Ukrajina

Diskuse členů a příznivců o věcech přesahujících působnost orgánů, netýkajících se programu nebo o straně jako celku.

Moderátoři: Administrativní odbor, Předsedající

Pravidla fóra
Než napíšete nový příspěvek, zamyslete se, zda má takovou hodnotu, aby ho musely číst stovky lidí.
  • Aktuální politické kauzy lze řešit v příslušné části veřejné diskuze.
  • Části programu, současné či budoucí, diskutujte na fóru Pirátský program.
  • Podání orgánům a jednoduché návrhy čiňte v příslušné podatelně.
  • Pokud chcete něco rozhodnout(usnést, zvolit, odvolat, přijmout), podejte členský podnět. Ale nejdřív zvažte, jestli by na to nestačil třeba republikový výbor.
  • Povídat o čemkoli si můžete v Podpalubí, což je skrytá část fóra otevřená všem zájemcům. (Je třeba se přidat do skupiny "Zobrazit - Podpalubí".)
Dodržujte prosím pravidla fóra.
Odpovědět

Jsou současné protesty v Ukrajině legitimní?

ANO, ozbrojený odpor je v tomto případě v pořádku.
40
23%
NE, jedná se o násilný puč s úmyslem převzít vládu.
51
30%
NEMÁM dostatek relavantních informací, abych se rozhodl.
81
47%
 
Celkem hlasujících: 98 - Celkem hlasů: 172

Uživatelský avatar
msuchan
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 870
Registrován: 29 říj 2013, 11:25
Profese: nacionalista, militantní antikonzument,
Dal poděkování: 173 poděkování
Dostal poděkování: 1433 poděkování

Re: Ukrajina

Příspěvek od msuchan »

http://vz.ru/news/2015/2/5/728061.html

Návrat ke starým, dobrým tradicím. Ukrajinský parlament údajně schválil možnost střelby do vlastních vojáků.
Tedy klasické útočení s přemlouvacím kulometem za zády... :shock:
Tito uživatelé poděkovali autorovi msuchan za příspěvek:
Ivo.Vasicek
Richard.Przeczek
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 454
Registrován: 04 črc 2014, 23:03
Profese: je
Dal poděkování: 435 poděkování
Dostal poděkování: 592 poděkování

Re: Ukrajina

Příspěvek od Richard.Przeczek »

Účastníci třístranné kontaktní skupiny k řešení situace na Ukrajině po jednání v Minsku podepsali „Komplex opatření k naplnění minských dohod“. Přinášíme plné znění dohody.

1. Okamžité a komplexní příměří v konkrétních Doněckých a Luhanských oblastí Ukrajiny a jeho přísné plnění už od 00 h. 00 min. (kyjevského času) 15.února 2015.

2. Odsun všech těžkých zbraní oběma stranami ve stejných vzdálenostech s cílem vytvořit bezpečnostní zónu širokou nejméně 50 km od sebe pro dělostřelecké systémy ráže 100 mm a více, bezpečnostní zónu širokou 70 km a raketové systémy a 140 km pro raketové systémy „Tornado-C“, „Uragan“, „Směršč“ a taktické raketové systémy „Točka“ („Točka U“):
- Pro ukrajinské vojáky od aktuální linie dotyku;
- Pro ozbrojené síly určitých regionů Doněckých a Luhanských oblastí Ukrajiny od linie dotyku podle minského memoranda z 19.září 2014
Odsun těžkých zbraní nesmí začít později než druhý den po zahájení příměří a musí skončit do 14 dnů.
Tomuto procesu bude napomáhat OBSE s podporou třístranné kontaktní skupiny.

3. Zajistit efektivní sledování a ověřování příměří a stažení těžkých zbraní od prvního dne odsunu prostřednictvím OBSE, s využitím všech nezbytných prostředků včetně družic, bezpilotních letounů, radarových systémů a tak dále.

4. V první den po odsunu zahájit dialog o podmínkách místních voleb v souladu s ukrajinským právem a zákonem Ukrajiny „O dočasném řádu místní samosprávy v některých oblastech Doněckých a Luhanských regionů“, stejně jako o budoucím režimu těchto oblastí na základě daného zákona.
Bezodkladně, nejpozději do 30 dnů ode dne podpisu tohoto dokumentu, Nejvyšší rada Ukrajiny přijme usnesení o vymezení území, na něž se vztahuje zvláštní režim v souladu s právními předpisy Ukrajiny „O dočasném řádu místní samosprávy v některých oblastech Doněckých a Luhanských regionů“, a to na základě linie stanovené Minským memorandem ze dne 19.září 2014.

5. Zajistit milost a amnestii přijetím zákona, který zakazuje stíhání a trestání osob v souvislosti s událostmi, k nimž došlo v některých Doněckých a Luhanských oblastech Ukrajiny.

