Pozornosti hodné články

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Zamčeno
Faust.Roland
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: student
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: Pozornosti hodné články

Příspěvek od Faust.Roland »

jzvc píše:
Edit: http://ipv6.lupa.cz/clanky/vlp-prebira- ... -souhlasu/
A pak ze pirati kradou
Ne všichni máme ipv6 (já mám tunel, ale nechce se mi ho zapínat)

http://www.lupa.cz/clanky/vlp-prebira-c ... -souhlasu/
Prometheus byl první hacker a pirát. Vloupal se do příbytku bohů, zkopíroval od tam oheň a nasdílel ho lidem.

Otevřete OSA..tedy FBI!!!
http://www.youtube.com/watch?v=g3KPSyNxnL8
next_ghost
Profese: programátor
Dal poděkování: 465 poděkování
Dostal poděkování: 1741 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od next_ghost »

Německo a Francie doporučují uživatelům MSIE přejít na jiný prohlížeč

Z důvodu stále neopravené bezpečnostní chyby ve všech dnes používaných verzích MSIE doporučují německé a francouzské úřady přejít na některý konkurenční prohlížeč. Navrhuji poslat na ministerstvo vnitra otevřený dopis s žádostí o podobné bezpečnostní doporučení.

Chceš, aby organizace fungovala? Komunikuj!
Česká pirátská strana: Neškodná.

Michal.Rusek
Profese: vystudovaný učitel
Kontaktovat uživatele:

Hledám lidi, co umí udělat diskusní weby na úrovni - za koli

Příspěvek od Michal.Rusek »

Martin Svadlenka píše:Konec kritického myšlení?
http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=121884
Tohle mi napsal známý:
(...) V pondělí jsem vyslechl zajímavý pořad na ČR6-Politická literatura na českých pultech, kde se v debatě rozvinulo velmi zajímavé téma -škodlivost mobilů, 11.9.2001 aj, Víš sám, že jsou podobná témata u nás díky mediální masáži jistých zájmových skupin tabuizovaná. Pořad je velmi zajímavě a netradičně pojatý, věřím, že by Tě mohl zajímat .

Zdravím.............
Roman

Lidé na rozcestí <http://www.rozhlas.cz/radionaprani/archiv/?p_po=1016
Takže dnes již ze TŘÍ RŮZNÝCH stran jsem dostal echo na tento pořad.

Pokud budeme chtít udržet svobodu na Internetu, pokud budeme chtít, aby naše pirátské ideje o sdílení - a dobrovolných platbách za MP3 atd. - se mohly šířit, nesmíme se bát tohoto tématu. Považuji to za bojácnost, která není hodna pirátů. - A první krok k tomu, musí být diskuse. Určitě nechci nějak "převálcovat" kohokoliv, kdo se dnes těm, kdo říkají, že 11. září proběhlo jinak, pouze směje a považuje je (nás) za - v lepším případě - podivíny.

Prosím všechny, kdo s tímto souhlasí, o jasný názor a podporu. Naopak případné oponenty v ČPS o to, aby vedli vnitřní konstruktivní dialog, nezesměšňovali (nás) primitivním způsobem ("to snad není možný..., oni to myslí vážně...") - ale přinášeli pouze fakta a argumenty. Začněme diskusí.

Mimochodem: Jsem docela zklamaný, že u nás jako u pirátů je docela těžké cokoliv zrealizovat. Vidím jako velmi účinnou pirátskou kampaň toto:

- udělat nový speciální český diskusní web - pouze o 11. září
- udělat perfektní grafiku - a perfektní funkčnost
- neudělat to jako nalévárnu, ale udělat místo, kde se mohou pod moderovaným vedením nejen klást znepokojující otázky, ale také se na ně může dostat slušná, nedehonestující odpověď
- a zcela dole by byla malá nenápadná (!!) reklama typu "Tento diskusní prostor Vám přináší Česká pirátská strana. Podpořte svobodu na Internetu. Podpořte vizi plně transparentní veřejné správy se všemi doklady, částkami a odpovědnými podpisy on-line."

Myslím, že zakládat diskusní místo, kde se budou slušně hledat odpovědi na vážná témata (a jsou velmi vážná) témata, by mohlo být zajímavé i pro ty z nás, kdo dodnes plně věří oficiálnímu výkladu vlády USA.

A hlavně: Pokud bychom byli schopni takové weby chrlit na běžícím pásu (viz např. Robert a jeho piratsky.cz - který velmi rychle udělal sám - Roberte smekám!) - snad je jen drobně barevně modifikvoat, tak bychom dosáhli skrze ně geniálně účinnou reklamu pro celou ČPS.

