Titulkáři sledujuseriály.cz - bordel v komunitě

Aktuální kauzy týkající se programu a politiky Pirátů.


Pravidla fóra

Aktuální kauzy týkající se programu a politiky Pirátů.

Toto je veřejné fórum, které nesděluje politická stanoviska či názory Pirátské strany. V anketách zde může hlasovat úplně každý, kdo má účet včetně robotů a nepříznivců strany.
Dodržujte prosím jeho pravidla a pravidla slušného chování.
Pro lepší diskuzi doporučujeme si založit účet.

Zamčeno
ViDRa
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Re: Titulkáři sledujuseriály.cz - bordel v komunitě

Příspěvek od ViDRa »

Mikulas Ferjencik píše:
Tomas Vymazal píše:Mikulasi, mas nejakej ten priklad webu, ktery funguje jako sledujuserialy.cz? Pokud je pravda, ze ty serialy uploaduje Janikuv tym, tak tu stranku budu chtit zavrit, protoze neduveruju Janikovi ze na nej neprijdou.

Celou dobu jsem si (zrejme naivne) myslel, ze ty serialy uploaduje nekdo jiny a Janik jen shromazduje odkazy z webu jako je warforum.cz apod. Pokud tomu tak neni, tak si rikame o peknej pruser. A to, co popisoval ViDRa mi prislo jako pomerne presvedcivej dukaz.

@ViDRa: Dokazes najit odkazy, pro ktere plati, cos psal, i z doby, kdy prekladyserialu jeste neexistovaly? Janik tvrdil, ze uploady serialu delal nekdo ze sivoiova tymu a ze tenhle clovek uz na projektu nedela. Chtel bych si to jen overit, protoze fakt nevim, kdo mluvi pravdu a kdo ne.
Ano mám, viz SZ.

OFFTOPICJinak mi přijde jako naprostá demence vytvářet na našem fóru vlákna, jejichž výsledkem dost možná bude, že nějakej ňouma, co chtěl čárku v životopisu, dostane podmínku a x set tisíc pokuty.
Toto vlákno bylo prakticky uzavřené a já jsem zde například neměl potřebu dál reagovat. Bohužel se zde však stále objevují lidé, jako jsi ty, kteří najednou přijdou s nějakým nesmyslným tvrzením. To ty ses v tom začal zase šťourat a vzhledem k tomu, že tvá prohlášení se podle mého názoru rozchází s realitou, reaguji na ně. Samozřejmě abych mohl jasně vyvrátit tvá tvrzení, jsou k tomu potřeba ty supertajné weby, o kterých mluvíš. Spíš bych si představil, že by mohlo existovat jen nějaké minifórum přímo pro uploadery (kteří uploadují primárně kvůli vytváření linků pro sledujuserialy.cz), a že ty linky se berou jakože odtamtud (což by víceméně fungovalo jako další ochrana pro web, aby se mohl na něco vymluvit, protože by se tím jakože vytvořil další článek pro původ těch linků. ale to jen hádám). Myslím, že vám správce webu musí jasně říct, odkud ty linky bere a vy si to tam můžete velmi snadno ověřit (tedy i to, jestli mluví pravdu), samozřejmě pokud budete chtít. Padlo tu, že vás nezajímá, kde se ty linky berou a že to není pro projekt důležité... Já ale myslím, že řadě lidí musí být od samého začátku jasné, jak to funguje, vše má totiž svou logiku, jen někdo ji ve zdejší diskuzi ignoruje.

