Anketa: moje politická orientace

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Jaké je moje politické smýšlení

Levice - vím co to je
10
22%
Levice - tuším co to je
2
4%
Střed - vím co to je
10
22%
Střed - tuším co to je
6
13%
Pravice - vím co to je
5
11%
Pravice - tuším co to je
0
Žádná hlasování
Něco dalšího, objasním ve fóru
13
28%

Celkem hlasujících: 33 - Celkem hlasů: 46

Karel.Rada
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: O
Dal poděkování: 425 poděkování
Dostal poděkování: 358 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Anketa: moje politická orientace

Příspěvek od Karel.Rada »

Vlad86 píše:Jenže tzv. řešení pro většinu nemusí být vždy objektivně prospěšná.
Řešení pro většinu neznamená automaticky komunizmus, ani že všichni budou vlastnit tryskáče. Určité třídní rozvrstvení je nutné. Jenže nesmí být takové, že hrstka zlodějů se topí ve zlatě a zbytek společnosti živoří. Racionální řešení znamená, že střední třída tvoří kolem 80% obyvatelstva. Ovšem nesmí jí tvořit pouze státní úředníci. Skutečná střední třída musí být hospodářsky nezávislá na státu. Drobní živnostníci a menší podnikatelé od státu potřebjí jen stabilní legislativu a právní jistotu. Tuhle skupinu by si měl stát hýčkat, protože představují stabilitu. Daňově ždímat by měl nadnárodní monopoly a banky, ty státu nic nepřinášejí, jen rabují zdroje. A pokud je obava, že odejdou, tak je lichá. Rády tu zůstanou i za poloviční zisk, možná i za méně. To, že jim dnes politici nechávají volnou ruku není o racionalitě, ale o úplatcích. A za vrchol stupidity nebo zlodějství považuji dotace firmám, které daní v zahraničí. Racionální přístup by znamenal, že i na sociální politiku bude dost peněz.
Jan Kohler píše: K tomu dělení na racionalisty a relativisty, tak teď jsem zmaten, určitě jsem relativista, ale zase abych zpochybňoval všechno, tak to si nemyslím, to musím teď zpochybnit :D
Tím, že zpochybňuješ co kdo kváká, ještě nemusíš být relativista. Ti jsou vždy radikání. Začínají zatemňováním významu slov. Například zloději se začne říkat tunelář, lži politická korektnost. Dokáže mě rozuřit, když pipka, která žije deset let s chlapem a má s ním tři děti o něm neřekne, že je to její muž, ale ,,přítel". Slova jako poctivost, pravda, přátelství se buď zcela vytrácí nebo se jim dává úplně jiný význam. Pokračují utoky ty nejzákladnější instituce jako je třeba rodina ta už najednou nemá být táta, máma, kluk, ale tři hošani. Rodina najednou není nejvhodnější pro výchovu dětí, vhodnější jsou pěstouni. Zkuste říct tygřici, že není vhodná pro výchovu svých koťat, ale má je předat dvoum hošanům. Vysvětlí vám, co si myslí o sociálním inžinýrství. Putin není agresor, on jen zachraňuje ukrajinské území před ukrajinci. Musulmani, kterým se Evropa tisíc let brání, najednou představují kulturní obohacení. Sprosté děvky jsou disidentky. Takových příkladů se dá najít spousta, ale snad to stačí na ilustraci co si představuji pod pojmem relativisti. Jsou to šmíráčtí herci absurdní šaškárny.
Ivo.Vasicek
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: manažer
Dal poděkování: 2658 poděkování
Dostal poděkování: 2920 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivo.Vasicek »

Jakékoliv dělení do protipólních skupin vytváří prostor pro manipulaci. tak jako jsou "vykladači" Islámu, jsou "vykladči" správné levice, správné pravice a pod. Dále jsou v rámci boje často blokovány i racionální a užitečné věci.
Já jsem přesvědčen, že doba dozrála do stadia dílčích postojů k zásadním věcem. A k prosazování právě těch věcí, na kterých se lidé více shodnou. To škatulkovité dogmatické členění na zbytečně rozeštvává proti sobě lidi, kteří se ve skutečnosti v mnoha věcech shodnou, ale ty neřeší.
"Skutečná svoboda slova je právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet"(George Orwell)
Michael.Polak
Profese: programátor, poskytovatel Internetu
Dal poděkování: 1030 poděkování
Dostal poděkování: 2444 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael.Polak »

http://www.rigorousintuition.ca/board2/ ... =8&t=38804
The Utopia of Rules (Graeber)

The language we use to talk about this state of affairs—derived as it is from the right- wing critique of bureaucracy—tells us nothing about what is actually going on. Consider the word “deregulation.” In today’s political discourse, deregulation—like “reform”—is almost invariably treated as a good thing. Deregulation means less bureaucratic meddling, and fewer rules and regulations to stifle innovation and commerce. This ideologically inflected usage puts those on the left in an awkward position, since opposing deregulation seems to imply a desire for more rules and regulations, and therefore more men in gray suits standing in the way of freedom.

⁂ Mastodon/Fediverse @xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | spolupracovnk TO, zájmy: informatika/doprava/energetika | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence

Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“