Pirátská petice za mír a návrat k diplomacii

Diskuse členů a příznivců o věcech přesahujících působnost orgánů, netýkajících se programu nebo o straně jako celku.

Moderátoři: Administrativní odbor, Předsedající

Pravidla fóra
Než napíšete nový příspěvek, zamyslete se, zda má takovou hodnotu, aby ho musely číst stovky lidí.
  • Aktuální politické kauzy lze řešit v příslušné části veřejné diskuze.
  • Části programu, současné či budoucí, diskutujte na fóru Pirátský program.
  • Podání orgánům a jednoduché návrhy čiňte v příslušné podatelně.
  • Pokud chcete něco rozhodnout(usnést, zvolit, odvolat, přijmout), podejte členský podnět. Ale nejdřív zvažte, jestli by na to nestačil třeba republikový výbor.
  • Povídat o čemkoli si můžete v Podpalubí, což je skrytá část fóra otevřená všem zájemcům. (Je třeba se přidat do skupiny "Zobrazit - Podpalubí".)
Dodržujte prosím pravidla fóra.
Odpovědět

Podporujete petici za ukončení sankcí a návratu k diplomacii?

Ano
28
54%
Ne
18
35%
Nerozumím otázce, nechápu souvislosti
6
12%
 
Celkem hlasujících: 52 - Celkem hlasů: 52

Uživatelský avatar
next_ghost
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 3239
Registrován: 21 dub 2009, 18:03
Profese: programátor
Dal poděkování: 1433 poděkování
Dostal poděkování: 5131 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Pirátská petice za mír a návrat k diplomacii

Příspěvek od next_ghost »

Jiri Janecka píše:Opravdu pozoruhodný blábol. Celkem bych si toho nevšímal, nebýt té vizitky zahraniční odbor.
Nějaký argument by nebyl?

A můžeš být klidný, protože zahraniční odbor má na starosti jen komunikaci s ostatními Pirátskými stranami. Zahraniční politiku řeší programová pracovní skupina.

Chceš, aby organizace fungovala? Komunikuj!
Česká pirátská strana: Neškodná.

Uživatelský avatar
Ivo.Vasicek
Místní předsednictvo
Příspěvky: 7013
Registrován: 02 úno 2010, 22:50
Profese: manažer
Bydliště: 69615 Čejkovice, Bílovická
Dal poděkování: 10900 poděkování
Dostal poděkování: 11475 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Pirátská petice za mír a návrat k diplomacii

Příspěvek od Ivo.Vasicek »

next_ghost píše:Ruská armáda nemůže na Ukrajině zůstat víc než další týden nebo dva, jinak Putinovi hrozí vážné problémy doma v Rusku (jak občanské nepokoje, tak vstup vojsk NATO do konfliktu a přesunutí bojů do Ruska).
To za předpokladu, že tam ruská armáda je. Jsou to však jen tvrzení bez jediného důkazu (tedy pokud za invazní jednotku nepovažujeme deset vojáčků, kteří při zadržení nekladli žádný odpor, satelitní snímky už byly vyvráceny - práce stejné PR agentury, jako předešlé "důkazy"). Příčinou těch obvinění je předchozí lhaní o vojenských úspěších. Když se už nedala porážka tajit, tak to zdůvodnili invazí. A taky se snaží se vyvolat Irácký scénář(dát záminku k zásahu NATO).
next_ghost píše: Když Ukrajina odmítne kapitulovat, bude zhruba do měsíce následovat porážka separatistů.
- to je pouze iluze, nekončící boje jsou pravděpodobnější. V každém případě by dobytí území ovládaných povstalci vyžadovalo scénář Faludža - tedy naprosté zničení té oblasti a desítky tisíc mrtvých. - je to pravděpodobný scénář žádaný USA protože jejich agent Porošenko odmítá dohodu a žádá prohlášení DNR a LNR za teroristické organizace. - politicky je tento scénář tlačen i v koloniích (kdo s tím nesouhlasí, tak je napadán a urážen)
next_ghost píše:Otevřené války se Putin samozřejmě bojí. Proto také celá ta maškaráda s "krymskou domobranou" a separatisty. Jenže tohle divadlo se blíží ke konci, takže teď najednou přichází nabídka konkrétních podmínek příměří se separatisty (kteří předtím odmítali vše mimo úplné samostatnosti), než definitivně padne opona. Propagandistický blábol o "statečných tátech od rodin, co brání svůj domov před fašisty z Kyjeva" se hroutí a na povrch začíná vyplouvat pravda. Proto se teď Putin a separatisti snaží válku co nejrychleji ukončit, dokud mají navrch, jinak se to všechno obrátí proti nim a neutečou zaslouženému trestu za nesmyslné utrpení, které společně způsobili.
Fakta jsou zcela jiná, tohle jsou zase jen nějaká prohlášení, jak u Boeingu. Viděl jsem desítky rozhovorů, četl mnoho autentických reportáží i od čechů. Dokonce i v tom ČRO občas něco unikne - když v Doněcku zpovídal lidi, tak mu tam říkali jak už toho mají dost a jdou do armády bojovat proti náckům co je ostřelují.
next_ghost píše:Zavedení sankcí mělo důvod a ten důvod pořád trvá. Vrácení Krymu se sice nedočkáme, ale výsledek téhle války bude mít zásadní vliv na budoucnost celé Evropy. Sice je mi líto všech civilních obětí, ale kapitulace Ukrajiny představuje nejhorší možnost pro budoucnost celé Evropy. Izolace a nenávist je už několik měsíců uzavřená věc, na které se teď nedá nic změnit.
- to je jen deklarativní prohlášení - subjektivní názor, já si myslím pravý opak - že okamžité ukončení bojů je nejlepší možnost, že další válčení nemá smysl (a taky si naopak myslím, že čím déle to bude trvat, tím více území Kyjev ztratí, případně to povede k rozpoutání války v Evropě)OFFTOPICv reálu se totiž ukrajinské síly téměř rozpadly a přišli o většinu výzbroje, u povstalců je tomu přesně naopak.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivo.Vasicek za příspěvky (celkem 2):
Ales.Sura, Richard.Przeczek
"Skutečná svoboda slova je právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet"(George Orwell)
Uživatelský avatar
Ales.Sura
Člen KS Praha
Příspěvky: 2112
Registrován: 05 kvě 2009, 12:04
Profese: aplikační inženýr, vývoj IC
Bydliště: Praha 7, Bubeneč
Dal poděkování: 1963 poděkování
Dostal poděkování: 3119 poděkování

