Je pro Piráty v Praze výhodnější tolerovat TOP 09 nebo ANO?

Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha

Pravidla fóra
  • Toto je veřejné fórum. Stanoviska nevyjadřují názor Pirátů, pokud nebyla schválena příslušnými orgány. Stanoviska se publikují na krajském webu.
  • V anketách mohou hlasovat i návštěvníci bez přihlášení. Ankety proto nelze v žádném případě považovat za závazná hlasování.
  • Moderátorem tohoto fóra je krajské předsednictvo.
  • Toto fórum je viditelné pro návštěvníky bez přihlášení. Přihlášeným uživatelům se zobrazuje pouze tehdy, pokud jsou členy krajského sdružení nebo jeho registrovanými příznivci. Fóra místních sdružení se zobrazují pouze jejich členům a jejich registrovaným příznivcům.
  • Mezi registrované příznivce se můžete sami zařadit přidáním do příslušné skupiny v nabídce Obrázek Nastavit zobrazovaná fóra.
Odpovědět
KPX
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 8
Registrován: 13 led 2013, 22:36
Profese: ekonom, investor, manažer
Dal poděkování: 13 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Je pro Piráty v Praze výhodnější tolerovat TOP 09 nebo A

Příspěvek od KPX »

Filip Bohata píše:...Nic nás nenutí se s touhle sebrankou zaplétat....
Tak to jsi asi nepochopil princip politiky. Jde přece o hledání průniků a kompromisů s představiteli jiných, často i opačných názorů...protože bavit se s přestavitelem opačného názoru je pořád lepší, než občanská válka.
Nehledě na to, že ať to krájíš jak chceš, ta "sebranka" zatím reprezentuje 95% voličů (pokud tedy Piráti mají 5%).
Jako příznivec Pirátů vám samozřejmě fandím, aby těch procent bylo ještě víc, ale pokud budete mít takhle extrémistické názory, o moc víc než 5% z toho nebude.
Jo a ještě něco - koukat na politiku z opozice, když máte šanci se na ní aktivně podílet, to mi připadá jako zrada aktivistikých pirátských ideí. Proč jste teda šli do voleb? Dívat se na hřiště z postranní čáry můžete přece i bez vlastních zastupitelů.
Takže zpět k původnímu příspěvku Marka Dluhoše - sympaticky dobrá a jednoduchá analýza - tak do toho podle ní jděte a někoho podpořte, ať vyhraje ten aspoň o trošku lepší, ne?
Jan.Krupka
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 188
Registrován: 26 kvě 2014, 21:22
Profese: referent státní správy
Bydliště: Praha 2 - Vinohrady
Dal poděkování: 141 poděkování
Dostal poděkování: 125 poděkování

Re: Je pro Piráty v Praze výhodnější tolerovat TOP 09 nebo A

Příspěvek od Jan.Krupka »

Vaše premisy platí jen pro politiky a jen do chvíle, dokud nemáte co do činění s STBáky a s bussines manažery, kteří žádné politické ideje ani legitimitu nehájí, hájí jen penzum prostředků ve vztahu ke konkrétním cílům pomocí manipulativní moci. O to jde: odpolitizovat veřejný prostor a pak ho zprivatizovat. Chování takto zmanipulovaného voliče je totiž navozeno uměle v souladu se záměry manažera, s jeho důvody a cíly, s nimiž zachází v okamžiku manipulace. Vštěpování vůle manažera bude vnímat takový člověk normálně, tj. jako výraz své rozumové autonomie. Právě Babiš je "hodnotově neutrální" myš s nárokem na manipulativní moc, proto je tak nebezpečný. Všimněte siJaké to má důsledky v mediální sféře, což jinak je tzv. čtvrtá kontrolní moc ve státě, jak říkávají Američané, tak již jen pro Vaše info: http://echo24.cz/a/w5wKk/slovaci-hromad ... raze-lekci. Proti němu jsou topáci dokonalí břídilové. Babiš je politický oportunista a populista, proto často mění názory ze dne na den,vyjadřuje se obecně a méně srozumitelně. Všimněte si, že zároveň hodně slibuje, ale jeho sliby jsou tak vágní, že stěží je může kdokoliv exaktně rozporovat. Politika přestává fungovat v okamžiku, kdy se v ní objeví lidé jako on.
Jsem anarchista - ovšem ne proto, že pohrdám autoritou, ale proto, že ji potřebuji. Stejně tak nejsem nevěřící, ale muž, který vyžaduje něco, za co stojí uvěřit... Beru své povinnosti tak vážně, neboť v celkovém kontextu průměrnost odmítám.
KPX
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 8
Registrován: 13 led 2013, 22:36
Profese: ekonom, investor, manažer
Dal poděkování: 13 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Je pro Piráty v Praze výhodnější tolerovat TOP 09 nebo A

