Titulkáři sledujuseriály.cz - bordel v komunitě
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
Re: Titulkáři sledujuseriály.cz - bordel v komunitě
Ad 3: Vadí jak nekvalita, tak přivlastňování. Krom toho, že hned vedle svých poskytují i cizí titulky vím o minimálně dvou kauzách, kdy titulky z velké části obšlehli a vydali za své.
-
- Profese: překladatelka, titulkářka
- Dal poděkování: 12 poděkování
- Dostal poděkování: 37 poděkování
Nikdo po vás samozřejmě nechce vypnutí celé služby sledujuserialy, o to nám nikdy nešlo,
ale nedá mi to a zeptám se... To jim nejde jenom zablokovat přístup do administrace "jejich části webu", dokud se to nevyřeší jinak?
Vadí nám to, co už se tady psalo.
- Nekvalitnost tituků, které jsou produkovány obrovskou rychlostí skupinou, která si buduje fanouškovskou základnu na popularitě webu sledujuserialy.
(Chyby v překladu, gramatické chyby, nulová korekce, viditelná použití google překladače, vykrádání cizích překladů)
- Porušování nepsaných pravidel komunity, která titulkářské servery dodržují. Pokud má seriál stálého překladatele,
který se s ním táhne od první série, nikdo se mu do toho ve 3., 5., 8. sérii nenaváží, obzvlášť pokud neumí dělat titulky.
- Lhaní a záměrné vyvolávání konfliktů v komunitě protěžováním svých nekvalitních titulků neopodstatněným pomlouváním práce zavedených, kvalitních překladatelů.
(konflikt by mohl upřesnit vidra, já už četla jen dohru)
Ondřejovi jsem dnes zaslala nějaké podrobnosti, které mi poslala jedna dobrá duše, takže má hlubší info o tom, jak to tam pod vedení sivoie chodí.
Velice díky za upozornění na chybu, ráda bych ji opravila, kdyby to bylo možné, bohužel již nevidím možnost "upravit".
Někdy se maličko rozohním a chyby si všimnu až při pozdějším pročtení. Moje chyba, neudělala jsem si korekci.
ale nedá mi to a zeptám se... To jim nejde jenom zablokovat přístup do administrace "jejich části webu", dokud se to nevyřeší jinak?
Vadí nám to, co už se tady psalo.
- Nekvalitnost tituků, které jsou produkovány obrovskou rychlostí skupinou, která si buduje fanouškovskou základnu na popularitě webu sledujuserialy.
(Chyby v překladu, gramatické chyby, nulová korekce, viditelná použití google překladače, vykrádání cizích překladů)
- Porušování nepsaných pravidel komunity, která titulkářské servery dodržují. Pokud má seriál stálého překladatele,
který se s ním táhne od první série, nikdo se mu do toho ve 3., 5., 8. sérii nenaváží, obzvlášť pokud neumí dělat titulky.
- Lhaní a záměrné vyvolávání konfliktů v komunitě protěžováním svých nekvalitních titulků neopodstatněným pomlouváním práce zavedených, kvalitních překladatelů.
(konflikt by mohl upřesnit vidra, já už četla jen dohru)
Ondřejovi jsem dnes zaslala nějaké podrobnosti, které mi poslala jedna dobrá duše, takže má hlubší info o tom, jak to tam pod vedení sivoie chodí.
Velice díky za upozornění na chybu, ráda bych ji opravila, kdyby to bylo možné, bohužel již nevidím možnost "upravit".
Někdy se maličko rozohním a chyby si všimnu až při pozdějším pročtení. Moje chyba, neudělala jsem si korekci.
-
Uvědomuji si, že lidem, kteří se mezi komunitou překladatelů nepohybují, to může připadat trochu nejasné.Tomas Vymazal píše:3. Muzete zkusit presne specifikovat, co vam na tech titulcich od sivoie vadi? Je to nekvalitnost nebo privlastnovani? Prosim strucne. Referatu uz tu bylo nekolik a vsechny jsem cetl. A ptam se jako debil, protoze mi ta situace OPRAVDU neprijde jasna.