Re: Pirátská petice za mír a návrat k diplomacii

Příspěvek od Ales.Sura »

next_ghost píše:Izolace a nenávist je už několik měsíců uzavřená věc, na které se teď nedá nic změnit.
Já jsem ochotný bránit Českou republiku proti invazi cizího státu. A to říkám s vědomím toho, že bych na bojišti nejspíš nepřežil ani 5 minut. Ale je lepší to mít rychle za sebou než se vzdát bez boje a trpět celý zbytek života. Děti zatím nemám.
Svými postoji / myšlenkami / slovy tvoříme realitu. Pokud je pro tebe izolace a nenávist uzavřená věc, stane se i tvojí realitou.
Doopravdy neexistuje nic jako cizí lidi, cizí státy apod. Jsou to jen produkty našich myšlenek (našeho nevědomí). Budeme trpět tak dlouho než si to uvědomíme. Dost možná, že první 2 lekce z minulého století nestačily.
K poslednímu mi nezbývá než dodat, že ti místo protrpěného zbytku života přeji šťastných posledních 5 minut na bojišti.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ales.Sura za příspěvky (celkem 4):
Ivo.Vasicek, anonym2064, Richard.Przeczek, Janka.Michailidu
"Prosíme ty, kteří tvrdí, že něco nejde, aby nezdržovali ty, kteří už to dělají!"
Jiri.Janecka
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 1809
Registrován: 13 dub 2012, 21:57
Profese: právník
Bydliště: Za Parkem 866, 252 29 Dobřichovice
Dal poděkování: 516 poděkování
Dostal poděkování: 2445 poděkování

Re: Pirátská petice za mír a návrat k diplomacii

Příspěvek od Jiri.Janecka »

Ivo Vasicek píše: (a taky si naopak myslím, že čím déle to bude trvat, tím více území Kyjev ztratí, případně to povede k rozpoutání války v Evropě)OFFTOPICv reálu se totiž ukrajinské síly téměř rozpadly a přišli o většinu výzbroje, u povstalců je tomu přesně naopak.
Od začátku jsem toho názoru, že to, kolik území Ukrajinci nakonec ztratí není dáno nějakou "svévolí" Putina, ale logickými strategickými úvahami. Sevastopol a Krym nemohlo Rusko pustit a potřebuje k nim "bezpečný" hájitelný pozemní přístup. Neříkám, že je to tak správně, třeba to někdy bude jinak..., ale momentálně je to realita.

Jen tak pro zajímavost:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Guantánamo ten odkaz se mi nějak nezdařil, musíte z něj pokračovat dalším kliknutím. Je to zajímavé čtení o tom, co ve vztahu velmoci a malého státu je a není možné.

