Evidence kontaktů a schůzek

Informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.


Zamčeno
Uživatelský avatar
Ivo.Vasicek
Místní předsednictvo
Příspěvky: 7013
Registrován: 02 úno 2010, 22:50
Profese: manažer
Bydliště: 69615 Čejkovice, Bílovická
Dal poděkování: 10900 poděkování
Dostal poděkování: 11475 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Ivo.Vasicek »

Martin Cryo Broz píše:Včera jsem dostal nabídku jít do koalice s: 4JIH 12" + 4TOP 09 + 3ANO 2011 + 2Koalice stran + 1Piráti + 1ODS + 1VPM = STŘEDOPRAVICOVÝ SMĚR rád bych věděl Váš názor a ten pro mě bude směrodatný. Tudíž jestli podepsat pak koaliční smlouvu či ne. Zítra máme ještě hlasování členské základny. Prosím tedy o názor.
Důležitější než obecný pohled, je konkrétní situace - co to je za lidi (jaké mají konkrétní smýšlení) a jaká je historie zastupitelstva. No a taky, zda se ti podaří prosadit naše priority - plná otevřenost - zveřejňování jednání rady, smlouvy atd.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivo.Vasicek za příspěvky (celkem 4):
Stanislav.Stipl, Lukas.Findeis, Jiri.Ulip, Filip.Krska
"Skutečná svoboda slova je právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet"(George Orwell)
Uživatelský avatar
Mikulas.Ferjencik
Kontrolní komise
Příspěvky: 14655
Registrován: 24 dub 2009, 00:25
Profese: lektor kroužků zábavné logiky
Bydliště: Choltice, okres Pardubice
Dal poděkování: 12030 poděkování
Dostal poděkování: 20484 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Mikulas.Ferjencik »

post360324.html#p360324 - zápis ze schůze Prahy 10

Garant pro oblast veřejných rozpočtů, mikulas.ferjencik@pirati.cz, 737 943 770

Podporuji Rekonstrukci Pirátů www.rekonstrukcepiratu.cz

Uživatelský avatar
Dominika.Michailidu
Republikové předsednictvo
Příspěvky: 3691
Registrován: 28 črc 2011, 22:13
Profese: výtvarník
Bydliště: Krnsko
Dal poděkování: 8302 poděkování
Dostal poděkování: 6372 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Dominika.Michailidu »

Dnes schůzka s předsedou Svazu českých knihkupců a nakladatelů Martinem Vopěnkou na základě mailu
Předseda Svazu českých knihkupců a nakladatelů Martin Vopěnka by se rád sešel s vedením Pirátské strany za účelem vyjasnění si skutečného postoje strany k nelegálnímu stahování. Případně by se rád pokusil hledat jakékoli možnosti spolupráce na odpovídající osvětě.
Zmatky ohledně času schůzky, fakt nechápu, proč jsem žila v tom, že je to v 10:00, kdy jsme se sešli s Ondrou Profantem a Václavem Fořtíkem, abychom zjistili, že nejsem dobrý organizátor schůzek. Tímto se oběma moc omlouvám za mrhání časem. Ondra už potom nemohl, ale my jsme se na místo vrátili ve správný čas tj. 13:30 a schůzka měla následující průběh:

bavíme se o dílech v elektronické podobě

Pan Vopěnka uvedl, že mu jde v prvé řadě o dialog, diskuzi. Nastínil problémy nakladatelů/ praktiky společnosti DILIA/ problémy se zahraničními díly... a předložil nápad na založení nadace pro začínající autory (kdy prý toto není u nás nijak ošetřeno)s tím, že bychom mohli být autoritou, která by se za to postavila. Je nešťastný ze situace na knižním trhu a celkovým konzumerismem.

za Piráty mluvil víceméně Václav - zdůraznil, že mezi pirátstvem se názor na sdílení,stahování a autorská práva liší od naprosté anarchie - duševní vlastnictví neexistuje - po samozřejmě názor autorů (sw,slova, obrazu) - je poptávka po novém obchodním modelu. k nadaci - uvedl pirátské snahy o zavedení ZP, což by problém řešilo a padl nápad na fond (který by se plnil z různých zdrojů - státních, fundraising, větší sponzoři), který by sledoval počet stažení díla a podle toho by přerozděloval peníze.

Určitě jsem zapomněla na mraky věcí, ale..

