Evidence kontaktů a schůzek

Informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.


Zamčeno
Uživatelský avatar
Jakub.Michalek
Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
Příspěvky: 12336
Registrován: 22 čer 2009, 14:54
Profese: poslanec
Bydliště: Žižkov - Praha 3
Dal poděkování: 5377 poděkování
Dostal poděkování: 20687 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Jakub.Michalek »

Oslovila nás Monika Matyáštíková z lobbistické společnosti Grayling. Představila nám pány Patricka Studenera a Boba Khazzama ze společnosti Uber. Diskutovali jsme o nasazení Uberu v hlavním městě Praze a ptali jsme se na překážky, se kterými se tato firma potýká na trhu taxislužeb. Požádali jsme o zaslání dalších, zejména právních informací.
https://redmine.pirati.cz/redmine/issues/251
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jakub.Michalek za příspěvky (celkem 2):
Filip.Krska, Tomas.Vymazal

Jakub Michálek, předseda poslaneckého klubu Pirátů a vedoucí resortního týmu Spravedlnost
Nenič mě, sloužím všem. :)

Uživatelský avatar
Martin.Cryo.Broz
Člen KS Jihočeský kraj
Příspěvky: 474
Registrován: 24 říj 2012, 08:50
Profese: OSVČ - Podnikatel
Bydliště: Písek
Dal poděkování: 383 poděkování
Dostal poděkování: 471 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Martin.Cryo.Broz »

Dneska jsem byl pozván na schůzku opozice od 18:30 když jsem přišel byl jsem představen ostatním. Zabral jsem místo v čele stolu a poslouchal. Bylo mě řečeno že nápad na třídírnu elektroodpadu je dobrej, a že ho opoziční klub podpoří. S tím že jsem byl jedinej kdo to měl na podatelně MU Písek podané v termínu, ostatní věci dalších stran že nebudou podpořeny z důvodu že nebyla splněna podmínka včasného podání. Dále se probíralo co se může dále stát s koalicí, a jak to může být když se rozpadne a podobně. Řekl jsem že podpořím v hlasování jak p.Vanžurovou tak i doporučené lidi na radu. Dále se debatovalo o tom co by mohlo bejt špatně když by se rušilo (výbory) a co by bylo naopak dobře kdyby se stalo (žaloba ohledně kasáren). Po hodince jsem se rozešli.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Cryo.Broz za příspěvky (celkem 4):
Ivo.Vlasaty, Vaclav.Malek, Tomas.Vymazal, Filip.Krska

Martin Brož - Cryoman (Zastupitel a radní s gescí pro životní prostředí v městě Písek) - Odchýlit se od norem znamená, že na to musíte mít. Než začnete být tvořivý, musíte být odvážní. Tvořivost je osud, ale odvaha je cestou.

Uživatelský avatar
Janka.Michailidu
Republikový výbor
Příspěvky: 2906
Registrován: 21 dub 2012, 19:19
Profese: Akademička na VŠCHT (biotechnologie)
Dal poděkování: 3738 poděkování
Dostal poděkování: 5968 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Janka.Michailidu »

Už dvakrát jsme se sešli (pracovní skupina Psychotropní látky) s Robertem Veverkou a Michalem Řehákem ve věci chystání legalizační petice. (Dneska tam teda byli i další lidi z Legalizace, ale to spíš shodou náhod)

Nic extra převratného z té schůzky z hlediska lobbistických kontaktů neplyne. Legalizovat chceme všichni.

poskytnuté výhody: ubalili jsme

přijaté výhody: oni taky
Tito uživatelé poděkovali autorovi Janka.Michailidu za příspěvky (celkem 5):
Tomas.Vymazal, Michal.Ketner, Lukas.Novy, Filip.Krska, Martin.Svadlenka

  • vedoucí meziresortního týmu Návykové chování
  • zástupkyně vedoucího pracovní skupiny Duševní zdraví
  • členka republikového výboru
  • členka správní rady π

zulip: Janka Michailidu | mastodon: malajanka | matrix: malajanka | tel: 7▼7▼6 8▼6▼6 3▼1▼6
Podporuji myšlenky Renesance Pirátů.

