KF Jčk 14/2014 Volba krajského předsedy JčK a dovolba PKS

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: PKS Jihočeský kraj, Krajsti predsedajici, KoKS Jihočeský kraj, Administrativa-KS Jihočeský kraj

Zamčeno
Uživatelský avatar
Ivo.Vlasaty
Místní předsednictvo
Příspěvky: 2231
Registrován: 31 led 2012, 09:15
Bydliště: České Budějovice
Dal poděkování: 8754 poděkování
Dostal poděkování: 3666 poděkování

Re: Volba krajského předsedy JčK a dovolba předsednictva

Příspěvek od Ivo.Vlasaty »

Jano, důvěru mne osobně máš (i pokud ponechám stranou, že navrhuji změnit uspořádání PKS a hlasem komukoliv bez dalších podmínek bych šel proti tomuto návrhu, což je pro mě silný argument, abych pro tebe, jako ani nikoho jiného, nehlasoval). A z toho důvodu si myslím, že do předsednictva kraje patříš a do budoucna bych tě tam nadále rád měl. To ale nemusí stačit k tomu, abych tě podpořil jako předsedkyni, protože si nejsem jist, že dokážeš zlepšit soudržnost KS. Píšeš, že jedním z tvých cílů jako předsedkyně by bylo stmelení Pirátů v Jčk. To je obecně něco, co by hlava jakéhokoliv orgánu měla zvládat a věnovat tomu úsilí. Pro mě je to o to podstatnější, že právě konflikt "Písek" vs. "kraj", v němž chtě nechtě jsi osobně účastna, dlouhodobě považuju za pro KS dost rizikový a byl bych nerad, kdybychom na něm i do budoucna ztráceli energii nebo hůř, rozštěpili se na něm. Proto se musím zeptat:

Píšeš, že fungování MS Písecko je podle tebe autokratické. To je vážné tvrzení a vzhledem k postatné autonomii MS podstatné pro buduocí fungování kraje i celé strany. Cítíš zodpovědnost nějak to změnit? A považuješ za zodpovědné, že ses ustala ve snaze v dohledné době - když to není možné okamžitě - vstoupit do MS, pod které územně patříš a které by dle tvého názoru potřebovalo větší pluralitu?
Kolikrát ses zúčastnila schůze MS Písecko, zejména v poslední době? S kolika členy MS jsi o něčem, alespoň v poslední době, diskutovala mimo veřejnéOFFTOPIC(kam nepočítám komunikaci SZ) prostředí internetového fóra? Jak jsi se zapojila (chápu, že z rodinných důvodů to zrovna poslední dobou mnoho být nemohlo) do života místního sdružení?

A jak bys postupovala jako předsedkyně?
Snažila by ses spíše potlačit vliv takto potenciálně rizikového MS (jakými způsoby? za cenu jakého konfliktu?)?
Snažila by ses spíše poznat jednotlivé členy a zjistit, zda si navzájem můžete věřit, věcně (a s ohledem na minulé konflikty opatrně) oponovat, pokud nesouhlasíš a podporovat to, s čím naopak souhlasíš (kolik energie jsi ochotna tomu věnovat?)?
Nebo bys spíš byla toho názoru, že není třeba se problému nijak zvlášť věnovat?
Nenech se strhnout návodností otázek, odpověz především tak, aby z toho bylo zřejmé, jak hodláš postupovat ty sama. Nicméně ty otázky nekladu bezúčelně, zajímalo by mě, jak se k jednotlivým přístupům stavíš a v jaké situaci bys který preferovala.