Jinak pokud jde o petici, tak souhlasím s tím obracet se na naše politiky a s tím, co mohou ovlivnit. Nechci, aby z toho bylo, že Piráti jsou pro světový mír a aby všechny bytosti byly šťastny...
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Janecka za příspěvky (celkem 2):
Richard.Przeczek, anonym2064
Uživatelský avatar
next_ghost
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 3239
Registrován: 21 dub 2009, 18:03
Profese: programátor
Dal poděkování: 1433 poděkování
Dostal poděkování: 5131 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Pirátská petice za mír a návrat k diplomacii

Příspěvek od next_ghost »

Ivo Vasicek píše:To za předpokladu, že tam ruská armáda je. Jsou to však jen tvrzení bez jediného důkazu (tedy pokud za invazní jednotku nepovažujeme deset vojáčků, kteří při zadržení nekladli žádný odpor, satelitní snímky už byly vyvráceny - práce stejné PR agentury, jako předešlé "důkazy"). Příčinou těch obvinění je předchozí lhaní o vojenských úspěších. Když se už nedala porážka tajit, tak to zdůvodnili invazí. A taky se snaží se vyvolat Irácký scénář(dát záminku k zásahu NATO).
O zapojení ruských vojáků na východní Ukrajině už se otevřeně mluví i v Rusku, kde má vláda většinu médií pod tvrdou kontrolou. Putinovo oficiální vyjádření zní, že jsou tam "na dovolené". První pádný důkaz, že jsou tam ti vojáci z rozkazu vlády, znamená pro Putina konec politické kariéry. Proto se ruská armáda do konce měsíce bude muset stáhnout a válka skončí porážkou separatistů.
- to je jen deklarativní prohlášení - subjektivní názor, já si myslím pravý opak - že okamžité ukončení bojů je nejlepší možnost, že další válčení nemá smysl (a taky si naopak myslím, že čím déle to bude trvat, tím více území Kyjev ztratí, případně to povede k rozpoutání války v Evropě)OFFTOPICv reálu se totiž ukrajinské síly téměř rozpadly a přišli o většinu výzbroje, u povstalců je tomu přesně naopak.
A já si naopak myslím, že kdyby po Putinovo přiznání, že "krymská domobrana" byla ve skutečnosti ruská armáda, dalo NATO Putinovi ultimátum, ať ty boje na východní Ukrajině okamžitě zastaví, tak spousta nevinných lidí nemusela zbytečně zemřít. Ať v té době separatistům přímo velel Putin nebo ne, rozhodně měl moc separatisty zastavit, jen se mu to nehodilo.
Ales Sura píše:Svými postoji / myšlenkami / slovy tvoříme realitu. Pokud je pro tebe izolace a nenávist uzavřená věc, stane se i tvojí realitou.
Laskavě vnímej kontext. Po půl roce válčení už se izolace a vzájemná nenávist válčících stran nedá moc zhoršit. Naposledy se s tím dalo něco dělat někdy v březnu.
Tito uživatelé poděkovali autorovi next_ghost za příspěvky (celkem 2):
Ivan.Sirko, YjM

Chceš, aby organizace fungovala? Komunikuj!
Česká pirátská strana: Neškodná.

Uživatelský avatar
Ivo.Vasicek
Místní předsednictvo
Příspěvky: 7013
Registrován: 02 úno 2010, 22:50
Profese: manažer
Bydliště: 69615 Čejkovice, Bílovická
Dal poděkování: 10900 poděkování
Dostal poděkování: 11475 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Pirátská petice za mír a návrat k diplomacii

Příspěvek od Ivo.Vasicek »

next_ghost píše: O zapojení ruských vojáků na východní Ukrajině už se otevřeně mluví i v Rusku, kde má vláda většinu médií pod tvrdou kontrolou. Putinovo oficiální vyjádření zní, že jsou tam "na dovolené". První pádný důkaz, že jsou tam ti vojáci z rozkazu vlády, znamená pro Putina konec politické kariéry. Proto se ruská armáda do konce měsíce bude muset stáhnout a válka skončí porážkou separatistů.
Vždyť říkám, že jsou to jenom řeči. Určitě tam jsou tisíce Rusů, možná to někdo i sponzoruje, něco jsou nadšenci, vždyť jsou tam i stovky Srbů. Může to být i jinak - ani tu nevinu nelze prokázat. Jinak si myslím, že zcela postačující a velice účinná bude informační podpora - například přesné sledování pozic všech vojsk, vozidel, letadel - o tom mluví i ukrajinské síly, že povstalci střílí minami téměř vždy přesně. V dané situaci nemusí Putin vůbec používat armádu jako takovou. Naprosto stačí pár zpravodajců, kteří organizují dobrovolníky, trochu to zafinancovat, stejně jako to dělá CIA.
Co se týče taktiky boje, tak ten je u povstalců převážně guerilový, právě že se nechovají jako armáda.
"Skutečná svoboda slova je právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet"(George Orwell)
anonym2064
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 7040
Registrován: 07 dub 2012, 21:03
Dal poděkování: 9165 poděkování
Dostal poděkování: 9447 poděkování