Neřekl bych, že je přímo problém existence těch titulků a to, že je někdo dělá, ale ty další věci kolem. Špatné titulky budou existovat pořád, ale jde právě o jejich podporu, do které se pustil web sledujuserialy.cz (který je spojován právě s Piráty). Amatérské překládání je velmi nevděčný a časově náročný koníček a u překládání seriálů to platí ještě víc, protože tam je to běh na dlouhou trať, který když překladatel nevydrží, musí po něm štafetu přebrat někdo jiný, což není vždy jednoduché. Proto to v současnosti funguje tak, že si většinu seriálů pod svá křídla vezme nějaký překladatelský tým či jednotlivec, čímž se víceméně zajistí stálý přísun titulků (což je předpokládám to pozitivní pro diváka). Samozřejmě se najdou seriály, u kterých vzniká víc verzí titulků, ale tam jsou snad vždy ti překladatelé zodpovědní a jde jim o kvalitu. Problém s týmem dotyčného člověka je ten, že mu o žádnou kvalitu nejde, tam se hraje pouze na rychlost. Díky podpoře webu sledujuserialy.cz a pár lžím se týmu podařilo nabrat několik důvěřivců, kteří by zjevně nejraději překládali všechno. Fajn, kámen úrazu však je, že kvalita výsledných titulků je příšerná po všech stránkách (časování, překlad, český jazyk, forma titulků). Způsob vedení dotyčným člověkem má pak za následek další negativa - nejméně jedny titulky vznikly za pomoci google translátoru, nejméně 5 titulků vzniklo přivlastněním práce jiného překladatele. Pokud je potom takový tým podporován webem, který používá titulky zaběhlých překladatelů, předpokládám, že pak s takovým webem nechce být nikdo ze slušných překladatelů spojován. To je snad ve stručnosti z pohledu překladatelů.
Z pohledu uživatelů je to bohužel smutnější. Najde se velmi málo lidí, kteří dokáží rozpoznat rozdíl v kvalitě a to, jestli titulky obsahují nějaké chyby. Běžného diváka totiž zajímá jen to, jestli titulky už jsou, což je poměrně nebezpečná věc. Chápou to totiž tak, že rychlý překladatel znamená dobrý překladatel a ten pomalejší je horší. Snadno se tak stane, že nějakého seriálu se kvůli existenci již špatných titulků nezhostí nikdo kvalitnější, protože ne každému se bude chtít dělat titulky k něčemu, co už každý viděl (i když se špatnými titulky). A vzhledem k tomu, že zde došlo k podpoře mizerných titulků, je tím obecně podpořen i vznik dalších nekvalitních titulků. V důsledku toho vznikly podmínky k tomu, aby začala klesat kvalita titulků na českém internetu. Ano, někdo si řekne, že o nic nejde, ale mně třeba nepřijde normální, když je tu podpora někoho, kdo začal ve velkém prznit seriály.
-
Díky, vidro, za rozšířenější vysvětlení... Zkrátka, kdo nezažil, nepochopí...
Kdybyste dvě řady seriálu proseděli u každého dílu 6 - 9 hodin, věnovali mu péči, starali se o přečasy, vedli si tabulky o tom,
kdo komu vyká, kdo komu tyká...
A pak byste zjistili, že je tady skupina, která to vyšvihne za dvě hodiny a bude tedy pro běžného uživatele "ta lepší", bez ohledu na kvalitu,
co vám budu povídat, na*ere to.
A představa, že náhodou budete rychlejší a budete stahovat každé jejich titulky a porovnávat je,
jestli nejsou některé části obšlehnuté, protože už se prokázalo, že se jim nedá věřit, to taky není žádná hitparáda.
sivoi není první, kdo něco takového v komunitě provedl, ale to si dovedeme ukočírovat sami,
aniž bychom někde vířili vodu, protože se nejedná o lidi, kteří by se schovávali za tak populární web,
jakým je sledujuserialy.cz a potažmo i za vás. Nemají vlastní stránky a nedělají si reklamu na fb skupině, která má přes 130 tisíc fanoušků.
Rychlost s jakou chrlí i ty seriály, na kterých pracují stálé skupiny lidí, by mohla mnoho překladatelů brzy odradit od práce a pak už opravdu zbudou jen ty nekvalitní kousky.
A drzost, s jakou slibuje certifikáty a workshopy v oboru, který neovládá, to už je jen červený hadr, kterým na nás mává.
Stručně řečeno, je první, který dokázal pobouřit celou komunitu titulkářů, i když si jindy potíže řešíme na "svých serverech", v poměrně uzavřených skupinách.
Kdybyste dvě řady seriálu proseděli u každého dílu 6 - 9 hodin, věnovali mu péči, starali se o přečasy, vedli si tabulky o tom,
kdo komu vyká, kdo komu tyká...
