Kdo by mohl soutěžit o kormidlo v RP (střízlivý výkop)

Diskuse členů a příznivců o věcech přesahujících působnost orgánů, netýkajících se programu nebo o straně jako celku.

Moderátoři: Administrativní odbor, Předsedající

Pravidla fóra
Než napíšete nový příspěvek, zamyslete se, zda má takovou hodnotu, aby ho musely číst stovky lidí.
  • Aktuální politické kauzy lze řešit v příslušné části veřejné diskuze.
  • Části programu, současné či budoucí, diskutujte na fóru Pirátský program.
  • Podání orgánům a jednoduché návrhy čiňte v příslušné podatelně.
  • Pokud chcete něco rozhodnout(usnést, zvolit, odvolat, přijmout), podejte členský podnět. Ale nejdřív zvažte, jestli by na to nestačil třeba republikový výbor.
  • Povídat o čemkoli si můžete v Podpalubí, což je skrytá část fóra otevřená všem zájemcům. (Je třeba se přidat do skupiny "Zobrazit - Podpalubí".)
Dodržujte prosím pravidla fóra.
Odpovědět
Ivan.Bartos
Republikové předsednictvo
Příspěvky: 10308
Registrován: 11 čer 2009, 09:44
Profese: Senior Oracle Database Engineer / Functi
Bydliště: U Botiče 1390/3, Praha 4 - Michle, 14000
Dal poděkování: 4199 poděkování
Dostal poděkování: 18242 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kdo by mohl soutěžit o kormidlo v RP (střízlivý výkop)

Příspěvek od Ivan.Bartos »

OT: jak me driv Viletak svymi prirovnanimi vytacel. Posledni dobou je to muj nejoblibenejsi blogger. Primitive truth!
EDIT: Vono totiž moc není důležité, kdo koho má rád, ale aby to celé fungovalo. A ten seznam byl fakt nástřel.
Někteří z něj již nominace dostali....
Podpobně jako Lenka i já budu rád nápomocen, bude-li potřeba nového RP komunikovat.
Jinak bych fakt kladl důraz na to, co píše Vileta.
Schopnost domluvit se a hlavně rozhodovat. Nekonečné debaty nevedou.
Často je lepší 3 rozhodnutí blbý a 2 dobrý, než 5 žádnejch, což potvrdí ti, kteří mají zkušenost s managementem.
Jo a hlavně: "Bejt nejakčnější z akčních a valit to vejš!" :-)
předseda Pirátů
ivan.bartos@pirati.cz
Simona.Skorepova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 1731
Registrován: 18 bře 2012, 14:16
Profese: maminka
Dal poděkování: 995 poděkování
Dostal poděkování: 1433 poděkování

Re: Kdo by mohl soutěžit o kormidlo v RP (střízlivý výkop)

Příspěvek od Simona.Skorepova »

Jaroslav Nemec píše:
Simona Skorepova píše:Šmankote - kombinace Černohorský s Kopáčem - nejhorší RP horor. Duble ředitel zeměgule. K některým dalším se ze soucitu ani vyjadřovat nebudu.
A asi vám nedochází, že předseda, at chcete nebo ne, musí být k dispozici, což prostě znamená že v Praze je. Jinak budeme každou jeho tv diskuzi proplácet 1000Kč na benzín.
Nesouhlasím. Naopak Lukáše jako předsedu v tuto chvíli vnímám jako případné (bude-li zvolen) velké pozitivum. K té účasti na debatě v tv... Jaký je problém dostat se z Ostravy do Prahy: cca 300 kč a 3 hodiny vlakem (= průměrně 600 kč tam a zpět, někdy méně, někdy trošku více), pokud musí být tedy nutně v Praze. Momentálně, ale nic tak nehoří. Navíc Praha není pupek světa a možná si toho někdo něvšiml, ale v Ostravě, kde Lukáš bydlí jsou veškeré redakce všech významých českých médií, vč. zpravodajství ČT. OFFTOPICJsi si možná nevšimla, ale třeba takový Zaorálek je v Ostravě točen snad pořád. Tedy min. vždy v předvolebním čase :-) Navíc Lukáše novinářiOFFTOPIC, vzhledem k jeho dlouholetým aktivitám v petičním výboru za Ostravici-Textilii, znají a mají na něho přímé kontakty. Petr to z Plzně má do "matičky měst" ještě blíže...
Je mně líto, Jardo, ale zatím se většina mých předem avízovaných scénářů naplnila. Rozhodně ani jeden z nich pro mě není garantem úspěšnosti strany a teoretická slova typu "děláme to pro lidi" mě neoslní. Svůj vlastní tip mám /dokonce tři a jeden je i z regionu/, ale o tom až na CF. OFFTOPICBenzín byl řečen s nadsázkou, ovšem jak je vidět na podružné téma se tady ozve každý
Tito uživatelé poděkovali autorovi Simona.Skorepova za příspěvky (celkem 2):
Dalibor.Zahora, Petr.Bajgar
Uživatelský avatar
next_ghost
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 3239
Registrován: 21 dub 2009, 18:03
Profese: programátor
Dal poděkování: 1433 poděkování
Dostal poděkování: 5131 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kdo by mohl soutěžit o kormidlo v RP (střízlivý výkop)

