poplatky za hudbu na provozovně - ČR versus Intergram

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Lukas.Findeis
Člen KS Praha
Profese: běžecký trenér
Dal poděkování: 1425 poděkování
Dostal poděkování: 1375 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: poplatky za hudbu na provozovně - ČR versus Intergram

Příspěvek od Lukas.Findeis »

No to je na zvracení... Piráti v takových případech poskytují bezplatné právní zastoupení.

http://www.pirati.cz/valkaskolektivnimispravci

735 07 66 99, Praha 12

Katka
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: osvč
Dal poděkování: 12 poděkování
Dostal poděkování: 14 poděkování

Příspěvek od Katka »

Tak to jsme na tom úplně stejně, dali vám nějaký protokol, nebo fotky, prostě cokoli, aby jste viděl nějaké důkazy, když chtějí po vás peníze? Mě neposlali nic a když jim volám, říkají, nemám k tomu co říct, protokol uvidíte u soudu.
Maria.Vasickova
Dal poděkování: 385 poděkování
Dostal poděkování: 452 poděkování

Příspěvek od Maria.Vasickova »

Marek Lajner píše:Dobrý den, mám doma též výzvu od Mgr. Heřmánkové. Uráží mne to, píše se v ním, že jsem se obohatil na úkor těch nejpotřebnějších z nás a když jim nepošlu takřka 5000, že mě zničí. Toť ve zkratce obsah. ....
Jsem upřímně naštván a zároveň mám strach, opravdu nejsem typ, co se soudí denně a radši bych zaplatil teď pár tisíc a měl klid, ale tím bych jen potvrdil, že jsem se neoprávněně obohatil, jak tvrdí paní doktorka. Pere se ve mě tedy strach se smyslem pro spravedlnost.
Nebylo by lepší zaplatit a pak teprve žádat o vrácení bezdůvodného obohacení na firmě Intergram? Nerad bych totiž měl doma exekutory a v případě, že to nevyjde, by mě to stálo 5000, ne třeba barák.
Děkuji za radu
Nebylo by to opravdu lepší, protože byste tím v podstatě řekl,"..... máte pravdu porušil jsem zákon". Ne neporušil jste nic. Pokud máte zaplacený koncesionářský poplatek, a hudební produkce není cíl vašeho podnikání, tedy, lidé nechodí do vaší provozovny proto, aby tam poslouchali hudbu a tím zvyšovali vaše tržby, pak není důvod, abyste platil komukoliv poplatky. Navíc, můžete být napojen na kanál, který produkuje svobodnou hudbu. Takže to chce jenom odvahu. ;)

Štěstí spočívá ve svobodě a svoboda v odvaze.

Periklés
Janek.Wagner
Profese: ICT konsultant, novinář
Dal poděkování: 1058 poděkování
Dostal poděkování: 1101 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janek.Wagner »

Katka píše:Tak to jsme na tom úplně stejně, dali vám nějaký protokol, nebo fotky, prostě cokoli, aby jste viděl nějaké důkazy, když chtějí po vás peníze? Mě neposlali nic a když jim volám, říkají, nemám k tomu co říct, protokol uvidíte u soudu.
Už jen tohle je důvod, aby spor prohráli. Ale už to tady padlo: v případě soudu Piráti poskytnou právní zastoupení.
Marek Lajner

Příspěvek od Marek Lajner »

Díky, nic jim nedám a budu vidět, co se bude dít... Díky za to, že jste, jako psychická podpora fungujete skvěle :-)
Katka

Příspěvek od Katka »

Taky jim nic nepošlu a uvidíme, co se stane ;)
Marek Pokorný

Příspěvek od Marek Pokorný »

Katko, prosím ozvěte se mi. Chystám nyní článek na téma kolektivních správců - a kde je ta mez, kdy se platí a kdy už ne. A sbírám i případy, kdy vymáhají poplatky neoprávněně či je to na hraně. Ozvat se mi může kdokoliv, kdo má nějaké zkušenosti se správci (OSA, INTERGRAM, OASA...)
marek.pokorny@aktualne.cz
Katka

Příspěvek od Katka »

Dobrý den,
dopis, který jsem dostala je ke stažení výše, je tam i má odpověď, co jsem jim zaslala, u toho je i můj email a telefon, nevím, co přesně by jste
potřeboval, pěkný den, Katka
Anonym

Příspěvek od Anonym »

Dobrý den,
rád bych se rozepsal, ale bohužel po přečtení všech komentářů již nemám sílu...
OSA, Intergram, OAZA jsou kolektivní správci, kteří vybírají poplatky za tv/rádio a jinou produkci a vždy jsou při porušení (nálezu) na provozovně v právu, říká to zákon, který naleznete na webech těchto organizací. Je to stejná pohádka, jako když vás chytne revizor v mhd a vy se hádáte, že nemáte jízdenku (přesto víte, že musíte platit) - neznalost neomlouvá, tak je psán zákon ČR.

Dám Vám rady, jak lze situaci řešit...

1) Odstraňte z provozovny tv, repro, rádio a máte klid
2) Sami se přihlaste na provoz organizacím a máte slevy, než vyčkávat na kontrolora, který jednou přijde a vy musíte platit i zpětně a to více
3) Produkujte POUZE svobodnou hudbu (žádné sportovní přenosy, komerční rádia, Vaše oblíbená a vypálená hudba atd.)
4) Odstěhujte se...

Hezký den všem
Lukas.Findeis
Člen KS Praha
Profese: běžecký trenér
Dal poděkování: 1425 poděkování
Dostal poděkování: 1375 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas.Findeis »

To není tak úplně pravda. Pokud nejde o veřejnou produkci (zaměstnanci poslouchají radio tam, kde ho neslyší zákazníci a nemá to žádný potenciální vliv na tržby), tak nic platit nemusí.

735 07 66 99, Praha 12

Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“