Titulkáři sledujuseriály.cz - bordel v komunitě
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
- Ondrej.Profant
- Vedoucí resortního týmu
- Profese: Náměstek člena vlády
- Dal poděkování: 3729 poděkování
- Dostal poděkování: 1966 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Titulkáři sledujuseriály.cz - bordel v komunitě
*smutně kroutí hlavou*
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Profant za příspěvek:
- Vaclav.Malek
profant.eu
vedoucí resortních týmů Informatika
- Vaclav.Malek
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: filozof času, meta-politik
- Dal poděkování: 1217 poděkování
- Dostal poděkování: 1890 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ne.Návštěvník píše:Můžeš tady vysvětlit, proč jako člen Pirátů ostatní Piráty nazýváš kokoty? Pořád se nějak ztrácím v tom, o co ti jde. Jako by ses snažil dehonestovat celou tuto diskuzi.Vaclav Malek píše:Jsou to kokoti... bych se na ně vykašlal..ViDRa píše:Celkem žasnu, že někteří členové Pirátu dle této diskuze nemají naprosté tušení o tom, jak to na internetu funguje s šíření dat. A ještě u věci, kterou zaštiťují svým jménem. To jsem opravdu nečekal...

- Martin.Kucera
- Člen KS Moravskoslezský kraj
- Profese: nakladatel
- Dal poděkování: 565 poděkování
- Dostal poděkování: 12763 poděkování
Přece "Pirátská strana zaštiťuje projekt sledujuseialy.cz" neznamená a nemůže znamenat, že všichni členové strany mají naprosto perfektní přehled ohledně způsobů šíření videí na internetu. Ba dokonce některé členy nemusejí videa na internetu zajímat vůbec (tedy ve smyslu jejich sledování).ViDRa píše:Celkem žasnu, že někteří členové Pirátu dle této diskuze nemají naprosté tušení o tom, jak to na internetu funguje s šíření dat. A ještě u věci, kterou zaštiťují svým jménem. To jsem opravdu nečekal...
Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. -- Lucie Spáčilová
-
Vzhledem k tomu, že se tohoto tématu týká jeden volební bod Pirátů, žil jsem v představě, že jsou členové o této věci nějak informováni a ten přehled mají. Ale uznávám, moje chyba, že jsem něco takového předpokládal.Martin Kucera píše:Přece "Pirátská strana zaštiťuje projekt sledujuseialy.cz" neznamená a nemůže znamenat, že všichni členové strany mají naprosto perfektní přehled ohledně způsobů šíření videí na internetu. Ba dokonce některé členy nemusejí videa na internetu zajímat vůbec (tedy ve smyslu jejich sledování).ViDRa píše:Celkem žasnu, že někteří členové Pirátu dle této diskuze nemají naprosté tušení o tom, jak to na internetu funguje s šíření dat. A ještě u věci, kterou zaštiťují svým jménem. To jsem opravdu nečekal...
-
...nad představením z dílny pana Malka .-)Ondrej Profant píše:*smutně kroutí hlavou*
Pan Malek nepřispěl do diskuze ničím relevantním, v podstatě se chová jako klasický trol, případně jako dítě.
Opravdu se takhle Piráti hodlají prezentovat ve vztahu k těm, co by měli být přátelé? Má cenu na něj reagovat? Nemá.
Obecně by bylo rozumné "případ" přerušit do doby, než budou moci Piráti zaujmout stanovisko založené na reálných informacích, které se momentálně snaží získat.
Já si osobně té snahy cením, rozumím ale i snížené hladině porozumění ze strany překladatelů. Chce se to nadechnout, napočítat do deseti a trochu zpomalit.
Abych do shrnul pro ty, co se nechtějí hrabat v desítkách příspěvků - problém, viděný pohledem zavedených překladatelských týmů, je následující:
1) Sivoi krade cizí překlady. Nemá cenu to popisovat jinak, je to realita. Důkazy na to jsou, tentokrát přímé (screeny a instrukce pro členy jeho skupiny), pane Malku;
2) Sivoi využívá (zneužívá) prostoru na FB pirátů k reklamě pro svůj projekt (který může a nemusí mít další vazbu na Piráty, nikdo to v tuhle chvíli neví);
3) Sivoi zaštítěný jménem projektu Pirátů (sledujuserialy.cz) slibuje lidem certifikát s tím, že jim jeho získání pomůže v další kariéře, přičemž člověk musí držet hubu, krok a makat, jinak jej nemá šanci získat (už tohle je teda drzost a prasárna, ať se na mě nikdo nezlobí);
4) Sivoi svým počínáním (chápe to vůbec?) narušuje relativně stabilní českou amatérskou překladatelskou scénu, která sice není dokonalá, ale léta funguje a díky snaze mnoha lidí se tu vychovávají velmi dobří překladatelé;
5) Sivoi k sobě svými sliby natáhl několik desítek lidí, kteří pracují s takovým zadáním (šílené termíny, šílené povinnosti, vše můžeme specifikovat a doložit), že je pro ně nejsnazší překlad vyrobit a) krádeží cizí práce, b) hozením do translátoru, oboje je tragédie i z pohledu fanouška, který netuší, že před sebou má hnůj;
Pro mě osobně představují největší nebezpečí pro budoucnost české scény body 1 a 4.
