CF 29/2014 Dovolba RV

Celostátní fórum tvoří všichni členové a je nejvyšším orgánem Pirátské strany.


Moderátor: Předsedající

Pravidla fóra

Na celostátním fóru se vyjadřujte slušně a k věci. Nepřístojnosti budou vykázány do samostatného vlákna.
Než napíšete nový příspěvek, zamyslete se, zda má takovou hodnotu, aby ho musely číst stovky lidí.

Zamčeno
Ivan.Bartos
Republikové předsednictvo
Příspěvky: 10308
Registrován: 11 čer 2009, 09:44
Profese: Senior Oracle Database Engineer / Functi
Bydliště: U Botiče 1390/3, Praha 4 - Michle, 14000
Dal poděkování: 4199 poděkování
Dostal poděkování: 18242 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 29/2014 Dovolba RV

Příspěvek od Ivan.Bartos »

Tahle otázka je pěkná pakárna. Jestli ty, nebo někdo jiný, za mě nějakej průser řešil, sem s tím. Míšo, vím, že jsi na mě vysazenej, ale hoď zpátečku. Kolektivní rezignace byla iniciována Jankou, která pak s Tomášem zůstala s tím, že se teda obětují, aby se vše dotáhlo. V tu chvíli mohlo zafungovat klidně RV ve všech "otevřených otázkách". Zdrhnutí se odehrálo pouze v tvé hlavě. Kdybych věděl, jaký obštrukce budou probíhat nadále, jako předseda jsem zůstal a v klidu to dotáhl. Nikdo mě neodvolával. (Jestli třeba hovoříme o proplacení poslední faktury manažera a tak.) Nikdo neodstupoval z důvodu, že by nedokázal něco vyřešit nebo se toho bál. Ale jinak dobrý. Zajímalo by mě, co tedy kdo vyžehlil, když to nakonec dopadlo přesně tak, jak by to dopadlo i v rámci mého (našeho) setrvání. Nehci do toho vnášet nějaký fightbacky, ale zajímalo by mě (kromě několika TZ v ríámci OPL), čím jsi, jako tazatel, který vše řešil, kontribuoval ty? Řečnická otázka. Nezajímalo. Dej si brko:-) A vymysli nějakou věcnou otázku související s činností RV. Rád opdovím.
celostatni-forum-f477/cf-29-2014-dovolb ... ml#p344798
Naposledy upravil(a) Ivan.Bartos dne 17 srp 2014, 08:57, celkem upraveno 1 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivan.Bartos za příspěvky (celkem 3):
Michal.Gill, Dalibor.Zahora, Karel.Rada
předseda Pirátů
ivan.bartos@pirati.cz
Uživatelský avatar
Michal.Ketner
Jednatel/ka republikového výboru
Příspěvky: 2889
Registrován: 09 pro 2012, 13:16
Profese: Panda všeho druhu
Dal poděkování: 1908 poděkování
Dostal poděkování: 3381 poděkování

Re: CF 29/2014 Dovolba RV

Příspěvek od Michal.Ketner »

To není o vysazenosti, to je otázka na kterou se dá normálně odpovědět a položil bych jí komukoliv ,kdo by se předtím zachoval jako ty .... Kolektivní rezignace není že rezignujete každý po jednom( proto to kolektivní) ... Jinak někam kandiduješ ty ... Takže otázky se pokládaj tobě ne, aby si ty pokládal otázky mně... Já nikam nekandiduju. ) :fet:
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Ketner za příspěvek:
Ivan.Bartos

Nejhorsi je lidska ublíženost :fet:

Sebeonanující popisky jaký mám funkce a jak jsem důležitej. :fet:

Ivan.Bartos
Republikové předsednictvo
Příspěvky: 10308
Registrován: 11 čer 2009, 09:44
Profese: Senior Oracle Database Engineer / Functi
Bydliště: U Botiče 1390/3, Praha 4 - Michle, 14000
Dal poděkování: 4199 poděkování
Dostal poděkování: 18242 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 29/2014 Dovolba RV

Příspěvek od Ivan.Bartos »

Otázka je účelová, subjektivní, obsahující tvůj názor, s falešným argumentem. Přesto jsem se na ní snažil odpověděl. Jelikož tebou popsaná situace nenastala, neexistuje na ni ta správná odpověď. A zatím pouze žádám o nominaci, takže s tou kandidaturou je to taky ještě dosti argument na vodě...ale klidně se ptej. Na věci související a relevantní.
OFFTOPICJinak se dle tvé otázky ani nedivím, proč musím odpovídat na takovéhle otázky do tisku...ale třeba někteří Piráti dospějí dříve

