DiEM25 - Řím 23.3.

Zahraniční odbor komunikuje s dalšími členy mezinárodního Pirátského hnutí, zejména přináší v zahraničí osvědčené nápady do strany, vypracovává společný postup při projednávání mezinárodních problémů.

Moderátor: Zahraniční

Ondrej.Profant
Vedoucí resortního týmu
Profese: Náměstek člena vlády
Dal poděkování: 3725 poděkování
Dostal poděkování: 1965 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: DiEM25 - Řím 23.3.

Příspěvek od Ondrej.Profant »

Mikulas.Peksa píše:
Ondrej.Profant píše:Jen pro úplnost existuje Plan B, což je právě něco podobného DIEM25, ale založené politickými stranami.
To mi asi uteklo, čí plán B to je? OFFTOPICs pokusama budovat to jako federaci politických stran máme jisté vlastní zkušenosti....
https://www.euro-planb.eu

Je to hodně o těch menších stranách, ale montují se do toho i ty velké. Čili to bude imho bez síly.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Profant za příspěvky (celkem 2):
Mikulas.Peksa, Dalibor.Zahora

profant.eu
vedoucí resortních týmů Informatika

Marketa.Gregorova
Republikový výbor
Profese: europoslankyňa
Dal poděkování: 485 poděkování
Dostal poděkování: 2211 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marketa.Gregorova »

OFFTOPICJelikož jsem Markéta, tak házím maximálně tak srp do žita, Dalibore! .D

Já jsem taková entuziastická z mého alespoň částečného návratu do ZO, tak jsem se trochu rozvášnila při analýze DiEM .), ale OFFTOPICsamozřejmě jsem státnicemi nesežrala moudrost světa (což mě mrzí) a pojedu tam mnohem diplomatičtěji a pokorněji, než se může jevit. Jinak pod tím džihábem apriori kritiky jsem spíš tak decentně skeptická, a proto jsem se také rozhodla, že pojedu na otočku do Říma - domnívám se, že právě příjezd s nějakým (nefinálním) názorem přínese více užitečného infa, než kdyby se tam jelo tak něj bezpozičně pasivně, protože o něm můžu diskutovat a nechat si ho případně vyvracet.

Každopádně krom už vyřčeného a osobní konzultace s Mikulášem přijímám jakékoli další návrhy či dotazy či témata, co mám nadnést. Vdíky! .)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Marketa.Gregorova za příspěvky (celkem 7):
Mikulas.Peksa, Petr.Bajgar, Frantisek.Kopriva, Alexandr.Mansurov, Ondrej.Profant, Vojtech.Pikal, Dalibor.Zahora
Frantisek.Navrkal
Profese: datový inženýr
Dal poděkování: 2289 poděkování
Dostal poděkování: 1250 poděkování

Příspěvek od Frantisek.Navrkal »

Mikulas.Peksa píše:
Frantisek.Navrkal píše:Máte nějaký přehled jak jsou na tom se vztahem k DiEM ostatní členové PP-EU? Budou taky vysílat nějaké výpravy? Případně byste měli možná nějak koordinovat postup.
Holanďané deklarovali, že přistupujou, o nikom dalším nevím.....ale můžu hodit dotaz na mailing listy
Obrázek
Tito uživatelé poděkovali autorovi Frantisek.Navrkal za příspěvek:
Mikulas.Peksa

Flamewar does not determine who is right - only who is left.
Moje (bývalé) poslancování: poslanecký report, stránka na Facebooku, Twitter profil, podcast Na vrkanou

Petr.Bajgar
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: ,
Dal poděkování: 2327 poděkování
Dostal poděkování: 1270 poděkování

Příspěvek od Petr.Bajgar »

Marketa.Gregorova píše:Díky Petře za info a důvěru.
Markéto to já děkuji tobě. :) Za to jak dlouho jsi v ZO bojovala v podstatě sama. Moji důvěru máš právě za toto složité období ve kterém jsi statečně nesla to co ostatní nepovažovali za hodné pozornosti. Tím myslím navazování kontaktů a rozvíjení vztahů s kolegy v mnoha zemích jako základ pro další součinnost a analyzování co se kde děje a proč. V dnešní době už je naštěstí ZO silnější než dříve a tedy dává nám členům PP-CZ jistou naději, že nejsme v mezinárodní součinnosti odkázáni na v podstatě stále víceméně nefunkční PP-EU a PPI, ale můžeme mezinárodní vztahy rozvíjet přímo.

