčeno

Zpět na „Povinně zveřejňované informace“