Titulkáři sledujuseriály.cz - bordel v komunitě

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Zamčeno
mrazik
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Re: Titulkáři sledujuseriály.cz - bordel v komunitě

Příspěvek od mrazik »

Araziel píše:A nez me tu tedy nekdo zacne vesele (asi ze sportu) urazet, pokusim se vysvetlit svuj nazor.

Nebudu tu resit, kdo se tady vydava za zastupce titulkaru, protoze nakonec nam jde o stejnou vec.
A jak jsem pochopil, musi se tady vsechno vysvetlovat naprosto polopate (i s rizikem oznaceni za Cpt.Obviouse).
Tedy... Zacalo to dotazem na podporu Piratu jisteho mladeho nesoudneho chlapce, ktery zpusobil rozruch v titulkarske komunite jako takove.
Prekvapive jsme se ale dockali jen naprosteho mlzeni, vymluv typu "ja o tom nic nevim" a nakonec i nesmyslnych a osobnich vypadu nekterych clenu Piratu (a troufam si rict, ze vysoce postavenych clenu, kdyz maji v podpisu "předseda").
Kazdy normalni clovek, ktery si celou diskuzi precte, musi nezvratne dojit k nekolika nazorum.

1. Pokud se tu takto prezentuji predsedove KS a celostatni mistopredsedove Piratu, je evidentni, ze u vas nevi nejen, ze leva ruka, co dela prava, ale ani prsty na jedne ruce navzajem. Je absurdni uverit, ze paty nejvyssi zastupce strany (doufam, ze pocitam spravne, ze 4. mistopredseda je 5. nejvyssi), ktera postavila svuj program na tom, co se deje na internetu, netusi, jak to na internetu chodi. Mily Tome, tohle je dobry pokus, ale bohuzel ti ho tezko nekdo uveri. A pokud to tak je, je s podivem, kdo ve vasi strane muze takovy post vubec zastavat. Na kolegu Milka je vubec skoda plytvat slovy.

2. Zprvu se Pirati tvarili, ze jsme (Pirati a titulkari) takrikajic na jedne lodi. Tedy bychom se meli vzajemne podporovat. Cili logicky nekteri ocekavali, ze nekoho, kdo parazituje na komunite, ktera jiz nekolik let fungovala, a snazi se jen o osobni prospech, celkem rychle odstavi. Bohuzel jsme se dockali jen vymluv, slovickareni, (predstiraneho - doufam!) nepochopeni a odvolavani se na jakesi zakony (o smlouvach). Tedy jasne neni ze strany zadna vule Piratu s timhle neco delat. Kdyby ano, neni prece problem takoveho cloveka ostavit behem nekolika minut. To, ze tak nikdo neudelal a ze se vymlouva na jakesi predsednictvo v rezignaci, je proste smesne. Nebo uz smutne?

Tedy mam pravo na to oznacit tuhle diskuzi za takovou, za jakou jsem ji oznacil.
tvůj názor zde naštěstí nikoho nezajímá, protože je zcela mimo jako většina názorů "titulkářů"...
Ondra.kl
Příznivec Pirátů – Moravskoslezský kraj
Profese: IT administrátor
Dal poděkování: 264 poděkování
Dostal poděkování: 1400 poděkování

Příspěvek od Ondra.kl »

Araziel píše:Pokud se tu takto prezentuji predsedove KS a celostatni mistopredsedove Piratu, je evidentni, ze u vas nevi nejen, ze leva ruka, co dela prava, ale ani prsty na jedne ruce navzajem.
Pozor ... Piráti ... NEJSOU Borgové ;)
Araziel píše:Je absurdni uverit, ze paty nejvyssi zastupce strany (doufam, ze pocitam spravne, ze 4. mistopredseda je 5. nejvyssi), ktera postavila svuj program na tom, co se deje na internetu, netusi, jak to na internetu chodi.
Tady každý TUŠÍ, jak to na internetu chodí. V tomto konkrétním případě to ale nikdo jistě NEVÍ. Paralela ... víš jak tvoje máti vaří večeře? Opravdu to VÍŠ nebo jen TUŠÍŠ?
Araziel píše:Zprvu se Pirati tvarili, ze jsme (Pirati a titulkari) takrikajic na jedne lodi.
Někteří Piráti jistě jo, jiní piráti ví akorát že existují nějaké titulky.com ...
Araziel píše:Tedy bychom se meli vzajemne podporovat ... (zbytek)
To souhlasí ... jen by si titulkáři měli uvědomit že Piráti nejsou ani Borgové, ani firma, ale silně dobrovolnická organizace ... něco jako titulkáři ;)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondra.kl za příspěvek:
Tomas.Vymazal
unchained
Profese: překladatelka, titulkářka
Dal poděkování: 12 poděkování
Dostal poděkování: 37 poděkování

Příspěvek od unchained »

Začíná tady být trochu dusno, myslím, že až zbytečně.
Všichni víme, o co nám jde, tak doufám, že se to vyřeší co nejdřív.