Děkuji za odpovědi. Vím, že ty otázky jsou přísné a možná i nepříjemné. Není za tím nic osobního, kdyby se rozhodl na předsedu kraje kandidovat někdo z Písku, byl bych srovnatelně důsledný.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivo.Vlasaty za příspěvky (celkem 3):
Ludek.Blaha, Jan.Novak, Petr.Steinbauer

Ivo Vlasatý
České Budějovice
ivo.vlasaty@pirati.cz
792446700

Uživatelský avatar
Ivo.Vlasaty
Místní předsednictvo
Příspěvky: 2231
Registrován: 31 led 2012, 09:15
Bydliště: České Budějovice
Dal poděkování: 8754 poděkování
Dostal poděkování: 3666 poděkování

Re: Volba krajského předsedy JčK a dovolba předsednictva

Příspěvek od Ivo.Vlasaty »

Zároveň se připojuji k Luďkově dotazu o kousek výše a na členy MS Písecko apeluji, aby se chovali smířlivě, aktivně a vstřícně komunikovali. Což je ostatně asi nejlepší způsob, jak dát najevo, že vaše MS nefunguje autokraticky, že nejste pasivní, ale že vaše akceschopnost a povětšinou v rámci sdružení nekonfliktní a jednotná pozice skutečně vyplývá ze shody lidí se samostatnými názory. Připomeňte si, že členové kraje nejsou vaši nepřátelé, že případné antipatie a neshody nevedete s krajem nebo stranou jako celkem. Ale že i my mimo MS potřebujeme znát váš názor. Sjednocovat se proti údajnému vnějšímu nepříteli (a tak to na mě někdy působilo) není postup hodný členů demokratické strany. A dialog, diskuse nemůže být jednostranná, tudíž pokud mám nějaké nároky na Janu, to samé žádám i po vás.

V žádném případě prosím mé dva příspěvky nechápejte jako snahu křísit už zklidněné spory, naopak se snažím předejít jejich budoucímu znovupropuknutí. Kdybych to náhodou dělal špatně, tak mi to prostě sdělte ;) Díky za pozornost.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivo.Vlasaty za příspěvek:
Ludek.Blaha

Ivo Vlasatý
České Budějovice
ivo.vlasaty@pirati.cz
792446700

Uživatelský avatar
Ludek.Blaha
Člen KS Jihočeský kraj
Příspěvky: 1465
Registrován: 23 čer 2014, 00:11
Profese: strategický zkompetentňovatel
Bydliště: Písek
Dal poděkování: 1521 poděkování
Dostal poděkování: 1536 poděkování

Re: Volba krajského předsedy JčK a dovolba předsednictva

Příspěvek od Ludek.Blaha »

Ivo Vlasaty píše:V žádném případě prosím mé dva příspěvky nechápejte jako snahu křísit už zklidněné spory
Nechápu je tak. 'Zklidněné' spory nemusí být totéž, co 'vyřešené' spory.
S průběhem a výsledkem nepřijímání Jany a Lukáše trvale a velmi neosouhlasím, a je to i důvod, proč podávám svoji přihlášku krajskému sdružení.
Pokud bude někdo kandidovat na předsedu i z Písku, jako že si myslím, že by se to patřilo, budu se jej na to ptát.
Stejně jako se jej budu ptát na jeho vnímání přiměřenosti prostředků k dosažení cíle. Čímž 'vzkřísím' starý spor o tom, jestli je patřičné se v případě nevýznamných prkotin chovat tak, že mi to může kdejaký hejhula v doucnosti vomlátit vo hlavu, a udělat ze mne kašpara v té nejméně vhodné situaci, kdy už o něco doopravdy jde.
Čímž mu to svým hejhulovským způsobem o tu hlavu omlátím.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ludek.Blaha za příspěvky (celkem 2):
Jana.Kolarikova, Ivo.Vlasaty

Aby člověk mohl hlásat pravdu z radnice nebo z parlamentu, musí se tam nejdřív prolhat...
Demokracie je výborná věc. Umožňuje občanům, aby si zcela svobodně zvolili... diktaturu!
Umělá inteligence nedosáhne nikdy až takové úrovně, aby dokázala napodobit myšlení pitomce.