A pak byste zjistili, že je tady skupina, která to vyšvihne za dvě hodiny a bude tedy pro běžného uživatele "ta lepší", bez ohledu na kvalitu,
co vám budu povídat, na*ere to.
A představa, že náhodou budete rychlejší a budete stahovat každé jejich titulky a porovnávat je,
jestli nejsou některé části obšlehnuté, protože už se prokázalo, že se jim nedá věřit, to taky není žádná hitparáda.
sivoi není první, kdo něco takového v komunitě provedl, ale to si dovedeme ukočírovat sami,
aniž bychom někde vířili vodu, protože se nejedná o lidi, kteří by se schovávali za tak populární web,
jakým je sledujuserialy.cz a potažmo i za vás. Nemají vlastní stránky a nedělají si reklamu na fb skupině, která má přes 130 tisíc fanoušků.
Rychlost s jakou chrlí i ty seriály, na kterých pracují stálé skupiny lidí, by mohla mnoho překladatelů brzy odradit od práce a pak už opravdu zbudou jen ty nekvalitní kousky.
A drzost, s jakou slibuje certifikáty a workshopy v oboru, který neovládá, to už je jen červený hadr, kterým na nás mává.
Stručně řečeno, je první, který dokázal pobouřit celou komunitu titulkářů, i když si jindy potíže řešíme na "svých serverech", v poměrně uzavřených skupinách.
- Tomas.Vymazal
- Vedoucí resortního týmu
- Profese: předseda spolku
- Dal poděkování: 1784 poděkování
- Dostal poděkování: 1563 poděkování
@unchained & vidra: Cili chapu spravne, ze kamen urazu je hlavne:
A) Jde mi totiz o to, ze presne, jak uz tu zaznelo, neco z toho si budete muset ukocirovat sami v komunite. Vite sami, ze s tim, jak dobre kdo dela preklady titulku, my nic neudelame.
B) Propagaci tech titulku pres facebook stranku sledujuserialy jsme asi schopni zastavit (v opacnem pripade bychom se stejne zrekli cele sluzby) a taky jsme schopni vydat prohlaseni, ze se od prace konkretnich titulkaru distancujeme.
C) Co naopak nejsme schopni zaridit, je, ze anonymni (s nami nijak nepropojene) release grupy, ktere davaji ty serialy spolecne s temi ci onemi titulky na ruske servery, to zacnou delat opacne. Tady by asi bylo nejlepsi to opet nechat na komunite, at si to vyjasni. Konec koncu si myslime, ze byste jim meli zkusit napsat a zeptat se, jestli by jim vadilo pockat na vase dobre titulky. Myslim, ze nikdo, kdo si uvedomuje, co sdilenim serialu dela, nemuze takoveho zadatele poslat nekam.
D) Stejnetak nejsme schopni udelat nic s plagiatorstvim, ktere se tu driv resilo. Plagiatorstvi je otazka moralky, nikoliv technickeho reseni. Pokud nekomu nedela problem vzit vedome cizi praci, podepsat se pod ni a vrazit ji na net, tak mu spis poprejte hodne stesti v pristim zivote a vyserte se na nej. Nebo je to natolik casty jev, ze je potreba to resit pomoci elektronickych podpisu? Pokud jde jen o to HBO, tak bych to nechal plavat jako ojedinely fail.
E) Podotykam, ze se nesnazim cemukoliv vyhybat nebo nekoho krejt. Jde mi jen o to, abychom strizlive posoudili, ktere casti tohohle problemu mohou (fyzicky) Pirati vubec resit. Nadavat muzeme na spoustu veci, ale bez konkretnich dopadu to nema smysl.
Diky, ze pri svych odpovedich neopakujete, co uz tu stokrat zaznelo.
- propagace onech titulku ze strany facebook stranky sledujuserialy.cz a
- pritomnost spatnych titulku ve streamech, ktere jsou odkazovany pres sledujuserialy.cz
A) Jde mi totiz o to, ze presne, jak uz tu zaznelo, neco z toho si budete muset ukocirovat sami v komunite. Vite sami, ze s tim, jak dobre kdo dela preklady titulku, my nic neudelame.
B) Propagaci tech titulku pres facebook stranku sledujuserialy jsme asi schopni zastavit (v opacnem pripade bychom se stejne zrekli cele sluzby) a taky jsme schopni vydat prohlaseni, ze se od prace konkretnich titulkaru distancujeme.