Re: Pirátská petice za mír a návrat k diplomacii

Příspěvek od anonym2064 »

už jsme moc na ukrajině a řešíme neřešitelné. Asi by bylo vhodnější zvažovat zda sankce mohou pozitivně ukončit válčením nebo naopak přilévají olej od ohně. A taky zvažovat co jsme schopni udělat a co ne. Jak je to moudro? Umět rozeznat co jsem schopen ovlivnit a tam se snažit a neztrácet síly tam, kde vím že nic nenadělám a dokázat se s tím smířit. Petice inho je v našich silách.
Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym2064 za příspěvky (celkem 4):
Ivo.Vasicek, Richard.Przeczek, Ales.Sura, YjM
Ondra.kl
Příznivec Pirátů – Moravskoslezský kraj
Příspěvky: 4111
Registrován: 18 čer 2009, 12:09
Profese: IT administrátor
Dal poděkování: 795 poděkování
Dostal poděkování: 4099 poděkování

Re: Pirátská petice za mír a návrat k diplomacii

Příspěvek od Ondra.kl »

next_ghost píše:O zapojení ruských vojáků na východní Ukrajině už se otevřeně mluví i v Rusku,
Je fakt že v tomhle jsou USA o dost napřed ... po zkušenostech v posledním desetiletí používají s úspěchem soukromé firmy ;)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondra.kl za příspěvek:
Pavel.Mendl
Uživatelský avatar
Ales.Sura
Člen KS Praha
Příspěvky: 2112
Registrován: 05 kvě 2009, 12:04
Profese: aplikační inženýr, vývoj IC
Bydliště: Praha 7, Bubeneč
Dal poděkování: 1963 poděkování
Dostal poděkování: 3119 poděkování

Re: Pirátská petice za mír a návrat k diplomacii

Příspěvek od Ales.Sura »

Pořád jsem se od zastánců sankcí nedozvěděl, jak jejich navyšování mělo vyřešit současný stav. To není útok. Já tomu opravdu nerozumím!

Viz. můj předchozí příspěvek: OFFTOPICRád bych se od zastánců sankcí dozvěděl by měli stupňující sankce vyřešit situaci? Myslíte, že Putin se omluví, vrátí Krym, všichni na Ukrajině pak složí zbraně a společně se tomu zasmějeme? Já opravdu nerozumím, kam by to mělo vést (kromě větší izolace a nenávisti).
"Prosíme ty, kteří tvrdí, že něco nejde, aby nezdržovali ty, kteří už to dělají!"
Uživatelský avatar
Pavel.Mendl
Příspěvky: 127
Registrován: 15 pro 2009, 11:31
Profese: podnikatel v IT
Bydliště: Rudná
Dal poděkování: 104 poděkování
Dostal poděkování: 237 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Pirátská petice za mír a návrat k diplomacii

Příspěvek od Pavel.Mendl »

Ales Sura píše:K poslednímu mi nezbývá než dodat, že ti místo protrpěného zbytku života přeji šťastných posledních 5 minut na bojišti.
Na základě osobní zkušenosti a za plného (a střízlivého ;) ) vědomí prohlašuji, že bych raději se svými dětmi padl při obraně Čech před postupujícími ruskými vojsky než abych je (ty děti) nechal vyrůstat v ovzduší a morálce jakou pamatuji z let 1970 OFFTOPIC(Uvádím 1970 aby mě někdo neobvinil, že před 6. rokem života jsou zkušenosti nevalné.) - 1989 (= za ruské okupace).

Tohle nemá nic společného s informační válkou a dezinformacemi, kterých jsou media plná. Protože to znám z nedávné osobní zkušenosti, co asi dělají ruští vojáci na Ukrajině mi nemusí zprostředkovávat žádná media. Ta nanejvýš mohou doplnit pár detailů čtených mezi řádky. (A to mě období okupace naučilo celkem dobře.)

OFFTOPICPodle foto se mi zdá, že alespoň část "normalizačního období", tedy okupace, jsi ještě mohl zažít, takže by mě docela zajímalo, na které straně barikády jsi (alespoň srdcem) byl, protože moc nedokážu pochopit lidi, kteří vyzývají k neodporování ruské invazi... .
Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Mendl za příspěvky (celkem 3):
Ivan.Sirko, Petr.Vileta, YjM
Odpovědět

Zpět na „Vnitrostranická diskuse“