Okamžitě po volbách jste z čela Pirátů odstoupil. Přitom jste měli nejlepší výsledek mezi evropskými Piráty a vy jste měl poměrně dost preferenčních hlasů. Proč jste odešel?
Byl jsem opravdu hodně unaven. Zhubl jsem na 58 kilo. A říkal jsem, že mým cílem je dostat do Evropského parlamentu dva lidi, a to se mi nepovedlo.

Slyšela jsem jinou verzi. Prý vás k tomu přinutili kolegové, kteří vám dali na vybranou: Buď odejdete sám nebo vás odvolají. Jak to tedy bylo?
To je pěkný nesmysl. Ve straně to máme nastavené tak, že každý člen může podat podnět a pokud má dostatečnou podporu určitého počtu lidí, tak se vyvolá hlasování celostátního fóra. A někdo v půlce kampaně vykopnul podnět: Odvolat předsedu. Nicméně tento podnět neměl vůbec relevantní podporu. Tak to možná vzniklo. Ostatně vše se dá ověřit na našem veřejném online foru. Kdybych nyní kandidoval na post předsedy, tak bych to patrně opět na hlasy utáhnul, ale nebyla to moje ambice. Potřebuju oddech.

I z diskusí na internetu to ale vypadá, že jste mezi Piráty dost rozhádaní. Dokonce z vašich řad někdo vypustil, že berete kokain. Mrzí vás tyhle útoky?

Patně to šíří někdo ze strany, protože nejste první, kdo se na to ptá, ale jsou to drby. Já nekonvenční drogy neužívám. Na internet člověk napíše spoustu věcí. Patří to k nezralosti těch lidí, kteří takové pomluvy vypouštějí a střílí do vlastních řad. Když pak ale máme celostátní fórum, tak všichni tihle křiklouni, kteří podobné věci rozáčí, jsou najednou krotcí jako beránci a do očí nic neřeknou. Proto si ani nemyslím, že by v té straně byl nějaký vnitřní rozkol. Občas vznikne nějaký vyložený naschvál, s tím se musí pracovat. Samozřejmě, mrzí mě to, ale když člověk ví svoje, tak je mu to jedno. Nerozhodí mě to. Srovnejte si to třeba s „Haškiádou“ v ČSSD. Takové věci se u nás tedy nedějí.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivan.Bartos za příspěvky (celkem 5):
Brožinka, Lenka.Kozlova, Jakub.Burget, Michal.Gill, Dalibor.Zahora
předseda Pirátů
ivan.bartos@pirati.cz
Uživatelský avatar
Lukas.Novy
Příznivec Pirátů – Jihomoravský kraj
Příspěvky: 21689
Registrován: 02 črc 2009, 22:45
Profese: auditor počítačové bezpečnosti
Bydliště: Brno
Dal poděkování: 5189 poděkování
Dostal poděkování: 12547 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 29/2014 Dovolba RV

Příspěvek od Lukas.Novy »

Ondrej Kallasch píše:Otázka na kandidáty:

Pokud by se uvolnila funkce jednatele RV, chtěli byste se jím stát?
Nikoliv.

Demokracie je diskuse.
| ‒ | – | — | ― | … | „ | “ | ‚ | ‘ | » | « | ½ | ¼ | ¾ | × | ‰ | ® | © | ™ | Tel: 777-5-KRTEK

Helena.Jarolimkova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 2490
Registrován: 26 dub 2013, 08:06
Profese: Anarchista
Dal poděkování: 6617 poděkování
Dostal poděkování: 1231 poděkování

Re: CF 29/2014 Dovolba RV

Příspěvek od Helena.Jarolimkova »

Lukas Novy píše:
Ondrej Kallasch píše:Otázka na kandidáty:

Pokud by se uvolnila funkce jednatele RV, chtěli byste se jím stát?
Nikoliv.
Proč ne?
Janek.Wagner
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 3215
Registrován: 26 úno 2012, 19:46
Profese: ICT konsultant, novinář
Dal poděkování: 3870 poděkování
Dostal poděkování: 4291 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 29/2014 Dovolba RV

Příspěvek od Janek.Wagner »

Oznamuji tímto kandidaturu do RV a prosím členy o nominaci.