C) Co naopak nejsme schopni zaridit, je, ze anonymni (s nami nijak nepropojene) release grupy, ktere davaji ty serialy spolecne s temi ci onemi titulky na ruske servery, to zacnou delat opacne. Tady by asi bylo nejlepsi to opet nechat na komunite, at si to vyjasni. Konec koncu si myslime, ze byste jim meli zkusit napsat a zeptat se, jestli by jim vadilo pockat na vase dobre titulky. Myslim, ze nikdo, kdo si uvedomuje, co sdilenim serialu dela, nemuze takoveho zadatele poslat nekam.
D) Stejnetak nejsme schopni udelat nic s plagiatorstvim, ktere se tu driv resilo. Plagiatorstvi je otazka moralky, nikoliv technickeho reseni. Pokud nekomu nedela problem vzit vedome cizi praci, podepsat se pod ni a vrazit ji na net, tak mu spis poprejte hodne stesti v pristim zivote a vyserte se na nej. Nebo je to natolik casty jev, ze je potreba to resit pomoci elektronickych podpisu? Pokud jde jen o to HBO, tak bych to nechal plavat jako ojedinely fail.
E) Podotykam, ze se nesnazim cemukoliv vyhybat nebo nekoho krejt. Jde mi jen o to, abychom strizlive posoudili, ktere casti tohohle problemu mohou (fyzicky) Pirati vubec resit. Nadavat muzeme na spoustu veci, ale bez konkretnich dopadu to nema smysl.
Diky, ze pri svych odpovedich neopakujete, co uz tu stokrat zaznelo.
-
nechci mluvit za všechny, ale mně je třeba úplně jedno, že někdo do streamu dává horší titulky. je to pak hloupost těch lidí, co to tam dávají a hloupost těch lidí, že se na to dívají. a je mi tedy i jedno, že zde pak ze strany sledujuserialy.cz je taková podpora hlouposti. jako překladatel bych však nechtěl být pak spojován s takovou hloupostí a správci webu sledujuserialy.cz mají samozřejmě veškeré páky na to, aby to řešili a mé titulky použity nebyly. tedy za předpokladu, že bych se dočkal slušného jednání, v opačném případě mi samozřejmě mohou ukázat fakáče a nic s tím neudělám...Tomas Vymazal píše:@unchained & vidra: Cili chapu spravne, ze kamen urazu je hlavne:?
- propagace onech titulku ze strany facebook stranky sledujuserialy.cz a
- pritomnost spatnych titulku ve streamech, ktere jsou odkazovany pres sledujuserialy.cz
jinak ten první bod souhlasí, jde tady o propagaci jako takovou (na facebooku, dříve byla i na samotném webu a měl jsem dojem, že to bylo s posvěcením Pirátů).
zcela zbytečný bod, který zřejmě vychází z neznalosti komunity a prostředí jako takového. předně nic takového nejde rozumně kočírovat, každý si může ve finále překládat, co chce, a jak špatně chce.Tomas Vymazal píše: A) Jde mi totiz o to, ze presne, jak uz tu zaznelo, neco z toho si budete muset ukocirovat sami v komunite. Vite sami, ze s tim, jak dobre kdo dela preklady titulku, my nic neudelame.
o tom se tady pár dnů mluví, ale přijde mi, že bezvýsledně (osobně jsem stejně nic nečekal právě kvůli tomu, že do problematiky amatérských titulků moc lidí nevidí). ono je to ale ve finále jedno, jde o to, co se tu rozpoutalo. web sledujuserialy.cz má ohromnou návštěvnost a facebook stránku má v oblíbených kolem 130k lidí. na tomto prostoru byl umožněn nábor několika naivních a nezkušených lidí pod křídla člověka, o kterém zde byla řeč (tedy i nábor za pomoci lží). ignorace Pirátů ohledně toho, co se děje na webu sledujuserialy.cz, umožnila vznik tohoto nového "fenoménu". je tedy hezké, že teď by se od toho jakože snad i dávaly ruce pryč, ale bez té počáteční propagace by nic takového nevzniklo a na to jaksi všichni zapomínají.Tomas Vymazal píše: B) Propagaci tech titulku pres facebook stranku sledujuserialy jsme asi schopni zastavit (v opacnem pripade bychom se stejne zrekli cele sluzby) a taky jsme schopni vydat prohlaseni, ze se od prace konkretnich titulkaru distancujeme.