Příspěvek od KPX »

Dalibor Zahora píše:...
Budoucnost pirátů vidím právě v tom, že dokážou nově uchopit a do značné míry vyřešit společenské nerovnosti, marxisticky řečeno třídní nerovnosti, prostě že dokáží překonat kapitalismus. Existovat jen jako další liberální klon by byla historická prohra.
Nově uchopit a vyřešit...! :lol: Škoda že tu nemáte smajlíka jak se smíchy válím po podlaze. Někteří se prostě nepoučí a nepoučí. No, snad z toho vyrosteš. Nebo se snad aspoň někdy seriózně zamyslíš nad tím, proč a jak některé ty nerovnosti vznikají. Já tedy rozhodně nechci být úplně se všemi a ve všem rovný, a to zejména ne marxisticky třídně rovný. :roll:
Já chápu roli pirátů jako katalyzátor smysluplných změn, ke kterým se klasické strany bez kopance do zadku nejsou schopny odhodlat (z nejrůznějších důvodů). Ale pokud si někdo činí naděje na další vlnu sociálního inženýrství v zájmu odstranění nerovností, tak se pohybuje na tenkém ledě.
MilanM
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 435
Registrován: 09 črc 2012, 00:34
Profese: technik
Dal poděkování: 1102 poděkování
Dostal poděkování: 613 poděkování

Re: Je pro Piráty v Praze výhodnější tolerovat TOP 09 nebo A

Příspěvek od MilanM »

KPX píše:
Filip Bohata píše:...Nic nás nenutí se s touhle sebrankou zaplétat....
Tak to jsi asi nepochopil princip politiky. Jde přece o hledání průniků a kompromisů s představiteli jiných, často i opačných názorů...protože bavit se s přestavitelem opačného názoru je pořád lepší, než občanská válka.
Samozřejmě, tento princip by měl v ideálním případě fungovat.

Ovšem staré struktury typu ODS,TOP,ČSSD,KDU,....mají za těch 25let vládnutí osvědčený jiný princip - sice převzít moc od občanů, převést ji do rukou mafie a výsledkem jsou rozkradené veřejné zdroje, ožebračení občané a nefunkční veřejná správa.
Tak kde chceš s těmito starými strukturami hledat průniky a kompromisy?

Můj názor je ten, že za této situace je silná a důsledná opozice daleko důležitější nežli jakákoliv pozice.

Opozice je nezbytnou součástí fungujícího politického systému - není to někdo kdo stojí mimo hru, ba právě naopak.
Ani milion těch, co jen mluví, nepřemůže jednoho, který koná.
Uživatelský avatar
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 34599
Registrován: 22 črc 2009, 18:12
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Bydliště: Plzeň 2
Dal poděkování: 31560 poděkování
Dostal poděkování: 25689 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Je pro Piráty v Praze výhodnější tolerovat TOP 09 nebo A

Příspěvek od Petr.Vileta »

KPX píše:Jo a ještě něco - koukat na politiku z opozice, když máte šanci se na ní aktivně podílet, to mi připadá jako zrada aktivistikých pirátských ideí. Proč jste teda šli do voleb? Dívat se na hřiště z postranní čáry můžete přece i bez vlastních zastupitelů.
Jsem zastáncem evoluce. Máme poprvé své zastupitele a protože "žádný učený z nebe nespadl", měli bychom začít v opozici a učit se (ne zkmotrovatět, ale pochopit procesy, postupy, možnosti). Když přijde čerstvý vyučenec do dílny, také ho hned nenechají dělat mistra a pokud ano, blbě to dopadne. Pro něj i pro podnik. :twisted: Navíc jsme to řekli už před volbami, takže prostě držíme slib. ;)

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Jakub.Backa
Kontrolní komise
Příspěvky: 2328
Registrován: 06 říj 2013, 14:52
Profese: advokát a insolvenční správce
Dal poděkování: 2216 poděkování
Dostal poděkování: 3181 poděkování

Re: Je pro Piráty v Praze výhodnější tolerovat TOP 09 nebo A

Příspěvek od Jakub.Backa »

Marek Dluhos píše:Vážení tak už je tady to, co jsme v prvních rozmyslech tohoto vlákna předvídali-Kalouskovi lidé v slepenci Trojkoalice chtějí prostě TOP (KDU i SZ jsme tady rozebrali a predikovali správně):

Koalice v Praze v nedohlednu, vzbouřenci v Trojkoalici nechtějí vládnout s ANO

http://www.novinky.cz/domaci/350482-koa ... s-ano.html

A TOPkaři se činí:
Sám by dal přednost pražské koalici ve formátu Trojkoalice, TOP 09 a ČSSD s podporou pirátů. (Takovou variantu však brzdí Česká pirátská strana, která deklarovala, že nepodpoří radu, ve které budou sociální demokraté.)
Samozřejmě je nesmysl podpořit tento spolek, který jen Piráty stáhne ke dnu.