Chápu, že pro někoho by taková reklama mohla být důvodem k odchodu z ČPS - proto by to právě nebylo jednostranné (My, ČPS, věříme tomu, že - - -), ale bylo by to OTEVŘENÉ DISKUSNÍ MÍSTO.

A protože s tím je hodně práce a nikdo z nás nemá asi tolik volného času, budu se snažit - pokud se najdou lidi, co to umí udělat - aby se na ně sehnaly finance. Například sbírka atd. Tímto prosím o orientační cenu za nahození jednoduchého diskusního webu - ale se slušnou grafikou (ne jak vidláci .-).

Samozřejmě pak půjde hlavně o to zajistit moderování, aby to nespalo atd. Takže tohle je pouze první nutný krok (pro mě však nejtěžší).

Díky za vstřícné a spolupracující jednání!

Michal
Naposledy upravil(a) Michal.Rusek dne 20 led 2010, 21:36, celkem upraveno 1 x.
Nikdy nebuď tak důvěrný s přítelem, aby ti mohl ublížit, kdyby se stal tvým nepřítelem, a nikdy nejednej s nepřítelem tak špatně, aby se nemohl stát tvým přítelem.
Martin.Svadlenka
Člen KS Olomoucký kraj
Profese: elektromechanik
Dal poděkování: 740 poděkování
Dostal poděkování: 296 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin.Svadlenka »

neofftopikoval bych tímhle tématem tady, Michale :-)
můžem pokračovat zde: https://www.ceskapiratskastrana.cz/foru ... =75&t=2129
tam i odpovím na tvoje nástřely
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Svadlenka za příspěvek:
V__

Aktivista hnutí za pravdu o 11. září 2001 a přikladač polen.

Spirit
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 48 poděkování

Příspěvek od Spirit »

Bez ohledu na to, co si o 11.září myslím já, považuji otevírání spekulací nad těmito událostmi pod hlavičkou ČPS za kontraproduktivní. Chápu zápal některých, kteří v tom co se stalo vidí zásadní problém, ale pro většinu bez ohledu na různé verze výkladu, je to historie, která se současnosti týká podobně jako pád SSSR.
... and the Spirit of God was hovering over the waters. :D
Michal.Rusek
Profese: vystudovaný učitel
Kontaktovat uživatele:

Potřebujeme masivní reklamu na IDEJE ČPS

Příspěvek od Michal.Rusek »

Spirit píše:Bez ohledu na to, co si o 11.září myslím já, považuji otevírání spekulací nad těmito událostmi pod hlavičkou ČPS za kontraproduktivní. Chápu zápal některých, kteří v tom co se stalo vidí zásadní problém, ale pro většinu bez ohledu na různé verze výkladu, je to historie, která se současnosti týká podobně jako pád SSSR.
Takto ale opravdu ne. Bohužel "cituju"
ale pro většinu bez ohledu na různé verze výkladu, je to historie
je pouze jeden osobní názor, který používá nejčastější manipulující taktiku - zaštítění se názorem většiny - z čehož pak plyne pravda.

Spirite - podle jakých tvrdých dat toto tvrdíš? To, že jsi obklopen stejně smýšlejícími lidmi (-zřejmě) ještě neznamená, že máš pravdu. - Evidentně si to myslíš. Nejhorší na tom je, že často pravdu máš, chováš se velmi často velmi správně až moudře. O to víc můžeš manipulovat. Bez odkazu na zdroj, na empirické měření, to nemá hodnotu. Uvědomuješ si to?

A pak taky by mě zajímalo, kdo se pod jménem Spirit skrývá. Diskuse, kdy já mám fotografii a jméno a Ty nemáš ani jméno ani fotografii - bohužel - nepovažuji za rovnou.

A dále: Svůj text jsem ještě (raději) zeditoval - odstranil jsem z něj to, co by vadilo. Takže je to nyní jinak. Nejde o prosazení 11. září v ČPS. Jde o otevření diskuse NAPŘÍKLAD na téma 11. ZÁŘÍ. - A zároveň o využití OTEVŘENÉ DISKUSE (která přitáhne pozornost) k reklamě na ČPS.

