Odvolání Ivo Vašíčka

Do tohoto fóra se přesouvají uzamčené a zpracované členské podněty.


Moderátor: Předsedající

Zamčeno

Jednat o odvolání 3. republikového místopředsedy Pirátů Ivo Vašíčka

Pro
51
43%
Proti
61
51%
Zdržuji se
8
7%
 
Celkem hlasujících: 120 - Celkem hlasů: 120

Uživatelský avatar
Ivo.Vlasaty
Místní předsednictvo
Příspěvky: 2233
Registrován: 31 led 2012, 09:15
Bydliště: České Budějovice
Dal poděkování: 8754 poděkování
Dostal poděkování: 3667 poděkování

Odvolání Ivo Vašíčka

Příspěvek od Ivo.Vlasaty »

Podávám členský podnět k jednání o odvolání Ivo Vašíčka z pozice místopředsedy Pirátské strany, protože nám dělá ostudu sdílením stupidních článků, viz edit:
Heh. Upřímně jsem tohle vlákno založil poměrně spontánně a neočekával, že má šanci na úspěch, ale vy mě vedete k tomu, abych jej vážně obhajoval. Protože ono to vážné je.

Mít názor není nic protipirátskýho. Ale nekriticky sdílet názor ze serveru, který je roky profláknutý svým prvoplánovitým překrucováním faktů a lhaním mířeným proti přistěhovalcům a všemu, co má něco společného s EU, to mi "pirátský" nepřijde, když už argumentujeme takhle.

Mám plné právo chtít, aby mě člověk, který zřejmě už ztratil soudnost - a to mi připadá větší problém, než že se třeba v něčem názorově rozcházíme, přestože i to může být důvod žádat odvolání - nezastupoval ve volené funkci. Je snad něco protipirátského na tom, chtít odvolat politika, který svou práci nedělá dobře? NIjak mu tím neznemožnuji říkat své názory.

Musí rovnou dělat něco trestného? Je odvolání trest? Ztrestávám někoho? Jen navrhuji odebrat priviliegium.

Každopádně, Ivo ujede častěji. I k tomuhle tématu už jednou ujel - i když ne tolik - a já se mu pokoušel nazančit, že ty informace ani tam neseděly. Na tom ještě fakticky není zas tak moc co kritizovat. Krom například toho, že Strana levice není opoziční strana, podporuje vládu i dohodu s opozicí, nereagovala tedy s pobouřením. Předčasné volby sice nebyly zrušeny, protože nebyly ani vyhlášeny, ale téměř každý jejich vyhlášení očekával. Dohoda je nazývána "opoziční smlouvou", což u nás má pejorativní vyznění. Jo, Švédsko podlejzá Američanům a lobby kopírovacího monopolu a plno chyb ta země má, přesto: pro nás by snad ale Švédsko a jeho schopnost tvořit menšinové vlády, které vedou dialog a hledají konsensus s opozicí mělo být spíše vzorem. Tak chápu náš program. Namísto toho se tu stalo módou stavět se za jakoukoliv protiestablishmentovou stranu, v tomto případě stranu s rasistickými a fašistickými kořeny - reprezentující názorovou menšinu - která vydírá oba bloky, protože ani jeden nemá absolutní většinu. Co se rozpočtu týče, ten ne"budou sestavovat" čtyři opoziční strany, ten už je zkrátka schválený - protože SD (Sverigedemokraterna, Švédští demokraté, jak si říkají) natruc porpořili opoziční návrh a ten tak prošel - v dubnu se bude jen upravovat a vládní koalice bude moci s vlastním rozpočtem hospodařit až v roce 2016.

Místo toho bychom měli kritizovat spíš vlastní vládu, protože přijmout pouhých 15 rodin z vinou našich "spojenců" válkou pustošené země, je ostuda, když jiné země jich přijímají tisíce (a státy v regionu kolem Sýrie statisíce i miliony).