Zopakuji úvod kandidátské řeči z volby do RP:
V posledním roce se ukázalo, že na byrokracii a nestravitelných předpisech vybudovaná stranická struktura přes určité změny (například oddělení RP od RV) je nefunkční. Navíc v řadě případů nejde ani o funkce, ale o jednotlivé osobnosti, které funkce a předpisy zneužívají. RV a ani RP neplnilo svou roli a bohužel frakční boje a vzájemná netolerance (někdy i hulvátství a snaha uškodit) odrazují řadu členů se angažovat. Je tu "mlčící většina" a mimo fórum vzniklo několik platforem, skupin či iniciativ.
O co mi v republikovém výboru půjde:
  1. Chci se aktivně podílet na iniciaci a přípravě zásad transformace strany. Chci pomoci odstranit stranickou byrokracii a přebujelé předpisy a posílit horizontální struktury postavené na svobodě a odpovědnosti jednotlivých členů i jejich komunit. Samozřejmě řada rozhodnutí bude dle stanov v kompetenci CF, ale chci tuto transformaci průběžně připravovat a realizovat s vědomím nutnosti zásadního rozhodnutí spojeném se změnou stanov na příštím zasedání CF.
  2. Chci iniciovat a prosadit posílení participativního rozpočtování tak, aby bylo možné využít stranické prostředky pro rozvoj strany, jejich členů i komunit a společnosti v zájmu splnění cílů a poslání pirátské strany. Tento princip by měl být i modelem pro financování obcí i samosprávných celků. Je jasné, že mi jde o posílení oblastních a místních sdružení.
  3. Chci důsledně využívat pravomoci RV vyplývající ze stanov vůči RP i odborům.
Děkuji za podporu.
Uživatelský avatar
Lenka.Wagnerova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 2452
Registrován: 09 pro 2011, 15:12
Profese: ucitelka,psycholozka
Bydliště: Praha - Vinoř
Dal poděkování: 4813 poděkování
Dostal poděkování: 4291 poděkování

Re: CF 29/2014 Dovolba RV

Příspěvek od Lenka.Wagnerova »

Michal Ketner píše:Otázka na Lenku a Ivana:
Nezdrhnete zase z RV? Potom co tam nasekáte průsery a nenecháte to řešit někoho za Vás, stejně jako to bylo v RP ? :fet:
Jak jsem psala již ve zdůvodnění svého odstoupení, důvodem bylo to, že RP nefungovalo tak, jak by mělo. Vydrželi jsme to do voleb, protože během kampaně jsme se snažili, abychom udrželi alespoň trochu klidu a nepodporovali zmatky. Kdo sledoval, co se kolem RP a v RP dělo, ten to chápe. Ivan navíc od začátku deklaroval, že po volbách jako předseda končí, buď odejde do Bruselu nebo skončí coby odpověď na nezvolení. Rezignací jsme chtěli volbu nového RP co nejvíce urychlit, nemělo cenu udržovat RP v tomto složení uměle při životě.
Nenasekali jsme průsery, ale nepracovali jsme tak, jak jsem si představovala, to rozhodně ne. Nebyli jsme schopni dotáhnout dost věcí do konce, být efektivní - prostě chyběla schopnost či ochota skutečně spolupracovat, domluvit se, věnovat tomu dostatek času a energie od všech členů RP, což v případě dřívějších složení RP, kde jsem byla, vždycky fungovalo, vždycky bylo hlavní plnit úkoly pro Piráty.
Nemám ve zvyku odkudkoli "zdrhat", ale když nemůžu dělat svěřené úkoly pořádně, a to nešlo, tak nezacláním a uvolním místo jiným.

