Námitka proti volbě předsedy na CF

Kontrolní komise je kontrolním orgánem strany, dohlíží na hospodaření a dodržování předpisů a vyšetřuje stížnosti na jejich porušení, které předává rozhodčí komisi.
Pravidla fóra
  • Sem vkládejte připomínky k činnosti kontrolní komise. Ke každému podnětu založte nové téma.
  • Prostřednictvím tohoto fóra také můžete podat oficiální stížnost kontrolní komisi.
  • Na dotazy a podněty odpovídají dobrovolníci, buďte prosím ohleduplní. Svá podání pište slušně a požadavky formulujte dostatečně určitě.
  • Místo odkazů do jiných fór citujte celé texty, protože lidé mají zobrazování některých fór vypnuté.
  • V podatelně se nediskutuje a jakmile bylo podání vyřešeno, téma se zamyká.
Další informace můžete nalézt na následujících místech:
Zamčeno
Uživatelský avatar
Robert.Magni
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 5545
Registrován: 18 led 2013, 17:08
Profese: dělník
Bydliště: Břasy 264,okr.Rokycany
Dal poděkování: 22482 poděkování
Dostal poděkování: 4538 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Námitka proti volbě předsedy na CF

Příspěvek od Robert.Magni »

Petros.Michailidis píše:Přihřeju si tady polívčíčku. (jaksi mimo i vlastně k tématu)
OFFTOPICPtal jsem se adeptů na post místopředsedy na následující věc:
Nevím o nikom, kdo by si mezi nimi nestěžoval jak na technické, tak i normativní prostředky strany. Všichni sborově (skoro) predikovali nějaké vylepšení, které bude třeba udělat.
To byla první premisa.
Druhou byla skutečnost, že příští rok to bude sedm let od vzniku strany. Tak akorát čas na rekapitulaci co a jak dál.
No, a moje otázka byla jednoduše o tom, zda jsou ochotni a schopni zahájit proces resetu stranických technických a normativních prostředků.

Všichni byli zaskočeni touto otázkou.
Jediný jeden stroze odpověděl, že ANO. Druhý potvrdil, že by ano, ale že se na to necítí. Ostatní spíše setrvávali na občasných dílčích změnách.
Čili vlastně považují současné systémy strany za slušné, akorát je je třeba tak trochu místama poopravit.

A nikdo mi nevymluví, že ta nastálá situace neodovídá tomuto mínění většiny kandidujících. Však to nějak dopadne. A když nedopadne tak něco upravíme, tu přitešeme, zde přilepíme.
Na sbírání nápadů,jak něco zlepšit,se mi líbí tuto vlákno :
post452012.html#p452012

Robert Magni
zabzicek@gmail.com
799796575
Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023

Tobias.Esner
Uživatel fóra – není člen Pirátů
Příspěvky: 7802
Registrován: 22 čer 2013, 12:03
Dal poděkování: 5022 poděkování
Dostal poděkování: 3823 poděkování

Re: Námitka proti volbě předsedy na CF

Příspěvek od Tobias.Esner »

Pavel.Moravec píše:
Tobias.Esner píše: Ano, až jsem posílal opožděně, protože je pro mne důležitější hlasování fyzicky pritomnych
Jelikož RP se volí na fyzickém zasedání.
To je právě jeden ze dvou možných výkladů JdŘ. Viz. zde. Tys jel dle prvního, dle něj sis IMHO vedl dobře, řada lidí fyzicky nepřítomných předpokládala ten druhý výklad.
Pavle ja sem vše konzultoval s vedoucím AO, předsedou a místopředsedou RP, a lidmi z RK a KK
Já jako předsedající jsem požádal TO, aby udělali vše co mohou udělat proto, aby hlasování na internetu se mohlo realizovat a za omezení IP jsem byl informován a souhlasil jsem.

Postupoval jsem stejně jako při prvním mém předsedání volby RP, v Praze, zvolen Lukáš..... I tam jsem se řídil potřebami lidí v sále. Takže pokud to řeknu asi trochu krkolomě, tak jsem se řídil precedentem z minulého volícího CF a postupoval jsem stejně.
Jako předsedající jsem se snažil umožnit všemi dostupnými prostředky nechat hlasovat i lidi mimo CF, mimo jednací sál.
Minulé CF, nikdo nenapadl, ted budu čistě jenom polemizovat, ale někteří z těch, co se zde čílí,totiž byli fyzicky přítomni v Praze a tudíž měli informace přímo z ruky, tudíž nebylo co napadat, jelikož jim bylo 100% umožněno hlasovat. Ale v okamžiku kdy byli na straně nepřítomných, již se jim ten samý postup nelíbí.

