Diskuze - 4 cíle PMS Slovácko

Moderátoři: KoKS Jihomoravský kraj, PKS Jihomoravský kraj, PMS Slovácko

Pravidla fóra
V tomto vlákně se prosím ostatním členům stručně představte:
  1. Představení vložíte kliknutím na ikonu Obrázek, která se zobrazuje, pokud jste přihlášeni.
  2. Do předmětu napište svoje jméno a příjmení.
  3. V textu se nám prosím stručně představte a napište nám, co vás vede k zájmu o členství v Pirátech. Budeme rádi, když nám zároveň řeknete, jak byste se chtěli do činnosti strany zapojit a jaké máte zájmy, schopnosti a dovednosti.
Místní předsednictvo vás bude informovat o nejbližší schůzi v tomto tématu nebo jiným vhodným způsobem.
Členství vznikne, jakmile na schůzi podáte písemnou přihlášku, budete přijati předsednictvem a zaplatíte členský příspěvek na transparentní bankovní účet (podrobnosti).
Zamčeno
Uživatelský avatar
Radek.Holomcik
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 900
Registrován: 07 srp 2014, 16:47
Profese: Člověk
Dal poděkování: 433 poděkování
Dostal poděkování: 2020 poděkování

Diskuze - 4 cíle PMS Slovácko

Příspěvek od Radek.Holomcik »

Ahoj Majko a Petře,

byť je to malinko nestandardní, byl bych rád, abychom jako PMS měli na funkční období něco jako "programové prohlášení", tedy naše cíle. Nejde o nic zásadního, ale chci, abychom si veřejně ujasnili, o co se budeme snažit, tak, aby to bylo zřejmé i pro další členy/sympatizanty/potencionální členy našeho MS a mohli to prezentovat i do médií. V principu budu vycházet ze své kandidátské řeči, v rámci které jsem byl zvolen (a tuším tedy, že mnou navržená vize se líbila většině).

Zároveň chci, aby to bylo něco, s čímž se ztotoužňujete i vy dva, tak prosím o připomínky. Očekávám, že na základě této rozpravy vznikne oficiální text, který si posléze odhlasujeme.

4 cíle PMS Slovácko

1) Chceme "Pirátské Slovácko". Chceme, aby v našem regionu měli Piráti dobré jméno a silnou členskou základnu. A i naopak, aby byly Piráti přínosem pro region.

2) Chceme spolupracovat s PKS i s dalšími MS. Chceme, aby nováčci nebo zájemci o členství neviděli na fóru absurdní bitky, ale naopak věcnou a konstruktivní diskuzi a hledání řešení na problémy současné politiky.

3) Chceme najít jasný a srozumitelný způsob, jak uchopit program a ideály ČPS na komunální úrovni tak, aby byli Piráti volitelní i v malých obcích a na perifériích. Na tomto chceme spolupracovat zejména s dalšími MS (i vně JMK), které mají přirozeně ke komunální politice nejblíže.

4) Chceme, aby se MS Slovácko aktivně účastnilo práce při volebních soubojích (s respektem k možnostem a preferencím jednotlivých členů). Letošní krajské volby mohou mnohé změnit, o důležitosti voleb do poslanecké sněmovny v příštím roce asi nikdo nepochybuje. Jako klíčové ale vidíme komunální volby v roce 2018. Našim cílem je předat příštímu předsednictvu za dva roky sdružení co nejlépe připravené komunální volby.

Prosím o komentáře a návrhy.

Díky.

Radek Holomčík

Někdo z JmK

tel.: 728 034 460, mail: radek.holomcik@pirati.cz

"Na počátku byl stvořen vesmír. Spoustu lidí to naštvalo a většinou se to považovalo za chybný krok." Douglas Adams

Uživatelský avatar
Maria.Vasickova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 2453
Registrován: 01 úno 2010, 21:56
Bydliště: Jižní Morava
Dal poděkování: 1772 poděkování
Dostal poděkování: 1652 poděkování

Re: Diskuze - 4 cíle PMS Slovácko

Příspěvek od Maria.Vasickova »

Díky, souhlasím, že je dobré vědět, kam a jak se chceme někam dostat.