Prozatím si pro ulehčení vychutnejte jeden z nejnovějších výkonů překlamatlatelů a vězte, že zatímco se tady dohadujeme o tom,
že se správci sledujuserialy nedá dokázat, že něco někam nahrává, ač je to všem jasné, sivoi a jeho skupinka produkuje 2 - 3 takto "povedené" kousky denně.
(To je tak čtvrtka z jednoho dílu, na víc jsem neměla nervy.)
- Messenger of the watch.
- Posel hodinek.

- Sir, EW reports it's an old version of a Kirov-class guided missile cruiser. Nuclear powered and possibly carrying warheads.
- Pane, EW oznamuje, že se jedná o starou verzi motorové lodi s naváděnou střelou třídy Kirov. Nukleární bomba připravená a případně i nese hlavice.

- Withdraw seaward or you will be subject to defensive action.
- Stáhněte se k moři, nebo budete subjektem k obranné akci.

- Every minute we sit here gives that asshole time to dig in.
- Každou minutu, kterou tu sedíme, dáváme tomu hajzlovi čas na kopnutí.

- Can't risk a fire fight with the CO off the bridge.
- Nemůžou riskovat požární útok, když na mostě nemají kapitána.

- RMS picked up over a dozen mines blocking the only channel out of here.
We can kill the ones we need, but not without making a lot of noise.
- Parník vyzvedl asi tucet min,které blokovaly zdejší průliv.
Můžeme zabít ty, co potřebujeme, ale nesmíme dělat příliš hluku.

- And some last-minute change of orders...
- A nějaká změna objednávky na poslední chvíli...

- And spin Tomahawks one trough six.
- A otočte Tomahawky od jedné do šesti.

- You know, I wasn't even supposed to be on this ship. I was two days from reporting to shore duty in Portsmouth.
- Víte, nikdy jsem nepředpokládala, že budu na takové lodi. Byla jsem dva dny před konáním povinnosti v Portsmouthu.

- Reminds me of my honeymoon video... At least the footage I let people see.
- Připomíná mi to video z líbánek, které jsem veřejně prezentoval.
Tomas.Vymazal
Vedoucí resortního týmu
Profese: předseda spolku
Dal poděkování: 1784 poděkování
Dostal poděkování: 1563 poděkování

Příspěvek od Tomas.Vymazal »

Pracujeme na tom.

In the meantime: Zajimalo by me, proc na Titulky.com nevysi nejaky varovny banner, ze lidi nemaji tyhle titulky stahovat, pokud chcou ze svyho serialu aspon neco mit. Nic o tom nevim, ale takhle mi to pripada, ze titulkari pro napravu situace nic nedelaji. Neberte to jako utok. Jen jsem si chtel vyzkouset na chvilku sedet na vasi strane stolu.
unchained

Příspěvek od unchained »

Stránka titulky.com je veřejný server, není dost dobře možné protěžovat jedny titulky před jinými a naopak.
Na uzavřené weby jako je edna a podobně se takové titulky prostě vůbec nedostanou, ale na titulky.com může nahrávat každý.
Dá se pozdržet schválení, aby první vyšly titulky od stálého překladatele, ale nelze titulky neschválit vůbec, pokud jsou správně vyplněné všechny náležitosti.
Neschvaluje/maže se pouze v případě, že jsou titulky prokazatelně kradené, nebo celé vykouzlené překladačem. Ano, případy vykradených titulků se u sivoie samozřejmě řešily, to se tu ostatně i psalo.
Takže banner s varováním by byl trochu proti podstatě "veřejného webu".
Snad jsem to napsala dobře, spíš ti to vysvětlí vidra, páč je admin.

A nemůžu si nerýpnout, když ty jsi ryl do mě...
Tomas Vymazal píše:Zajimalo by me, proc na Titulky.com nevysi nejaky varovny banner...
Vidět, viset, vinout, viklat... :D
Tito uživatelé poděkovali autorovi unchained za příspěvek:
Tomas.Vymazal
ViDRa

Příspěvek od ViDRa »

Tomas Vymazal píše:Pracujeme na tom.

