Reklamace - poškození zásilky ČP při přepravě

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Petra.Kopecka
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: SW Tester
Dal poděkování: 47 poděkování
Dostal poděkování: 31 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Reklamace - poškození zásilky ČP při přepravě

Příspěvek od Petra.Kopecka »

Zdravím a prosím o vaše rady či zkušenosti v podobném případě, který se mi dnes stal. Přes inzerát ze stránek hyperinzerce (název píšu záměrně,neboť zde nejsou záruky jako na Aukru) jsem si zakoupila použitý notebook od podnikatelského subjektu ( živnostník z Brna) a jelikož do Prahy je to z Brna daleko na osobní převzetí,tak to prodávající zaslal na dobírku. Notebook byl zabalen v původní tvrdé krabici od výrobce s pěnovými výstuhami z obou boků. Celá krabice byla ještě v několika černých igelitových obalech se samolepkou křehké zboží.Rovněž byl balík pojištěn na o něco větší částku nežli jsem za něj zaplatila při převzetí. Podotkla bych,že při převzetí nebylo zřejmé, že je zásilka poškozena (myšleno: vnější obal černý igelitový pytel). Poškození (protržení v krabice o velikosti cca 2x2 cm) uprostřed sem objevila až doma. Samozřejmě sem šla zpět na poštu sepsat reklamační protokol s tím, že chci vrátit peníze,které sem za dobírku zaplatila. Protržení krabice (z tvrdého kartonu od výrobce) jsem si pro jistotu nafotila na mobilní telefon (prozřetelně), ale jelikož se nejedná o nové zboží se zárukou ani o koupi přes Aukro, tak nevím jaká mám v tomto ohledu jako poškozený práva a možnosti jak vymáhat škodu. Nejsem včerejší a chápu, že je na internetu plno podvodníků, ale od živnostníka s IČem bych takovou podlost nečekala (navíc když bylo možné zboží převzít osobně). Takže si nemyslím, že by zaslal poškozené zboží. Největší obavu mi dělá fakt, že vnější obal nebyl viditelně poškozen, ale krabice z tvrdého kartonu byla. Budu ráda za jakoukoli radu, zkušenost, odkaz na zákony, které se tímto zabývají. Děkuji
Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“