6. Zajistit propuštění a výměnu rukojmí a nezákonně zadržených osob na principu „všechny za všechny“. Tento proces musí být dokončen nejpozději pátý den po odsunu.

7. Zajistit bezpečný přístup, dodávky, skladování a distribuci humanitární pomoci potřebným na základě mezinárodního mechanismu.

8. Určit způsoby plného obnovení sociálně-ekonomických vztahů, včetně sociálních dávek, jako jsou důchody a ostatní platby (mzdy a příjmy, včasné zaplacení všech komunálních nákladů, obnova daňového systému v rámci ukrajinského práva).
Za tímto účelem Ukrajina obnoví správu segmentu svého bankovního systému v oblastech zasažených konfliktem, a pravděpodobně vznikne mezinárodní mechanismus k ulehčení těchto převodů.

9. Obnovení plné kontroly ukrajinské vlády nad státní hranicí Ukrajiny v celé zóně konfliktu, což by se mělo začít v první den po místních volbách a dokončeno po komplexním politickém urovnání (místní volby v některých regionech Doněckých a Luhanských oblastí Ukrajiny na základě zákona a ústavní reformy) do konce roku 2015, za podmínky splnění bodu 11 – v rámci konzultací a po dohodě s představiteli jednotlivých regionů Doněckých a Luhanských oblastí v rámci třístranné kontaktní skupiny.

10. Stažení všech zahraničních ozbrojených sil, vojenských jednotek, stejně jako žoldáků z území Ukrajiny pod dohledem OBSE. Odzbrojení všech ilegálních skupin.

11. Provedení ústavní reformy na Ukrajině tak, aby do konce roku 2015 vstoupila v platnost nová ústava, která je vnímána jako klíčový prvek decentralizace (s ohledem na zvláštnosti jednotlivých regionů Doněckých a Luhanských oblastí a ve shodě se zástupci těchto oblastí), jakož i přijetí trvalého zákona o zvláštním statutu jednotlivých regionů Doněckých a Lučanských oblastí v souladu s opatřeními uvedenými v poznámce, do konce roku 2015. (Viz poznámka).

12. Na základě ukrajinského zákona „O dočasném řádu místní samosprávy v některých oblastech Doněckých a Luhanských regionů“ se budou otázky týkající se komunálních voleb projednávat a dohadovat s jednotlivými regiony Doněckých a Luhanských oblastí v rámci třístranné kontaktní skupiny. Volby se budou konat v souladu s příslušnými normami OBSE při monitoringu ze strany Úřadu pro demokratické instituce a lidská práva OBSE.

13. Zintenzivnit aktivity třístranné kontaktní skupiny, mimo jiné prostřednictvím vytváření pracovních skupin k naplňování příslušných aspektů minské dohody. Budou odrážet složení třístranné kontaktní skupiny.

Poznámka:
Tato opatření v souladu se zákonem „O dočasném řádu místní samosprávy v některých oblastech Doněckých a Luhanských regionů“ obsahují následující:
-- Osvobození od trestu, pronásledování a diskriminace všech osob spojených s událostmi, které se odehrály v některých regionech Doněckých a Luhanských oblastí;
-- Právo na jazykové sebeurčení;
-- Účast místních samospráv při jmenování vedoucích státních zástupců a soudů v některých regionech Doněckých a Luhanských oblastí;
-- Možnost centrální výkonné moci uzavírat s příslušnými místními orgány dohody o hospodářském, sociálním a kulturním rozvoji jednotlivých regionů Doněckých a Luhanských oblastí;
-- Státní podporu socioekonomického rozvoje jednotlivých regionů Doněckých a Luhanských oblastí;
-- Pomoc centrální vlády při přeshraniční spolupráci ve vybraných regionech Doněckých a Lučanských oblastí s regiony Ruské federace;
-- Vytvoření oddíly lidové milice na základě rozhodnutí místních orgánů pro udržení veřejného pořádku v některých regionech Doněckých a Luhanských oblastí;
-- Pravomoci místních poslanců zastupitelstva a zodpovědných činitelů zvolených v prvních volbách zákonem svolaných Nejvyšší radou Ukrajiny nemohou být ukončeny předčasně.

Dokument byl podepsán účastníky třístranné kontaktní skupiny: zvláštní zmocněnkyní OBSE Heidi Tagliaviniovou, druhým ukrajinským prezidentem Leonidem Kučmou, ruským velvyslancem na Ukrajině Michailem Zurabovem a lídry DLR a LLR Alexandrem Zacharčenkem a Igorem Plotnickým.

