Pozice v krajských organizacích

Moderátoři: KoKS Jihomoravský kraj, PKS Jihomoravský kraj

Pravidla fóra
  • Toto je veřejné fórum. Stanoviska nevyjadřují názor Pirátů, pokud nebyla schválena příslušnými orgány. Stanoviska se publikují na krajském webu.

• V anketách mohou hlasovat i návštěvníci bez přihlášení. Ankety proto nelze v žádném případě považovat za závazná hlasování.

• Moderátorem tohoto fóra je krajské předsednictvo.

• Toto fórum je viditelné pro návštěvníky bez přihlášení. Kdokoliv do něj může psát nebo hlasovat v anketách.

• Registrovaní uživatelé (včetně členů a RegP) si mohou fórum zneviditelnit, viz návod.

Ivo.Vasicek
Místní předsednictvo
Profese: manažer
Dal poděkování: 7071 poděkování
Dostal poděkování: 6943 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Pozice v krajských organizacích

Příspěvek od Ivo.Vasicek »

Do tabulky už jsem psal zájem o majetkovou komisi, dělá se tam rozpočet kraje. Rozpočty a finance řeším nejen u Pirátů. Můžeme se podívat kam co teče, za kolik je pronajímáno a prodáváno a jak to bylo (lze dopátrat). S majetkem souvisí investice , kde předpokládám Jirku Kadeřávka (ml.) což bych rád koordinoval. Z hlediska IDOS a DPMB mne zajímá také Kordis (ale s tím spolupracuji už nyní - budou dělat kopii platebního systému, co zavádíme na DPMB.
"Skutečná svoboda slova je právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet"(George Orwell)
Marketa.Gregorova
Republikový výbor
Profese: europoslankyňa
Dal poděkování: 1016 poděkování
Dostal poděkování: 3787 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marketa.Gregorova »

Ahoj,

hlásím se jako o zájemce o pozici v meziregionální komisi. Moje hlavní motivace nezní přeborně, ale může zajistit mnoho - věřím Pirátům a ráda bych tak, abychom působili v co možná největším počtu komisí; a to kvůli kontrole a dodržování transparentního jednání, a přístupu k informacím a možnosti je předávat dál (veřejnosti).

Na rovinu přiznávám, že mluvím o vodách, které jsou pro mě spíše neznámé; ale (kdyby se mi chtělo platit příspěvek, tak) členem Mensy mohu být také .D, učím se rychle a mám - či se spíš každý den snažím o aplikaci - pirátské smýšlení, tedy mě neznalost běžné agendy Komisí hendikepuje jen minimálně a dočasně.

Meziregionální komisi volím proto, že jsem absolventem Mezinárodních vztahů a Evropských studií na Masarykově univerzitě, a tedy o aktivitách s V4, EU i dalšími zeměmi a regiony jsem v rámci možností kvalitně informovaná. Patří to také k mé oblasti (mimo-povinně-školní) zájmu (především vztahy s nejbližšími sousedy) a udržuji si tak přehled o vzájemných vztazích a situaci i nyní.

Se zahraničním odborem jsme také organizovali několik setkání tzv. P3, pirátského zpodobnění V4, a ačkoli do svého "sívíčka" tolik ZO tahat nechci, zkušenosti i kontakty mi to dalo. .)

Případné otázky ráda zodpovím, profesionálnější životopis mohu dodat.

Mějte se krásně!
Patrik.Dolezal
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: pirát
Dal poděkování: 1940 poděkování
Dostal poděkování: 1048 poděkování

Příspěvek od Patrik.Dolezal »

OK, podle aktualizace v padu škrtám Archeologický ústav a přidávám Jihomoravskou rozvojovou. Ta mě zajímá právě proto, že z těch nových 3 je kvůli majetkové účasti privátního sektoru nejsložitější situace z hlediska transparence i čerpání z veřejných fondů a kontroly investic. Navíc mě zajímá jak narychlo společnost vznikala, potom co začalo být aktivní město. Zatím jsem jednou řešil zveřejňování smluv při kombinovaném veřejném a privátním vlastnictví firmy, další spec. předpoklady mě nenapadají OFFTOPIC(tady to bude nejspíš pro Hanku Kasp., která se o převody pozemků u letiště zajímá už dlouho - s tím těžko můžu soupeřit, ale když bude místo pro piráty tak se hlásím přímo vehementně ;) ).

Politika jest těžký,robotný úřad,vysilující duši,ochromující fantazii,pijící z organizmu.
Oponenti, leč často též kolegové, jsou zlé,svéhlavé,bludně vychované bytosti,rafinované,zlomyslné,zhýčkané,zbloudilé,instinktivně nepřátelské a ve velikém procentu úžasně neschopné. Vracím se fyzicky i duševně vysílen,disgustován,zatemněn,mdlý a sešlý. Pouze noc jest vyhražena mé práci a i tu nedostavuje se vždy dispozice, vstřebaná celodenním rozechvíváním nervového systému a stálým krvácením intelektuálním.
*1892

Petr.Zamecnik
Profese: Sociální vědec
Dal poděkování: 5 poděkování
Dostal poděkování: 40 poděkování

Příspěvek od Petr.Zamecnik »

Ahoj piráti,
zaškrtnul jsem se ke 4 dopravním subjektům - Jihomoravská rozvojová, KORDIS, Komise dopravy a územního rozvoje a Výbor pro územní plánování a dopravu.

Na dopravu jsem se specializoval při studiu (sociologie a psychologie na FSS MU) a rovněž v ní celý život pracuji (v Centru dopravního výzkumu a na Univerzitě Palackého). Profesně řeším dopravu z hlediska lidského faktoru, její održitelnost, rozvoj, plánování a přesah do jiných oblastí (jako je zdraví, bezpečnost či kvalita života).

Pořadí zájmu ve výše jmenovaných institucích:
1) KORDIS
2) Jihomoravská rozvojová
3) Komise dopravy a územního rozvoje, Výbor pro územní plánování a dopravu

Petr
Tomas.Kolacny
Komunální zastupitel/ka
Dal poděkování: 1499 poděkování
Dostal poděkování: 3778 poděkování

Příspěvek od Tomas.Kolacny »

Ahoj, komise a výbory už máme uzavřené - výbory mohou obsazovat pouze zastupitelé, takže tam není co řešit a naši zastupitelé si je rozdělili mezi sebe dle svých možností. Komise jsou obsazeny následovně (uvádím jen ty komise, které obsazují naši nominanti):
Finanční a majetková - Ivo Vašíček
Investiční - Jiří Kadeřávek (OZ)
Meziregionální vztahy - Markéta Gregorová
Pro rozvoj venkova a zemědělství - Tomáš Vymazal
Informační otevřenosti - Ondřej Kotas, pokud budeme mít krom předsedy (Hlavenka) i jednoho dalšího nominanta (model Brno)
Cestovní ruch - Radek Holomčík
Na komise máme o 2 nominanty méně, než SZ a předpokládá se, že to budeme kompenzovat přes nominanty do dozorčích rad, kterých budeme obsazovat o to více, jelikož dle koaliční smlouvy mají mít obě strany stejně funkcionářů.

Tomáš Koláčný
statutární město Brno - Zastupitel města Brna, člen výboru pro národnostní menšiny a zastupitel městské části Brno-Židenice
tel: +420 736 661 244 e-mail: tomas.kolacny@pirati.cz

Odpovědět

Zpět na „Jihomoravský kraj“