poplatky za hudbu na provozovně - ČR versus Intergram
Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
- Lukas.Findeis
- Člen KS Praha
- Profese: běžecký trenér
- Dal poděkování: 1425 poděkování
- Dostal poděkování: 1375 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: poplatky za hudbu na provozovně - ČR versus Intergram
No to je na zvracení... Piráti v takových případech poskytují bezplatné právní zastoupení.
http://www.pirati.cz/valkaskolektivnimispravci
http://www.pirati.cz/valkaskolektivnimispravci
735 07 66 99, Praha 12
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: osvč
- Dal poděkování: 12 poděkování
- Dostal poděkování: 14 poděkování
Tak to jsme na tom úplně stejně, dali vám nějaký protokol, nebo fotky, prostě cokoli, aby jste viděl nějaké důkazy, když chtějí po vás peníze? Mě neposlali nic a když jim volám, říkají, nemám k tomu co říct, protokol uvidíte u soudu.
- Maria.Vasickova
- Dal poděkování: 385 poděkování
- Dostal poděkování: 452 poděkování
Nebylo by to opravdu lepší, protože byste tím v podstatě řekl,"..... máte pravdu porušil jsem zákon". Ne neporušil jste nic. Pokud máte zaplacený koncesionářský poplatek, a hudební produkce není cíl vašeho podnikání, tedy, lidé nechodí do vaší provozovny proto, aby tam poslouchali hudbu a tím zvyšovali vaše tržby, pak není důvod, abyste platil komukoliv poplatky. Navíc, můžete být napojen na kanál, který produkuje svobodnou hudbu. Takže to chce jenom odvahu.Marek Lajner píše:Dobrý den, mám doma též výzvu od Mgr. Heřmánkové. Uráží mne to, píše se v ním, že jsem se obohatil na úkor těch nejpotřebnějších z nás a když jim nepošlu takřka 5000, že mě zničí. Toť ve zkratce obsah. ....
Jsem upřímně naštván a zároveň mám strach, opravdu nejsem typ, co se soudí denně a radši bych zaplatil teď pár tisíc a měl klid, ale tím bych jen potvrdil, že jsem se neoprávněně obohatil, jak tvrdí paní doktorka. Pere se ve mě tedy strach se smyslem pro spravedlnost.
Nebylo by lepší zaplatit a pak teprve žádat o vrácení bezdůvodného obohacení na firmě Intergram? Nerad bych totiž měl doma exekutory a v případě, že to nevyjde, by mě to stálo 5000, ne třeba barák.
Děkuji za radu

Štěstí spočívá ve svobodě a svoboda v odvaze.
Periklés
-
- Profese: ICT konsultant, novinář
- Dal poděkování: 1058 poděkování
- Dostal poděkování: 1101 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Už jen tohle je důvod, aby spor prohráli. Ale už to tady padlo: v případě soudu Piráti poskytnou právní zastoupení.Katka píše:Tak to jsme na tom úplně stejně, dali vám nějaký protokol, nebo fotky, prostě cokoli, aby jste viděl nějaké důkazy, když chtějí po vás peníze? Mě neposlali nic a když jim volám, říkají, nemám k tomu co říct, protokol uvidíte u soudu.
-
Díky, nic jim nedám a budu vidět, co se bude dít... Díky za to, že jste, jako psychická podpora fungujete skvěle 

-
Taky jim nic nepošlu a uvidíme, co se stane 

-
Katko, prosím ozvěte se mi. Chystám nyní článek na téma kolektivních správců - a kde je ta mez, kdy se platí a kdy už ne. A sbírám i případy, kdy vymáhají poplatky neoprávněně či je to na hraně. Ozvat se mi může kdokoliv, kdo má nějaké zkušenosti se správci (OSA, INTERGRAM, OASA...)
marek.pokorny@aktualne.cz
marek.pokorny@aktualne.cz
-
Dobrý den,
dopis, který jsem dostala je ke stažení výše, je tam i má odpověď, co jsem jim zaslala, u toho je i můj email a telefon, nevím, co přesně by jste
potřeboval, pěkný den, Katka
dopis, který jsem dostala je ke stažení výše, je tam i má odpověď, co jsem jim zaslala, u toho je i můj email a telefon, nevím, co přesně by jste
potřeboval, pěkný den, Katka
-
Dobrý den,
rád bych se rozepsal, ale bohužel po přečtení všech komentářů již nemám sílu...
OSA, Intergram, OAZA jsou kolektivní správci, kteří vybírají poplatky za tv/rádio a jinou produkci a vždy jsou při porušení (nálezu) na provozovně v právu, říká to zákon, který naleznete na webech těchto organizací. Je to stejná pohádka, jako když vás chytne revizor v mhd a vy se hádáte, že nemáte jízdenku (přesto víte, že musíte platit) - neznalost neomlouvá, tak je psán zákon ČR.
Dám Vám rady, jak lze situaci řešit...
1) Odstraňte z provozovny tv, repro, rádio a máte klid
2) Sami se přihlaste na provoz organizacím a máte slevy, než vyčkávat na kontrolora, který jednou přijde a vy musíte platit i zpětně a to více
3) Produkujte POUZE svobodnou hudbu (žádné sportovní přenosy, komerční rádia, Vaše oblíbená a vypálená hudba atd.)
4) Odstěhujte se...
Hezký den všem
rád bych se rozepsal, ale bohužel po přečtení všech komentářů již nemám sílu...
OSA, Intergram, OAZA jsou kolektivní správci, kteří vybírají poplatky za tv/rádio a jinou produkci a vždy jsou při porušení (nálezu) na provozovně v právu, říká to zákon, který naleznete na webech těchto organizací. Je to stejná pohádka, jako když vás chytne revizor v mhd a vy se hádáte, že nemáte jízdenku (přesto víte, že musíte platit) - neznalost neomlouvá, tak je psán zákon ČR.
Dám Vám rady, jak lze situaci řešit...
1) Odstraňte z provozovny tv, repro, rádio a máte klid
2) Sami se přihlaste na provoz organizacím a máte slevy, než vyčkávat na kontrolora, který jednou přijde a vy musíte platit i zpětně a to více
3) Produkujte POUZE svobodnou hudbu (žádné sportovní přenosy, komerční rádia, Vaše oblíbená a vypálená hudba atd.)
4) Odstěhujte se...
Hezký den všem
- Lukas.Findeis
- Člen KS Praha
- Profese: běžecký trenér
- Dal poděkování: 1425 poděkování
- Dostal poděkování: 1375 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
To není tak úplně pravda. Pokud nejde o veřejnou produkci (zaměstnanci poslouchají radio tam, kde ho neslyší zákazníci a nemá to žádný potenciální vliv na tržby), tak nic platit nemusí.
735 07 66 99, Praha 12