tohle mi přijde buď jako naprostá neznalost prostředí nebo vtip a pokrytectví v jednom. release grupy rozhodně nic na nějaké ruské servery nenahrávají, ruské servery jsou v tom šíření warezu až na samotném konci. tato situace navíc celkem názorně ukázala, že ten warez šíří na ty servery přímo někdo z webu sledujuserialy.cz, protože u jednoho seriálu byly vlastně ty české titulky poprvé pořádně zveřejněny až tam. chápu to tedy tak, že aby někdo k takovému videu mohl nahrát cz titulky, musel tam nahrát i to video. nepředpokládám, že na ty ruské linky může pak nahrávat titulky, kdo chce...Tomas Vymazal píše: C) Co naopak nejsme schopni zaridit, je, ze anonymni (s nami nijak nepropojene) release grupy, ktere davaji ty serialy spolecne s temi ci onemi titulky na ruske servery, to zacnou delat opacne. Tady by asi bylo nejlepsi to opet nechat na komunite, at si to vyjasni. Konec koncu si myslime, ze byste jim meli zkusit napsat a zeptat se, jestli by jim vadilo pockat na vase dobre titulky. Myslim, ze nikdo, kdo si uvedomuje, co sdilenim serialu dela, nemuze takoveho zadatele poslat nekam.
ale samozřejmě, že jste schopní i s tímhle něco dělat, kdybyste chtěli. Je to jen důkaz o tom, že vám je nějaká titulkářská komunita ukradená, což nemám nikomu za zlé. Víc to zde rozebírat ale zřejmě nemá cenu, protože kde není vůle...Tomas Vymazal píše: D) Stejnetak nejsme schopni udelat nic s plagiatorstvim, ktere se tu driv resilo. Plagiatorstvi je otazka moralky, nikoliv technickeho reseni. Pokud nekomu nedela problem vzit vedome cizi praci, podepsat se pod ni a vrazit ji na net, tak mu spis poprejte hodne stesti v pristim zivote a vyserte se na nej. Nebo je to natolik casty jev, ze je potreba to resit pomoci elektronickych podpisu? Pokud jde jen o to HBO, tak bych to nechal plavat jako ojedinely fail.
já si dovolím podotknout, že to není pravda. pokud je to tedy s tím nahráváním titulků tak, jak jsem zmínil v bodu C), dochází zde k jasnému krytí toho, že někdo přímo z okolí webu sledujuserialy.cz se stará o šíření warezu.Tomas Vymazal píše: E) Podotykam, ze se nesnazim cemukoliv vyhybat nebo nekoho krejt. Jde mi jen o to, abychom strizlive posoudili, ktere casti tohohle problemu mohou (fyzicky) Pirati vubec resit. Nadavat muzeme na spoustu veci, ale bez konkretnich dopadu to nema smysl.
já bohužel poděkovat nemohu, protože jsem měl pocit, že musím vysvětlovat něco, co zde již vysvětleno bylo, jen se to ignorovalo. u mě osobně Piráti tímto přístupem k problému v očích klesli.Tomas Vymazal píše: Diky, ze pri svych odpovedich neopakujete, co uz tu stokrat zaznelo.
- Martin.Kucera
- Člen KS Moravskoslezský kraj
- Profese: nakladatel
- Dal poděkování: 565 poděkování
- Dostal poděkování: 12763 poděkování
ViDRa: Zkus pls na chvíli přistoupit na předpoklad, že Piráti nemají zájem podporovat překlamatlatele.
Přičemž situace ze strany Pirátů je asi takováto:
- Piráti provozují web sledujuserialy.cz primárně jakožto politický projekt - součást kampaně Odkaz není zločin.
- Za tím účelem zaměstnávají člověka, jehož úkolem je hledat online dostupné seriály a embedovat je na web sledujuserialy.cz
- Z tohoto úhlu pohledu by samozřejmě mohlo být jedno, jaké jsou u těchto seriálů titulky, nicméně jsem přesvědčen, že Piráti dávají přednost tomu, aby tam byly titulky kvalitní nikoli zmršené.