Příspěvek od next_ghost »

Petr Vileta píše:Ondřeji, já to vidím trochu jinak. Ptáš se "Kde je kdokoliv, kdo by někdy něco dělal v rámci naší ideologie?". A já si zase myslím, že, a teď to hodně přeženu, když někdo žije třeba ve squotu, na jídlo si vydělává prosbami u rodičů a vybíráním popelnic, neuznává 99% platných zákonů, nikdy nebyl v zaměstnání déle než pár dnů a nikdy nevedl žádný kolektiv (ani skautský tábor), tak prostě nemůže být v předsednictvu, i kdyby to byl nejpirátštější Pirát na světě. RP je výkonný orgán a to nejen podle Stanov, ale opravdu musí mít výkonnost. Nemohou tam být lidé, kteří se ani po mnoha dnech nedokážou rozhodnout, jestli ano, ne, nebo něco jiného, nedokáži překonat své "odpory" k tomu či onomu OFFTOPICnapř.: neberu telefony, protože je nemám rád ;). Strana není firma, ale není to ani debatní kroužek, ani náhodné setkání anarchistů v hospodě.
RP je sice výkonný orgán, ale zároveň to musí být skupina vrchních aktivistů. Předsednictvo kromě úředních povinností zároveň musí určovat všeobecný směr pro celou stranu, včetně všech plošných aktivistických kampaní proti tajným mezinárodním smlouvám, kopírovacímu průmyslu, cenzuře a jiným zlořádům. Když do RP dosadíš samé šedivé úředníky, kteří sice mají perfektně zmáknutou exekutivu, ale pirátský program je pro ně španělská vesnice, tak tím spolehlivě paralyzuješ celý zbytek strany. Pirátské myšlení je pro budoucí členy předsednictva naprosto zásadní kvalifikace. Dál musejí mít dobré komunikační schopnosti (nejen před médii, ale hlavně ke spolupirátům) a musejí chápat rozdíl mezi člověkem a strojem OFFTOPIC(zdravím Petra Kopače). Všechno ostatní se můžou celkem rychle naučit.
Ivan Bartos píše:Jo a hlavně: "Bejt nejakčnější z akčních a valit to vejš!" :-)
Předsednictvo nemá udřít samo sebe, ale naopak ve straně vytvářet co nejlepší podmínky, aby mohli (a hlavně chtěli) dobrovolně dřít ostatní.

Chceš, aby organizace fungovala? Komunikuj!
Česká pirátská strana: Neškodná.

Ivan.Bartos
Republikové předsednictvo
Příspěvky: 10308
Registrován: 11 čer 2009, 09:44
Profese: Senior Oracle Database Engineer / Functi
Bydliště: U Botiče 1390/3, Praha 4 - Michle, 14000
Dal poděkování: 4199 poděkování
Dostal poděkování: 18242 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kdo by mohl soutěžit o kormidlo v RP (střízlivý výkop)

Příspěvek od Ivan.Bartos »