K výše popsané variantě je zřejmé, že by to bylo uchování vazeb na staré kádry z ODS, tedy v podstatě koalice TOP 09, ČSSD, SZ, KDU a skrytě ODS. Takže už se to vyvíjí k v počátku tohoto vlákna popsané variantě "VELKÉ ROZKRÁDACÍ KOALICE" TOP 09, ČSSD, KDU, ODS a SZ :!: V téhle smečce půjdou všichni po krku všem, budou na sebe hledat a nacházet neuvěřitelné věci a boj o koryta dosáhne nebetyčných výšin, jaké ani Praha nepamatuje. Celé to jejich loďstvo se potopí samo :fet:

Tímhle se nám splní to, co predikoval náš předseda v dnešním rozhovoru pro MF DNES - za 4 roky budeme mít s trochou práce i pirátského primátora. Jen kluci nesmí udělat chybu a potopit se ala Kočí atd.
To je fakt fascinující. Máte možnost něco reálně změnit, ale místo toho plivnete voličům do tváře s odůvodněním, že nejste "vládnoucí", nýbrž "kontrolní" strana. WTF? Odmítáte řešit, co by se dalo Vašim členstvím v radě změnit a místo toho řešíte, abyste měli o 4 roky víc % a mediálně dobře vypadající kontrolní výbor (četl vůbec někdo zákon o hl. m. Praze?).

A je Vám jedno, co tohle Vaše politikaření udělá s Prahou - připomínám, že to je to město, o které by těm zastupitelům mělo jít, ale to tady snad za 13 stránek nikde nepadlo, že která z možností, je nejlepší pro Prahu, nikoli pro Piráty. Místo toho se chováte úplně stejně jako ta Vaše odmítaná stará garda - chcete preference a ne reálné výsledky, které by zajistil např. radní pro IT. Argumentovat nějakým rozhodnutím nějakého interního orgánu je alibismus, nikdo nemohl vědět, jak těsně volby dopadnou a vždy je možné to stanovisko změnit. Smrdí Vám odpovědnost.
We are all heroes: You and Boo and I. Hamsters and rangers everywhere! Rejoice!
MilanM
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 435
Registrován: 09 črc 2012, 00:34
Profese: technik
Dal poděkování: 1102 poděkování
Dostal poděkování: 613 poděkování

Re: Je pro Piráty v Praze výhodnější tolerovat TOP 09 nebo A

Příspěvek od MilanM »

Yossi píše:Rozhodnutí nějakého interního orgánu je alibismus, nikdo nemohl vědět, jak těsně volby dopadnou a vždy je možné to stanovisko změnit. Smrdí Vám odpovědnost.
Volby nedopadly těsně - bylo 5%pro Piráty versus minimálně 75%(možná víc) pro staré struktury, takže tyto staré struktury nebudou mít nikdy problém zformovat většinu a cokoliv v zastupitelstvu protlačit či zablokovat - bez ohledu na to kdo bude zrovna v koalici či zda bude v radě pirát pro IT.

Funkční opozice je nutná (nikoliv však postačující) pro správné fungovaní politického systému, a mnohé věci se dají prosadit i z opozice - to je ověřenov praxi.
Vést konstruktívní opozici je velmi odpovědná a náročná činnost(vlastní zkušenost), takže o nějakém odmítání odpovědnosti nemůže být v tomto případě vůbec řeč.
Ani milion těch, co jen mluví, nepřemůže jednoho, který koná.
Jakub.Backa
Kontrolní komise
Příspěvky: 2328
Registrován: 06 říj 2013, 14:52
Profese: advokát a insolvenční správce
Dal poděkování: 2216 poděkování
Dostal poděkování: 3181 poděkování

Re: Je pro Piráty v Praze výhodnější tolerovat TOP 09 nebo A

Příspěvek od Jakub.Backa »

MilanM píše:
Yossi píše:Rozhodnutí nějakého interního orgánu je alibismus, nikdo nemohl vědět, jak těsně volby dopadnou a vždy je možné to stanovisko změnit. Smrdí Vám odpovědnost.
Volby nedopadly těsně - bylo 5%pro Piráty versus minimálně 75%(možná víc) pro staré struktury, takže tyto staré struktury nebudou mít nikdy problém zformovat většinu a cokoliv v zastupitelstvu protlačit či zablokovat - bez ohledu na to kdo bude zrovna v koalici či zda bude v radě pirát pro IT.