Uživatelský avatar
Michal.Horak
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 922
Registrován: 29 říj 2013, 17:57
Profese: IT (database & system administrator)
Bydliště: Písek
Dal poděkování: 257 poděkování
Dostal poděkování: 779 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Volba krajského předsedy JčK a dovolba předsednictva

Příspěvek od Michal.Horak »

Ahoj všichni,
vzhledem k nastalé situaci jsem se rozhodl kandidovat na předsedu JčKS.
Myslím si, že pirátské myšlenky si zasluhují plnou podporu a to nelze bez koordinovaného postupu v celém našem Jihočeském kraji.
Pokud se někomu zdá, že pirátské priority jako je legalizace, zrušení OSA nebo záchrana svobodného internetu jsou daleko od práce krajského sdružení, tak je na velkém omylu, protože od místních sdružení přes krajské se buduje ta členská základna, která může potom na celostátní úrovni ony požadavky podpořit.
To je taky důvod proč za jeden z hlavních úkolů považuji rozšiřování členské základny a zakládání místních sdružení, protože pokud se budeme stále jen navzájem obviňovat z velrybaření, pak nikdy nevybudujeme dostatečně personálně silnou stranu, která by mohla pirátské myšlenky prosazovat.
Rozhodně bych podporoval veškeré aktivity, které by na místní úrovni vedly k podílu na řešení komunálních problémů. To, že někde naše strana neuspěla v komunálních volbách, neznamená, že je vyloučena z veřejného života v daném místě.
Směrem dovnitř krajského sdružení bych se pokusil o konsolidaci rozjitřených vztahů, které tu v důsledku komunálních voleb zavládly. Začal bych tím, že za základní kamen práce naší strany bych považoval činnost místních sdružení a funkci krajského sdružení potažmo jeho předsednictva bych posunul z funkce direktivně řídící spíše do funkce koordinátora akcí v kraji a spojovacího článku s celorepublikovým vedením.
Za dva roky máme krajské volby, asi už nikdo nepochybuje, že prosazování našich cílů vede přes účast ve veřejné správě a proto je nutné se na tyto volby dobře připravit a to by se s rozhádaným sdružením asi nepodařilo.
To je prozatím asi vše a teď do mě …. :D

P.S.: Luďku vzhledem k tomu, že jsi ze schůze z předešlého dne věděl, že tím kandidátem budu já, nepovažuji Tvůj příspěvek za úplně férový, ale abych nezačal hned nějakou konfrontací odpovím Ti zatím na Tvoji druhou otázku, protože tam přesně vim kam míříš neboť Tvoje interpretace volební kampaně slovy „chceme-li radnici transparentně řídit, je třeba se na ni prolhat“ vešla do dějin, nicméně já jsem si tuhle společnost a její normy nevymyslel, já se v nich musím pohybovat, co je běžná marketingová praxe a co je prachsprostý lhaní je věc, na které se my dva asi nikdy neshodnem. Takže pokud nás úspěch v jakýchkoliv volbách, nejenom v těch krajských, alespoň trochu posune ke splnění cílů jako je legalizace, zákaz OSA apod. jsem ochoten udělat všechno možné samozřejmě v mezích zákona, abychom toho úspěchu dosáhli. Koneckonců onen dopis „kolemjdoucího občana“ , který Ti tak leží v žaludku nám v kampani dost pomohl a nikdo nám ho o hlavu neomlátil.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Horak za příspěvky (celkem 7):
Josef.Soumar, Josef.Krajc, Petr.Sousek, Ludek.Blaha, Jana.Kolarikova, Ivo.Vlasaty, Martin.Cryo.Broz
Předseda Piráti Písecko
Uživatelský avatar
Ludek.Blaha
Člen KS Jihočeský kraj
Příspěvky: 1465
Registrován: 23 čer 2014, 00:11
Profese: strategický zkompetentňovatel
Bydliště: Písek
Dal poděkování: 1521 poděkování
Dostal poděkování: 1536 poděkování

Re: Volba krajského předsedy JčK a dovolba předsednictva

Příspěvek od Ludek.Blaha »