Nabídla jsem, že zápisem z této schůzky uvedu nové vlákno na fóru, kde by pan Vopěnka mohl doplnit, na co jsem zapomněla a začít diskuzi. A pan Vopěnka souhlasil. Tak já to udělám.

edit: pomlčka
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dominika.Michailidu za příspěvky (celkem 5):
Pavel.Moravec, Jiri.Ulip, Filip.Krska, Lenka.Kozlova, Tomas.Vymazal

Svobodný internet nedáme. Ale vemte si místo něj válku proti drogám.
Me gusta myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip

Uživatelský avatar
Martin.Cryo.Broz
Člen KS Jihočeský kraj
Příspěvky: 474
Registrován: 24 říj 2012, 08:50
Profese: OSVČ - Podnikatel
Bydliště: Písek
Dal poděkování: 383 poděkování
Dostal poděkování: 471 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Martin.Cryo.Broz »

Týden v politice, aneb jak mít „hovna“ po uši!

Je tomu již týden, co má maličkost působí v politice. A mohu vám říci, že již po prvním dnu jsem se nestačil divit, jak to vlastně celé funguje. Možná je to především tím, že s touhle disciplínou nemám žádné zkušenosti, a tak se jako prvňáček, který se omylem dostal do deváté třídy, nestačím divit s otevřenou pusou.

Mohl bych tu polemizovat, co vše se mně nelíbí, od lobystických kontaktů od lidí, které velmi dobře znám, přes zákulisní šarády lidí s novinářským průkazem po absolutně nesmyslné rozhovory s lidmi, které jsem nikdy neviděl.

Den první (sobota 11.10.): Mám v sobě už asi tak třetí lahev vína a již dvacet osmkrát se mně zastavilo srdce. Asi to bude těmi volbami, přeci jen to beru skoro jako MS v hokeji a pokaždé, když máme nad pět procent, je to neskutečná euforie. Konečně vyhlašují poslední okrsek, trocha zklamání, ale pořád jsme nad pěti procenty a máme jeden mandát. Začíná na mě doléhat tíha z toho, že tam opravdu budu muset a přitom nevím, jak co dělat. Někdo volá a ejhle, náš první lobystický kontakt. Je to pan Boček z Patriotů. Bavíme se o tom, že by to chtělo se někde sejít. Říkám, dnes ne, slavíme úspěch a nehodlám nic vyjednávat. Chvíli obcházíme Písek a pátráme po volné hospodě, nakonec jdeme do indické, kde slavíme až do zavírací doby. Hned v průchodu mě odchytává jeden známý s tím, že prostě musíme něco udělat, sejít se a dát to nějak dohromady. Asi jsem už moc opilý, než abych na to cokoli říkal, a tak jen pokyvuji hlavou a jdu domů.

Den druhý (neděle 12.10.): Probouzím se k poledni, den jako každý jiný, ranní hygiena, obléct, nakoupit, uvařit a hurá do práce. Jenže chyba lávky, koukám na mobil a samé nepřijaté volání, první myšlenka je, že něco nefunguje na síti a honem se dívám na monitoring. Vše funguje a tudíž nevím, co se děje. Volám tedy číslo po číslu a zjišťuji, že se postupně dovolávám na různé lidi, co mě chtěli popřát k tomu našemu volebnímu výsledku, ale také na lidi, co již něco chtějí, tj. sejít se, nejlépe hned teď a dělat politiku. Říkám jim, že jednání začnu v pondělí, že ani Všemohoucí v neděli netvořil.

Den třetí (pondělí 13.10.): Standardní pondělí, večer první schůzka, a to s ODS a Vladimírem Homolou. Známe se již nějaký ten rok, a tak nemám ani moc trému. Sedíme jako vždy v čajovně za účasti dalších lidí, jelikož máme odsouhlasené, že pokud to bude možné, budeme jednat vždy s doprovodem jakožto svědkem. Ptám se na spoustu věcí, co vlastně musíme a nemusíme dělat, kde na portálu radnice co najdeme a co kam musíme přinést, podat, abychom mohli udělat to a to. Pan Homola nám velice ochotně radí, bavíme se taky o tom, co by oni chtěli prosadit v budoucích čtyřech letech, kolik je stála kampaň a kolik nás.