Je sice pravda, že má osoba je poněkud opředena spoustou příhod, ale předsedání CF jsem prováděl, i když vím že nějaké chybičky byly i přeřeky, dle svého nejlepšího vědomí a svědomí a nejsem si vědom žádného porušení žádných předpisů, jelikož ten samý postup (i když bez dosu) byl proveden cca před dvěma roky.
Pokud nějak pochybyl někdo z TO, nejsem si toho vědom, nejsem sice jejich nadřízeným, ale já jsem je žádal o součinnost, viz výše....
Omezením IP sicedošlo k právům některých lídí, ale jak psal Petros, v zájmu ochrany našeho majetku a v zájmu umožnění hlasování co největšímu počtu členů.
Ano některé SZ jsem záměrně po dohodě odesílal později, aby zatížení fora bylo postupné, pokud jsem někde o 2 minuty nedodržel hlasovscí dobu, ano to je pochybení, avšak, asi někdo řekne alibisticky, dle jednacího řádu, má být umožněno hlasovat alespň dvacet minut a dle TO dvacet minut v každém hlasovacím bloku bylo forum funkční.
Také tu někde padlo, že jsem se ptal TO, kolika lidem se při volbě předsedy podařilo odhlasovat. Dostal jsem odpověď na základě které, v kombinaci s tím, že již v sále měli všichni odhlasováno, jsem hlasování dále neprodlužoval, jelikož počet byl odpovídající pruměru učasti při běžných jednáních.

Závěrem za mě, předsedajícího.

Jako předsedající jsem se snažil udělat vše proto, aby bylo umožněno hlasovat co největšímu počtu členů. Vše to bylo prováděno v součinnosti s TO.
Pokud došlo k nějakým pochybením, nebyly provedeny se záměrem manipulace, či něčeho podobného, volby republikového předsednictva. Nikdo nejsme neomylný a jsem si vědom toho, že ze své pozice bych si neměl chyby dovolit....
Jedné chyby jsem se dopustil a to té, že jsem měl na místě přítomnou pouze dvoučlennou volební komisi, která však nebyla během celého jednání potřeba. Počítač s internetem k provedení volby byl na místě přítomný a poskytlo ho AO a všichni v sále měli tedy možnost odvolit.

V případě dalších dotazů jsem KK potažmo RK k dispozici. A pokud dostanu trest, rád jej příjmu. OFFTOPICaspon budu mít nařízenou dovolenou
Uživatelský avatar
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 34580
Registrován: 22 črc 2009, 18:12
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Bydliště: Plzeň 2
Dal poděkování: 31538 poděkování
Dostal poděkování: 25676 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Námitka proti volbě předsedy na CF

Příspěvek od Petr.Vileta »

Martin.Shanil píše:jenže tím že slíbíte, že příště už se to nestane, absolutně nevyřešíte že se to stalo. proč všichni uhýbáte?
Tak o co ti jde? Zneplatnit hlasování, vyhlásit nové zasedání a být dva měsíce bez předsednictva? A po dvou měsících dojít ke stejným výsledkům, jen s jiným počtem hlasů? Někdo cíleně útočil, co se mělo podle tebe dělat? Jsi přece také IT, programátor a tak. Takže co bys dělal ty na Tobiasově místě?

A neuhýbej OFFTOPICže nejsi předsedající atd.. ;)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvky (celkem 2):
Vojtech.Pikal, Robert.Magni

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Uživatelský avatar
Pavel.Moravec
Uživatel fóra – není člen Pirátů
Příspěvky: 2764
Registrován: 27 dub 2011, 17:25
Profese: IT
Bydliště: Brno Bystrc
Dal poděkování: 12424 poděkování
Dostal poděkování: 5914 poděkování

Re: Námitka proti volbě předsedy na CF

Příspěvek od Pavel.Moravec »

Tobias: psal jsem, žes to IMHO dle prvního výkladu zvládl dobře. Osobně nevím, který výklad je správný a jsou zde na to dva názory (dnes už dotaz k RK nestihnu :( ). Neber si to osobně. Dřív se na tu nejednoznačnost nenarazilo, protože zkrátka hlasování fungovalo a rozdíl v přístupu ke členům přítomným a nepřítomným fyzicky na CF se nevyjevil (pokud mne paměť nešálí).

