Miladu daleko nejvíc zdevastovala ta najatá ochranka (mimochodem: údajně zaměstnává někoho, kdo je aktivní i v neonacistickém hnutí). Už jen tím, že se v domě přes zimu topí, se mírní chátrání zdiva, které jinak postupně ničí mráz (led vznikající v mikrotrhlinách v omítce). Samozřejmě - na nějakou opravu by už bylo potřeba nějaké občanské sdružení, s nějakým rozpočtem... jsem osobně názoru, že to mělo dále pokračovat touto cestou. Squatting vidím obhajitelný z pozice filosofie tzv. Temporary Autonomous Zone - tedy dokud není žalobce, tak není soudce, v podstatě jakési rozšíření "presumpce neviny" - ovšem po 11ti letech už to nebylo moc "temporary" a mělo to nějak vstoupit do širšího konsensu (já jsem se toto začlenění do konsensus snažil podpořit propagací jejich připojení do Internetu, což si dokonce i zařídili, ale PRE nebyla tak vstřícná, takže tam většinu času neměli k dispozici elektřinu...)humus píše:Profant a spol. Vy jste mi tedy inteligentni. Stačí se podívat na Miladu, jak ji ti sqateři uchránili od chátrání![]()
Zjevně nemá žádný pozitivní účinek na stavbu, když se do ní nastěhuje banda nemytých anarchistických individuí užívající omamné a psychotropní látky. Viděl jsem video z Milady, takže ty kecy si nechte.
Co se týče anarchistů, tak pokládám za naprosto přirozené být alespoň myšlenkově anarchistou. Demokratický stát je nutné zlo. Udržujeme ho v chodu jen proto, aby jeho místo nezaujalo něco daleko horšího - např. stát totalitní, apod. Liberál je člověk, který se snaží v maximální míře omezit zásahy státu do života jeho občanů. Tedy má k anarchistovy vždycky nakonec relativně blízko.
Co se těch psychotropních látek týče - minimálně některé z nich jsou méně škodlivé než alkohol, jehož smrtelnou dávku si mohou poměrně snadno koupit v každé večerce. A popravdě - v klubech pro bohatší klientelu se obvykle užívá více drog - a dražších... Problémem byla prostě "nekompatabilita".