Den čtvrtý (úterý 14.10.): Odpoledne máme schůzku s TOP 09 a panem Knotem. Jako obvykle sedíme v pirátské baště - v čajovně. Je tu se mnou Pepa Soumar a čekáme, co se bude dít. Pozdravíme se a povídáme si o tom, co a jak teď bude po volbách následovat. Dozvídám se, že se teď musí sestavit rada, ve které bude starosta, místostarostové a pak ostatní radní. Že je to důležité, protože oni rozhodují o městě a co se kde bude dělat. „Je to tak, že zastupitelé jednají o tom, co se už nedá vrátit, prostě odhlasují a hotovo. Rada jedná o věcech, které se dají vrátit.“ Jednáme i o možném vývoji celé situace, jak asi bude vypadat koalice. Ptám jako úplný hlupák, zda by nešlo nesestavovat nic, být prostě mimo pravici a levici... Prý ne, a tak se ptám dál. Zda, když by se utvořila koalice, zda v ní mohou být i členové opozice, například jako radní. Jsem za magora, ale co, nevěděl jsem, že to nejde mít starostu někoho z opozice. Projednáváme i některé projekty, snažím se zjistit, u kterých je možná názorová shoda, i vzhledem k volebním programům ostatních stran. Pár se jich našlo, po dvou hodinách končíme a já jdu makat.

Den pátý (středa 15.10.): Vstávám brzy, protože máme schůzku s panem Veselým z ČSSD přímo na radnici, cestou potkávám pana Bubníka s paní Rambousovou a děkuji jim za práci, kterou vykonali. Sedneme si a já sděluji panu starostovi, že se rýsuje středopravá koalice. Říká mi, že o tom ví a že už je zvyklý být v opozici za ta léta. Dál se bavíme hlavně o projektu lávky u Václava. Říkám, že mně lávka nevadí, ale vadilo by mi její financování z rozpočtu města a byl bych raději, kdyby zkusil na to získat peníze jinde, třeba z dotací EU. Bavíme se o spalovně, že volič nepochopí, že by byla lepší než skládkování, probíráme i to, zda Písek opravdu potřebuje druhý zdroj pitné vody. A také se bavíme o bazénu a o tom, zda by k němu vešla i ta víceúčelová sportovní hala. Odcházím s dobrým pocitem, že s dalším zastupitelem máme ve většině bodů shodu. Večer se scházím se svobodnými, a to přímo s panem Hubkou. Chceme mu nabídnout, že jej navrhneme do majetkoprávní komise, protože jsem přesvědčen, že mezi piráty nenajdeme nikoho, kdo by tomu rozuměl víc než on. Byl potěšen a přijal. Já byl zase rád, že je šance ukázat, že i tato strana má kus pravdy.

Den šestý (čtvrtek 16.10.): Dnes mám jen jednu schůzku, a to večer s panem Konvičkou a měl bych mít i s paní Dobiášovou, ta se omlouvá, že nestíhá, a tak se scházím jen s ním. Bavíme se o tom, že by chtěl být v osadním výboru Hradiště. Říkám, že budu jedině rád, když novináři obsadí co nejvíce komisí a výborů a tudíž říkám ano. Bavíme se dál ještě o politice, je znát, že tlačenice začíná.
PS: Ráno volal pan Terč, aby mě upozornil na nešvary středo-pravé koalice. Kolem poledne jsem si dal kafe a mám dojem, že to byl pan Gavlasz, kdo volal a opět ohledně toho, co kdo za poslední roky kde podělal.

