Anketa: moje politická orientace

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Jaké je moje politické smýšlení

Levice - vím co to je
10
22%
Levice - tuším co to je
2
4%
Střed - vím co to je
10
22%
Střed - tuším co to je
6
13%
Pravice - vím co to je
5
11%
Pravice - tuším co to je
0
Žádná hlasování
Něco dalšího, objasním ve fóru
13
28%

Celkem hlasujících: 33 - Celkem hlasů: 46

fox.of.fire
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: student
Dal poděkování: 13 poděkování
Dostal poděkování: 49 poděkování

Re: Anketa: moje politická orientace

Příspěvek od fox.of.fire »

Daniel píše:Existuje taková teorie, že otázky, které vzbuzují největší emoce, se obvykle týkají něčeho, co nemá člověk dořešené.
A nebo neceho, na co uz clovek milionkrat vyjadril svuj nazor a vzdycky se najde nejaky blbec, ktery se znova zepta.
Daniel píše:Nebo se to bojí odkrýt, aby se o sobě něco nedozvěděl. Poradil bych těm, co se na tomhle tak točí, aby se nad tou otázkou zamysleli. Ten test, co sem postnul Petr Vileta, je docela dobrej, akorát obsahuje strašně moc manipulativních, zavádějících otázek. ;)
Samotne zarazovani do jakehokoli spektra (at uz ma kolik rozmeru chce) je znacne manipulativni. Napriklad muzou byt dva lidi na stejnem miste (uprostred), prestoze ve 100% otazek hlasovali naprosto obracene.
To je nejlepsi, kdyz nekomu vykladam, ze jsem proti omezovani svobod a proti tomu aby se mi stat montoval do zivota, tak me hned zacne oznacovat za pravicaka. A kdyz pak zase mluvim o tom, ze nesouhlasim s tim aby prirodni zdroje byly v soukromem vlastnictvi a aby mi vladly korporace, tak me zase pro zmenu oznaci za levicaka.

Vsak to mate napsane v tom clanku na wiki:
"vágní označení používané pro popis řady politických pozic a ideologií"
A jednotlive postoje se s historii naprosto menily:
"Původně ve Francii konce 18. století se klasická pravice (šlechta) stavěla proti zvyšování vlivu bohatých obchodníků, stála proti kapitalismu, osvícenství a individualismu. V 19. století se jejich postoj posunul. Nově podpořili kapitalisty a bohaté obchodníky proti dělníkům a chudým."
"V porevoluční Francii byl nacionalismus spojen s levicí a republikány. Po éře boulangerismu a Dreyfusově aféře se však nacionalismus stal hodnotou vyznávanou i pravicí. Ti to pojali jako ochranu tradičních hodnot spojených s historickým dědictvím národa.[2] Někteří dokonce podporovali etnický nacionalismus stavějící na idejích sociálního darwinismu o přežití nejsilnějších, které aplikovali na národ či rasu."
Takze ja, jako anti-nacionalista se mam zaradit kam?

Na Piratech je prave dobre to, ze s sebou netahnou zadne vypatlane historicke tradice jako napr. tridni boj. Ja za "piratstvim" vidim hlavne svobodu, jisty nadech "rebelie", ochotu zmenit status quo a nebat se diskutovat o alternativach. A taky mnohem globalnejsi pohled na veci, nez byva zvykem. Neni nahoda, ze koncentraci takovychto nazoru zvysil Internet, jako svobodne celosvetove medium. Pokud bychom chteli vystopovat samotne pocatky teto ideologie, myslim ze dojdeme az k hackerum (v puvodnim vyznamu slova), kteri uz v pocatcich Internetu (tehdy ARPAnetu) meli svou kulturu a molarni hodnoty znacne podobne piratskym. Vetsinou se jednalo o studenty nebo pracovniky univerzit, kteri byli programatori, coz je profese ktera se tehdy spojovala s vysokou inteligenci a racionalnim uvazovanim, takze neni divu, ze casto dosli k "piratskym" nazorum :D
Michal.Ketner
Profese: Panda všeho druhu
Dal poděkování: 417 poděkování
Dostal poděkování: 1011 poděkování

Příspěvek od Michal.Ketner »

Tak ti jsem dám jeden starší , ted jsem si to tak rok nedělal. :fet:
Přílohy
pcgraphpng.php.png
pcgraphpng.php.png (2.72 KiB) Zobrazeno 2442 x

Nejhorsi je lidska ublíženost :fet:

Sebeonanující popisky jaký mám funkce a jak jsem důležitej. :fet:

Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2946 poděkování
Dostal poděkování: 5856 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Ano, tahle otázka vzbudí nejvíc emocí. Například ve mně jednu velice silnou: "UŽ ZASE??"
Je tady o tom propindáno asi 150 vláken o 1500 příspěvcích (každé). Slovy klasika: "Hledej šmudlo!"
A ne, po stopadesáté první to za sebe vysvětlovat fakt nehodlám :-)
OFFTOPICMute
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Daniel_
Profese: programátor
Dal poděkování: 27 poděkování
Dostal poděkování: 93 poděkování

Příspěvek od Daniel_ »