Uživatelský avatar
Martin.Cryo.Broz
Člen KS Jihočeský kraj
Příspěvky: 474
Registrován: 24 říj 2012, 08:50
Profese: OSVČ - Podnikatel
Bydliště: Písek
Dal poděkování: 383 poděkování
Dostal poděkování: 471 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Martin.Cryo.Broz »

Dnes schůzka s Markem Andělem (ANO) projednávalo se podání návrhu na ustanovující zasedání zastupitelstva, pak jsme řešili věci ohledně ekologie, spalovna, lepší využití městských služeb a podobně. Shoda v mnoha bodech, krom zlevnění svozu komunálního odpadu.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Cryo.Broz za příspěvek:
Filip.Krska

Martin Brož - Cryoman (Zastupitel a radní s gescí pro životní prostředí v městě Písek) - Odchýlit se od norem znamená, že na to musíte mít. Než začnete být tvořivý, musíte být odvážní. Tvořivost je osud, ale odvaha je cestou.

Uživatelský avatar
Ivo.Vlasaty
Místní předsednictvo
Příspěvky: 2231
Registrován: 31 led 2012, 09:15
Bydliště: České Budějovice
Dal poděkování: 8754 poděkování
Dostal poděkování: 3666 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Ivo.Vlasaty »

Dnes jsme se z iniciaivy Miroslava Beneše (Toryové, 2,47 %, v letech 1994-98 primátor Českých Budějovic za ODS) v Cafe Plaza na náměstí sešli se zástupci několika dalších stran, které se nedostaly do zastupitelstva. Přítomen byl už zmíněný Miroslav Beneš, za "Společně" já (bohužel akademická čtvrthodinka zpoždění) a Svatomír Mlčoch, Michal Doktor (Jihočeši 2012, ex-poslanec/člen ODS), Světlana Procházková (Ženy 2014 - kandidátka sestavená za SNK ED), a Václav Kupilík (Svobodní). Pan Beneš oslovil Sváťu Mlčocha s tím že i když se v mnohém neshodnouOFFTOPIC(asi nemusím zvlášť upozorňovat na pravicovější zaměření ostatních účastníků), považuje jej za člověka, se kterým se v zastupitelstvu dalo rozumně mluvit. Účelem schůzky bylo zjistit, zda bychom byli schopni alespoň v některých případech jako opozice mimo zastupitelstvo spolupracovat a vystupovat společně. Ukázalo se, že všichni přítomní to považujeme za rozumný postup, budeme spolu komunikovat a pokusíme se o to, alespoň ad hoc v jednotlivých tématech. Nezávazně se řešila různá místní témata:
-v čem a jak by bylo možné spolupracovat, jak to prezentovat, naše stížnost na klauzuli (ochota a schopnost spolupracovat s ostatními neúspěšnými subjekty je pro nás argument, který můžeme použít, pokud nás někdo bude napadat, že roztříštěné zastupitelstvo by nebylo schopné fungovat)
-docházení na zastupitelstva
-počet náměstků (v nové radě jich bude 7 oproti předchozím 4, k tomu bude 8. uvolněný radní) a náklady na ně - za volební období to bude >10 milionů
-zda někdo bude mít přístup k materiálům z Rady - měli bychom skrze především HOPB (transparenci mají v programu, jsou v Radě, kde je dále ANO, TOP09 a KDU-ČSL) tlačit na to, aby je rada automaticky zveřejňovala
-pan Beneš zmínil, že není příznivcem referend, ale pokud se město bude chovat nehospodárně, mohl by se k té možnosti přiklonit
-smlouva na vodovody a kanalizace, kterou bude muset vznikající rada řešit (smlouva je do roku 2018, všichni jsme proti prodlužování, někteří ji chtějí přesoutěžit, někteří převést vodu do správy města) - podle mě se bude jednat o velké téma, které by mohlo být důvodem k referendu
-územní komise (obáváme se, že se budou rušit - ostatně, nebude to těžké, protože kvůli neinformovanosti občanů o jejich existenci i nezájmu městské rady o jejich výstupy příliš nefungují), městské části a malé radnice (my a SNK ED jsme je měli v programu), paní Procházková se zmínila o možnosti referenda o jejich zavedení, kterou měli v programu
-letiště v Plané (SNK ED je pro pokračování finanční podpory, ostatní proti)
-kultura, něco ze sestavování kandidátek, městské rady a pár dalších témat.
Postupně musel odejít M.Beneš a M.Doktor, pak ve vedlejší místnosti začala nějaká velmi hlučná dětská oslava, což trochu uspíšilo odchod nás zbylých. Přijaté ani poskytnuté výhody žádné, každý si platil sám.