Den sedmý (pátek 17.10.): Je to možná divné, ale asi jsme opravdu jediní, kdo se veřejně sešel i s KSČM. Já si smluvil schůzku s panem Vodičkou na šestou hodinu večerní do čajovny. Bylo zajímavé pozorovat, jak nikdo z těch, se kterými jsem se dosud sešel, nebyl zvyklý vést jednání před dalšími lidmi, tj. v prostorech veřejných, kde vše slyší minimálně dalších pět lidí. V tomto ale pan Vodička obstál na jedničku. Absolutně mu nevadilo, že byl kolem nás hlouček asi šesti dalších pirátů, kteří poslouchali, o čem se bavíme. Probrali jsme investiční záměry od vodárny po bazén na Jihu, říkal jsem mu, že i my bychom chtěli předložit jeden projekt, a to třídírny elektro odpadu. Celé jednání mělo takovou úroveň, že kdyby nebyl pan Vodička v KSČM, řekl bych, že na mě zapůsobil nejlépe ze všech zastupitelů, se kterými jsem se dosud sešel.
Nesmím opomenout, že dnes jsem měl domluvenou také schůzku s Patrioty a dalšími subjekty na 19.00 v bývalém Skleníku u Kamenného mostu. Tady jsem si dal pivo a čekal, o čem bude řeč - byl to návrh na zřízení klubu a koalice stran, které získaly po jednom až dvou mandátech. Hned nám byl předložen papír a bylo nám řečeno, že s tímto by se pak šlo za těmi silnějšími, kterým by se předložilo, že budeme vystupovat společně. Většina z přítomných včetně nás řekla, že nic podepisovat nebude, že tohle je záležitost k projednání na schůzích a radách jednotlivých stran. Tímto jednání skončilo a všichni kamsi chvátali, jen já zůstal sedět a popíjel své pivo. Proč taky ne, ani jsem nevěděl, že se ještě bude pokračovat. O 15 minut později mně volali, že musím přijít do Biografu, protože beze mě jednání nezačne. Divil jsem se, jaké jednání, ale bylo mi řečeno, že to je schůzka ohledně domluvy, co dál s tou velkou středopravou koalicí. No dobrá tedy. Když jsem tam dorazil, na místě už byli všichni, kromě zástupců ČSSD a KSČM. Seděl jsem naproti panu Hladíkovi z KDU-ČSL a koukali jsme na sebe jak dvě vyorané myši, vo co vlastně go. Začalo se debatovat a já měl otázku za otázkou. Ptal jsem se, zda - když by toto uskupení vzniklo - zda by lidé, co v něm jsou, zapomněli na všechny své nešvary z minulosti, aby se to celé zase nerozpadlo kvůli nim. Byl jsem konfrontován panem Kuličem větou: „A jste vy schopen s námi vydržet?“ Říkám, že nejde o mě, že jsem tu nováček, ale že by mě zajímalo, zda jsou oni schopni si vyříkat a vyřešit, co mezi sebou mají. Jediný, kdo se k tomu vyjádřil, byl pan Hladík za KDU-ČSL, s tím, že nemá se středopravým směrem žádný problém, pokud nebudou v koalici Patrioti. Strhla se menší přestřelka, ale nic moc závažného. Po chvíli se dostalo jednání k bodu, kdy se začalo řešit, kdo by vlastně mohl být starostou. Jedinou osobou, pro kterou by se dalo hlasovat tak, aby ji podpořili všichni, byla paní Vanžurová (Jihočeši 2012). Popravdě, ani pro mě není lepší kandidát, pokud by se to mělo odehrávat takto. Nedokážu vybrat nikoho z těch ostatních, a tak volím to nejmenší zlo. Nechce se jí do toho, opravdu ne, a tak ji chvíli přemlouvají. Za příslib, že jí s tím budou ostatní pomáhat, souhlasí, že to zkusí.
Řeší se i návrhy na sestavení rady. Od ANO 2011 vzešel nástřel, aby tam byl z každé strany jeden člověk. Říkám, že do rady města nechceme, ale že bych tam velice rád viděl i někoho z opozice. Tento nápad se až tak moc nesetkává s odporem, až jsem z toho překvapen, ale otázka je, zda se tím vůbec bude někdo zaobírat dál. Jednání tak nějak pokračuje v duchu, kdo všechno se zúčastní koalice. Říkám, že tohle není pro mě, jelikož nemám nic odsouhlaseno členskou základnou ani "republikou". Dále bylo vzneseno z řad, a teď nevím jistě, jestli Jihočechů anebo někoho jiného, zda se tedy má uskutečnit pondělní schůzka s ČSSD. Bylo řečeno, že by bylo fér oznámit, že ne, když už je jasná středopravá koalice. S tím, že by se to tedy mělo oznámit a netahat ČSSD za nos, jsem také souhlasil, i když padlo několik názorů, že by se tam mělo jít a zjistit, co chtějí nabídnout. Celé to končilo někdy kolem půl jedenácté. Ještě než jsme se rozešli, paní Vanžurová sdělila, že se připraví prohlášení, které bude zveřejněno v pondělí a všichni se k tomu budou moct vyjádřit. Mě osobně se ptali, jestli nás tam mají uvádět - řekl jsem, že nikoliv.

