Reorganizace policie - likvidace Roberta Šlachty

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Jiri.Janecka
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: právník
Dal poděkování: 175 poděkování
Dostal poděkování: 896 poděkování

Re: Reorganizace policie - likvidace Roberta Šlachty

Příspěvek od Jiri.Janecka »

Ales.Jakl píše:
Smutné je, že pokud se jim po odchodu ANO podaří ovládnout i ministerstvo spravedlnosti, půjdou asi od válu i Zeman (Pavel) a Bradáčová, což přijde daňové poplatníky dost draho (Bohouš bude potřebovat peníze na volební kampaň).

Nesmíme strkat hlavu do písku!
Strkáním hlavy do písku je myslet si, že někdo z nich je lepší. Pelikán se bude držet jako klíště, Šlachta už si to taky rozmýšlí (koneckonců to věděl odjakživa, že může žádost vzít zpět). Já myslím, že všichni chtěli hlavně vidět ten seznam 400 rozpracovaných případů.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Janecka za příspěvek:
Ivo.Vasicek
Dalibor.Zahora
Profese: zakládající člen
Dal poděkování: 11325 poděkování
Dostal poděkování: 6503 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

tady stručně a věcně neschopnost ǓOOZ na poli extremismu
http://a2larm.cz/2016/06/kauza-slachta- ... -preslapy/
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvky (celkem 2):
Ivo.Vasicek, Marek.Necada

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Dalibor.Zahora
Kontaktovat uživatele:

velmi trefné vystihnutí podstaty kauzy UOOZ, a analytický základ pro rozhodnutí nepřidávat se bezhlavě k jedné nebo druhé straně
Petr Fischer: http://archiv.ihned.cz/c1-65334310-az-s ... -politikem

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz

Petr.Bajgar
Profese: ,
Dal poděkování: 2327 poděkování
Dostal poděkování: 1270 poděkování

Příspěvek od Petr.Bajgar »

Dalibor.Zahora píše:velmi trefné vystihnutí podstaty kauzy UOOZ, a analytický základ pro rozhodnutí nepřidávat se bezhlavě k jedné nebo druhé straně
Hypotez je viditelně několik a je proto otázkou jaké se objeví indicie, které následně potvrdí pravdivost některé z hypotéz. Nebo upřesnění míry vlivu a významu informací o podstatě tohoto dění. Je to jako Puzzle zatím vidíme jen několik kostiček u kterých ani moc nevíme jak je správně pootočit natož jak je k sobě přiřadit, aby do sebe správně zapadly a přiblížili nám tím celkový obraz skutečných motivů a záměrů.

Mě osobně připadá významných už 400 rozpracovaných kauz u kterých socaní viditelně šílí obavami, která z nich jim prohraje krajské nebo senátní volby.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Bajgar za příspěvek:
Ales.Jakl
Ales.Jakl
Dal poděkování: 773 poděkování
Dostal poděkování: 742 poděkování

Příspěvek od Ales.Jakl »

velmi trefné vystihnutí podstaty kauzy UOOZ, a analytický základ pro rozhodnutí nepřidávat se bezhlavě k jedné nebo druhé straně
Já se řadím k těm 70% lidí, co považují Šlachtu za dobrého policistu (ne absolutně, ale relativně v porovnání s ostatními). A on teď prostě odchází a s ním desítky, možná až 200 schopných lidí z elitního policejního útvaru. Chovanec nemá mojí důvěru. Bude policii zneužívat proti svým politickým konkurentům včetně nás Pirátů. Bude získávat informace z vyšetřování o soc.dem. zlodějinách.

Vy, co se zastáváte Sobotky s Chovancem děláte základní chybu, že celou situaci přehráváte do polohy Babiš x Nebabiš, jakoby nic mezitím neexistovalo. Proti likvidaci Šlachty protestují slušní lidé napříč všemi politickými stranami (Bublan, Antl, Gabal, Pospíšil). Co si myslí Piráti se asi volič nedozví, pravděpodobně dojde k závěru - kdo mlčí, ten souhlasí.