My se v dohledné době budeme chtít sejít i se zástupci všech zbylých stran krom DSSS, které nebyly pozvány.

J. Guth mě pozval na dnešní (8.11.) povolební hodnotící krajskou schůzi SZ do Kaplice, pokud bude něco zajímavého, budu reportovat.

A asi bych měl konečně dohnat resty. V měsících před volbami jsme se párkrát sešli nebo potkali (jednou vystupovali na námi pořádané veřejné diskusi) s paní Šefčíkovou a některými dalšími lidmi s iniciativy Domovina za živé město, která usiluje o oživení veřejného prostoru a lepší prostředí pro chodce a cyklisty. Jestli tedy můžu takto degradovat na výhody vzájemné sympatie k činnosti: poskytnuté výhody - podpora snah Domoviny; přijaté výhody - byli jsme do voleb doporučeni čtenářům stránek Domoviny.

A abych dohnal resty: Někdy v srpnu nebo začátkem září jsme se S.Mlčoch, V.Musil a já sešli s Marií Paukejovou (vedla kandidátku "České Budějovice Jistota Domova") a Radkem Vinklerem. Ten zastupuje vlastníky (bytová družstva) na Máji - bojuje (mimo jiné, teď se na něj lidé obracejí i s dalšími žádostmi o pomoc) proti stavbě propojení mezi Strakonickou a M.Horákové a Litvínovickou a snaží se zabránit tomu, aby tahle silnice středem sídliště sloužila jako obchvat města. Díky tomu jsem si udělal lepší vhled zejména do tohohle projektu, ale řeč přišla taky na některé vazby na magistrátě nebo jiné stavby. Na neochotu lidí podpořit obyvatele jiných částí města s podobnými problémy a potřebu navázat na podobné boje s magistrátem ucelenější vizi, jak jinak by se tedy doprava ve městě měla ubírat, aby to nebylo přehazování problémů z jednoho místa na druhé. S Marií Paukejovou (kdysi zastupitelka za ČSSD) jsme se bavili třeba o zpackaných privatizacích (především bytů a vodovodů). Schůzka se protáhla, jelikož jsme přijeli na kole a venku se zatím strhla bouřka. Přijaté výhody: dva panáky becherovky od M.Paukejové, byli jsme mezi podporovanými subjekty v předvolební emailu p.Vinklera; poskytnuté výhody: ani při maximálním hnidopišství mě nic nenapadá, krom společných zájmů s p.Vinklerem a korektní kampaně s Jistotou Domova, přičemž obojí bylo vzájemné.

V první den voleb jsme se v domě U Beránka potkali s Marií Strumínskou (kandidovala rovněž za Jistotu Domova) a dohodli se, se možná zúčastní našeho "štábu" a čekání na výsledky. Leccos dalšího (třeba místa, kde nám zdarma poskytli prostor k besedám) lze vyčíst i z podpory zveřejněné spolu s transparentním účtem na koaličních stránkách.

A občas v hospodě potkám Ondřeje Doležala (provozovatel Horké Vany) a Milana Brabce (MF DNES a tuším, že mluvčí HOPB), kteří kandidovali za HOPB. Předposledně jsem si k nim přisednul, tak se ke mě dostalo pár drbů o sestavování koalice. Řešili jsme jejich předvolební *proč volit nás a nikoho jiného*, (kterým si spíš ublížili a) kde se nás pokusili vykreslit jako utopisty, kteří by všem jen všechno zakazovali - jako by snad narozdíl od nás neměli program, který hodlají prosazovat (pochopitelně měli, dokonce nejpropracovanější ze všech kandidujících stran), jako bychom snad měli snazší něco prosazovat, než oni. Tyhle argumenty asi nikdy nepochopím. ... (opět, nepočítám-li informace, žádná výměna výhod)

A takhle my si tu žijeme.