Den osmý (sobota 18.10.): Ráno odjíždím se svojí milovanou do Prahy, již od samého rána však řeším podivné telefonáty ohledně koalic, a to i od lidí, kteří jsou mi velice blízcí. Netuším, co se děje, a tak se snažím bez internetu najít info. Dozvídám se, že Jihočeši zveřejnili prohlášení, ve kterém nás spojují s koalicí. Jsem fakt nasranej! Nejenže celý výlet mám zkažený a moje drahá polovička zrovna tak, ale ani nemohu reagovat na něco, co jsem ani neviděl. Večer se vracím domů a žádám ty, kteří toto vydali, aby se mně k tomu vyjádřili. Odpovědí je to, že je to pouze prohlášení o tom, že jsme se všichni sešli a že se to muselo uveřejnit, protože už byl velký mediální tlak!

Teď bych rád reagoval jiným směrem, a to k novinářům. Chápu, že chceme mít informace co nejdřív, ale tím, že jsem šel já nebo kdokoli jiný do politiky, neznamená, že se stáváme vaším majetkem, že nás budete odvádět od rodin, od večeří a hlavně od práce. Velice rád vám odpovím na veškeré vaše dotazy, ale uvědomte si, že mě neživíte vy, ale moje práce! Tudíž respektujte, že pokud chcete odpovědi, je nejlepší poslat mail nebo textovku a la: „Prosím, zavolejte, až budete mít čas, noviny ty a ty.“
To jen taková vsuvka. Celé bych to zakončil tím, že v neděli se konala schůze naší členské základny, kde se odhlasovalo 14/1, že se nebude dělat ani podepisovat žádná koalice. Pokud jde o podporu toho, co se v koalici upeče, tedy o podporu starosty a rady při hlasování, říkám, že tohle si promýšlím každý den a jen čekám, kdo všechno tam bude navržen.

A ještě k zamyšlení: ať se na to díváte tak nebo tak, ve středo-levé koalici se musí spojit ty samé subjekty s těmi samými nepopulárními politiky s ČSSD, a tomu nedávám moc velkou šanci, že to vydrží (možná tak rok). A když vznikne středo-pravá, bude to úplně stejné, jen se to dle mého názoru rozpadne dřív (tak půl roku). Pro mě je teď hlavní zvolit starostu a funkční radu. Když se to potom rozsype, aspoň se bude hlasovat, jak jsem říkal, napříč stranami. Takže uvidíme.

Martin Brož – Pirát MS Písecko, zvolený zastupitel města Písku

PS: Pokud jsem na něco zapomněl, omlouvám se, ale bylo toho tolik, že vše se v hlavě udržet nedá.
Naposledy upravil(a) Martin.Cryo.Broz dne 21 říj 2014, 09:38, celkem upraveno 1 x.

Martin Brož - Cryoman (Zastupitel a radní s gescí pro životní prostředí v městě Písek) - Odchýlit se od norem znamená, že na to musíte mít. Než začnete být tvořivý, musíte být odvážní. Tvořivost je osud, ale odvaha je cestou.

anonym2064
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 7040
Registrován: 07 dub 2012, 21:03
Dal poděkování: 9165 poděkování
Dostal poděkování: 9447 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od anonym2064 »

dnes večer jsme podepsali koalici.
Změna pro sadskou (4 nestranící+ 1 pirát) + ČSSD (1 nestraník) + Komunisti(1 člen ksčm + 3 nestraníci)
Programová shoda byla rozhodující, alternativa v podobě ODS byla pro nás nepřijatelná.
Domluva je i na rozdělení pozic v radě a komisích, budu mít komisi pro otevřenou radnici
a je to. :|

ot - po dvaceti letech vlády ods je tu změna.
Uživatelský avatar
Vojtech.Pikal
Administrativní odbor
Příspěvky: 26194
Registrován: 19 srp 2010, 23:45
Profese: politik, informatik
Bydliště: Olomouc
Dal poděkování: 36970 poděkování
Dostal poděkování: 30103 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Jen pár drobností, zpětně. Olomouc.
11.10. jsem po zjištění že mi mandát unikne o preferenční hlasy a přepočet klauzule při neplné kandidátce se sebral ze štábu a šel za kámošem z tanečních Petrem Čulíkem, s nímž se stýkám dlouhodobě a pravidelně a který se tam naopak jako 10. ČSSD dostal.
Bavili jsme se o všem možném kolem voleb a budoucího fungování a nakonec jsme si plácli na to, že on bude na Olomouc-Střed Předsedou komise místní části a já zapisovatelem. :)
Přítomni dále byly Jakub Nepejchal (OpO/Piráti), Vlastimil Holík(OpO/Piráti), Kamil Gregor(kohovolit.eu), Pavel Bednařík (zastupitel OpO/SZ), Ondřej Molin (OpO/nez).