Obecně: prosím přesuňme následnou diskuzi do vlákna vnitrostranicka-diskuse-f75/https-forum ... ml#p452039 a ponechte toto vlákno primárně pro řešení vlastního podání. Děkuji za pochopení.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Moravec za příspěvek:
Robert.Magni
Bývalý správce @PiratiJMK i @PiratePartyCZ, bývalý člen KK.
Uživatelský avatar
Rostislav.Reha
Republikový výbor
Příspěvky: 5252
Registrován: 15 říj 2013, 12:16
Profese: informatik
Bydliště: Ostrava
Dal poděkování: 7626 poděkování
Dostal poděkování: 8829 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Námitka proti volbě předsedy na CF

Příspěvek od Rostislav.Reha »

Ja bych se rad vyjadril jako pritomny na CF (a v urcitych chvilich se vyjadrujici na miste za KK):

- ddos utok byl veden kontinualne vzdy po dobu hlasovani, pri volbe predsedy i pri volbe mistopredsedu (tam mene, protoze uz to kluci z TO meli podchycene). Ucel byl jasny.
- utok byl veden na databazi fora, tedy nemelo zadny vliv na to, zda clovek sedel v sale ci ne. Jedine co vliv mohlo mit, zda nekdo z clenu sedel na stejne IP, jako ze ktere byl provaden utok (a byla by preventivne zablokovana). Ja sam jsem byl pripojen pres mobil po celou dobu (protoze wifi v sale to nezvladala) a odvolil jsem vsechny volby. To take vyvraci teorii o "blokovani IP pro cleny v sale", pokud se na streamu dobre divam, tak neco podobneho sice naznacuje Mikulas Ferencik, ale pochybuju ze by mluvil za TO a vylucuju ze k tomu doslo (a potvrdil to zde i vedouci TO).
- Tobias i Lukas Cernohorsky se mnou sve kroky po volbe predsedy konzultovali. Udelali vsechno pro to, aby mohlo odvolit maximum lidi a pritom aby volba dle predpisu realne probehla. Mel jsem jen po zkusenostech z prvni volby z pozadavek, aby v SZ byl vzdy specifikovan cas, do kdy volba trva (ci je prodluzovana). To bylo splneno.
- Jedine co nastalo v ramci rozlozeni zateze fora, ze SZ o volbe mistopredsedu bylo poslano az o 5 min pozdeji nez byla volba vyhlasena. Tedy kdo byl v sale nebo poslouchal na streamu (!), mohl volit drive. Ovsem i v tom okamziku vyhlaseni bylo forum na cas pretizene (ddos).
Tito uživatelé poděkovali autorovi Rostislav.Reha za příspěvky (celkem 7):
Pavel.Moravec, Dominika.Michailidu, Tobias.Esner, Dalibor.Zahora, Jiri.Ulip, Petr.Vileta, Martin.Smida

Neverim na mensi zlo. Je jen velke zlo a zlo, co zatim nemelo sanci vyrust.
exJunior clen KK.
Podporuji myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip

Uživatelský avatar
Vojtech.Pikal
Administrativní odbor
Příspěvky: 26141
Registrován: 19 srp 2010, 23:45
Profese: politik, informatik
Bydliště: Olomouc
Dal poděkování: 36864 poděkování
Dostal poděkování: 30024 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Námitka proti volbě předsedy na CF

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Trošku jsme se o tom dneska bavili na workshopech (ano proběhli, byly IMHO užitečné, příště zase a lépe), a chtěl bych obrátit pozornost KK k jedné věci;

Postup a průběh jednání fóra se řídí procedurálními návrhy (Návrhy postupu) a námitkami. Ty podávají přítomní členové a případně skupina přítomných členů. Příslušné pasáže:
§ 10 Návrh postupu

(1) Návrhem postupu celostátní fórum upravuje v mezích jednacího řádu chod jednání. OFFTOPICNávrh postupu se schvaluje všeobecnou shodou. Nelze-li návrh postupu schválit všeobecnou shodou, musí být předložen jako návrh skupiny členů.

OFFTOPIC(2) O návrhu postupu, který předložila skupina členů, se hlasuje jako o další možnosti v rozhodujícím hlasování. Pokud byl však předložen dostatečnou dobu před rozhodujícím hlasováním a bylo by proti jeho smyslu o něm hlasovat až v rozhodujícím hlasování, předsedající dá o návrhu postupu hlasovat bezodkladně po tom, co ho zaznamená.

§ 11 Námitka
(1) Námitka je návrh postupu, kterým celostátní fórum zvažuje návrat k předchozímu stavu při zpochybnění správnosti jeho postupu. Všechny námitky je třeba podat bezprostředně po tom, co nastala namítaná skutečnost.

(2) Pokud celostátní fórum námitce vyhoví, obnovuje se stav před namítanou skutečností a k namítané skutečnosti a následujícímu postupu se nepřihlíží. Jinak celostátní fórum v postupu pokračuje a k další stejné námitce nepřihlíží.