Edit: dnes jsem tedy byl v Kaplici na krajské konferenci SZ, kam jsem byl (trochu narychlo) pozván. Nejdříve se řešily spíše organizační věci, které se mě netýkaly (nicméně předseda zvládal vést schůzi a formální procedury hladce odsýpaly, což u nás v KF je věc nevídaná). Poté se probíraly a diskutovaly výsledky v jednotlivých městech (což nás doufám taky čeká) - zrovna z Tábora, který mě zajímal, protože tam uspěla koalice s naší účastí, bohužel nikdo nedorazil. Pak J.Čáslavka prezentoval kampaň pražské Trojkoalice, kterou vedl. S Michalem Cucem, "Péčkem" Králem respektive Bronislavem Tomkem jsem se bavil o situaci v Týně, Písku, respektive J.Hradci. Následovaly asi dvacetiminutové prezentace na téma OZE a NP Šumava. Ke konci schůze přišla diskuse na úroveň TZ zelených, tak jsem se přihlásil s tím, že mi nepřipadá korektní, pokud se SZ ve svých TZ ohledně senátorů ani náznakem nezmíní o koaličních partnerech. Přítomný člen revizního výboru (či čeho) z Prahy reagoval, že Libor Michálek je pirátský senátor jen formálně, protože Piráti mu téměř neposkytují podporu a nekonzultují s ním, narozdíl od zelených.
Přijaté výhody: doprava autem Milana Syrovátky, S.Mlčoch trval na tom, že za mě zaplatí oběd. Poskytnuté výhody: nic.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivo.Vlasaty za příspěvky (celkem 3):
Filip.Krska, Pavel.Moravec, Jan.Novak

Ivo Vlasatý
České Budějovice
ivo.vlasaty@pirati.cz
792446700

Uživatelský avatar
Martin.Cryo.Broz
Člen KS Jihočeský kraj
Příspěvky: 474
Registrován: 24 říj 2012, 08:50
Profese: OSVČ - Podnikatel
Bydliště: Písek
Dal poděkování: 383 poděkování
Dostal poděkování: 471 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Martin.Cryo.Broz »

Dnes ustanovující zasedání zastupitelů. Voleno napříč stranama a to v ohledu jak který člověk byl nebo je pro město přínosný. Nakonec výsledek středopravicová koalice. S tím že byl zařazen i náš bod na studii ohledně zřízení studie ohledně třídírny a demontážní linky na elektroodpad. Tento bod ohlasován všemi 26ti zastupiteli kteří se účastnili. Tudíž piráti mají svůj první odhlasovanej bod, na kterém se ted začne pracovat. (Prý jsme první po 21 letech kdo zařadil pracovní bod na ustanovující zasedání)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Cryo.Broz za příspěvky (celkem 8):
Roman.Kucera, Filip.Krska, Marek.Necada, Petr.Vileta, Vojtech.Pikal, Mikulas.Ferjencik, Vaclav.Urban, Tomas.Vymazal

Martin Brož - Cryoman (Zastupitel a radní s gescí pro životní prostředí v městě Písek) - Odchýlit se od norem znamená, že na to musíte mít. Než začnete být tvořivý, musíte být odvážní. Tvořivost je osud, ale odvaha je cestou.

Uživatelský avatar
Vaclav.Urban
Člen KS Jihočeský kraj
Příspěvky: 779
Registrován: 04 čer 2010, 11:34
Profese: redaktor, publicista a nakladatel
Bydliště: U Nádraží 783/II, 37701 Jindřichův Hradec
Dal poděkování: 555 poděkování
Dostal poděkování: 1152 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Vaclav.Urban »