EDIT: Psal jsem si s Petrem(21.10.), že 1) Si nic nepamatuje, OFFTOPIC[takže se to nestalo ;)] 2) jsme si ujasnili jaké jsou vlastně náležitosti a co z těch "dohod" má reálný základ. Takže předsedu komise volí Rada a s tím nemůžem nikdo nic, zapisovatel se jmenuje Tajemník a volí si ho komise sama. Petr tam nejspíše nebude, bo toho má dost, takže se tam asi ani nepotkáme.

Následujícího dne byla podepsána koaliční dohoda ČSSD+ODS+KDU-ČSL+TOP09.

13.10. se pak sešel široký Volební výbor Občanů pro Olomouc, kde se rozdělovali v komisích komise podle odborností kandidátů apod. Kandidáti za Piráty budou navrhováni do Kontrolního výboru(Já), Finančního výboru(Vlastimil Holík), Komise pro prevenci kriminality a bezpečnosti (Jakub Nepejchal), Komise místních částí: Nová Ulice (Jakub Nepejchal), Olomouc-Střed(Vojtěch Pikal)

Následně se Občané pro Olomouc(3 zvolení zastupitelé) sešli s Pro Olomouc(2 zvolení zastupitelé), vyjasňovali se nějaké fauly z kampaně a diskutovali možnosti povolební spolupráce. K dalšímu jednání byla dohodnuta forma schůzek cca 3 dny před zastupitelstvem pro ladění notiček a prostudování materiálů.

EDIT II: Politické dohady uvnitř koalice jsem během volební kampaně nereportoval dle piměřené aplikace pravidla, že dohady uvnitř [volební] strany se nereportují.
Naposledy upravil(a) Vojtech.Pikal dne 21 říj 2014, 16:21, celkem upraveno 1 x.
Důvod: upřesnění
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvky (celkem 7):
anonym2064, Ivo.Vlasaty, Jiri.Ulip, Filip.Krska, Ivo.Vasicek, Dominika.Michailidu, Tomas.Vymazal

Profil, Vedoucí AO; KaS, ZO; vedoucí MRT Demokracie v rezignaci
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky.

Uživatelský avatar
Petr.Tresnak
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 914
Registrován: 01 srp 2009, 20:48
Bydliště: Mariánské Lázně
Dal poděkování: 979 poděkování
Dostal poděkování: 1037 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Petr.Tresnak »

Tak konečně i něco od nás Mariánek.
Minulý týden jsme se postupně sešli se všemi subjekty – tedy ANO, ČSSD, ML100, Volby94 (STAN), ZMĚNA, Volba pro město, Město sobě, KSČM, ODS
a řešili hlavně programovou shodu - viz. zápisy v přiloženém PDF, které zveřejníme i na stránkách a FB. Nic zásadního v nich však nedohledáte, protože s naším programem se téměř všichni napříč politickým spektrem ztotožnili (až na drobné výtky) a to včetně těch, kterým asi musely pěkně skřípat zuby. Otázku postů a „trafik“ jsme záměrně nepředhodili a čekali kdo s čím příjde.
Pouze ANO vyslovilo legitimní požadavek (vzhledem k výsledku) na post 1. místostarosty. U ostatních postů je s ANO shoda nad transparentním výběrovým řízením, namísto politickým trafikařením.
S hnutím ANO jsme se tedy již shodli na společném postupu a většina dalších jednání už bude probíhat v sestavě Piráti+ANO. To je ovšem pouze začátek. K našim 8-mi mandátům potřebujeme minimálně ještě 3 na složení velmi křehké koalice. Ta se však neobejde bez starých struktur a zástupců lobbistických skupin *1 skrývajících se pod značkami různých politických subjektů.

Jsou náznaky, že další předpokládání koaliční partneři se budou snažit bořit naší představu o složení Rady (tedy Piráti 3, ANO 2, +1, +1) na úkor jednoho místa Pirátů.
Další jednání povedeme ve čtvrtek a pátek.
V sobotu jsme se sešli s členskou základnou (+naší kandidátkou) a nastínili možné varianty koalic. Tuto středu budeme schůzi opakovat.