PS: Mohli bychom alespoň nabídnout Šlachtovi členství - mohly by být zajímavé leaky, jeho znalosti ze zákulisí české politiky mají cenu zlata. Už se vyjádřil, že k Babišovi nejde.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ales.Jakl za příspěvky (celkem 6):
Petr.Vileta, Dalibor.Zahora, Petr.Bajgar, Ivo.Vasicek, Lenka.Kozlova, Dominika.Michailidu

TOP 09.11.24

Dalibor.Zahora
Kontaktovat uživatele:

Nechápu proč mi pořád nerozumíš, já nemám problém se Šlachty (lépe snad "odvážných policistů") zastat, ale současně uvést, že si svůj pád přivodil/i částečně i sám/i (neprofesiálním odvedením své práce). Přidávat se účelově na jednu stranu sporu, není prozíravé.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvky (celkem 2):
Ivo.Vasicek, Lenka.Kozlova

Jiri.Janecka
Profese: právník
Dal poděkování: 175 poděkování
Dostal poděkování: 896 poděkování

Příspěvek od Jiri.Janecka »

Ales.Jakl píše: Proti likvidaci Šlachty protestují slušní lidé napříč všemi politickými stranami (Bublan, Antl, Gabal, Pospíšil)
Asi mám o slušnosti jiné představy. Bublana nehodnotím, ale Antl je taktéž úžasný "bojovník" proti zločinu, který se dokázal rok vyhýbat převzetí předvolání k projednání přestupku a z poslední doby právníci jistě zaznamenali jeho prohlášení v kauze Vlasatý, kde dovozuje jeho vinu z toho, že jej zastupuje aktivní advokát, neboť jak doslova prohlásil: "Pokud by byl nevinný v klidu vyčká, až jej spravedlivý soud osvobodí." Taková nevinná policajtská dušička jak vystřižená z padesátých let.
Pospíšila s ohledem na osobní animozitu komentovat nebudu, jenom bych rádpřipomenul jeho novelu doručování, spočívající ve vědomém nedoručování. A Gabal, není to ten, co se zasazuje za cenzuru "proruských" webů?
Po pravdě řečeno, začínám se děsit toho, co všechno pamatuji a kolik si pamatuji. Asi by pro mně opravdu bylo těžké vést "politický dialog", takže asi bude fakt lepší, až mi skončí v Pirátech předplatné.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Janecka za příspěvky (celkem 2):
Dalibor.Zahora, Marek.Necada
Ales.Jakl
Dal poděkování: 773 poděkování
Dostal poděkování: 742 poděkování

Příspěvek od Ales.Jakl »

"Slušný člověk v politice" není totéž co "slušný člověk". Myslím ty, co nejsou k mání za peníze, nebojí se riskovat a říkat názor a nejsou součástí mafie. Postoj "všichni jsou svině" vede jenom k pasivitě a frustraci.

PS: taky už něco pamatuju
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ales.Jakl za příspěvek:
Petr.Bajgar

TOP 09.11.24

anonym2064
Dal poděkování: 2556 poděkování
Dostal poděkování: 2719 poděkování

Příspěvek od anonym2064 »

Ales.Jakl píše:"Slušný člověk v politice" není totéž co "slušný člověk". Myslím ty, co nejsou k mání za peníze, nebojí se riskovat a říkat názor a nejsou součástí mafie. Postoj "všichni jsou svině" vede jenom k pasivitě a frustraci.

PS: taky už něco pamatuju
Postoj "všichni jsou svině" je paušalizace, je potřeba rozlišovat větší a menší . :lol: :fet:
Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym2064 za příspěvek:
Ales.Jakl
Pavel.Hajek
Člen KS Praha
Profese: učitel
Dal poděkování: 51 poděkování
Dostal poděkování: 128 poděkování

Příspěvek od Pavel.Hajek »

Jen pro info, za stranu mi nepřísluší mluvit, ale jako občan k náhlému a velmi podezřelému zrušení útvaru mlčet nemůžu, takže jsem stejně jako další neziskovky zaslal ministrovi dopis, viz příloha.
Přílohy
20160614_ÚOOZ_výzva_Zaostřeno.pdf
(82.76 KiB) Staženo 45 x
Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Hajek za příspěvky (celkem 2):
Ales.Jakl, anonym2064
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“