megawir
- Tomas.Vymazal
- Vedoucí resortního týmu
- Profese: předseda spolku
- Dal poděkování: 1784 poděkování
- Dostal poděkování: 1563 poděkování
Tohle povazuji za nejvetsi problemy i Pirati.megawir píše:[...]
Pro mě osobně představují největší nebezpečí pro budoucnost české scény body 1 a 4.
Ten Facebook account nepatri Piratum. Nicmene se pokusime domluvit, aby tam podpora prekladyserialu.cz a sivoie uz nebyla.megawir píše:2) Sivoi využívá (zneužívá) prostoru na FB pirátů k reklamě pro svůj projekt (který může a nemusí mít další vazbu na Piráty, nikdo to v tuhle chvíli neví);
@unchained: Na ViDRu uz nereaguju. Vasek Malek byl pozadan, aby se tu uz nevyjadroval a rozhodl se te zadost vyhovet. S tebou je rozumna rec, za coz dekuju.
Spravce sledujuserialy.cz uz mi odepsal v smskach, takze to resim. Pokud nam vyjde vstric, tak to bude supr. Pokud ne, zverejnim aspon SMSky, at vidite, na cem to drhne. To je zatim vse.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Vymazal za příspěvek:
- Ondrej.Profant
- Tomas.Klapka
- Profese: discordian pope
- Dal poděkování: 498 poděkování
- Dostal poděkování: 945 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem zase zjistil, že ta smlouva se správcem není úplně tak platná
(prý nějaká státní byrokracie ohledně špatného typu smlouvy), což ale na situaci imho zas až tak moc nemění. Podle smlouvy máme mít možnost nahlásit cokoliv na webu za závadný obsah, který musí být do 2 dnů odstraněn.
Uspokojilo by vás tedy, kdyby strana dala správci echo ve smyslu, že plagiáty titulků a provozování jakýchkoliv jiných nedomluvených aktivit a projektů skrze doménu sledujuserialy.cz, či jméno strany, a zároveň FB LIKE buttony na stránky, které nejsou pod kontrolou strany, považujeme za závadný obsah s tím, že pokud tento závadný obsah nebude odstraněn do 2 dnů, že správce prostě odstřihneme? A pak kdybyste kdokoliv narazili na nějaký další problém s titulky na webu, že byste nám dali vědět? Nevím, co víc bychom mohli udělat.
Kdyby byla smlouva platná, můžeme požadovat po 2 dnech neodstranění obsahu pokutu.
Pokud platná není, zbývá nám jediná páka a tou je rozvázání neformální spolupráce, což by nejspíš znamenalo i vypnutí webu na dobu neurčitou, než vymyslíme co dál.
Mimochodem, možnost vypnutí se prý kvůli posrané smlouvě řeší taky a nezávisle na problému s titulky. Současné RP je ale v 2/5 počtu a v rezignaci. Rozhodnutí, zda stránku vypnout, nebo co s ní dál, bude dle mého lepší nechat na začátkem srpna nově zvolené RP, případně to vypnout dříve pokud nebude správce spolupracovat.

Uspokojilo by vás tedy, kdyby strana dala správci echo ve smyslu, že plagiáty titulků a provozování jakýchkoliv jiných nedomluvených aktivit a projektů skrze doménu sledujuserialy.cz, či jméno strany, a zároveň FB LIKE buttony na stránky, které nejsou pod kontrolou strany, považujeme za závadný obsah s tím, že pokud tento závadný obsah nebude odstraněn do 2 dnů, že správce prostě odstřihneme? A pak kdybyste kdokoliv narazili na nějaký další problém s titulky na webu, že byste nám dali vědět? Nevím, co víc bychom mohli udělat.
Kdyby byla smlouva platná, můžeme požadovat po 2 dnech neodstranění obsahu pokutu.
Pokud platná není, zbývá nám jediná páka a tou je rozvázání neformální spolupráce, což by nejspíš znamenalo i vypnutí webu na dobu neurčitou, než vymyslíme co dál.