- Piráti IMHO nemají zájem na tom, aby se na sledujuserialy.cz přiživovali překlamatlatelé
Co mohou Piráti v tomto směru dělat:
- hlídat, aby na webu sledujuserialy.cz nebyly žádné "podloudné projekty" typu již zrušené titulkové sekce
- pravděpodobně (ale nevím to jistě, nebvidím do správcovské struktury) kontrolovat a ovlivňovat, co se bude objevovat na FB stránce sledujuserialy.cz
Co Piráti pravděpodobně dělat nemohou:
- zajistit, aby nevznikla alternativní FB stránka týkající se webu sledujuserialy.cz (možná by se v takovém případě dal FB požádat o zrušení ale těžko říct zda by vyhověl a čím by se muselo argumentovat)
- ovlivnit, s jakými titulky se seriály budou objevovat na zahraničních úložištích, a tedy zpravidla ani jaké verze otitulkovaných seriálů se objeví na sledujuserialy.cz (neb i kdyby to na ty zahraniční vúložiště uploadoval výšeuvedený člověk, jehož piráti zaměstnávají, tak mu to nemají jak prokázat)
Už si trochu rozumíme?
Pokud jsi přesvědčen, že Piráti mohou dělat víc než jsem zde uvedl, tak pls napiš co dalšíhodle tebe mohou dělat a co tě k tomuto přesvědčení vede.
Přičemž situace ze strany Pirátů je asi takováto:
- Piráti provozují web sledujuserialy.cz primárně jakožto politický projekt - součást kampaně Odkaz není zločin.
- Za tím účelem zaměstnávají člověka, jehož úkolem je hledat online dostupné seriály a embedovat je na web sledujuserialy.cz
- Z tohoto úhlu pohledu by samozřejmě mohlo být jedno, jaké jsou u těchto seriálů titulky, nicméně jsem přesvědčen, že Piráti dávají přednost tomu, aby tam byly titulky kvalitní nikoli zmršené.
- Piráti IMHO nemají zájem na tom, aby se na sledujuserialy.cz přiživovali překlamatlatelé
Co mohou Piráti v tomto směru dělat:
- hlídat, aby na webu sledujuserialy.cz nebyly žádné "podloudné projekty" typu již zrušené titulkové sekce
- pravděpodobně (ale nevím to jistě, nebvidím do správcovské struktury) kontrolovat a ovlivňovat, co se bude objevovat na FB stránce sledujuserialy.cz
Co Piráti pravděpodobně dělat nemohou:
- zajistit, aby nevznikla alternativní FB stránka týkající se webu sledujuserialy.cz (možná by se v takovém případě dal FB požádat o zrušení ale těžko říct zda by vyhověl a čím by se muselo argumentovat)
- ovlivnit, s jakými titulky se seriály budou objevovat na zahraničních úložištích, a tedy zpravidla ani jaké verze otitulkovaných seriálů se objeví na sledujuserialy.cz (neb i kdyby to na ty zahraniční vúložiště uploadoval výšeuvedený člověk, jehož piráti zaměstnávají, tak mu to nemají jak prokázat)
Už si trochu rozumíme?
Pokud jsi přesvědčen, že Piráti mohou dělat víc než jsem zde uvedl, tak pls napiš co dalšíhodle tebe mohou dělat a co tě k tomuto přesvědčení vede.
Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. -- Lucie Spáčilová
-
Nechci být papoušek, ale zřejmě se tomu nevyhnu... Vidra napsal všechno, co já jsem napsat nemohla, neboť jsem byla půl dne pryč.
Jen bych ráda vyzdvihla některé důležité body, i když se o nich vidra zmiňoval:
1) Nikdo nevěří tomu, že sledujuserialy nemá s nahráváním nic společného, když se díl s titulky objeví na webu dřív, než se v komunitě vůbec objeví titulky.
2) Teď dávat ruce pryč od člověka, který si na "vás" (sledujuserialy, 130 tisíc fanoušků) nahnal lidi na práci a "fan base", to je celkem pozdě. Minimálně by měla být vidět nějaká snaha a ne jen zvednuté pracky.
3) Nevím, kolik informací Ondřej předal, ale ten člověk rozhlašuje, že je vámi placený a kdesi cosi. Posílala jsem i screeny, kde se ukázalo, že vykrádání titulků je běžná praxe a krádež z HBO zřejmě nebyla jen jedna, akorát ty ostatní zatím prošly bez povšimnutí.
4) Pokud je jejich web "pod vámi", nebo hrazený z vašich peněz (jestli platí to, že sivoi od "kluka ze sledujuserialy" dostává něco do kapsy), možná by bylo na místě to řešit jinak, než se tu s námi dohadovat,
co si máme nebo nemáme hlídat. Myslím, že zapojení tolika serverů, překladatelů a náš stálý zájem svědčí o tom, že nám to jedno není a aktivně se pokoušíme dělat vše, co se dá.