Funkční opozice je nutná (nikoliv však postačující) pro správné fungovaní politického systému, a mnohé věci se dají prosadit i z opozice - to je ověřenov praxi.
Vést konstruktívní opozici je velmi odpovědná a náročná činnost(vlastní zkušenost), takže o nějakém odmítání odpovědnosti nemůže být v tomto případě vůbec řeč.
Je fakt krásné označit všechny ostatní za Staré struktury, podobný přístup na my=dobří všichni ostatní=špatní, jsme viděl u Svobodných (sic!). Ve chvíli, kdy nebudou Piráti v radě, budou muset ty staré struktury hledat souhlas napříč politickým spektrem bez ohledu na politický program = budou se "muset" korumpovat službičkami, aby jim to drželo. Naopak, pokud by tam Piráti hráli úkol jazýčku na vahách v rámci Rady, tak na to mohou dohlédnout. Z opozice z podstaty věci nelze kontrolovat tolik jako z exekutivy.
We are all heroes: You and Boo and I. Hamsters and rangers everywhere! Rejoice!
KPX
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 8
Registrován: 13 led 2013, 22:36
Profese: ekonom, investor, manažer
Dal poděkování: 13 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Je pro Piráty v Praze výhodnější tolerovat TOP 09 nebo A

Příspěvek od KPX »

Jan Krupka píše:Vaše premisy platí jen pro politiky a jen do chvíle, dokud nemáte co do činění s STBáky a s bussines manažery, kteří žádné politické ideje ani legitimitu nehájí, hájí jen penzum prostředků ve vztahu ke konkrétním cílům pomocí manipulativní moci. O to jde: odpolitizovat veřejný prostor a pak ho zprivatizovat. Chování takto zmanipulovaného voliče je totiž navozeno uměle v souladu se záměry manažera, s jeho důvody a cíly, s nimiž zachází v okamžiku manipulace. Vštěpování vůle manažera bude vnímat takový člověk normálně, tj. jako výraz své rozumové autonomie. Právě Babiš je "hodnotově neutrální" myš s nárokem na manipulativní moc, proto je tak nebezpečný. Všimněte siJaké to má důsledky v mediální sféře, což jinak je tzv. čtvrtá kontrolní moc ve státě, jak říkávají Američané, tak již jen pro Vaše info: http://echo24.cz/a/w5wKk/slovaci-hromad ... raze-lekci. Proti němu jsou topáci dokonalí břídilové. Babiš je politický oportunista a populista, proto často mění názory ze dne na den,vyjadřuje se obecně a méně srozumitelně. Všimněte si, že zároveň hodně slibuje, ale jeho sliby jsou tak vágní, že stěží je může kdokoliv exaktně rozporovat. Politika přestává fungovat v okamžiku, kdy se v ní objeví lidé jako on.
Jasně! Ve vašem vysněném ideálním světě vaše idealistické ideály naplňovat budete! Škoda že jste si nevšimli, že kandidujete ve volbách ve světě našem, reálném. Takže teď je strategií fňukat, jak je tenhle svět strašný, místo abyste něco dělali? To je děsivé.
MilanM
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 435
Registrován: 09 črc 2012, 00:34
Profese: technik
Dal poděkování: 1102 poděkování
Dostal poděkování: 613 poděkování

Re: Je pro Piráty v Praze výhodnější tolerovat TOP 09 nebo A

Příspěvek od MilanM »

Yossi píše:Je fakt krásné označit všechny ostatní za Staré struktury, podobný přístup na my=dobří všichni ostatní=špatní, jsme viděl u Svobodných (sic!). Ve chvíli, kdy nebudou Piráti v radě, budou muset ty staré struktury hledat souhlas napříč politickým spektrem bez ohledu na politický program = budou se "muset" korumpovat službičkami, aby jim to drželo. Naopak, pokud by tam Piráti hráli úkol jazýčku na vahách v rámci Rady, tak na to mohou dohlédnout. Z opozice z podstaty věci nelze kontrolovat tolik jako z exekutivy.
Pouze bych rád upozornil, že tu žádným způsobem nevyjadřuju názor Pirátů - vyjadřuju pouze svůj skromný pohled na věc.
Názor Pirátů reprodukují k tomu určené orgány.

Jazýček na vahách nemůže dle mého pohledu fungovat v prostředí, které jsem stručně popsal zde: praha-f78/je-pro-piraty-v-praze-vyhodne ... 46-60.html

Berme to tak, že máme na věc každý svůj pohled - ty máš zdá se mi pohled více idealistický, já na to pohlížím spíše z hlediska praxe a toho, co může být více či méně funkční nebo nefunkční...

Za 4 roky uvidíme jak stabilní byla tato sestava na magoši, kolikrát se měnila koalice, rada, a jak Piráti zvládli svoji roli.
Ani milion těch, co jen mluví, nepřemůže jednoho, který koná.
Odpovědět

Zpět na „Praha“