In the meantime: Zajimalo by me, proc na Titulky.com nevysi nejaky varovny banner, ze lidi nemaji tyhle titulky stahovat, pokud chcou ze svyho serialu aspon neco mit. Nic o tom nevim, ale takhle mi to pripada, ze titulkari pro napravu situace nic nedelaji. Neberte to jako utok. Jen jsem si chtel vyzkouset na chvilku sedet na vasi strane stolu.
Každý by si měl rozhodnout sám o tom, jaké titulky si stáhne, tedy zvolil jsem spíš možnost upozornit na nedostatky, čímž překladatelé zároveň dostanou zpětnou vazbu a uživatelé uvidí, že kvalita je špatná. Dobrý překladatel se pozná i tak, že po sobě dokáže opravit chyby, aby si lidé dál nekazili zážitek. Od existence webu prekladyserialu.cz však prakticky žádné své titulky na server titulky.com nenahrávají a nikdo je tam nenahrává za ně, tedy v současnosti si zjevně věří dost na to, že se dokážou propagovat sami. Co se týče dřívějších titulků, u řady z nich jsem jednoduše upozornil na nedostatky:

http://www.titulky.com/Tyrant-S01E01-238377.htm
http://www.titulky.com/The-Last-Ship-S01E01-238273.htm
http://www.titulky.com/Under-The-Dome-S02E01-238569.htm
http://www.titulky.com/Dominion-S01E01-238272.htm

Tedy většina vnímavých uživatelů na titulky.com v současnosti ví, že s titulky od tohoto týmu jsou problémy. Nechci, aby to znělo tak, že všechny ostatní titulky od ostatních překladatelů jsou bezchybné, nejsou. Výsledky práce tohoto týmu jsou samozřejmě extrémnější, ale řekl bych, že místo honu na čarodějnice je lepší zvolit neutrálnější přístup a naznačit lidem, že by jim mělo jít o kvalitu, ne o rychlost (i když on ten tým má problém i s rychlostí), protože to je obecný problém.
Tomas.Vymazal
Vedoucí resortního týmu
Profese: předseda spolku
Dal poděkování: 1784 poděkování
Dostal poděkování: 1563 poděkování

Příspěvek od Tomas.Vymazal »

Okay, takze se muzeme spolehnout aspon na to, ze ty preklamatlatelske titulky nekdo schvaluje se zpozdenim? Jde mi o minimalizaci skod.

@Vyset: No jo, jsem klasik :) Diky :)
unchained

Příspěvek od unchained »

Tak se spolehni na to, že škody se na naší frontě snažíme minimalizovat všemi dostupnými prostředky. :)
unchained

Příspěvek od unchained »

ViDRa píše:Dobrý překladatel se pozná i tak, že po sobě dokáže opravit chyby, aby si lidé dál nekazili zážitek. Od existence webu prekladyserialu.cz však prakticky žádné své titulky na server titulky.com nenahrávají a nikdo je tam nenahrává za ně, tedy v současnosti si zjevně věří dost na to, že se dokážou propagovat sami.
Netřeba snad podotýkat, že u spousty titulků jsme jim vypsali spousty a spousty chyb, ale neobtěžovali se opravit ani to, co jsme našli a opravili "za ně".
A ta víra ve vlastní propagaci momentálně představuje hlavně fb propagaci přes SledujuSerialy.cz a SledujuSerialy.cz - Titulky.

Často se stává, že si špatný překladatel myslí, že je skvělý, ale když mu lidé vypíšou chyby, dojde mu, že to tak není, opraví je a ví, na co si dát pozor. Zkrátka se ze zpětné vazby poučí.
Oni ne. Vsadila bych se, že mnoho z nich ani neví, že sivoi nahrál některé titulky na titulky.com a že reakce jsou takové, jaké jsou.
Nechce se mi totiž věřit, že by tam všichni do posledního byli tak tupí ignoranti, jako je sivoi. Protože jestli jo, tak je to k pláči.
Adam.Skorepa
Příznivec Pirátů – Středočeský kraj
Profese: živnostník
Dal poděkování: 157 poděkování
Dostal poděkování: 1352 poděkování

Příspěvek od Adam.Skorepa »

Ten projekt je celý k pláči. Celou dobu s ním jsou problémy, nevím, jestli za těch pár tisícovek hlasů, které třeba přináší, stojí. Osobně bych ho nejradši zrušil a umožnil jeho zařazení do PaRo.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Adam.Skorepa za příspěvky (celkem 2):
Ondrej.Profant, Dominika.Michailidu
Author Sensei Tyrant Pervert
Zamčeno

Zpět na „Veřejná diskuse“