Michal Horak píše:nepovažuji Tvůj příspěvek za úplně férový
V jednom odstavci se zmínkou o 'marketinkové praxi' tomu nerozumím nikterak výrazně. Můj příspěvek Tě nějak poškodil? Nebo máš pocit, že se holedbám věšteckými schopnostmi? Na to nemusí být člověk analytik, aby mu nedocvakávaly věci zjevné. Možná bych si ty svoje prognóóózy měl nechat ověřovat u notáře. Ale můžeš si vzpomenout, že když jsi na včerejší schůzce o svém úmyslu informoval shodou okolností v době, kdy jsem si odskočil na toaletu, moje první slova po návratu byla o ubezpečení se o této skutečnosti.
Možná si taky vzpomeneš, že jsem vás v předvolební kampani nabádal, abyste pořád neříkali, že to chcete dělat jinak, když ta marketinková praxe jde dělat jinak jen obtížně. Pak jsou tu ještě takové ty další nelehce uchopitelné věci, jako je etika, morálka a tak všelijak. Jsem si ale vědom toho, že chce-li člověk nějaké zlo zastavit, musí použít stejně zlé nástroje. Jinak se se zlem nic pořídit nedá. Pokud jej chce porazit, musí být ještě zlejší. Problém je v tom, že si při tom sám zaneřádí charakter, někdy až nevratně. O tom něco vím. Celý svůj život se zlem marně bojuju, a rozhodně jej chci porazit. (Za 'zlo' si můžeme dosadit synonymum 'svině')
Ale jak říkáš, je to otázka úhlu pohledu. Chci doufat, že Ti Tvůj úhel bude nejen v této volbě ku prospěchu. Mně ten můj zatím nikterak výrazně neprospívá.
P.S.
Pominu skutečnost, že jsi mě zařadil do kategorie 'nikdo'. Co mne doopravdy. ale skutečně doopravdy na celé té štrapáci zajímá, je, jakými nástroji sis ověřil, že nám 'kolemjdoucí občan' pomohl. Mně třeba otevřel oči.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ludek.Blaha za příspěvek:
Ivo.Vlasaty

Aby člověk mohl hlásat pravdu z radnice nebo z parlamentu, musí se tam nejdřív prolhat...
Demokracie je výborná věc. Umožňuje občanům, aby si zcela svobodně zvolili... diktaturu!
Umělá inteligence nedosáhne nikdy až takové úrovně, aby dokázala napodobit myšlení pitomce.

Uživatelský avatar
Jana.Kolarikova
Personální odbor
Příspěvky: 1845
Registrován: 03 srp 2012, 13:52
Profese: OSVČ
Dal poděkování: 1798 poděkování
Dostal poděkování: 2748 poděkování

Re: Volba krajského předsedy JčK a dovolba předsednictva

Příspěvek od Jana.Kolarikova »

Ivo Vlasaty píše:
Píšeš, že fungování MS Písecko je podle tebe autokratické. To je vážné tvrzení a vzhledem k postatné autonomii MS podstatné pro buduocí fungování kraje i celé strany. Cítíš zodpovědnost nějak to změnit? A považuješ za zodpovědné, že ses ustala ve snaze v dohledné době - když to není možné okamžitě - vstoupit do MS, pod které územně patříš a které by dle tvého názoru potřebovalo větší pluralitu?
Své trvrzení, že MS je autokratické, podkládám tím, že jsme byli zabrženi místním sdružením v procesu přijímání, a to i přesto, že nejméně polovina členů nás vůbec nezná a před hlasováním neproběhl jeden jediný dotaz. Základem všeho je se se všemi členy poznat, myslím, že to dobudoucna rozhodně zlepší vztahy.
Ve snaze jsem ustala, to je pravda, nebudu se cpát někam, kde mě nechtějí.
Ivo Vlasaty píše: Kolikrát ses zúčastnila schůze MS Písecko, zejména v poslední době? S kolika členy MS jsi o něčem, alespoň v poslední době, diskutovala mimo veřejnéOFFTOPIC(kam nepočítám komunikaci SZ)prostředí internetového fóra? Jak jsi se zapojila (chápu, že z rodinných důvodů to zrovna poslední dobou mnoho být nemohlo) do života místního sdružení?
V poslední době jsem se schůzí MS neúčastnila, po této "hlasovací" jsem byla v nemocnici a teď mi skončilo šestinedělí. Do budoucna by se toto mělo zlepšit. Nabízela jsem MS, že aspoň můžu napsat třeba článek do novin (možná víte, že do novin píšu celkem často), nicméně MS toto odmítlo. Jinak než "z gauče" jsem v tuto dobu pomáhat nemohla, jinak bych jistě velmi ráda pomáhala i při aktivistické části předvolebního maratonu (malování průchodu apod.)
Ivo Vlasaty píše:A jak bys postupovala jako předsedkyně?
Snažila by ses spíše potlačit vliv takto potenciálně rizikového MS (jakými způsoby? za cenu jakého konfliktu?)?
Snažila by ses spíše poznat jednotlivé členy a zjistit, zda si navzájem můžete věřit, věcně (a s ohledem na minulé konflikty opatrně) oponovat, pokud nesouhlasíš a podporovat to, s čím naopak souhlasíš (kolik energie jsi ochotna tomu věnovat?)?
Nebo bys spíš byla toho názoru, že není třeba se problému nijak zvlášť věnovat?
Nebudu nikoho potlačovat ani utlačovat. Je důležité, abychom si uvědomili, že jsme na jedné straně barikády a začali spolupracovat. Zároveň mě velmi mrzí, že jakákoli kritika některých postupů je brána jako osobní útok, věřte, že tak to skutečně myšleno nebylo. Vše je o diskuzi a byla bych velmi nerada, abychom dospěli k bodu, kdy něco zavrhneme jen proto, že to navrhl někdo nepohodlný.
Podporuji více dobrých nápadů a méně osobních sporů.
Vždycky budu kritizovat konkrétní věc (např. mazání vláken), ale jde vždy o konkrétní věc, ne o lidi či MS, kritizovala bych i tebe, pokud bys něco takového udělal :D
Podle mě je základem všeho se navzájem poznat, a to napříč celou JČ členskou základnou, a postupy vytvářet společně, vzájemně se informovat, pomáhat si, ptát se na názory.