@Tomas Vymaza: Namátkou jsem prolítnul pár aktuálních seriálů na sledujuserialy.cz a něco se z toho vypozorovat podle mě dá. Každopádně nejde samozřejmě o něco jednoznačného, jsou to indicie. Předtím jsem se o web vůbec nezajímal. Tebou zmiňovaný uploader zřejmě nahrál Under the Dome 2x01 a 2x02, kdy byly použity celkem zajímavé názvy unedo20 a unedo21 (dochází zde ke zvláštnímu komolení). Na sledujuserialy.cz jsou pak například ještě seriály The Glades (nahráno jako gade412, gade413 před 5 měsíci), Rizzoli and Isles (nahráno jako rasl52, rasl55), The Fosters (tefos25 - nahráno před 5 dny), Tyrant (tant14 - nahráno před 4 dny). U všech těchto seriálů je celkem specifické komolení a specifické uvádění čísla sezóny a epizody na jednu cifru (kromě The Glades), a u všech těchto videí se zdá, že titulky mají naprosto stejný font, tedy pokud bych si měl tipnout, řekl bych, že půjde o upload jednoho člověka... dá se potom vysledovat i další člověk, u seriálů True Blood (tb73tcz, tb74tcz), Under the Dome (utd22tcz, udt23tcz - tady se asi opravdu začal starat o upload seriálu někdo jiný), The Last Ship (tls14tcz) - zde k žádnému komolení jmen nedochází, název je přesně podle začátečních písmen a na konec je doplněno tcz, font u všech titulků opět shodný a zcela odlišný od té předchozí skupiny. Tedy zde bych si troufnul říct, že jde o dalšího uploadera. Seriál The Simpsons má pak u poslední epizody název ts2522tcz, což opět koresponduje, ale font je tam jiný. No klidně si dotyčný časem mohl font přenastavit, nebo je to náhoda, to by člověk musel udělat analýzu všech uploadů, jak šly časově za sebou. V mých očích to samozřejmě dokazuje, že o upload se starají stejní lidé a je jich velmi málo (klidně to může být jen kolem 5 lidí). Tohle rozhodně nejde srovnávat s nějakým sběrem linků na způsob googlu, jde jen o malou skupinku Čechů, kteří se o to starají (videa mají vložené české titulky nebo jsou s českým dabingem, takže se nedá schovávat za žádné zahraniční uploadery). Ta činnost je triviální, vzít video, vložit do něj titulky, někam uploadnout a vytvořit link). Samozřejmě to vložení titulků vyžaduje nějakou práci s videem, ale jak to člověk jednou udělá, už to jde samo (a proto má pak dotyčný nastavený stále stejný font). Nedělalo by dobrotu, kdyby si tady lidé lezli do zelí a upload seriálů probíhal náhodně. Musí to být opravdu malinká skupinka lidí a logika velí, že se slezou kolem webu sledujuserialy.cz, kde mají jakési jištění, že jejich uploady budou lidem užitečné.
Jinak s tím warforem je to podobné. Tam je sice prostor pro to, že se tam dávají i odkazy z jiných webů stejného zaměření ve světě, ale je tam rovněž skupinka lidí, která přímo na ta úložiště uploaduje a linky tam zveřejňuje (a velmi snadno lze zjistit, o jaké lidi se jedná).
Uživatelský avatar
Mikulas.Ferjencik
Kontrolní komise
Příspěvky: 14653
Registrován: 24 dub 2009, 00:25
Profese: lektor kroužků zábavné logiky
Bydliště: Choltice, okres Pardubice
Dal poděkování: 12026 poděkování
Dostal poděkování: 20479 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Titulkáři sledujuseriály.cz - bordel v komunitě

Příspěvek od Mikulas.Ferjencik »

1) nerozporuju, že je možné, že ten seriál s hardsubem nahrál na web někdo z překlamatlatelského týmu, taky jsme ten projekt uzavřeli.

2) Sledujuseriály fungují několik let, překladatelský tým fungoval 14 dní.


Obvidění z toho, že uploadeři jsou napojení na správcovský tým prověříme.