Sdílení článku z euportálu je pak naprostá šílenost. Není pravda, že podle švédské ústavy se v případě neschválení vládního rozpočtu konají předčasné volby - to byla iniciativa premiéra, který usoudil, že pokud strany středopravicové Aliance - které byly do jara 2014 8 let u moci a asi si na to zvykly až příliš - nejsou ochotné s vládou jednat, nemůže v téhle konstelaci vládnout a raději svolá předčasné volby. Pravice se asi chytla za hlavu, jelikož by skončila v úplně stejné vydírané pozici. Tenhle kontext bohužel Ivo Vašíček očividně nezná - jak ostatně potvrdil - jinak by nesmysly nesdílel. Že se v roce 2018 nebudou konat volby je očividný nesmysl, dohoda byla pouze podepsána na dvě volební období. Rasistické vyznění článku - které jde také proti našemu programu - at si posoudí každý sám.

Nakonec k tomu omezování slova, údajnému zákonu "kriminalizujícímu jakoukoli kritiku imigrace. Trestným činem se současně stává i kritika vládních úředníků ve vztahu k imigraci a to i v případných diskusích na internetu".
Ivo Vašíček na FB píše:Ivo Vašíček Díky za konkrétní upozornění, já měl echo že zrušili volby a od ledna, že je omezena svoboda slova. Tak jsem hledal a našel ten postovaný článek. Je v něm nepravda s tím rokem 2022, ve skutečnosti budou ve Švédsku parlamentní volby v r. 2018. V každěm případě bylo to zrušení předšasných voleb účelové. No a zákon zakazující kritiku imigrace skutečně platí. o zákonu:http://www.theconservative.co.nz/?q=node/744
Ivo Vlasatý píše: Gratuluji, nyní odkazuješ na "konzervativní" novozélandský server, který odkazuje na jiný server podobného zaměření (s "ilustrativní" fotkou "multikulti" skupiny držící švédskou vlajku s komunistickými symboly), který odkazuje na článek, ze kterého se dozvídám, že bude snazší stíhat cílené urážky imigrantů, LGBT a veřejných úřadů, přičemž za urážku se lze ve Švédsku (a tuším, že i u nás), soudit už ted. To mi připadá dost posunuté oproti původnímu vyznění...
https://translate.google.cz/translate?hl=cs&sl=sv&tl=en...

Jestli je podle tebe účelové, že předčasné volby nakonec nebyly vyhlášeny, protože se ostatní strany dohodly, že se nenechají vydírat stranou s fašistickými a rasistickými kořeny...a že tedy bude pokračovat vláda vzešlá z voleb před necelým rokem, budiž.
Ivo Vašíček píše:Odkazuju na to, co se mi podařilo najít. Já nemám informace o nějakém vydírání - nebo, když opozice nehlasuje pro vládu, tak je to vydírání? Zrušení již vypsaných voleb mi taky nepřijde normální. Samozřejmě to lze chápat jak píšeš "Pro DOBRO použít jakékoliv prostředky" , já s takovými totalitními metodami prosazování "dobra" nesouhlasím.
Tedy, se zákonem, který schválil švédský parlament nemusíme souhlasit, ale nejedná se o žádné bezprecedentní omezení slova, jak se nám Ivo Vašíček a jeho zdroje snaží vsugerovat. Nedochází k regulaci internetu, pouze k možnosti trestat urážky na něm stejně, jako kdekoliv ve veřejném prostoru. Především ale, jako členové strany prosazující absolutní svobodu slova (což IMHO není v rozporu s právem domáhat se trestu za urážku či pomluvu) musíme jít příklad v zodpovědnosti za to, co šíříme, ověřovat si informace, být korektní a nebát se kritizovat, pokud se toho někdo - třebaže z našeho okolí - nedží. Jinak to společensky nemůže fungovat. V tom Ivo Vašíček opakovaně selhává a zřejmě, jako bohužel mnozí další členové, tuhle zodpovědnost necítí.

Faktem totiž je, že většina lidí si informace příliš nedohledává a neověřuje, ostatně na to ani nemají čas a postačuje jim autorita těch, od kterých informace přebírají.


V článku je dále vyslovena myšlenka, že vypalování mešit nemají na svědomí "náckové", ale vláda. Na podobné xenofobní výroky bychom zvláště v současné atmosféře měli být obzvlášť hákliví.

Ivo Vašíček opakovaně kandidoval do předsednictva s tím, že mu to lépe umožnuje prezentovat své názory. Ač mě to mrzí, pro mě je stále nepřijatelnější, aby je prezentoval jménem celé strany, pokud se nejedná o témata týkající se finančního systému, jak mu ukládá pozice pověřeného garanta programové komponenty.