Na jednání v Římě to Markéta určitě nebude mít jednoduché protože nejde o výlet(manželky přednášejícího). Jedná se o velice závažnou záležitost jakou podobu EU vlastně potřebují a chtějí tentokrát občané EU a ne jen podnikatelé, bankéři a politici.
Lydie.Bartosova
Komunální zastupitel/ka
Profese: vychovatelka
Dal poděkování: 238 poděkování
Dostal poděkování: 465 poděkování

Příspěvek od Lydie.Bartosova »

Petře na konferenci v Mnichově jsem jela jako pirát, stejně jako Miki nebo Alex.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lydie.Bartosova za příspěvek:
Mikulas.Peksa
Marketa.Gregorova
Republikový výbor
Profese: europoslankyňa
Dal poděkování: 485 poděkování
Dostal poděkování: 2211 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marketa.Gregorova »

Petře, sebevíc se komplimenty dobře poslouchají, rozhodně si nezasloužím, abys mě stavěl na nějaký piedestal; aktivizovat někoho byl a je poměrně problém, ale na mě leží vina za to, že jsem se nacpala do role vedoucí ZO, když jsem přinejmenším tušila, že škola pro mě bude těžší a těžší, takže jsem pak úplně zpasivněla a spásu přinesl až Mikuláš (toho na piedestal smíš stavit ;D).

Zároveň - netuším, oč s Lily jde, ale sám třeba tady u toho DiEM či z minulosti víš, jak málo dobrovolníků chce někam jezdit, tedy jestli někam Lily jela, je to podle mě jenom dobře a jen houšť. .)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Marketa.Gregorova za příspěvek:
Mikulas.Peksa
Lydie.Bartosova
Komunální zastupitel/ka

Protože je tohle vlákno živější, nechám report ze včerejšího setkání na Klinice tady: Jan Májíček ze Solidarity vyprávěl dojmy z obou zakládajících konferencí, na únorové v Madridu bylo kolem 2000 lidí, souběžně se diskutovalo o Plánu B, což je plán na změnu právního prostředí a politiky EU pro politicke strany a manifestu DiEM25, který má ambice najít podporu u občanů a změny dosáhnout do roku 2025. Účastnili se prý Zelení, ruzne levicove strany a Pirati, pravděpodobně Němci, zeptám se.Z východní Evropy minimum.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lydie.Bartosova za příspěvky (celkem 3):
Petr.Bajgar, Dalibor.Zahora, Mikulas.Peksa
Lydie.Bartosova
Komunální zastupitel/ka

V diskuzi zaznělo, že je třeba dostat do parlamentu stranu, ktera bude za a vytvoří tlak na změnu uvnitř systému, což je v anarchisticke lihni zajímavý posun.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lydie.Bartosova za příspěvek:
Mikulas.Peksa
Petr.Bajgar
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: ,
Dal poděkování: 2327 poděkování
Dostal poděkování: 1270 poděkování

Příspěvek od Petr.Bajgar »