Takže odpovědí na první citaci si přímo protiřečíš odpovědí na druhou citaci. S motivováním proti antipatii ovšem neuspěješ. Najedný straně spálíš hodiny vytvořením tvůrčí atmosféry, kterou ti banda trollů během dvou dní na fóru totálně rozmrdá. Já jsem třeba ocenil ve volbách do PS přístup Adama Skořepy. "Nesouhlasím s váma, tak vám do toho teď nebudu kecat." My totiž máme aktivisty i aktivisty,ale oni jaksi v určitých momentech tahají každý za druhý konec provazu. Bohužel u Pirátů, a proto bych chtěl v RP lidi, kteří prostě umí věci dělat i sami, funguje manažerský syndrom, kdy prostě chca nechca musíš mít přehled o všem a neustále kontrolovat, zda ti neutíkají termíny, někdo nevydává nějakou kravinu, nekupěj se ti někde emaily apod. Ve firmě, když něco není tvoje zodpovědnost, můžeš si říct, že na halvu mi to nepadá. Loajální zaměstnanec ale věc jen proto, že není v jeho kompetenci, vyhořet nenechá. U srdcařů, a za ty jsem Piráty považoval, bychom prostě tuhle variantu neměli vůbec předpokládat. Záruky resp. nezáruky splnění delegované činnosti mohou mít a mají fatalní následky. Proto se celá výbava Cirkusu vozila v autě, protože přijet někam a najednou zjistitm že jaksi není...něco...? Cve když, a promiňte AO, i TO někdo má na starost OVK, a nehlídáš to, tak prostě nenanomijueme 3k lidí, ale to nevadí protože jsme stejně do EP nechtěli..nesouvisí, ale je to tak. Když jsem se to dozvěděl od prvního starosty tak jsem skákal z mostu. Raději se tedy sedřít, než pak muset akceptovat nějaké sorry, já nechtěl. Naše výhoda orientace na online (což prostě ČSSD a jiný strany ještě neumí), která nám dávala do začátku větší šance, bude v průběhu několika let možná i jednoho roku zcela promarněna, protože se to naučí ostatní strany a profík ti půjde dělat raději bez keců za 100k měsíčně Babišovi online FB kampaň, ačkoliv ideologicky je jinde (já taky dělám v korporátu), než aby ho buzerovali nedospělí tlučhubové někde na Pirátským foru. Bojím se, že se tato predikce naplní a dopadneme...jako jiné Pirátské strany v EP. Lékem je nezahleděnost sama do sebe. V Pirátské straně je totiž nejvíce odborníků! Odborníků na všechno!
Naposledy upravil(a) Ivan.Bartos dne 16 črc 2014, 16:19, celkem upraveno 1 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivan.Bartos za příspěvky (celkem 10):
Jaroslav.Nemec, Ondrej.dj-bobr.Ulehla, Janek.Wagner, Lenka.Kozlova, Ivo.Vasicek, Karel.Rada, Petr.Vileta, anonym72078, MikL, Roman.Kucera
předseda Pirátů
ivan.bartos@pirati.cz
Uživatelský avatar
Dalibor.Zahora
Člen KS Ústecký kraj
Příspěvky: 13423
Registrován: 21 dub 2009, 12:29
Profese: zakládající člen
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 34738 poděkování
Dostal poděkování: 17613 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kdo by mohl soutěžit o kormidlo v RP (střízlivý výkop)

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Když bude předseda mimopražský, je to dost velký handicap.

Proto by se měl kandidát vyjádřit, zda je ochoten se přestěhovat nebo zvolit nějakou variantu, jak být v Praze co nejčastěji/pravidelně nějaké dny.

Je vidět, že ti co tohle nepovažují za problém, vůbec nemají povědomí o tom, jak mediální (i další roviny) fungují. Když předseda nebude snadno k dispozici OFFTOPICEDIT (nebude mít kontakty, povědomí a nebude se v pražském prostoru pohybovat a nevyzná se v něm)(protože nejde jen o debatu v TV jednou za měsíc, ale i o x dalších neformálních kontaktů) tak to stranu bude trvale poškozovat. Ignorovat nebo přehlížet tuto realitu společně s tím, že nový předseda při vší úctě k možným kandidátům bude těžko dosahovat Ivanovi laťky, povede spíše ke snižování vlivu Pirátů v politice/veřejném prostoru.
Naposledy upravil(a) Dalibor.Zahora dne 16 črc 2014, 12:43, celkem upraveno 1 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvek:
Simona.Skorepova

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Simona.Skorepova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 1731
Registrován: 18 bře 2012, 14:16
Profese: maminka
Dal poděkování: 995 poděkování
Dostal poděkování: 1433 poděkování

Re: Kdo by mohl soutěžit o kormidlo v RP (střízlivý výkop)

Příspěvek od Simona.Skorepova »