Garant pro oblast veřejných rozpočtů, mikulas.ferjencik@pirati.cz, 737 943 770

Podporuji Rekonstrukci Pirátů www.rekonstrukcepiratu.cz

Araziel
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 19
Registrován: 08 črc 2014, 18:12
Profese: překladatel
Dostal poděkování: 13 poděkování

Re: Titulkáři sledujuseriály.cz - bordel v komunitě

Příspěvek od Araziel »

Mikulas Ferjencik píše: 2) Sledujuseriály fungují několik let, překladatelský tým fungoval 14 dní.
Nechapu. Ja mluvil o fungovani webu, vubec ne o prekladatelich. Takze priznavas, ze to takhle (protizakonne) funguje uz roky... S tim sranda-tymem se stalo jen to, ze se nekradly vsechny titulky skutecnym prekladatelum, ale vytvareli jste si cosi na zpusob titulku sami. Na tom, ze videa nekdo nelegalne nekam uploadoval, to rozhodne nic nemeni :-)
Mikulas Ferjencik píše: Obvidění z toho, že uploadeři jsou napojení na správcovský tým prověříme.
Ted uz asi jen vtipkujes, ze? Jak "proverime"? Co to je za nesmysl?
Ja ti to proverim klidne hned:
Zeptas se spravce, jestli o tom neco vi. On ti odpovi, ze ne (preci se neprizna, ne?). A ty (nebo nekdo dalsi) tady zacne znovu mlit hlouposti o tom, ze tim padem nemuzete nikomu nic dokazat a ze tedy nic takoveho nepodporujete a ze pokud... blablabla... nic nevite... bez vaseho vedomi... blablabla... Jaky dukaz potrebujete? Vazne cekate, ze se vam nekdo prizna? Nebo ze pristihnete nekoho doma ve chvili, kdy macka ENTER pri uploadu? Pripada mi, ze tu ze sebe delate blbce uz zcela zamerne...
Zkus si precist znovu muj minuly pririspevek, pak prispevek ViDRuv, a pak se zamysli nad tim, co jsi napsal za dalsi nesmysl, kterym opet jen popiras to, co je proste naprosto zrejme...
Uživatelský avatar
Martin.Kucera
Kontrolní komise
Příspěvky: 18655
Registrován: 23 dub 2009, 16:41
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 2165 poděkování
Dostal poděkování: 33837 poděkování

Re: Titulkáři sledujuseriály.cz - bordel v komunitě

Příspěvek od Martin.Kucera »

Araziel píše:Jednim dechem ale priznavate, ze mate vliv na to, jake titulky se budou pouzivat.
Je možné, že jsem v téhle mnohastránkové diskusi něco přehlédl, ale takovéhohle přiznání jsem si opravdu nevšiml.
(Co si vzpomínám, tak asi nejblíž podobnému tvrzení bylo něco jako "můžeme říct správci, aby neembedoval videa s titulky od překlamatlatelů", což je ale vliv úplně jiného typu a nelze z něj vyvodit oněch následných 8 bodů. )

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Araziel
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 19
Registrován: 08 črc 2014, 18:12
Profese: překladatel
Dostal poděkování: 13 poděkování

Re: Titulkáři sledujuseriály.cz - bordel v komunitě

Příspěvek od Araziel »

Martin Kucera píše: Je možné, že jsem v téhle mnohastránkové diskusi něco přehlédl, ale takovéhohle přiznání jsem si opravdu nevšiml.
(Co si vzpomínám, tak asi nejblíž podobnému tvrzení bylo něco jako "můžeme říct správci, aby neembedoval videa s titulky od překlamatlatelů", což je ale vliv úplně jiného typu a nelze z něj vyvodit oněch následných 8 bodů. )
Naopak, presne to z toho prave vyvodit lze.
Pokud mate jakykoliv vliv na to, ktere titulky budou do videa natvrdo vlozene, pak mate vliv na toho, kdo je na servery nelegalne uploaduje -> je to nekdo z vaseho spracovskeho tymu, nebo s nim minimalne spolupracuje. Z toho se proste nevykecate. Tecka.