Zdroj:http://www.literarky.cz/tema/87-tema-na ... y-z-minsku
Vedle toho byl v Minsku přijat i druhý dokument – bez podpisů, jen slovně se v jeho rámci lídři Francie, Německa, Ruska a Ukrajiny zavázali, že budou celý proces „podporovat“. Berlín a Paříž nyní budou chtít získat pro dohodu i zbytek EU, a to ještě na čtvrtečním bruselském summitu Unie. „Hlavní je, že jsme se dohodli na zastavení palby,“ shrnul německý ministr zahraničí Frank-Walter Steinmeier. „Jednání žádný průlom nepřinesla, ale odvedla nás od spirály vedoucí k válce.“

Ve snaze uchovat si tvář Petro Porošenko sice tvrdí, že v Minsku „nepřijal jediný kompromis“, ale není jasné, zda tím může uspokojit své radikálněji naladěné spoluobčany, pro něž je i autonomie Donbasu „příliš“. Už jen fakt, že ruská strana si v průběhu noci pochvalovala, že rozhovory jdou „lépe než super“, zatímco Němci si stěžovali, že je to „složité“ (a totéž pak opakoval i Kyjev), napovídá, že Porošenko bude v nejbližších dnech především bránit sám sebe.

Dosažení dohody je obecně pozitivní krok, ale ve skutečnosti to zároveň jen počátek složitého procesu s mnoha neznámými. A k tomu samozřejmě platí, že pouhý tichý souhlas Baracka Obamy s mírem na Ukrajině neznamená, že by se normalizovaly vztahy s Ruskem, naopak, napjatý souboj o to, zda svět bude mít jednoho nebo více hegemonů, bude pokračovat a lze počítat s dalšími „ukrajinskými“ krizemi po celém světě. A když k tomu přičteme, že Obama vlastně dodávky zbraní Ukrajině jen odložil, aby dal šanci mírovým jednáním, pokud ale bez ohledu na dohodu mír na Ukrajině nenastane – a narušit ho může fakticky kdokoli -- vše může nabrat ještě dramatický obrat.

zdroj:http://www.literarky.cz/tema/87-tema-na ... stne-slovo
Tito uživatelé poděkovali autorovi Richard.Przeczek za příspěvek:
Ivo.Vasicek
Uživatelský avatar
Ivo.Vasicek
Místní předsednictvo
Příspěvky: 7013
Registrován: 02 úno 2010, 22:50
Profese: manažer
Bydliště: 69615 Čejkovice, Bílovická
Dal poděkování: 10900 poděkování
Dostal poděkování: 11475 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Ukrajina

Příspěvek od Ivo.Vasicek »

Už i z prolhaných médií něco leze. Sice pořád lžou v tom, že do demonstrantů stříleli policisté (i když je prokázáno, že se střílelo z hotelu kde bydlel i český válečný štváč (bývalí komunista a STbák ) Štětina.
http://www.novinky.cz/diskuse?id=392969 ... #c12369688
Edit: Z diskuse pod článkem zajímavý postřeh:
Sjeďte na těchto stránkách do poloviny a máte tam fotografie snipera v maskáčích Dánské jednotky NATO je Švédský Odstřelovač John.G.O.Christensen se zkušenostmi Iráku a boje proti Talibanu v Afghanistanu.

http://www.abovetopsecret.com/forum/thr ... 3/pg2&mem=

Tady v čase 9:35 je ON taky v Hotelu Kyjev s Puškohledem v ruce.
https://www.youtube.com/watch?v=s8av0bIchp8
Naposledy upravil(a) Ivo.Vasicek dne 12 úno 2015, 20:42, celkem upraveno 1 x.
"Skutečná svoboda slova je právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet"(George Orwell)
observer
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 195
Registrován: 28 pro 2012, 20:10
Profese: úředník
Dal poděkování: 171 poděkování
Dostal poděkování: 160 poděkování

Re: Ukrajina

Příspěvek od observer »

Uživatelský avatar
Ivo.Vasicek
Místní předsednictvo
Příspěvky: 7013
Registrován: 02 úno 2010, 22:50
Profese: manažer
Bydliště: 69615 Čejkovice, Bílovická
Dal poděkování: 10900 poděkování
Dostal poděkování: 11475 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Ukrajina

Příspěvek od Ivo.Vasicek »

Zajímavé je, jak nám pořád Ukrajinci vykládají o ruských invazích a tancích. Když však mají dodat důkazy, tak používají fotky z roku 2008. Proč to asi musí dělat? Ty zfalšované fotky předali v USA jako důkaz, když žádají o zbraně: http://rt.com/news/232067-fake-photos-russian-army/
"Skutečná svoboda slova je právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet"(George Orwell)
Homo.Pyratus
Příspěvky: 2403
Registrován: 09 led 2013, 12:19
Profese: Pyratství
Dal poděkování: 3025 poděkování
Dostal poděkování: 1008 poděkování