Mimochodem, možnost vypnutí se prý kvůli posrané smlouvě řeší taky a nezávisle na problému s titulky. Současné RP je ale v 2/5 počtu a v rezignaci. Rozhodnutí, zda stránku vypnout, nebo co s ní dál, bude dle mého lepší nechat na začátkem srpna nově zvolené RP, případně to vypnout dříve pokud nebude správce spolupracovat.
Vítej na internetu!Návštěvník píše:Pan Malek nepřispěl do diskuze ničím relevantním, v podstatě se chová jako klasický trol, případně jako dítě.
Opravdu se takhle Piráti hodlají prezentovat ve vztahu k těm, co by měli být přátelé? Má cenu na něj reagovat? Nemá.

- Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Klapka za příspěvek:
- cresm
prostřednictvím předsedajícího mi polibte prdel! you'll be redlacep!
-
No nějak to přežiju, jen by mě zajímalo, zda jsem se tě dotknul tím tvrzením o krytí warezu.Tomas Vymazal píše:@unchained: Na ViDRu uz nereaguju.
Dal jsem si tu práci a zjistil si, jak to tam s tím šířením videa na ruských stránkách funguje (jde o stránky netu.tv). Podotknul bych, že jsem na těch stránkách naprosto žádné vyhledávání nenašel a video, o kterém tu byla řeč, tam má název "unedo20", tedy i kdyby se tam vyhledávat dalo (podle všeho nedá), video by bylo nevyhledatelné.
Tedy někdo si musí odněkud z netu stáhnout video, potom vzít české titulky a vložit je přímo do toho videa, a potom výsledek uploadne na daný server. Tím získá přímo odkaz pro embedování videa. A dám ruku do ohně za to, že následně tento link putuje přímo na sledujuserialy.cz a nikde jinde žádné vyhledávání linků není. Tedy nějaká skupinka lidí kolem webu sledujuserialy.cz (ti lidé se znají a komunikují spolu, jinak by to nebylo možné) nahrává warez na tyto ruské stránky a linky se pak hned vkládají na web. Takže opravdu není nutné před touto činností strkat hlavu do písku a dělat, že někdo neví, jak to funguje. Ano, Piráti zde financují a podporují web, v jehož okolí se přímo lidé starají o upload warezu na internet a web pak jen používá dané linky. Opravdu tady někdo věřil tomu, že ty linky na seriály s českými titulky se válí někde na internetu, kde se najdou a pak vloží na web? To odporuje veškeré logice, protože potom by žádný web sledujuserialy.cz nebyl potřeba. Ale samozřejmě zde může někdo naivně věřit tomu, že jde o nějaký skrytý kout internetu, o kterém nikdo neví... a že ta videa s českými titulky tam uploadují release grupy (které tyto služby a žádná úložiště vůbec nepoužívají)...
ale ne, reagovat nemusíš, je mi ten přístup a postoj jasný

-
- Profese: překladatelka, titulkářka
- Dal poděkování: 12 poděkování
- Dostal poděkování: 37 poděkování
Já bych to asi shrnula za všechny tak, že nás uspokojí, když uděláte maximum, které udělat můžete. Za smazání jakýchkoliv reklam a vazeb mezi sledujuserialy.cz a prekladyserialu.cz budeme rádi.Tomas Klapka píše:Uspokojilo by vás tedy, kdyby strana dala správci echo ve smyslu, že plagiáty titulků a provozování jakýchkoliv jiných nedomluvených aktivit a projektů skrze doménu sledujuserialy.cz, či jméno strany, a zároveň FB LIKE buttony na stránky, které nejsou pod kontrolou strany, považujeme za závadný obsah s tím, že pokud tento závadný obsah nebude odstraněn do 2 dnů, že správce prostě odstřihneme? A pak kdybyste kdokoliv narazili na nějaký další problém s titulky na webu, že byste nám dali vědět? Nevím, co víc bychom mohli udělat.
A nechci vám strkat nos do vašeho řešení potíží se smlouvou, ale myslím, že dočasně vypnutí serveru by jistým matlákům mohlo trochu ubrat na elánu, než se situace dořeší.
Tomáš tu ovšem psal, že nic se vypínat nebude, tak to berte spíš jako takovou poznámku než žádost.
- Tomas.Lastuvka
- Profese: html coder
- Dal poděkování: 38 poděkování
- Dostal poděkování: 76 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Serialy vypnout opravdu nechceme, ale pokud nebude mozne se dohodnout normalni cestou, tak toto je samozrejme alternativni cesta..
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Lastuvka za příspěvek:
- Ondrej.Profant
Ten, kdo je ti nejbliz, bude vzdy tim, co ti ublizi nejvic!
Nemam na vas naladu, nedivte se mym reakcim.
Nemam na vas naladu, nedivte se mym reakcim.