UPDATE: Predpokladam tedy, ze mi tu nechces znova zkouset tvrdit, ze ty linky zazracne vyhledavate a jen embedujete :-) Pak si, prosim, nez neco takoveho napises, znovu precti ty dva prispevky (muj a ViDRuv), ktere to naprosto polopate a jasne vyvraceji...
Naposledy upravil(a) Araziel dne 22 črc 2014, 11:28, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Tomas.Klapka
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 1985
Registrován: 30 kvě 2010, 18:50
Profese: discordian pope
Dal poděkování: 1715 poděkování
Dostal poděkování: 3357 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Titulkáři sledujuseriály.cz - bordel v komunitě

Příspěvek od Tomas.Klapka »

Araziel píše:
Martin Kucera píše: Je možné, že jsem v téhle mnohastránkové diskusi něco přehlédl, ale takovéhohle přiznání jsem si opravdu nevšiml.
(Co si vzpomínám, tak asi nejblíž podobnému tvrzení bylo něco jako "můžeme říct správci, aby neembedoval videa s titulky od překlamatlatelů", což je ale vliv úplně jiného typu a nelze z něj vyvodit oněch následných 8 bodů. )
Naopak, presne to z toho prave vyvodit lze.
Pokud mate jakykoliv vliv na to, ktere titulky budou do videa natvrdo vlozene, pak mate vliv na toho, kdo je na servery nelegalne uploaduje -> je to nekdo z vaseho spracovskeho tymu, nebo s nim minimalne spolupracuje. Z toho se proste nevykecate. Tecka.
Máme pouze možnost linky nechat odstranit. Proto můžeme ovlivnit to, aby tam nebyly embeddy videí, které mají natvrdo vložené titulky.

You'll be redlacep!

Araziel
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 19
Registrován: 08 črc 2014, 18:12
Profese: překladatel
Dostal poděkování: 13 poděkování

Re: Titulkáři sledujuseriály.cz - bordel v komunitě

Příspěvek od Araziel »

Sakra :-) Nez jsem stacil dopsat UPDATE k minulemu prispevku, uz se nasel nekdo, kdo mi presne tu kravinu, o ktere tam pisu, vazne zkousi tvrdit :-D
Araziel
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 19
Registrován: 08 črc 2014, 18:12
Profese: překladatel
Dostal poděkování: 13 poděkování

Re: Titulkáři sledujuseriály.cz - bordel v komunitě

Příspěvek od Araziel »

Tomas Klapka píše: Máme pouze možnost linky nechat odstranit. Proto můžeme ovlivnit to, aby tam nebyly embeddy videí, které mají natvrdo vložené titulky.
Tomasi, ale proc? Pokud se tak zuby nehty drzite toho sveho "Odkaz neni zlocin", pak je jedno, jestli odkazujete na video s hardsubs, nebo bez nich. Stacis to uplne nekam jinam. Protoze ted jsme zcela jasne dokazali, ze ta videa nekdo z vaseho webu nelegalne nahrava. Odbihanim od tematu to neprestane byt pravda :-)
unchained
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 48
Registrován: 30 čer 2014, 12:56
Profese: překladatelka, titulkářka
Dal poděkování: 12 poděkování
Dostal poděkování: 37 poděkování

Re: Titulkáři sledujuseriály.cz - bordel v komunitě

Příspěvek od unchained »

To je zase hádka o ho*ně, tohle. Když se to nedá rozebírat rozumně, tak se na to prostě vykašlete, už mě to vážně točí.
(To v tuhle chvíli nepíšu pro Araziela a Vidru, jen aby bylo jasno.)

Seriálů, kde jsou narvané titulky do obrazu natvrdo, byl na sledujuserialy kýbl už dávno před vznikem překlamatlatelského týmu,
z čehož jich spousta je ke shlédnutí z českých webů pouze na tom vašem.
Neumím si tedy představit situaci, kdy se na titulky.com objeví titulky, za pár hodin jsou natvrdo nacpané v obraze na sledujuserialy
a "vaši kluci" budou tvrdit, že to náhodou někdo nahrál a oni to náhodou našli, když si to náhodou nikdo jiný na web neembednul.

