Tyden neprizpusobivosti a brutalni zasah proti demonstrantum

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Michael.Polak
Profese: programátor, poskytovatel Internetu
Dal poděkování: 1028 poděkování
Dostal poděkování: 2437 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Tyden neprizpusobivosti a brutalni zasah proti demonstrantum

Příspěvek od Michael.Polak »

humus píše:Profant a spol. Vy jste mi tedy inteligentni. Stačí se podívat na Miladu, jak ji ti sqateři uchránili od chátrání :D
Zjevně nemá žádný pozitivní účinek na stavbu, když se do ní nastěhuje banda nemytých anarchistických individuí užívající omamné a psychotropní látky. Viděl jsem video z Milady, takže ty kecy si nechte.
Miladu daleko nejvíc zdevastovala ta najatá ochranka (mimochodem: údajně zaměstnává někoho, kdo je aktivní i v neonacistickém hnutí). Už jen tím, že se v domě přes zimu topí, se mírní chátrání zdiva, které jinak postupně ničí mráz (led vznikající v mikrotrhlinách v omítce). Samozřejmě - na nějakou opravu by už bylo potřeba nějaké občanské sdružení, s nějakým rozpočtem... jsem osobně názoru, že to mělo dále pokračovat touto cestou. Squatting vidím obhajitelný z pozice filosofie tzv. Temporary Autonomous Zone - tedy dokud není žalobce, tak není soudce, v podstatě jakési rozšíření "presumpce neviny" - ovšem po 11ti letech už to nebylo moc "temporary" a mělo to nějak vstoupit do širšího konsensu (já jsem se toto začlenění do konsensus snažil podpořit propagací jejich připojení do Internetu, což si dokonce i zařídili, ale PRE nebyla tak vstřícná, takže tam většinu času neměli k dispozici elektřinu...)

Co se týče anarchistů, tak pokládám za naprosto přirozené být alespoň myšlenkově anarchistou. Demokratický stát je nutné zlo. Udržujeme ho v chodu jen proto, aby jeho místo nezaujalo něco daleko horšího - např. stát totalitní, apod. Liberál je člověk, který se snaží v maximální míře omezit zásahy státu do života jeho občanů. Tedy má k anarchistovy vždycky nakonec relativně blízko.

Co se těch psychotropních látek týče - minimálně některé z nich jsou méně škodlivé než alkohol, jehož smrtelnou dávku si mohou poměrně snadno koupit v každé večerce. A popravdě - v klubech pro bohatší klientelu se obvykle užívá více drog - a dražších... Problémem byla prostě "nekompatabilita".

⁂ Mastodon/Fediverse @xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | spolupracovnk TO, zájmy: informatika/doprava/energetika | k tvorbě příspěvků na fórum nepoužívám a nikdy jsem nepoužíval velké jazykové modely

mvokoun
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: student
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od mvokoun »

humus píše:Profant a spol. Vy jste mi tedy inteligentni. Stačí se podívat na Miladu, jak ji ti sqateři uchránili od chátrání :D
Zjevně nemá žádný pozitivní účinek na stavbu, když se do ní nastěhuje banda nemytých anarchistických individuí užívající omamné a psychotropní látky. Viděl jsem video z Milady, takže ty kecy si nechte.
A v jakém stavu by Milada byla, kdyby se tam nenastěhovali? Třeba by už ani nestála. Squtteři jsou to menší zlo, horší jsou bezdomovci. Pro squttera je to v podstatě jeho domov, tak se ho snaží aspoň trochu udržovat. Bezdomovci je jedno, jestli lehne popelem nebo ne. Takových domů už díky nim shořelo.
Video a fotky jsem viděl taky. Pořádek tam sice moc nebyl, ale takový bordel, jako nám říkali, taky ne. Na několika zpravodajských serverech jsem četl, jak se jim po podlaze válely exkrementy, použité injekční stříkačky, plíseň všude na zdech. Ale na fotkách nic takového nebylo. Pochybuju, že by to někdo předtím uklidil :)
mm

Příspěvek od mm »

prijde mi smesny, kdyz anarchista ( za ktereho se vetsina squatteru povazuje ) jde demonstrovat za dodrzovani lidskych prav.......