Trochu jsem se zamyslela nad "Pirátské Slovácko".....co by si měl pod tím volič představit? Pirát ve spoustě lidí pořád probouzí negativní konotace. Aby jsme někoho nevyděsili ;)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Maria.Vasickova za příspěvek:
Radek.Holomcik

Štěstí spočívá ve svobodě a svoboda v odvaze.

Periklés
Uživatelský avatar
Radek.Holomcik
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 900
Registrován: 07 srp 2014, 16:47
Profese: Člověk
Dal poděkování: 433 poděkování
Dostal poděkování: 2020 poděkování

Re: Diskuze - 4 cíle PMS Slovácko

Příspěvek od Radek.Holomcik »

Děkuju.

Pirátské Slovácko je slogan, je to něco, co symbolizuje přístup k prezentaci našich myšlenek (pirátských) v našem prostoru (Slovácko). Vím o spoustě lidí, kteří mají k Pirátům blízko. Ale je tady spousta "ale", spousta bariér. Někomu se nelíbí náš přístup k drogám, většina lidí ale vůbec nechápe o co nám jde (resp. myslí si, že řešíme primárně "nějaké ty internety"). Myšlenka Pirátského Slovácka je o nalezení srozumitelného jazyka pro lidi s náma sympatizujícími. A pro jeho aplikaci na nábor. A následně i na komunální politiku.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Radek.Holomcik za příspěvek:
Maria.Vasickova

Radek Holomčík

Někdo z JmK

tel.: 728 034 460, mail: radek.holomcik@pirati.cz

"Na počátku byl stvořen vesmír. Spoustu lidí to naštvalo a většinou se to považovalo za chybný krok." Douglas Adams

Uživatelský avatar
Petr.Balaz
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 358
Registrován: 05 říj 2013, 16:07
Profese: dělník
Bydliště: Hodonín
Dal poděkování: 250 poděkování
Dostal poděkování: 304 poděkování

Re: Diskuze - 4 cíle PMS Slovácko

Příspěvek od Petr.Balaz »

Se všemi 4 naprosto souhlasím. Jen bych možná přidal to, že bychom mohli podle toho jak budeme mít náměty zkoušet bojovat o peníze na noviny v PaRo třeba 2x ročně a vydávat tam naše stanoviska, články atd... popř. pokud se naskytne nějaké téma dřív a bude zrovna třeba běžet PaRo tak se hlásit i takto mimořádně... přece jen offline komunikace je též potřeba

1) členskou základnu potřebujeme jako sůl, pokud nebude, tak to potom bude drhnout i v komunálních volbách, kde je potřeba kompletní kandidátka a bude to dopadat třeba tak, že se bude tvořit taká nepsaná koalice, kde ale budeme v menšině a můžeme být umístěni na nevolitelných místech

- dobrovolnický systém... vím že je to s dobrovolníky těžké, ale mít nějaké stálé by se hodilo :)

2) přidal bych i spolupráci i s jinými subjekty našeho ražení, po Slovácku si ve větších městech najít spojence, kteří jsou stejného smýšlení, a kteří by byli cennými např. informátory nebo vysílači... pokud nebudeme mít zastoupení v jednotlivých městech, člověk se pak hůř dostane k místním drbům, ale i bude mít cenné spojence.. jsou to takové ty komunální spolky.. v Břeclavi např. Mladí a neklidní... to samozřejmě za situace, kdyby jsme neměli piráty v daných městech, pak samozřejmě přesunout podporu na ně...

3) dle mého názoru, lidi náš program neznají, neví co od něho očekávat, když je nějaký bod popsán ve více větách v programu je hezké, ale lidi jsou líní číst.... vytvořit nějaký systém( videoprojekty, jiné způsoby) jak to dostat do podvědomí
- do zastupitelstev publikovat vytvořené prezentace, které do píky popíšou naše myšlenky a náš program

4) bez výhrad :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Balaz za příspěvky (celkem 2):
Radek.Holomcik, Maria.Vasickova
Nechtěj být člověkem, který je úspěšný, ale člověkem, který za něco stojí. Albert Einstein
Kontakty:
Zamčeno

Zpět na „Místní předsednictvo Slovácko“