Za sebe také nemůžu poděkovat, přestože mě to mrzí, ale pokud máte pocit, že nemůžete nic dělat, asi s vámi nehne ani pár volů.
Pokud chcete jen rozhodit ruce a schovat je za záda, budu tedy ráda za urychlené odstranění fb skupiny SledujuSerialy.cz - Titulky (kvůli čemuž asi bude nutné kontaktovat sivoie, protože je pod jeho správou), která dělá reklamu nově vytvořenému webu prekladyserialu.cz a z hlavní fb skupiny SledujuSerialy.cz odstranit odkazy na stránku SledujuSerialy.cz - Titulky a prekladyserialu.cz.
To za mě osobně...
Obecný názor komunity je momentálně takový, že Piráti, i když možná nevědomky, dali tomuhle problému možnost vzniknout, dál ho ovšem neřeší.
Do konce týdne tedy dodáme přesný seznam seriálů, u kterých žádáme odstranění linků z webu sledujuserialy.cz
Ten, kdo se o to stará, si tam může nalepit videa s titulky skupiny sivoijoshuy, nebo videa bez titulků, to už je nám celkem jedno, ale výslovně si nepřejeme, aby se na serveru nacházela naše práce.
Jen bych ráda vyzdvihla některé důležité body, i když se o nich vidra zmiňoval:
1) Nikdo nevěří tomu, že sledujuserialy nemá s nahráváním nic společného, když se díl s titulky objeví na webu dřív, než se v komunitě vůbec objeví titulky.
2) Teď dávat ruce pryč od člověka, který si na "vás" (sledujuserialy, 130 tisíc fanoušků) nahnal lidi na práci a "fan base", to je celkem pozdě. Minimálně by měla být vidět nějaká snaha a ne jen zvednuté pracky.
3) Nevím, kolik informací Ondřej předal, ale ten člověk rozhlašuje, že je vámi placený a kdesi cosi. Posílala jsem i screeny, kde se ukázalo, že vykrádání titulků je běžná praxe a krádež z HBO zřejmě nebyla jen jedna, akorát ty ostatní zatím prošly bez povšimnutí.
4) Pokud je jejich web "pod vámi", nebo hrazený z vašich peněz (jestli platí to, že sivoi od "kluka ze sledujuserialy" dostává něco do kapsy), možná by bylo na místě to řešit jinak, než se tu s námi dohadovat,
co si máme nebo nemáme hlídat. Myslím, že zapojení tolika serverů, překladatelů a náš stálý zájem svědčí o tom, že nám to jedno není a aktivně se pokoušíme dělat vše, co se dá.
Za sebe také nemůžu poděkovat, přestože mě to mrzí, ale pokud máte pocit, že nemůžete nic dělat, asi s vámi nehne ani pár volů.
Pokud chcete jen rozhodit ruce a schovat je za záda, budu tedy ráda za urychlené odstranění fb skupiny SledujuSerialy.cz - Titulky (kvůli čemuž asi bude nutné kontaktovat sivoie, protože je pod jeho správou), která dělá reklamu nově vytvořenému webu prekladyserialu.cz a z hlavní fb skupiny SledujuSerialy.cz odstranit odkazy na stránku SledujuSerialy.cz - Titulky a prekladyserialu.cz.
To za mě osobně...
Obecný názor komunity je momentálně takový, že Piráti, i když možná nevědomky, dali tomuhle problému možnost vzniknout, dál ho ovšem neřeší.
Do konce týdne tedy dodáme přesný seznam seriálů, u kterých žádáme odstranění linků z webu sledujuserialy.cz
Ten, kdo se o to stará, si tam může nalepit videa s titulky skupiny sivoijoshuy, nebo videa bez titulků, to už je nám celkem jedno, ale výslovně si nepřejeme, aby se na serveru nacházela naše práce.
-
Ano, snažím se na to přistoupit, ale je to celkem nepředstavitelná věc, když tady někdo umožnil vznik něčeho takového. A jestli to bylo na začátku opravdu posvěceno Piráty, tak je to vcelku neomluvitelné.Martin Kucera píše:ViDRa: Zkus pls na chvíli přistoupit na předpoklad, že Piráti nemají zájem podporovat překlamatlatele.