jinak si myslim, ze podporou tehle akce si CPS hodne skodi, minimalne u me..
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Kdyz uz se tady bavite o Milade, tak tam byl hlavni problem, ze squatteri svym hlukem a obtezovali okoli a to vedle Milady neni domov duchodcu, ale vysokoskolske koleje. Navic jsem slysel, ze jejich psi minuly rok pokousali dve studentky....
Spirit
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 48 poděkování

Příspěvek od Spirit »

mm píše:prijde mi smesny, kdyz anarchista ( za ktereho se vetsina squatteru povazuje ) jde demonstrovat za dodrzovani lidskych prav.......
Tak tomu nějak nerozumím. Směšné by naopak bylo, kdyby za lidská práva demonstrovali např. náckové.
... and the Spirit of God was hovering over the waters. :D
Jiri.Rezek
Krajské předsednictvo
Profese: výzkumný pracovník
Dal poděkování: 435 poděkování
Dostal poděkování: 688 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiri.Rezek »

Přesně tak. Jinak, pořád se to tu někdo snaží posouvat do stavu ČPS podporuje squatting.Tak tomu ale není. Plánovaná demosntrace není na podporu nikoho. Jen upozorňuje na (i podle mého názoru) protiprávní chování Policie ČR. I zadržení mají svá práva, a to proto, že zadržení se zdaleka nerovná tomu, že dotyčný je něčím vinen.
  1. místopředseda KS Plzeňský kraj tel.: 72tri 175 03devet
    místostarosta Plzeň 1
Martin.Dockal
Profese: student informačního managementu

Příspěvek od Martin.Dockal »

mm píše: jinak si myslim, ze podporou tehle akce si CPS hodne skodi, minimalne u me..
Odsouzeni porusovani lidksych prav ze strany policie CR prece nijak nesouvisi s podporou squatingu.
Michal.Rusek
Profese: vystudovaný učitel
Kontaktovat uživatele:

Brutalni zásah proti demonstrantum

Příspěvek od Michal.Rusek »

mm píše:prijde mi smesny, kdyz anarchista ( za ktereho se vetsina squatteru povazuje ) jde demonstrovat za dodrzovani lidskych prav.......
jinak si myslim, ze podporou tehle akce si CPS hodne skodi, minimalne u me..
Tak ještě jednou:

Policie ČR - pokud jsme v právním státu - se bude chovat podle zákona i k sadistickému vrahovi. Tečka.

1) Jedna věc je squating - to tu - prosím - nyní neřešme. Vůbec! Prostě to nesouvisí.
Na squating neodpovídat. Vždy říct - jedná se o nelegální postoj orgánů ČR. To není v pořádku. Kdo je zodpovědný atd...
2) Druhá věc je Policie ČR.

Každý (!) kdo tuto akci nepodpoří se chová jako polo-občan.
Ten, kdo nemá zájem o funkční demokracii si ji snad ani nezaslouží.

Howgh.
Nikdy nebuď tak důvěrný s přítelem, aby ti mohl ublížit, kdyby se stal tvým nepřítelem, a nikdy nejednej s nepřítelem tak špatně, aby se nemohl stát tvým přítelem.
Ondrej.Profant
Vedoucí resortního týmu
Profese: Náměstek člena vlády
Dal poděkování: 3725 poděkování
Dostal poděkování: 1966 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondrej.Profant »

No krom demonstrantů pochopila účel demonstrace už asi jen jedna skupina - policisté, kteří nám hned dáli sežrat, že je hrozné proti nim demonstrovat etc :-D

profant.eu
vedoucí resortních týmů Informatika

Faust.Roland
Profese: student

Příspěvek od Faust.Roland »

Spirit píše:http://blisty.cz/2009/9/15/art48941.html
Tak myslím, že je to naprostý skandál a doufám, že odpovědné osoby Policie ČR a na Ministerstvu vnitra vyvodí důsledky.
Necelých 20 let od zásahu StB na Národní třídě je to pro naši policii opravdu skvělá vizitka. :(
Neví někdo jak to dopadlo? Byla podána nějaká trestní oznámení nebo tak něco?
Prometheus byl první hacker a pirát. Vloupal se do příbytku bohů, zkopíroval od tam oheň a nasdílel ho lidem.

Otevřete OSA..tedy FBI!!!
http://www.youtube.com/watch?v=g3KPSyNxnL8
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“