nedá mi to a musím na některé tvé body reagovat.
1. proč si myslíš, demokratický režim by byl pro Írán lepší, pokud jsou muslimové tak militantní ? ...
3. Byl jsi v Íránu alespoň nakouknout, třeba na služebce? Jinak je tvé porovnávání s jakýmkoli režimem dost vachrlatý, nemulvě o tebou zmíněném "stalinistickému Rusku nebo spíš hitlerovskému Německu"

určitě?Pokud má nějakou duševní poruchu, není jeho jednání předvídatelné.

jinak ale se zbytkem tohoto bodu v zásadě souhlasím!
4. a zdroj by nebyl? .... fakt o tuto informaci stojím, nemusí to bejt top secret hlášení operačního důstojníka náhodou uniklý z The Directorate of Intelligence, ale s linkem na novinky.cz se nespokojím

5. Ano? na základě poučení z WW2 a dalších takových skopičin, mě spíš napadá , že "zdůvodnit se dá úplně všechno".
Vždyť Hitler anexi sudet zdůvodnil záchranou tamní utlačované německé menšiny
Mimochodem, Německo podle některých historiků tenkrát napadlo Rusy pravě proto, že bylo připraveno zaútočit na Německo a zbytek evropy
zdrojů je na netu dost, jedná se o někdy více, někdy méně podložené teorie.... jisté je, že tehdejší Německo je nyní považováno agresora, který právem dostal za ucho

příklad zdroje infa zde: http://www.nkp.cz/seminar/22_6_1941.htm
6. agresivní režim.... co se pokouší vyřešit SVÝ problémy agresí (jak jinak, když je agresivní?) no jo, no, tak tam musela najet "world police" a udělat tomu přítž.... do té doby asi jediný stát na středním východě bez výraznějšího vlivu islámu na život a uvažování obyvatel, má teď siť GSM a hromadu neovladatelných ozbrojených magorů, který jsou schopný všeho... a pod rouškou islámu sbíraj body u civilistů jakožto partyzáni a bojovnící proti okupaci spřátelených armád....
No nic, jeden agresivní režim je zničenej, kampak má Irák našlápnuto teď ?

7. tak tento bod pokládám za perlu... viz sebevražda dr. Davida Kellyho - V červenci 2003 údajně spáchal sebevraždu vládní expert na zbraně hromadného ničení David Kelly poté, co poskytl BBC informace že vláda zkreslila svou oficiální zprávu o údajné existenci zbraní hromadného ničení v Iráku.[/u]
např. http://archiv.natia.cz/archiv/07cervenec_03.htm
hon na něj a jeho možnost obhajoby byla supr demokratická ... že? btw - byl mezi kandidáty na nobelovu cenu míru a ne žádnej David Irving

8. nemáš důvod nevěřit demokraticky zvolený vládě ? ... Checht... já teda ne, kdyby jo tak ti tady teď nepíšu... nemůžu mluvit za ostatní členy, nejsem v žádné volené funkci, ale za sebe říkám: ta naše demokraticky zvolená vláda je pěkně vypečenej spolek, kterej mě na starý kolena dohnal k politice....
9. bohužel, ne všichni z "elektorátu " jsou dost imunní vůči vládnímu PR, ale snad jich tu je vic a za dobu co smolím tenhle příspěvek ti už někdo odpověděl líp na to, cos napsal.... jakýkoliv preventivní omezení, šmírování, nebo snad útoky asi nejsou v souladu s politickým přesvědčením piráta

na bod 10 a 11 už nemám sílu.....a začínám litovat, že jsem se do toho vůbec pustil....
S Michalem Ruskem nesouhlasím zdaleka vždy, ale teď by mě hamba fackovala, kdybych ho nepodpořil. +1