A ještě jednou bych ráda vyzdvihla to, že hardsubs v obraze jsou opravdu největší prasárna, protože není možnost titulky aktualizovat po vychytání chyb
a tím, že se naše titulky objevovaly na sledujuserialy vždy v horizontu několika hodin od vydání první verze, nikdy jsme ani nedostali šanci ty chyby vychytat.
Proto má spousta z nás také na profilech napsáno, že důrazně žádáme, aby se před použitím titulků dotyčný zeptal, zda už prošly finální korekcí,
abychom lidem mohli dát k dispozici práci, se kterou jsme spokojení... Ovšem zbytečně.
Tomas Klapka píše:Máme pouze možnost linky nechat odstranit. Proto můžeme ovlivnit to, aby tam nebyly embeddy videí, které mají natvrdo vložené titulky.
Kdybyste tohle prohlášení měli dodržet, tak jste právě přišli odhadem o 90 % obsahu na webu, ne-li víc, protože zatím kam jsem namátkou klikla, tam jsem narazila na titulky nalepené do obrazu...
Naposledy upravil(a) unchained dne 22 črc 2014, 12:26, celkem upraveno 1 x.
Návštěvník
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Re: Titulkáři sledujuseriály.cz - bordel v komunitě

Příspěvek od Návštěvník »

Mikulas Ferjencik píše:1) nerozporuju, že je možné, že ten seriál s hardsubem nahrál na web někdo z překlamatlatelského týmu, taky jsme ten projekt uzavřeli.

2) Sledujuseriály fungují několik let, překladatelský tým fungoval 14 dní.


Obvidění z toho, že uploadeři jsou napojení na správcovský tým prověříme.
Bylo by fajn, aby se někdo, kdo má u sebe napsáno "Mediální odbor", vyjadřoval jasně.
1) Jaký projekt jste uzavřeli? Pokud vím, s tou sekcí titulků jste neměli nic společného a nijak jste ji neiniciovali. Tedy konkrétně na to jsem se ptal a bylo mi to zde tak odpovězeno. Nemohli jste tedy vůbec žádný projekt uzavřít. Sekce titulků zmizela z webu sledujuserialy.cz pokud vím ještě před tím, než Piráti začali něco řešit (ono to šlo trochu ruku v ruce i s tím výpadkem webu a jakýchsi přesunů jinam). A co se týče konce toho překladatelského týmu, tak nad jeho fungováním nikdo z nás nemá žádnou moc. Prostě skupina lidí se rozhodne něco dělat a dělá to. To, že se ten tým rozpadl, byla jen otázka času, protože tým fungoval na lžích. Stačilo tedy jen to, aby se těm naivním lidem z týmu doneslo, že certifikát je nesmysl a že tímto stylem vznikají titulky pochybné kvality. Takže ve zkratce, žádný projekt jste uzavírat nemohli. Šlo tam od počátku o nějaké distancování se od dané věci, k čemuž tu došlo.

2) ano, web funguje několik let, a já nevěřím tomu, že nikdo z vás nemá ponětí o tom, jak takový web funguje.

V podstatě není co prověřovat, z mého pohledu je to jasná věc. A vzhledem k tomu, že tys tady házel tím, že máš informace o tom, jak to funguje, a pak nějakými dalšími weby, odkud zřejmě počítáš, že by se mohly brát linky, máš veškeré podklady k tomu, aby sis během pár minut prověřil, jak to doopravdy je (už jen to, že jsi tak dávno neučinil, vypovídá mnohé). Tedy to, že něco prověříte, zde beru jako prázdnou frázi. Pokud se v tom nechcete veřejně šťourat (tady opravdu nepřijdete na nic jiného než na to, co jsem psal já), tak se prosím nesnažte vyvracet tak zřejmou věc.
Zamčeno

Zpět na „Pirátské kauzy“