Snad takhle stačí, kdyžtak doplním :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jana.Kolarikova za příspěvky (celkem 2):
Ivo.Vlasaty, Miroslav.Svatek

Jana Koláříková
https://www.facebook.com/JaninkaToofree
jana.kolarikova@pirati.cz
To, že nemůžeme změnit svět, neznamená, že bychom se o to neměli alespoň pokusit.

Uživatelský avatar
Michal.Horak
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 922
Registrován: 29 říj 2013, 17:57
Profese: IT (database & system administrator)
Bydliště: Písek
Dal poděkování: 257 poděkování
Dostal poděkování: 779 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Volba krajského předsedy JčK a dovolba předsednictva

Příspěvek od Michal.Horak »

Ludek Blaha píše: P.S.
Pominu skutečnost, že jsi mě zařadil do kategorie 'nikdo'. Co mne doopravdy. ale skutečně doopravdy na celé té štrapáci zajímá, je, jakými nástroji sis ověřil, že nám 'kolemjdoucí občan' pomohl. Mně třeba otevřel oči.
Dobrá tedy omlouvám se, tak né nikdo, Ty jsi s tím měl problém, ale v mém okolí v Písku asi jako jediný.
Jinak ověření bylo naprosto jednoduché, pohybuji se mezi lidmi ať už v zaměstnání, v hale Sokola i koneckonců v té hospodě a vzhledem k tomu, že mé členství v Pirátské straně bylo v době voleb celkem logicky dost profláknuté, tak mi lidi pirátské aktivity komentovali a zrovna onen inkriminovaný dopis byl vnímán dost pozitivně, netvrdím že zařídil těch 5,6% , ale rozhodně neuškodil.
Samozřejmě míra vlastního ušpinění pokud zapadneš do politického bahna by vydala na filosofickou debatu zřejmě bez viditelného konce, proto se do ní nemínim nechat zatáhnout. Já jsem prostě přesvědčen, že jsme nic špatného neudělali, timto s tím končím.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Horak za příspěvek:
Ludek.Blaha
Předseda Piráti Písecko
Uživatelský avatar
Ivo.Vlasaty
Místní předsednictvo
Příspěvky: 2231
Registrován: 31 led 2012, 09:15
Bydliště: České Budějovice
Dal poděkování: 8754 poděkování
Dostal poděkování: 3666 poděkování

Re: Volba krajského předsedy JčK a dovolba předsednictva

Příspěvek od Ivo.Vlasaty »