Prosíme o trpělivost. Sestavit skutečně funkční koalici a radu ve které se nás nebude nikdo snažit tlačit do kouta, bude možná ještě fuška :( Ikdyž ostatní subjekty to budou prezentovat s největší pravděpodobností přesně opačně (= tedy, že my si diktujeme podmínky).
Samozřejmě v okamžiku, kdy dospějeme k nějaké dohodě, bude to zde oznámeno k případným námitkám.

Mimo setkání s politickými subjekty proběhlo:
15.10.2014 dopoledne jsme se sešli (já+V. Franta) s ředitelem městské společnosti TDS s.r.o. Danielem Javůrkem a ekonomem Ing. Michalem Polákem. Povídání v celku přátelském duchu nad fungováním společnosti v uplynulých letech.


*1 – jak dělit lobistické skupiny v ML :) no ono jich bude víc, tak pouze povrchně v kostce pro vysvětlení bez rozdělení do politických stran:
1) zastánci „plynofikace a vlastních kotelen“ X zastánci „centrálního zásobování teplem“
2) zastátnci městské společnosti TDS + místních podnikatelů X zastánci nadnárodních společností (Marius Pedersen)
3), 4) …. atd. :(
Přílohy
PiratiML_zaznamy_z_jednani_20141015.pdf
(781.55 KiB) Staženo 114 x
Perhaps most significantly, focus in the swarm is always on what everybody can do, and never what people cannot or must do .. R.F.
Uživatelský avatar
Martin.Cryo.Broz
Člen KS Jihočeský kraj
Příspěvky: 474
Registrován: 24 říj 2012, 08:50
Profese: OSVČ - Podnikatel
Bydliště: Písek
Dal poděkování: 383 poděkování
Dostal poděkování: 471 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Martin.Cryo.Broz »

OFFTOPICKonečně se tu začíná publikovat něco co ěm zajímá děkuji :D

Martin Brož - Cryoman (Zastupitel a radní s gescí pro životní prostředí v městě Písek) - Odchýlit se od norem znamená, že na to musíte mít. Než začnete být tvořivý, musíte být odvážní. Tvořivost je osud, ale odvaha je cestou.

Uživatelský avatar
Ondrej.Profant
Technický odbor
Příspěvky: 7962
Registrován: 22 dub 2009, 23:55
Profese: Náměstek člena vlády
Bydliště: Praha 8
Dal poděkování: 15006 poděkování
Dostal poděkování: 8366 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Ondrej.Profant »

20. 10. jsme se setkali (já, Jakub Michálek, Adam Zábranský) s vyjednávacím týmem TOP09 (Jiří Vávra, Václav Novotný, Jiří Nouza) pro ZMHP. Probrali jsme naše stanoviska. Trochu jsme se zakecali o některých dílčích tématech (školky, doprava, odměna zastupitelů, menšiny). Nedozvěděli jsme se, zda TOP09 chce kontrolní výbor, pokud by byla v opozici.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Profant za příspěvky (celkem 3):
Filip.Krska, Ivo.Vasicek, Tomas.Vymazal

profant.eu
náměstek vicepremiéra pro digitalizaci
vedoucí resortních týmů Informatika

Uživatelský avatar
Adam.Zabransky
Krajský zastupitel
Příspěvky: 2129
Registrován: 06 led 2012, 22:10
Profese: politik, vystudovaný právník
Bydliště: Praha 10 - Vršovice
Dal poděkování: 2063 poděkování
Dostal poděkování: 3793 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Adam.Zabransky »

Ondrej Profant píše:20. 10. jsme se setkali (já, Jakub Michálek, Adam Zábranský) s vyjednávacím týmem TOP09 (Jiří Vávra, Václav Novotný, Jiří Nouza) pro ZMHP. Probrali jsme naše stanoviska. Trochu jsme se zakecali o některých dílčích tématech (školky, doprava, odměna zastupitelů, menšiny). Nedozvěděli jsme se, zda TOP09 chce kontrolní výbor, pokud by byla v opozici.
Opravím Ondru, místo Jiřího Vávry to byl Marek Ženíšek.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Adam.Zabransky za příspěvky (celkem 4):
Ivo.Vasicek, Ondrej.Profant, Filip.Krska, Tomas.Vymazal

Pražský radní pro majetek, transparentnost a legislativu, člen republikového výboru, vystudovaný právník, bojovník za ochranu zvířat a efektivní altruista.
FB: https://www.facebook.com/piratzabransky Twitter: https://twitter.com/adamzabransky

Zamčeno

Zpět na „Povinně zveřejňované informace“