Výzva k bezdůvodnému obohacení - Intergram

Pirátská strana podporuje liberální autorské právo a odstranění výsadního postavení OSA.

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Pravidla fóra
  • V tomto fóru odpovídají členové a příznivci Pirátů na vaše dotazy k platnému autorskému zákonu a také k naší politice v oblasti kopírování.

• Před položením dotazu zkuste najít odpověď v seznamu Často kladených otázek

Jakub.Michalek
Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
Profese: poslanec
Dal poděkování: 1162 poděkování
Dostal poděkování: 5349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Výzva k bezdůvodnému obohacení - Intergram

Příspěvek od Jakub.Michalek »

Advokátní kancelář Mgr. Lenka Heřmánková má opravdu pěknou zakázku. Obtěžovat živnostníky s výzvy jako Isifa.
Otázka píše:Dobrý den ,

v minulém roce jsem pouštěl ve své provozovně svobodnou hudbu .
Po návštěvě zaměstnance intergramu mě přišla výzva k vydání bezdůvodného obohacení dopis přikládám v příloze .
Rád bych vás požádal o radu jak mám postupovat .
intergram.png
intergram.png (448.92 KiB) Zobrazeno 7085 x
Odpověď píše:Dobrý den,

mohu se konkrétně zeptat, jakou svobodnou hudbu jste v provozovně hrál, abych Vám mohl nejlépe poradit? Obecně stačí, pokud zašlete advokátní kanceláři předpřipravený dopis, který je k dispozici ke stažení na http://www.pirati.cz/hudba, přímý odkaz je zde: http://www.pirati.cz/hudba. Pokud jste hrál pouze svobodnou hudbu, samozřejmě žádné bezdůvodné obohacení vydávat nemusíte.

Jakub Michálek, předseda poslaneckého klubu Pirátů a vedoucí resortního týmu Spravedlnost
V případě potřeby mě prosím kontaktujte napřímo přes telefon, Signal nebo přes mail - viz kontakty. Jiné zprávy nečtu.

Michal_Wagner
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Rebel
Dal poděkování: 419 poděkování
Dostal poděkování: 395 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Výzva k bezdůvodnému obohacení - Intergram

Příspěvek od Michal_Wagner »

Jakube, mě není jasná jedna věc (možná už jsi to někde vysvětloval, každopádně tady jsem to nenašel a imho by to tam být mělo):

Příklad:
- přijde v srpnu "úředník" do prodejny (což může), pořídí si záznam o tom, že provozuješ hudbu (fotky, což asi může taky - ale nechci řešit irelevantní věci)
- pak ti přijde takovýto papír a na něm je uvedena doba většinou od 1.1. - 31.12.201x a tys tam tu hudbu reálně provozoval 14 dní

a) Na základě čeho požaduje (v tomto případě) Intergram poplatky za celý kalendářní rok?
b) Oni vlastně hádají, že to tak je na základě čehož tě vinní z nedovoleného obohacení. Srovnám to například s revizorem v MHD. Pokud jedu načerno, dostanu pokutu. Ale na základě toho, že jsem 12.8. jel načerno se nedá předpokládat, že na černo jezdím celý rok. A pokud na mě někdo navíc takto tlačí abych uhradil poplatek za něco, co jsem neužil - nesnaží se náhodou nedovoleně obohatit on?
c) Imho dokazovat, že jsem provozoval a jak dlouho by měl Intergram, je to tak?
d) Jak se to dá dokázat? (imho nedá)

Jestli nevíš, napiš, zavolám paní Heřmánkové a poinformuju :)
"Tvářnost lze začít měnit s jedinou květinou, ..." -- Velvyslanec Spock
Jana,jana

Příspěvek od Jana,jana »

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli jste to bezduvodne obohaceni zaplatil. Me prislo ted to same. U me provozovne je pustena dvojka a na ni teletext s vysledky tipsport, jelikoz jsem tipsport. Kdyz u me byla kontrola, podepsala jsem nejaky protokol. Kontrola u me byla 23.9.2013. Vymahaji po me castku 7489,4 Kč, za obdobi 1.1.2013-31.12.2013. Nejzvlastnejsi mi na tom prijde, ze s dotazy ohledne dluhu se mam obracet vyhradne na advokatku Lenku Hermankovou. A tak kratka doba pro zaplaceni (15 dni), to si jako mysli, ze kradu, kde ma zivnostnik sehnat tak velkou sumu?
de_jakub
Profese: Manažer
Dal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od de_jakub »

Michal Wagner píše:Jakube, mě není jasná jedna věc (možná už jsi to někde vysvětloval, každopádně tady jsem to nenašel a imho by to tam být mělo):

Příklad:
- přijde v srpnu "úředník" do prodejny (což může), pořídí si záznam o tom, že provozuješ hudbu (fotky, což asi může taky - ale nechci řešit irelevantní věci)
- pak ti přijde takovýto papír a na něm je uvedena doba většinou od 1.1. - 31.12.201x a tys tam tu hudbu reálně provozoval 14 dní

a) Na základě čeho požaduje (v tomto případě) Intergram poplatky za celý kalendářní rok?
b) Oni vlastně hádají, že to tak je na základě čehož tě vinní z nedovoleného obohacení. Srovnám to například s revizorem v MHD. Pokud jedu načerno, dostanu pokutu. Ale na základě toho, že jsem 12.8. jel načerno se nedá předpokládat, že na černo jezdím celý rok. A pokud na mě někdo navíc takto tlačí abych uhradil poplatek za něco, co jsem neužil - nesnaží se náhodou nedovoleně obohatit on?
c) Imho dokazovat, že jsem provozoval a jak dlouho by měl Intergram, je to tak?
d) Jak se to dá dokázat? (imho nedá)

Jestli nevíš, napiš, zavolám paní Heřmánkové a poinformuju :)
Zdravím, moc by mě zajímalo jak tato věc pokračovala, případně reakce paní Heřmánkové na dopis kde se prohlašuje, že provozována byla pouze svobodná hudba.
de_jakub
Profese: Manažer
Dal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od de_jakub »

Jana,jana píše:Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli jste to bezduvodne obohaceni zaplatil. Me prislo ted to same. U me provozovne je pustena dvojka a na ni teletext s vysledky tipsport, jelikoz jsem tipsport. Kdyz u me byla kontrola, podepsala jsem nejaky protokol. Kontrola u me byla 23.9.2013. Vymahaji po me castku 7489,4 Kč, za obdobi 1.1.2013-31.12.2013. Nejzvlastnejsi mi na tom prijde, ze s dotazy ohledne dluhu se mam obracet vyhradne na advokatku Lenku Hermankovou. A tak kratka doba pro zaplaceni (15 dni), to si jako mysli, ze kradu, kde ma zivnostnik sehnat tak velkou sumu?
Dobrý den Jano, máte už nějak vyřešenou výše uvedenou situaci s paní Heřmánkovou? Dnes jsem od ní také obdržel jedno "milé" psaní.
Odpovědět

Zpět na „Kopírování“