Re: Ukrajina

Příspěvek od Homo.Pyratus »

Místo kecání by měl ZO vyjet na Ukrajinu a Krym mezi chudé. Ve švédských saunach už byly?!
Uživatelský avatar
Karel.Rada
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 708
Registrován: 12 srp 2013, 23:36
Profese: O
Dal poděkování: 1802 poděkování
Dostal poděkování: 1338 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Ukrajina

Příspěvek od Karel.Rada »

Tak jak je to vlastně s tím agresorem ? Putin podle posledního vývoje ovládá část Ukrajiny větší než naše republika, o Krymu už se nemluví. Ne, že by se takový vývoj nedal očekávat, bylo to jasné od začátku. Nejapná politika EU byla jen roznětkou konfliktu, který už doutnal a je tudíž oprávněně za blbce, ale na agresora přece jen nevypadá. Pro Ukrajinu budou autonomní oblasti představovat Ruského Trojského koně. Nejspíš by bylo výhodnější rovnou ta území odepsat a posunout hranice. Třeba by si vymohli na Rusku nějakou kompenzaci a doma mohli mít klid na řešení vlastních problémů. Hlavně hospodářských a třeba i s fašisty, kteří jsou dnes za hrdiny, alespoň na Ukrajině.
http://zpravy.aktualne.cz/ukrajina-post ... 5900fea04/
Pokud by to ještě nebylo jasné, tak ta mapka celkem názorně ukazuje plíživou ruskou infiltraci. A že Ukrajina vítala hitlerovce jako osvoboditele také nebylo bezdůvodné. Takové vyhánění čerta ďáblem sice není dobré řešení, ale zpočátku jim jako dobré mohlo připadat. Každopádně po dvou Stalinových hladomorech určitě.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Karel.Rada za příspěvek:
Karel.Fuzik
Homo.Pyratus
Příspěvky: 2403
Registrován: 09 led 2013, 12:19
Profese: Pyratství
Dal poděkování: 3025 poděkování
Dostal poděkování: 1008 poděkování

Re: Ukrajina

Příspěvek od Homo.Pyratus »

Už car jezdil na dovolenou do Krymu.-) ano bylo to jasné.-))) tvůj recept na problém zní dobře ale piráti k tomu tiskovku asi neudelaji.-))) jen ta historie je k ničemu.-) ta už se nezmění.-)))
Uživatelský avatar
Ivo.Vasicek
Místní předsednictvo
Příspěvky: 7013
Registrován: 02 úno 2010, 22:50
Profese: manažer
Bydliště: 69615 Čejkovice, Bílovická
Dal poděkování: 10900 poděkování
Dostal poděkování: 11475 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Ukrajina

Příspěvek od Ivo.Vasicek »

Ukrajina je jen klacek, který se hodil USA na rozeštvání Ruska a EU. To co se tam děje už dávno nikdo nemá pod kontrolou, podobně jako v Iráku. Situaci ilustruje např. pokus o rozpuštění praporu Ajdar. Když rozhodla vláda o rozpuštění, silou si vymohli zrušení toho rozhodnutí. Pravý sektor sice neuspěl ve volbách, ale podíl na moci má významný, neboť je to ozbrojený politický subjekt. Některé bojůvky v postaleckých republikách jsou také závislé pouze na svých bojových velitelích.
Krym to byla jiná, Rusko tam mělo zcela oficiálně vojáky a ti poslouchali a poslouchají.
Nyní však spolu mohou bojovat uskupení, která žádnému velení nepodléhají, a to je největší problém, ale jen pro nás, Ukrajince a Rusko. Pro USA je takové trvalé válečné ohnisko naprosto ideální řešení.
..
Vůdce ukrajinského radikálního hnutí Pravý sektor Dmytro Jaroš prohlásil, že jeho uskupení neuznává minské dohody a bude ve vojenských akcích pokračovat.
Napsal to na své stránce na Facebooku.
„Pravý sektor si ponechává právo pokračovat v aktivních bojových akcích v souladu s vlastními operativními plány až do úplného osvobození ukrajinského území“, napsal Jaroš.
Zdůraznil rovněž, že jakákoli dohoda s Ruskem je nemožná.http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... insku.html
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivo.Vasicek za příspěvek:
anonym2064
"Skutečná svoboda slova je právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet"(George Orwell)
Homo.Pyratus
Příspěvky: 2403
Registrován: 09 led 2013, 12:19
Profese: Pyratství
Dal poděkování: 3025 poděkování
Dostal poděkování: 1008 poděkování

Re: Ukrajina

Příspěvek od Homo.Pyratus »

Lidi toho na povídají.-) se uvidí.-)))
Odpovědět

Zpět na „Vnitrostranická diskuse“