Roman Kucera píše:Ano, tahle otázka vzbudí nejvíc emocí. Například ve mně jednu velice silnou: "UŽ ZASE??"
Je tady o tom propindáno asi 150 vláken o 1500 příspěvcích (každé). Slovy klasika: "Hledej šmudlo!"
A ne, po stopadesáté první to za sebe vysvětlovat fakt nehodlám :-)
OFFTOPICMute
Tak proč to neignoruješ? Fakt nechápu, co všechny lidi, který tohle téma tak strašně irituje, vede k tomu, aby sem něco psali. :) Když mě něco nezajímá nebo dokonce otravuje, a nemusím to řešit, tak to ignoruju... a to ne ve smyslu nějakýho veřejně nahlášenýho ignore listu, nebo podobnejch drama queen gest, prostě si toho nevšímám.
Za sebe bych ale skoro řek, že tu opět vidím svůj fanklub skoro celej pohromadě. :) Vy se mě, kluci, nenabažíte.
Nejčastější zdroje zbytečných hádek: nevyjasněné pojmy a nechopnost vylézt z názorového balíčku.
fox.of.fire

Me by zase zajimalo, proc temahle anketama spamujes forum. Proc se ptas na veci, ktere jsou v ramci strany zjevne davno vyresene? Proc si to proste nenajdes? To jsi tak liny? Chces rozpoutat diskusi, kterou se dojde k nejakym novym zaverum? Jsou nejake nove skutecnosti, kvuli kterym by strana mela zmenit nazor? Chces teda, aby se s tebou nekdo ze strany bavil? A kdyz nechces diskutovat s Piraty, tak proc pises na jejich forum? Snazis se trollit? Mas nutkani skatulkovat lidi? Hledas jedince, kteri jsou ti nakloneni? Za jakym ucelem? Aby sis tady s nimi klabosil a placal se po zadech? Co je tvym cilem?
Daniel_

Příspěvek od Daniel_ »

fox of fire píše: Proc si to proste nenajdes? To jsi tak liny?
Jo, jsem líný, a ne, nenapadlo mě, že to tu už někde je. Popravdě řečeno jsem si to tu včera procházel do minulosti, zkusil jsem si prohledat přes heslo "levice", a asi po 5 minutách jsem nenašel nic, kde by lidi jasně říkali, jaký mají v tomhle preference.
A teď, místo toho asi 4 - 5 řádkovýho flame textu, co jsi napsal, jsi mohl:
1. prostě po sté odkliknout pro tebe duplicitní anketu a mít pokoj
2. udělat si ten test a hodit sem výsledek a mít pokoj
3. prostě se na to vysrat a mít pokoj

...jo a na ty tvý další otázky jsem tu už někde odpovídal, nebuď líný a projdi si historii mejch příspěvků, určitě to tam najdeš. :)
Nejčastější zdroje zbytečných hádek: nevyjasněné pojmy a nechopnost vylézt z názorového balíčku.
Lukas.Findeis
Člen KS Praha
Profese: běžecký trenér
Dal poděkování: 1425 poděkování
Dostal poděkování: 1375 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas.Findeis »

Obrázek
ta anketa je nesmyslná.

735 07 66 99, Praha 12

Daniel_

Příspěvek od Daniel_ »

Lukas Findeis píše:ta anketa je nesmyslná.
Já jsem pro kašlat na anketu, ten test je mnohem lepší.
fox.of.fire

BTW - kdyby se ti zase nechtelo hledat:
piratska-poradna-f285/politicky-kompas- ... ml#p284710
Marek.Dluhos
Profese: filosof, kriminolog, teolog
Dal poděkování: 183 poděkování
Dostal poděkování: 136 poděkování

Příspěvek od Marek.Dluhos »

Daniel píše:
Ivan Sirko píše:Chybí mi tam možnost: Jsem PIRAT.
OK. A co to vlastně je, PIRÁT? Chápu, že když se teda musím ptát, co to je, tak asi nejsem PIRÁT, protože PIRÁTEM se člověk rodí a jistě to tedy tak nějak niterně cítí ve svém srdci, zda je nebo není. Je to vlastně otázka toho vnitřního hlasu a víry v PIRÁTSTVÍ.
Co je to Pirát je podle mne otázka na každého Piráta osobně, protože nejlépe se mi v jednom článku líbila charakteristika Piráta - anarchista 21. století!

Pro mne je Pirát člověk, který chce maximálně bojovat za své zájmy (a samozřejmě těch, se kterými se cítí spojen) a nechce se za žádnou cenu nechat zotročovat systémem, jak se to na našem území stalo od roku 1938 (stejně jako 1621-1918) doporučovaným zvykem. Tedy je to člověk, který odmítá nadále v tomto stále se více rozpadajícím našem státě "držet hubu a krok" pod knutou falešných elit (médii označovaných za elity skutečné), držících všemi prostředky sebe u moci a ostatní v otroctví!

A tato pozice Piráta je podle mne nadčasová a nadstranická - nad levicí, středem i pravicí.

Jinak Danieli čím více vidím co dáváš do fóra za otázky a jak se k tomu stavíš, mám Tě za výzkumníka nějaké instituce.
Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“