Ano, stačí a povětšinou souhlasím OFFTOPICalespoň v teorii, na provedení bych si musel počkat.
Ve snaze jsem ustala, to je pravda, nebudu se cpát někam, kde mě nechtějí.
Násilím se vlamovat je jen k horšímu, na druhou stranu tohle na mě působí trochu jako truc a alibismus. Ale nemůžu po každém chtít, aby se choval podle mých představ, že... :D

Ivo Vlasatý
České Budějovice
ivo.vlasaty@pirati.cz
792446700

Uživatelský avatar
Jan.Novak
Republikový výbor
Příspěvky: 2444
Registrován: 22 čer 2010, 19:12
Profese: Politolog, Historik
Bydliště: Týn nad Vltavou
Dal poděkování: 4042 poděkování
Dostal poděkování: 2936 poděkování

Re: Volba krajského předsedy JčK a dovolba předsednictva

Příspěvek od Jan.Novak »

Jsem rád, že máme i protikandidáta, můžu se vyžívat ve svejch otázkách. :) Jinak Luďku, jasně, nevzal jsme si to osobně, ale ohradit jsem se musel.

A teď se zeptám tedy Michala:
Platí druhá otázka na Janu (Jak se díváš na současný stav předsednictva, Václav zde nedoporučuje, aby rezignovalo více lidí (tedy máme rezignaci Ivoše, Václava, což jsou "dvě volná místa", plus případně třetí v případě Tvého zvolení), myslíš, že je na místě Václavův názor, nebo si naopak myslíš, že by mělo rezignovat předsednictvo jako celek? Případně mě samozřejně zajímají i důvody.)
Pak se chci zeptat jak chceš z pozice předsedy více podporovat vznik nových MS? Ptám se proto, že dodnes neprošlo jediné a to českobudějovické a to ještě kvůli naší interní špatné domluvě. Chceš tedy aktivně pobíhat po městech a hledat členy co založí nové MS, nebo co si mám pod tímhle představit? :)
(Jen poznámka pod čarou - Michal, pokud se nemýlím, hlasoval pro Janino a Lukášovo přijetí, což si myslím, že je zde třeba vyzdvihnout vzhledem k tomu, že zde řešíme to, že jsme celkově rozhádaní.)
A teď tu palčivou otázku - Je zřejmé, že v kampani v Písku se staly věci, které mohou být brány jako ne úplně čestné. Pravděpodobně stojíš za kampaní jako celkem (pokud ne, tak mě klidně oprav!), ale troufnu si říct, že ve většině kampaní lze nalést momenty, které by bylo lepší v té další neopakovat. Napadají Tě nějaké (a teď nemyslím ty taktické, ale spíše ty za které vaše MSko schytalo kritiku)?
A ještě jedna palčivá - co to smazané vlákno? Zajímá mě Tvůj názor na něj.

Omlouvám se za otázky, které mohou opět vyvolat nové negativní emoce, ale opravdu myslím, že je třeba se na to zeptat.

Člen RV za JčK
Předseda kontrolního výboru zastupitelstva Jihočeského kraje
Zastupitel města Týn nad Vltavou

Uživatelský avatar
Jana.Kolarikova
Personální odbor
Příspěvky: 1845
Registrován: 03 srp 2012, 13:52
Profese: OSVČ
Dal poděkování: 1798 poděkování
Dostal poděkování: 2748 poděkování

Re: Volba krajského předsedy JčK a dovolba předsednictva

Příspěvek od Jana.Kolarikova »

OFFTOPICIvo: To není natruc, prostě nás nechtěli a dali to jasně najevo (škoda žes tam nebyl), cpát se tam opravdu nebudu, když nechtějí, nechtějí, respektuji to, i když to poněkud nechápu...
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jana.Kolarikova za příspěvky (celkem 2):
Ludek.Blaha, Ivo.Vlasaty

Jana Koláříková
https://www.facebook.com/JaninkaToofree
jana.kolarikova@pirati.cz
To, že nemůžeme změnit svět, neznamená, že bychom se o to neměli alespoň pokusit.

Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Jihočeský kraj“