OFFTOPIC@Jan Koci: My ještě žádného ideokomisaře nemáme?!
Naposledy upravil(a) Ivo.Vlasaty dne 15 led 2015, 18:21, celkem upraveno 1 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivo.Vlasaty za příspěvky (celkem 5):
Petr.Bajgar, Radek.Holodnak, Michal.Schmidt, Barbora.Pribylova, Jakub.Backa

Ivo Vlasatý
České Budějovice
ivo.vlasaty@pirati.cz
792446700

Uživatelský avatar
Michal.Ketner
Republikový výbor
Příspěvky: 2894
Registrován: 09 pro 2012, 13:16
Profese: Panda všeho druhu
Dal poděkování: 1909 poděkování
Dostal poděkování: 3389 poděkování

Re: Odvolání Ivo Vašíčka

Příspěvek od Michal.Ketner »

Ivo Vlasaty píše:Podávám členský podnět k jednání o odvolání Ivo Vašíčka z pozice místopředsedy Pirátské strany, protože nám dělá ostudu sdílením stupidních článků, viz
Ivo Vašíček - Ve Švédsku zrušili demokracii a u nás o tom v....pdf
ten článek mě pobavil ale třeba to byl troll :fet:

Nejhorsi je lidska ublíženost :fet:

Sebeonanující popisky jaký mám funkce a jak jsem důležitej. :fet:

Tobias.Esner
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 7802
Registrován: 22 čer 2013, 12:03
Dal poděkování: 5022 poděkování
Dostal poděkování: 3823 poděkování

Re: Odvolání Ivo Vašíčka

Příspěvek od Tobias.Esner »

Ivo, odvolej celou stranu, až v ní zuistaneš uplně sám, pak budeš spokojen

tohle už snad ani není možný....

odkdy je mít názor něco protipirátskýho
Taky si myslím že si kokot, a žiješ? žiješ! žiju? žiju!
tak se di bodnout
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tobias.Esner za příspěvky (celkem 5):
Robert.Magni, Marek.Dluhos, Ales.Sura, Martin.Cryo.Broz, Rene.Vanecek
Uživatelský avatar
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 34642
Registrován: 22 črc 2009, 18:12
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Bydliště: Plzeň 2
Dal poděkování: 31595 poděkování
Dostal poděkování: 25704 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Odvolání Ivo Vašíčka

Příspěvek od Petr.Vileta »

U Petra Cibulky nebo Petra Hájka bych se tomu nedivil OFFTOPICvšimněte si, že jsou oba Petrové, to bude nějaká konspirace, ale u místopředsedy Pirátů se tomu divím. No jo, světu vládnou ilumináti. :twisted:
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvky (celkem 8):
Ivo.Vlasaty, Petr.Bajgar, YjM, Adam.Zabransky, Tobias.Esner, Michal.Schmidt, Rene.Vanecek, Martin.Duska

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Uživatelský avatar
Robert.Magni
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 5559
Registrován: 18 led 2013, 17:08
Profese: dělník
Bydliště: Břasy 264,okr.Rokycany
Dal poděkování: 22544 poděkování
Dostal poděkování: 4546 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Odvolání Ivo Vašíčka

Příspěvek od Robert.Magni »

Sdílet cokoliv na facebooku je trestné ? No jdi mi do prdele,cvoku :D
Tito uživatelé poděkovali autorovi Robert.Magni za příspěvky (celkem 2):
Jan.Krupka, Martin.Cryo.Broz

Robert Magni
zabzicek@gmail.com
799796575
Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023

Uživatelský avatar
Milan.Muller
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 409
Registrován: 25 říj 2009, 09:32
Profese: osvč řidič
Bydliště: jihozápad středních čech
Dal poděkování: 1766 poděkování
Dostal poděkování: 586 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Odvolání Ivo Vašíčka

Příspěvek od Milan.Muller »

Ztrestat sdílení jednoho z mnoha článků, které jakýkoliv člen sdílí na fb ,at už je z hlediska jiného člena jakkoliv kontroverzní je šílené.nebo by se mela založit komise,dbajici na kontrolu a ideovou správnost,či společensko- politickou vhodnost projevů členů :?: kurva,nejsme v ods :evil:
Tito uživatelé poděkovali autorovi Milan.Muller za příspěvky (celkem 7):
Tobias.Esner, Robert.Magni, Lenka.Wagnerova, Daniela.Bila, Martin.Cryo.Broz, Michal.Kalab, Rene.Vanecek
Jiri.Janecka
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 1809
Registrován: 13 dub 2012, 21:57
Profese: právník
Bydliště: Za Parkem 866, 252 29 Dobřichovice
Dal poděkování: 516 poděkování
Dostal poděkování: 2445 poděkování