A tyto diskusní weby bychom mohli dělat na libovolná témata, třeba i na ta (Spirite), která mi připadnou naprosto ujetá:

1) Proč budu volit ODS
2) Proč budu volit ČSSD
3) Proč budu volit KSČM

- všude dole by bylo uvedeno
Tento otevřený diskusní prostor bez cenzury Vám přináší Česká pirátská strana. Jsme názoru, že je nutné dokázat udržet svobodu na nternetu... etc. atc.
Naposledy upravil(a) Michal.Rusek dne 21 led 2010, 07:46, celkem upraveno 2 x.
Nikdy nebuď tak důvěrný s přítelem, aby ti mohl ublížit, kdyby se stal tvým nepřítelem, a nikdy nejednej s nepřítelem tak špatně, aby se nemohl stát tvým přítelem.
Jaroslav.Kucera
Člen KS Jihomoravský kraj
Profese: Konfigurační inženýr/programátor
Dal poděkování: 2212 poděkování
Dostal poděkování: 294 poděkování

Příspěvek od Jaroslav.Kucera »

Toto vlákno se jmenuje "Pozornosti hodné články" a považuji jej za velmi přínosné.

Ačkoli je toto fórum jinak nemoderované, prosím moderátora, aby návrhu na výrobu diskusního webu o 9/11 přiřadil speciální vlákno a tyto příspěvky(včetně mého), které jsou zde mimo mísu, tam převedl.

Co se týče používání přezdívky a absence fotografie u neregistrovaných uživatelů, je to jen jejich věc. Já s tím nemám nejmenší problém. Pokud by se chtěli stát členy nebo registrovanými příznivci, musí se ztrátou anonymity samozřejmě počítat.

člen KS Jihomoravský kraj, zakládající člen

Spirit
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 48 poděkování

Příspěvek od Spirit »

No průzkum jsem si nedělal, ale jsem 100% jistý, že opravdu drtivou většinu toto téma nezajímá. Vyjádřil jsem svůj názor, který jsem si utvořil na základě velice pestré směsi vstupních informací. Nikým se nezaštiťuji a za manipulativní naopak považuji mě z takového chování obviňovat. Dělal jsi si relevantní průzkum ty? Nemusíš se mnou souhlasit, ale taky nemusíš mě hned obviňovat z něčeho nekalého, jen proto, že mám jiný názor.
Co se týká boje za udržení svobody na internetu, nepřipadá mi tvůj nápad jako vhodný a účinný. Prostor pro svobodnou diskusi na internetu je a ohrožení svobody vnímám z úplně jiných směrů.
... and the Spirit of God was hovering over the waters. :D
Tamara
Profese: Socioložka
Dostal poděkování: 5 poděkování

Příspěvek od Tamara »

next_ghost píše:Německo a Francie doporučují uživatelům MSIE přejít na jiný prohlížeč

Z důvodu stále neopravené bezpečnostní chyby ve všech dnes používaných verzích MSIE doporučují německé a francouzské úřady přejít na některý konkurenční prohlížeč. Navrhuji poslat na ministerstvo vnitra otevřený dopis s žádostí o podobné bezpečnostní doporučení.
Většina úředníků (a nejen jich) bohužel neví, co je prohlížeč. Oni znají jen Internet a na ten se dostanou "přes" ikonku "Vekého Modrého Éčka". A to E jim připadá jako logické označení Internetu. Ostatně Internet začíná na Seznamu, jestli to nevíte. Co znamená slovo konkurence by si museli najít ve výkladovém slovníku.

Takže ta žádost by musela vypadat asi takto: "V souladu se zněním zákona (číslo libovoného zákona) vás upozorňujeme, že dle podkladů Evropské komise vzniklo vlivem hackerů a virů trvalé ohrožení přístupu k Internetu. Problém je bohužel v "Modrém E", proto renomovaní bezpečnostní experti našli jiné řešení. V boji proti hackerům zajistili přístup do Internetu přes další ikonky. Jedná se především o modrooranžovou kuličku, slengově přezdívanou Firefox, červené O, známe jako Opera a různobarevný kroužek označovaný některými jako Chrome. Požadujte instalaci těchto ikonek od svých IT techniků. Přechod na nový způsob bude vyžadovat týdenní přeškolení na čerstvém vzduchu, nejlépe v okolí Špindlerova mlýna."

Ale i tak to bude házení hrachu na zeď.
Tamara
Profese: Socioložka
Dostal poděkování: 5 poděkování

Příspěvek od Tamara »

Přesunout do 9/11 !

Spirite, opět nemáš pravdu. Problém 9/11 přímo souvisí s dvěma ze čtyř základních programových bodů ČPS. Na druhé straně to spoustu lidí skutečně "raději" nezajímá. Kdyby se ukázalo, že to bylo jinak, museli by přehodnotit své názory a to je nepohodlné a zavání to strachem z destrukce (virtuálních) jistot. Proto mají takovou podporu různé bagatelizace a úvahy o nemístných spekulacích.

Vždyť jinak to být prostě nemohlo Nemohlo! Ne! To by bylo šílené . . .
Zamčeno

Zpět na „Veřejná diskuse“