Na ustavujícím zasedání nového zastupitelstva 5.11.2014 v Jindřichově Hradci - Rozhovor s novou radní Sabinou Langerovou (SNK), sympatizuje s Piráty a přislíbila možnost prosazování pirátské agendy v radě. S dalším radním a kamarádem Vladislavem Burianem (SNK) se stýkám minimálně jednou týdně, vzájemně se informujeme. Nové složení rady města - sedmičlenné zastupitelstvo ČSSD 4, SNK 2, ANO 1.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Urban za příspěvky (celkem 3):
Ivo.Vlasaty, Filip.Krska, Tomas.Vymazal
"Snad nic není pro politiku, ale i pro život tak důležité jako poznávat lidi. Poznat ty pravé a povolané, ale také prokouknout ty nesprávné a neprávem se deroucí na veřejnost." TGM
Uživatelský avatar
Vojtech.Pikal
Administrativní odbor
Příspěvky: 26151
Registrován: 19 srp 2010, 23:45
Profese: politik, informatik
Bydliště: Olomouc
Dal poděkování: 36906 poděkování
Dostal poděkování: 30041 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Vystoupil jsem na ustavujícím zasedání Zastupitelstva města Olomouce předestřel bod přenosů ze zastupitelstva, které má koalice v programu.
Dostal jsem nějaké nejisté přísliby spolupráce zastupitelů (Bednařík, Holpluch, Staněk, ...) a vizitku tajemníka městského úřadu, Jana Večeřa.
Další vývoj někdy v týdnu.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvky (celkem 3):
Tomas.Vymazal, Filip.Krska, Martin.Cryo.Broz

Profil, Vedoucí AO; KaS, ZO; vedoucí MRT Demokracie v rezignaci
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky.

Uživatelský avatar
Martin.Svadlenka
Krajský zastupitel
Příspěvky: 1840
Registrován: 20 srp 2009, 22:24
Profese: elektromechanik
Bydliště: Přerov
Dal poděkování: 3012 poděkování
Dostal poděkování: 1644 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Martin.Svadlenka »

Dnes jsem se v Přerově sešel s nově zvolenou senátorkou Jitkou Seitlovou. Probírali jsme široké spektrum témat, počínaje povolební situací v přerovském komunálu, Jitčinou představou o fungování v Senátu až po náznaky o tom, proč TTIP nesmí projít.
Zásadním výstupem z této schůzky je možnost našeho stážisty u paní doktorky. Financovat si jej však musíme sami, musí mít IČO na poradenství a konzultace. Měl by pak mít přístup na senátní výbory a podobně.

Přijaté výhody: příslib další spolupráce
Poskytnuté výhody: Pozval jsem paní doktorku na kafe (minule platila ona) :-)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Svadlenka za příspěvky (celkem 4):
Ivo.Vlasaty, Roman.Kucera, Vojtech.Pikal, Filip.Krska
Boj s dezinformacemi nelze vyhrát pomocí dezinformací.
Krajský zastupitel v OLK, pěšák v operaci "Hrajeme svobodnou hudbu!" a aktivista Hnutí za pravdu o 11. září 2001.
Uživatelský avatar
Martin.Cryo.Broz
Člen KS Jihočeský kraj
Příspěvky: 474
Registrován: 24 říj 2012, 08:50
Profese: OSVČ - Podnikatel
Bydliště: Písek
Dal poděkování: 383 poděkování
Dostal poděkování: 471 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Martin.Cryo.Broz »

Dneska schůzka s panem Šatrou, vedoucí odboru životního prostředí a Markem Andělem (ANO) který je novým velitelem tohoto odboru. Projednávala se naše studie, kdy bylo řečeno co a jak by se mělo ve studii objevit. Celá studie by měla být zhotovena úředníkama MU tudíž nebudou čerpány (vyhozeny) městské peníze. V tomto týdnu by jsme se měli také zůčastnit v počtu (Marek Anděl, Já, p.Šatra a dvá odpadáři) exkurze do již zaběhnuté firmy na likvidaci elektroodpadu (mám dojem že v Jihlavě).
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Cryo.Broz za příspěvky (celkem 3):
Ivo.Vlasaty, Mikulas.Ferjencik, Filip.Krska

Martin Brož - Cryoman (Zastupitel a radní s gescí pro životní prostředí v městě Písek) - Odchýlit se od norem znamená, že na to musíte mít. Než začnete být tvořivý, musíte být odvážní. Tvořivost je osud, ale odvaha je cestou.

Zamčeno

Zpět na „Povinně zveřejňované informace“