Re: Odvolání Ivo Vašíčka

Příspěvek od Jiri.Janecka »

Nevím, co je na informaci, že ve Švédsku mají profesionální politici strach z toho, že by se měli věnovat tomu, co občany skutečně trápí "stupidního". Podle mne je to alarmující. A to, že Švédům bylo od nového roku zakázáno říkat, co si myslí je nezpochybnitelný fakt. Na tom se nedá nic změnit tím, že Ivovi se nelíbí použitý zdroj nebo hodnocení. Na samotném faktu to nic nemění.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Janecka za příspěvky (celkem 3):
Robert.Magni, Lenka.Wagnerova, odis
Marek.Dluhos
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 588
Registrován: 27 říj 2013, 20:53
Profese: filosof, kriminolog, teolog
Bydliště: Praha (Ostravak)
Dal poděkování: 799 poděkování
Dostal poděkování: 742 poděkování

Re: Odvolání Ivo Vašíčka

Příspěvek od Marek.Dluhos »

Petr Vileta píše: No jo, světu vládnou ilumináti. :twisted:
A ty máš jasné důkazy, že ne? Já osobně mohu říci, že nevím. Za Ivem Vašíčkem stojím. Asi se s ním neshodnu např. v otázce Ukrajiny, ale právě lidi jako je on, co se snaží získávat aktivně informace ze všemožných zdrojů a udělat si vlastní názor, potřebujeme. Občas se samozřejmě může nějaký jeho citovaný zdroj ukázat ne zcela pravdivý, ale to je normální i u zcela oficiálního tisku (MF Dnes, Lidovým novinám, Právu atd. kolikrát lidé se zkušenostmi z polistopadového vývoje věří často méně než Blesku a mají proč).
Tito uživatelé poděkovali autorovi Marek.Dluhos za příspěvky (celkem 4):
Robert.Magni, anonym2064, Josef.Kadlecek, Rene.Vanecek
Uživatelský avatar
Robert.Magni
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 5559
Registrován: 18 led 2013, 17:08
Profese: dělník
Bydliště: Břasy 264,okr.Rokycany
Dal poděkování: 22544 poděkování
Dostal poděkování: 4546 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Odvolání Ivo Vašíčka

Příspěvek od Robert.Magni »

A hlavně, kdo rozhoduje o tom,který článek je nesmyslný ? UV KSČ 2.0 hadr :fet:
Tito uživatelé poděkovali autorovi Robert.Magni za příspěvky (celkem 3):
Tobias.Esner, Marek.Dluhos, Maria.Vasickova

Robert Magni
zabzicek@gmail.com
799796575
Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023

Uživatelský avatar
Jan.Koci
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 427
Registrován: 17 úno 2012, 13:21
Profese: Podnikatel
Dal poděkování: 216 poděkování
Dostal poděkování: 322 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Odvolání Ivo Vašíčka

Příspěvek od Jan.Koci »

Navrhuju zridit nove organ ideopolicie udelat mistra Vlasateho hlavnim ideokomisarem. Dalsim krokem bude prekrim a vestci... :D

Jinak na svem profilu at si sdili kazdy co chce ne? Nevidim ze by to byl profil public figure...
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Koci za příspěvky (celkem 3):
Tobias.Esner, Marek.Dluhos, Robert.Magni
Horsedriver aka Dneska_spasime_svet_a_je_mi_jedno_ze_zitra_musis_do_skoly
Obrázek
OFFTOPICObrázek

Jabber: horsedriver[ta svinuta blbovina]jabber.cz
Mail: jan[ta svinuta blbovina]jankoci.cz

-Poridte si konecne uz tu telepatickou helmu, kdyz vam to bez ni nejde
-Opensource je ta nejkratsi cesta k ovladnuti sveta
-Evoluce vedomi namisto glorifikace prace a konzumu
-Šlem jako zakladni lidske pravo!!
Zamčeno

Zpět na „[Archív] Ukončené členské podněty“