V RV je (má být) tolik lidí, že pravděpodobnost, že by se nenašla skupina lidí, kteří fakt pracují a spolupracují, je mizivá. Jeden, dva sabotéři nemohou nic zásadně ovlivnit. Nevidím tedy důvod, proč bych tam, pokud budu zvolena, nemohla dělat dle nejlepšího vědomí a svědomí, co je v mých silách. Pokud mne nezradí zdraví, nevidím důvod, proč odtud zdrhat.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lenka.Wagnerova za příspěvky (celkem 5):
Michal.Ketner, Tomas.Kolacny, Dalibor.Zahora, Karel.Rada, Lenka.Kozlova
Uživatelský avatar
Michal.Ketner
Jednatel/ka republikového výboru
Příspěvky: 2889
Registrován: 09 pro 2012, 13:16
Profese: Panda všeho druhu
Dal poděkování: 1908 poděkování
Dostal poděkování: 3381 poděkování

Re: CF 29/2014 Dovolba RV

Příspěvek od Michal.Ketner »

Lenka Wagnerova píše:
Michal Ketner píše:Otázka na Lenku a Ivana:
Nezdrhnete zase z RV? Potom co tam nasekáte průsery a nenecháte to řešit někoho za Vás, stejně jako to bylo v RP ? :fet:
Jak jsem psala již ve zdůvodnění svého odstoupení, důvodem bylo to, že RP nefungovalo tak, jak by mělo. Vydrželi jsme to do voleb, protože během kampaně jsme se snažili, abychom udrželi alespoň trochu klidu a nepodporovali zmatky. Kdo sledoval, co se kolem RP a v RP dělo, ten to chápe. Ivan navíc od začátku deklaroval, že po volbách jako předseda končí, buď odejde do Bruselu nebo skončí coby odpověď na nezvolení. Rezignací jsme chtěli volbu nového RP co nejvíce urychlit, nemělo cenu udržovat RP v tomto složení uměle při životě.
Nenasekali jsme průsery, ale nepracovali jsme tak, jak jsem si představovala, to rozhodně ne. Nebyli jsme schopni dotáhnout dost věcí do konce, být efektivní - prostě chyběla schopnost či ochota skutečně spolupracovat, domluvit se, věnovat tomu dostatek času a energie od všech členů RP, což v případě dřívějších složení RP, kde jsem byla, vždycky fungovalo, vždycky bylo hlavní plnit úkoly pro Piráty.
Nemám ve zvyku odkudkoli "zdrhat", ale když nemůžu dělat svěřené úkoly pořádně, a to nešlo, tak nezacláním a uvolním místo jiným.

V RV je (má být) tolik lidí, že pravděpodobnost, že by se nenašla skupina lidí, kteří fakt pracují a spolupracují, je mizivá. Jeden, dva sabotéři nemohou nic zásadně ovlivnit. Nevidím tedy důvod, proč bych tam, pokud budu zvolena, nemohla dělat dle nejlepšího vědomí a svědomí, co je v mých silách. Pokud mne nezradí zdraví, nevidím důvod, proč odtud zdrhat.
Díky Lenko jsem rád že aspon jeden z Vás mi dal odpověd k věci a ne spousty keců okolo na který jsem se neptal. :fet:

EDIT Vzkaz pro Ivana : Vidíš tady máš důkaz že na otázku jde odpovědět. Q.E.D. :fet:
Naposledy upravil(a) Michal.Ketner dne 17 srp 2014, 11:01, celkem upraveno 1 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Ketner za příspěvek:
Ivo.Vlasaty

Nejhorsi je lidska ublíženost :fet:

Sebeonanující popisky jaký mám funkce a jak jsem důležitej. :fet:

Janek.Wagner
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 3215
Registrován: 26 úno 2012, 19:46
Profese: ICT konsultant, novinář
Dal poděkování: 3870 poděkování
Dostal poděkování: 4291 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 29/2014 Dovolba RV

Příspěvek od Janek.Wagner »

Ondrej Kallasch píše:Otázka na kandidáty:

Pokud by se uvolnila funkce jednatele RV, chtěli byste se jím stát?
Pokud bude třeba, zvládnu to.
Janek.Wagner
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 3215
Registrován: 26 úno 2012, 19:46
Profese: ICT konsultant, novinář
Dal poděkování: 3870 poděkování
Dostal poděkování: 4291 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: CF 29/2014 Dovolba RV

Příspěvek od Janek.Wagner »

Simona Skorepova píše:Mám dotaz na kandidáty - budete podporovat změnu v předpisech ohledně tvorby podrobnějších předběžných rozpočtů /týká se krajských i celostátních rozpočtů v rámci kampaní/?
Vzhledem k mé snaze o posílení participativního rozpočtování budu samozřejmě změny v předpisech podporovat. Z principu ale půjde o posílení pravomocí členů a nastavení kontrolních mechanismů.
Zamčeno

Zpět na „Celostátní fórum“