Marketa.Gregorova píše:Petře, sebevíc se komplimenty dobře poslouchají, rozhodně si nezasloužím, abys mě stavěl na nějaký piedestal...
Zároveň - netuším, oč s Lily jde, ale sám třeba tady u toho DiEM či z minulosti víš, jak málo dobrovolníků chce někam jezdit, tedy jestli někam Lily jela, je to podle mě jenom dobře a jen houšť. .)
Markéto nechci tě stavět na piedestal. Jsem ti skutečně velice vděčný za to, že jsi vyvedla ZO z pasivity ve které bylo pod tzv. vedoucím T.Vymazalem. Stejně tak jsem velice vděčný M.Peksovi a A.Mansurovovi za to, že nenechali tvoje předchozí snažení vymizet, ve chvíli kdy jsi se musela věnovat svému vzdělání, ale naopak posunuli ho na novou a vyšší úroveň. Dnešní ZO má přihlášeno k činnosti 40 slovy čtyřicet lidí a jak to říct diplomaticky "Aktivita stojí a padá s několika málo jmény". Proto jsem opravdu rád, že se Markéto vracíš k činnosti v ZO. ZO považuji za zásadně významný odbor pro PP-CZ i mezinárodní Pirátské hnutí protože spoléhání na PPI a PP-EU viditelně nefunguje a místo aby stav zlepšovalo tak ho konzervuje. My ale pokud si chceme říkat Piráti musíme umět spolupracovat doopravdy a ne jen teoreticky nebo jako kamarádi, ale jako zodpovědní a politiky znalí politici-vyjednávači.

S Lily ale nejen s Lily a tedy v tom ode mně není nic osobního, protože jsem protestoval už když minulý rok jeli do Bruselu lidé jako je B.Hrůzová, R.Kučera, T.Esner a další více méně se jenom podívat na Brusel a ukázat se v Bruselu. Někteří lidé si viditelně neuvědomují že čas je náš nepřítel a pokud neumíme pracovat politicky efektivně tak v podstatě fungujeme jako destruktoři vlastního politického snažení.
Lydie.Bartosova píše:Petře na konferenci v Mnichově jsem jela jako pirát, stejně jako Miki nebo Alex.
Jistě ale jde o to, že například I.Bartoš se v podstatě vysmál jakékoliv transparenci svým prohlášením ve smyslu že se k žádnému napsaní jakéhokoliv výstupu nezavázal a proto ani žádný výstup psát nebude a ostatní účastníci následovali jeho příkladu. Tím pádem v podstatě už nikdy nikdo kromě samotných účastníků nezjistí co se tam dělo s kým kdo a o čem případně jednal a tedy šlo v podstatě o soukromou případně sebe propagační cestu. Jenže takto se nikdy nikam nepohneme protože pravá ruka nebude vědět co dělá levá noha a celá naše činnost bude další léta jen kulhat a přešlapovat na místě.

Čímž děláme největší radost všem zločinitelům a šmejdům, kterým bychom měli umět společnou činností ukazovat dveře k odchodu do politického záhrobí.

Naše síla podporovatelnost a volitelnost spočívá ve sdílení v solidaritě a v součinnosti pokud na tyto hodnoty kvůli karierismu - sobectví některých jedinců rezignujeme jako celek pošleme se do politického záhrobí dřív než bychom šmejdům a zločinitelům skřížili stéblo přes jejich záměry zneužít cokoliv a kdykoliv je to jen možné.

PS: velice se omlouvám že to píšu příšerně kostrbatě ale jinak to prostě neumím
Ivan.Bartos
Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
Profese: Senior Oracle Database Engineer / Functi
Dal poděkování: 886 poděkování
Dostal poděkování: 4220 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.Bartos »

Transparentně? kompletní PSC byla streamována online a předpokládám, že je stále v archivu k přehrání.
Já se tam jel dozvědět, co hýbe Pirátským světem v oblasti bezpečnosti. Nejel jsem tam v úkolu a to po nikom ani šéf ZO nechtěl.
Ostatně při žádosti RP o proplacení části nákladů až pro 10 lidí (ano, takhle lehrace stála každého výrazně více než 2500,-) toto nebylo podmíněno. Protestování nechť se nikomu nezakazuje, ale urážení za každou cenu by nemělo bejt standardem. Self exhibice?
My tam jeli protože nás to zajímalo a vzdělalo. Co z toho plyne? Reuse na konferenci Security 2016 v Praze (záznam opět existuje online) a plánovaná přednáška v Praze spoluse ZO.
Uložené videozaznamy z PSC Munich o víkendu dohledám, budu li stíhat a rád zalinkuju pro informacechivého Petra.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivan.Bartos za příspěvek:
Mikulas.Peksa
Odpovědět

Zpět na „Zahraniční odbor“