Imigranti

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Karel.Rada
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: O
Dal poděkování: 425 poděkování
Dostal poděkování: 358 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Imigranti

Příspěvek od Karel.Rada »

Vím, že používání mozku je bolestivé, zvlášť pro demagogy, ale přesto si myslím, že je dobré věnovat pozornost tomuto článku. Autor to napsal lépe než já.
http://eportal.parlamentnilisty.cz/Arti ... _type_map=[%22og.comments%22]&action_ref_map=[]
Jan.Kohler
Profese: OSVČ
Dal poděkování: 198 poděkování
Dostal poděkování: 151 poděkování

Příspěvek od Jan.Kohler »

Karel.Rada píše:Vím, že používání mozku je bolestivé, zvlášť pro demagogy, ale přesto si myslím, že je dobré věnovat pozornost tomuto článku. Autor to napsal lépe než já.
http://eportal.parlamentnilisty.cz/Arti ... _type_map=[%22og.comments%22]&action_ref_map=[]
Jsem to tedy nedočetl, je to delší a momentálně nemám čásek.

Ale kdo má patent na rozum? Autor článku, já, ty?
Kdo je demagog? Jenom levičáci? nebo jsou prošpikování skrze veškeré spektra?

Osobně zatím vycházím z obecné definice demagogie a je mi jedno, jestli je člověk na straně "multikulti", rasistů, nácků, vlastenců, pirátů, rusů, ukrajinců, američanů.....

Takže se shodneme, že používat vlastní mozek ano, ale článek hore mi zase přijde (alespoň jeho úvodní část a popsi situací) taky tendenční a možná bych se nebál použít v některých pasážích jako demagogický.....
Jak můžete odmítat xenofobii, když xenofobie je princip na kterém funguje imunitní systém ve vašem vlastním těle ? Když do vašeho těla vniknou nějaké cizí organismy, vaše tělo je také nevítá jako obohacení, ale brání se. Když vdechnete nějaké bakterie a viry, vaše tělo odpoví xenofobní reakcí a zlikviduje je.
Mám z toho takové smíšené pocity :roll:
| Jan Köhler | E-mail: jan.kohler@pirati.cz | +420 775 579 686 | Jablonec nan Nisou |
| 3D tiskárna | Řezací ploter na reklamy, samolepky, šablony a nažehlovačky | DTP/grafika |
| Lepená reklama na padákové kluzáky |
Ivo.Vasicek
Profese: manažer
Dal poděkování: 2653 poděkování
Dostal poděkování: 2908 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivo.Vasicek »

Karel.Rada píše:Vím, že používání mozku je bolestivé, zvlášť pro demagogy, ale přesto si myslím, že je dobré věnovat pozornost tomuto článku. Autor to napsal lépe než já.
Bez ohledu na obsah (neměl jsem ani sílu to dočíst) tak forma je typickou sebereflexí - autor píše o sobě formou kritiky kohosi
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivo.Vasicek za příspěvek:
Marek.Necada
"Skutečná svoboda slova je právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet"(George Orwell)
Michal.Ketner
Profese: Panda všeho druhu
Dal poděkování: 398 poděkování
Dostal poděkování: 969 poděkování

Příspěvek od Michal.Ketner »

Roji mohl bys popsat co je pro tebe slunickar abych mel jasno jestli tim jsem nebo ne ?

Nejhorsi je lidska ublíženost :fet:

Sebeonanující popisky jaký mám funkce a jak jsem důležitej. :fet:

Lukas.Novy
Profese: auditor kyber. bezpečnosti, muž z Brna
Dal poděkování: 2413 poděkování
Dostal poděkování: 3128 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas.Novy »

Autor clanku je dobrej demagog.

Da se mu tam rozbit kadzej argument, ale jenom pro priklad:
Nenávidět zlo je správné.
Implikuje, ze imigrace je zlo, nijak to nedokazuje. Nanavidet zlo neni 100 % spravne. V obycejnem (iterativnim) veznove dilematu (bez znalosti celkoveho poctu kol), ktere zde pasuje jak prdel na hrnec je nejvyhodnejsi pouzit "oko za oko" ci "oko za oko s odpoustenim" a robustnejsi je i "win-stay lose-switch". Autorovo navrhovane "always defects" je robustnejsi strategie jenom pro "always cooperates", kterou ale nepouziva vubec nikdo.
Nenávidět zlo je povinností každého dobrého člověka.
Mno i kdyz mam problem s konceptem "dobreho cloveka", tak povinnosti dobreho cloveka je imho spis milovat vsechno, preferovat dobro a tedy necinit jinym zlo. Rozhodne to nezahrnuje nenavist.
Kdo má rád svou zemi, musí nenávidět ty, co jí chtějí zničit.
- Implikuje ale nedokazuje, ze by imigranti chteli nicit nasi zemi. Coz je zjevny nesmysl.
- Skupiny "mam rad svoji zemi" a "nemam rad ty, co ji chteji znicit" maji urcitou korelaci, ale 100 % prekryv tam neni a ani jedno nevychazi z druheho.
Bránit národ a naši kulturu, to není nenávist, ale láska.
Branit narod a kulturu je predevsim pokrytectvi, jelikoz se snazime zastitovat neco o co jsme se nijak nezaslouzili. Jinak v pohode, jenom nechapu jak to souvisi s imigranty.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Novy za příspěvky (celkem 5):
Mikulas.Peksa, Mikulas.Ferjencik, Frantisek.Navrkal, Marek.Necada, Dominika.Michailidu