OFFTOPICDíky Dalibore, aspon že agenti neztratili rozum :)
Zároveň se obávám, že je to i Ivanova taktika - až nebude LČ Medvědev stíhat, přijde ho vystřídat a ted chvíle překvapení - IB Putin.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Simona.Skorepova za příspěvky (celkem 4):
Dalibor.Zahora, Frantisek.Navrkal, Petr.Bajgar, Ivan.Sirko
Uživatelský avatar
Vit.Konecny
Příznivec Pirátů – Ústecký kraj
Příspěvky: 2806
Registrován: 15 říj 2012, 02:09
Profese: vedoucí skladu
Bydliště: Nučice-Praha-Žatec-Kadaň
Dal poděkování: 3018 poděkování
Dostal poděkování: 2659 poděkování

Re: Kdo by mohl soutěžit o kormidlo v RP (střízlivý výkop)

Příspěvek od Vit.Konecny »

Já bych chtěl za předsedu pana Žabáka!
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vit.Konecny za příspěvky (celkem 4):
Adam.Skorepa, Lukas.Novy, Ondrej.dj-bobr.Ulehla, Lukas.Findeis
facebook / tel.: 73414nula516 / email: vitkonecny[zavináč]email.cézet

Chronický žadatel o členství.
Uživatelský avatar
Vaclav.Malek
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 8118
Registrován: 12 čer 2009, 01:32
Profese: filozof času, meta-politik
Dal poděkování: 4877 poděkování
Dostal poděkování: 8528 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kdo by mohl soutěžit o kormidlo v RP (střízlivý výkop)

Příspěvek od Vaclav.Malek »

Dalibor Zahora píše:Když bude předseda mimopražský, je to dost velký handicap.

Proto by se měl kandidát vyjádřit, zda je ochoten se přestěhovat nebo zvolit nějakou variantu, jak být v Praze co nejčastěji/pravidelně nějaké dny.

Je vidět, že ti co tohle nepovažují za problém, vůbec nemají povědomí o tom, jak mediální (i další roviny) fungují. Když předseda nebude snadno k dispozici OFFTOPICEDIT (nebude mít kontakty, povědomí a nebude se v pražském prostoru pohybovat a nevyzná se v něm)(protože nejde jen o debatu v TV jednou za měsíc, ale i o x dalších neformálních kontaktů) tak to stranu bude trvale poškozovat. Ignorovat nebo přehlížet tuto realitu společně s tím, že nový předseda při vší úctě k možným kandidátům bude těžko dosahovat Ivanovi laťky, povede spíše ke snižování vlivu Pirátů v politice/veřejném prostoru.
blbost.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Malek za příspěvky (celkem 4):
Frantisek.Navrkal, Helena.Jarolimkova, YjM, Michal.Gill
Uživatelský avatar
Martin.Kucera
Kontrolní komise
Příspěvky: 18655
Registrován: 23 dub 2009, 16:41
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 2165 poděkování
Dostal poděkování: 33837 poděkování

Re: Kdo by mohl soutěžit o kormidlo v RP (střízlivý výkop)

Příspěvek od Martin.Kucera »

A nechcete rovnou dát do stanov, že podmínkou kandidatury je bydlet do 100 km od Prahy?
Nepřipadá vám směšné na jednu stranu se chlubit, že jsme strana internetu a moderních technologií (byť tedy fakt se leckdy dopouštíme tristních falů, mapříklad s těmi OVK - na jedné straně skvěle sofistikovaná registrace, na druhé straně zazdít odevzdání na úřady) a na druhou stranu se nechat svazovat místem bydliště?

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

anonym2064
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 7040
Registrován: 07 dub 2012, 21:03
Dal poděkování: 9165 poděkování
Dostal poděkování: 9447 poděkování

Re: Kdo by mohl soutěžit o kormidlo v RP (střízlivý výkop)

Příspěvek od anonym2064 »

Simona Skorepova píše:OFFTOPICDíky Dalibore, aspon že agenti neztratili rozum :)
Zároveň se obávám, že je to i Ivanova taktika - až nebude LČ Medvědev stíhat, přijde ho vystřídat a ted chvíle překvapení - IB Putin.
ne :) IB není svatej ale neni podrazák. Když říká že si chce dát voraz, tak to tak je. Stejně se jednou vrátí. Dobří holubi se vracejí.

a pražáctví samo o sobě za dostatečnou kvalifikaci nepovažuji. Do médií musíme dostat víc ksichtů, víc názorů, důraz na sociální politiku - ne jenom ten jeden (možná už zprofanovaný - extravagantní mladík s dredama (evokující drogovou politiku) - něco na něm je)
Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym2064 za příspěvky (celkem 4):
Dalibor.Zahora, Karel.Rada, Petr.Vileta, Helena.Jarolimkova
Odpovědět

Zpět na „Vnitrostranická diskuse“