§ 5 Skupina členů
Skupinou členů se rozumí jen taková skupina, která čítá aspoň stanovený počet členů strany, kteří podpořili určitý návrh. Počet členů se stanoví u návrhu na zahájení jednání jako dvojnásobek odmocniny z počtu přítomných členů, nejméně však jedna setina a nejvýše jedna pětina z počtu přítomných členů. U návrhu na již zahájeném jednání se takto stanovený počet snižuje na polovinu.
V oblasti námitek a směřování průběhu zasedání (které je formou jednání) tedy náš JdŘ jednoznačně upřednostňuje přítomné členy (kteří vážili cestu na zasedání a jejich čas je tím vzácnější).

Co se týče počtu přítomných členů, prezenčku Tobias dostal, určitě tam nejsou zaspaní všichni, nicméně pro účely
Použití procedury si vybavuji během jednání nejméně dvakrát, jednou všeobecnou shodou, jednou hlasováním optickou většinou.

A dovolím si podotknout, že hlasování na zasedání dle předpisu trvá i jen 20 minut a rozumný člověk ví, že na navržený hlasovací kalendář se není možné spoléhat. (Protože pořad se podle potřeby může měnit a posunovat - což vzhledem k technické situaci muselo být nevyhnutelné.) Tedy fakt, že pokud jsem nebyl u internetu a nesledoval zasedání, když jsem nedorazil a pak jsem nestihl odhlasovat nemůžu vyčítat absolutně nikomu kromě sobě.

Profil, Vedoucí AO; KaS, ZO; vedoucí MRT Demokracie v rezignaci
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky.

Uživatelský avatar
Jan.Kochert
Příznivec Pirátů – Ústecký kraj
Příspěvky: 387
Registrován: 12 zář 2011, 18:52
Profese: pirate
Dal poděkování: 1287 poděkování
Dostal poděkování: 1142 poděkování

Re: Námitka proti volbě předsedy na CF

Příspěvek od Jan.Kochert »

Tobias.Esner píše: Místo zjištění příčiny a potrestání strůjce příčiny se mi snažíte useknout hlavu.
Hele vůbec si nemyslím, že ti chce někdo useknout hlavu, naopak - to, že jsi nechal nejdřív hlasovat lidi v sále a až pak rozeslal zprávu byl logický a správný postup.
Jde jen o to, že pak neplatí argument "nám v sále to sice trvalo, ale šlo to, takže vám mimo sál to muselo jít taky, kdybyste byli trpěliví" (který několikrát zazněl).

Není důvod k nějakým exemplárním trestům nebo obviňování kdo za to může, to není ta pointa.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Kochert za příspěvky (celkem 3):
Petr.Vileta, Robert.Magni, Dominika.Michailidu
I'm not „future”. You're retro.
Profil !
anonym2064
Uživatel fóra – není člen Pirátů
Příspěvky: 7040
Registrován: 07 dub 2012, 21:03
Dal poděkování: 9165 poděkování
Dostal poděkování: 9447 poděkování

Re: Námitka proti volbě předsedy na CF

Příspěvek od anonym2064 »

čekám na nějaký oficiální závěr.
Uživatelský avatar
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 34580
Registrován: 22 črc 2009, 18:12
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Bydliště: Plzeň 2
Dal poděkování: 31538 poděkování
Dostal poděkování: 25676 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Námitka proti volbě předsedy na CF

Příspěvek od Petr.Vileta »

Martin.Shanil píše:čekám na nějaký oficiální závěr.
Přemítám, jestli by se neměla udělovat medaile "Pirátský vysírač" :? Byl bys horkým kandidátem, hned za ...
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvek:
Ivan.Bartos

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Uživatelský avatar
Robert.Magni
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 5545
Registrován: 18 led 2013, 17:08
Profese: dělník
Bydliště: Břasy 264,okr.Rokycany
Dal poděkování: 22482 poděkování
Dostal poděkování: 4538 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Námitka proti volbě předsedy na CF

Příspěvek od Robert.Magni »

Tak mi napadá,že jsme prošvihli příležitost se ukázat jako frajeři - měli jsme medializovat,že jsme zvládli odvolit i ,,pod palbou,, a udělat z toho naše velké PLUS jak dobře to kluci zvládli - což je fakt.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Robert.Magni za příspěvky (celkem 5):
Petr.Vileta, Rostislav.Reha, Vaclav.Fortik, Frantisek.Kopriva, Pavel.Moravec

Robert Magni
zabzicek@gmail.com
799796575
Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023

Zamčeno

Zpět na „Podatelna kontrolní komise“