Máte pocit, že Vás KK nebo jiný funkcionář šikanuje, pomlouvá či zesměšňuje? Nejsem právník, ale zastoupím Vás v jednání s přezkumnými orgány. Pište nestranickému ombudsmanovi na ombudsman@krtek.net
Tel: 777-5-KRTEK

Lukas.Novy
Profese: auditor kyber. bezpečnosti, muž z Brna
Dal poděkování: 2413 poděkování
Dostal poděkování: 3128 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas.Novy »

Jak můžete odmítat xenofobii, když xenofobie je princip na kterém funguje imunitní systém ve vašem vlastním těle ? Když do vašeho těla vniknou nějaké cizí organismy, vaše tělo je také nevítá jako obohacení, ale brání se. Když vdechnete nějaké bakterie a viry, vaše tělo odpoví xenofobní reakcí a zlikviduje je.
Taky dobra blbost. Imunitni system neni system zalozeny na strachu ze vseho, co je mimo telo. Nybrz na tom, ze kdyz se neco dostane do tela, tak se na tom provedou zkousky, jestli to lze povazovat za cizi nebo za vlastni a v pripade, ze je to nutne povazovat za cizi, tak je to zlikvidovano. Uskali ale spociva v tom, ze nase bunky (mimo imunitni system) jsou naprogramovany tak, ze neustale kontroluji okoli, jestli je vsechno v poradku a ve chvili kdy neni, tak okamzite spachaji sebevrazdu. Tedy samotna pritomnost cizich latek je z programovani bunek pro organismus skodliva, coz nema ekvivalent v imigrantech v populaci.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Novy za příspěvek:
Frantisek.Navrkal

Máte pocit, že Vás KK nebo jiný funkcionář šikanuje, pomlouvá či zesměšňuje? Nejsem právník, ale zastoupím Vás v jednání s přezkumnými orgány. Pište nestranickému ombudsmanovi na ombudsman@krtek.net
Tel: 777-5-KRTEK

Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

To jsem teda fakt dočíst nedokázal. Ani jeden faktický argument, jen stručná amatérská učebnice demagogie. Ale tohle jsem se učil před 30 lety :-)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Roman.Kucera za příspěvky (celkem 3):
Frantisek.Navrkal, Mikulas.Peksa, Marek.Necada
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Karel.Rada
Profese: O
Dal poděkování: 425 poděkování
Dostal poděkování: 358 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karel.Rada »

Roman.Kucera píše: To jsem teda fakt dočíst nedokázal. Ani jeden faktický argument, jen stručná amatérská učebnice demagogie. Ale tohle jsem se učil před 30 lety :-)
A učil jsi se dobře, však také umíš být dobrý domadog, nebo demagog, ale to je jedno. :lol:
Petr.Bajgar
Profese: ,
Dal poděkování: 2327 poděkování
Dostal poděkování: 1270 poděkování

Příspěvek od Petr.Bajgar »

Neměli by jste spíš řešit proč je ČR takovou hnědou dírou v srdci evropy, že k nám ani ti uprchlíci ze svých domovských zemí v podstatě nechtějí.

Histerie z tzv. Imigrantů je jen další z mnoha dovedně nafukovaných bublin a v podstatě jako ty předešlé naprostá blbina, která nás má odvést od fatálních příšerností kterých se na nás dopouštějí dnešní mocipáni a od hrůz, které v ČR už 25 let zažíváme a v podstatě na ně nejsme schopni ani ochotni důrazně reagovat, tak aby nedevastoaly naše životy.

Je mi smutno z toho jak se mnozí Piráti nechávají oblbovat demagogy jako je R.Kučera a jemu podobní ...

V SOLIDARITĚ je naše síla, zatímco strach z nás dělá snadno manipulovatelné ovce.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Bajgar za příspěvek:
Marek.Necada
Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Karel.Rada píše:
Roman.Kucera píše: To jsem teda fakt dočíst nedokázal. Ani jeden faktický argument, jen stručná amatérská učebnice demagogie. Ale tohle jsem se učil před 30 lety :-)
A učil jsi se dobře, však také umíš být dobrý domadog, nebo demagog, ale to je jedno. :lol:
Když chceš proti něčemu bojovat, musíš to umět.
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“