Ano, bylo by fajn zrušit z facebook stránky odkaz na titulkovou sekci a nechat zrušit facebook stránku sledujuserialy.cz - titulky, to snad vyjednat dokážete, pokud byste chtěli...Martin Kucera píše:Co mohou Piráti v tomto směru dělat:
Tohle malinko beru jako urážku inteligence. My samozřejmě nejsme hlupáci a pokud vím, nic takového jsme po Pirátech ani nechtěli. Jen ohledně těch titulků to je nepřesné. Piráti mají nepochybně páky na web sledujuserialy.cz a tedy dokážou ovlivnit to, které linky tam NEOBJEVÍ (neplést s objeví, co se zde stále používá). Ale to jsem psal v minulém příspěvku, jen je se to ignorovalo. Ale trochu chápu proč a osobně v tomhle směru nečekám žádnou vstřícnost, přeci jen stojím oběma nohama na zemi.Martin Kucera píše:Co Piráti pravděpodobně dělat nemohou:
Já rozumím těm prohlášením celou dobu velmi dobře, je mi jasné, co kdo píše a dokážu si i domyslet, proč to píše a jak danou situaci vnímá. Jednu další věc jsem zde uvedl, osobně víc ani nečekám.Martin Kucera píše: Už si trochu rozumíme?
- Martin.Kucera
- Člen KS Moravskoslezský kraj
- Profese: nakladatel
- Dal poděkování: 565 poděkování
- Dostal poděkování: 12763 poděkování
Jedna věc je věřit tomu, druhá věc je dokázat to, třetí věc je co se s tím dá dělat (ano, vyrazit někoho lze i jen na základě podezření)unchained píše:1) Nikdo nevěří tomu, že sledujuserialy nemá s nahráváním nic společného, když se díl s titulky objeví na webu dřív, než se v komunitě vůbec objeví titulky.
Titulková sekce na sledujuserialy byla, pokud vím, zrušena. (To se jako snaha nepočítá vůbec?)unchained píše:2) Teď dávat ruce pryč od člověka, který si na "vás" (sledujuserialy, 130 tisíc fanoušků) nahnal lidi na práci a "fan base", to je celkem pozdě. Minimálně by měla být vidět nějaká snaha a ne jen zvednuté pracky.
Obsah FB stránky se řeší (dovnitř nevídím, netuším kdo z Pirátů s tou stránkou může něco dělat a v jakém rozsahu).
Navíc já třeba furt nevím, jestli ten sivoijoshua je totožný s člověkem, který se stará o sledujuserialy - to z dřívější zdejší diskuse opravdu nevyplynulo a až teprv tvoje dnešní "ten člověk rozhlašuje, že je vámi placený a kdesi cosi" je jakási indicie, ale o pár řádků níž se to zas zamotává. Pak by samozřejmě dávalo smysl ho vyrazit.
Jaké další kroky můžou Piráti vůči dotyčnému podniknout?
Myslíš web prekladyserialu.cz? I kdyby dostával ... může snad zaměstnanci Microsoftu někdo zakázat, aby si za výplatu koupil iPad?unchained píše:Pokud je jejich web "pod vámi", nebo hrazený z vašich peněz (jestli platí to, že sivoi od "kluka ze sledujuserialy" dostává něco do kapsy), možná by bylo na místě to řešit jinak,
Vrátit čas bohužel nedokážeme. Pokud máte pocit, že se tomuhle problému věnujeme málo intenzivně, může být ten pocit oprávněný - ale bohužel to vyplavalo na povrch v době, kdy nám šlape na krk stát se svými lhůtami, které si nemůžeme dovolit neodoržet (termín odevzdání kandidátek do komunálních voleb je za necelý měsíc), takže ti, kteří mají pravomoc a možnosti to řešit, mají zárveň naloženu hromadu naléhavějších záležitostí. (Viz třeba Tom Vymazal, jeden ze dvou členů republikového předsednictva, kteří nám aktuálně zbyli, a jehož snahu se v téhle kauze zorientovat berete jako odmítavý postoj, nebo tak aspoň vaše příspěvky působí.)unchained píše:Za sebe také nemůžu poděkovat, přestože mě to mrzí, ale pokud máte pocit, že nemůžete nic dělat, asi s vámi nehne ani pár volů.
"Na začátku posvěceno" vnímám jako "Piráti o tom byli předem informován a souhlasili s tím", tak tomu ovšem IMHO nebylo.ViDRa píše: A jestli to bylo na začátku opravdu posvěceno Piráty, tak je to vcelku neomluvitelné.
.
Ano, Piráti by zajisté mohli říci "nesmí se tam objevit videa s titulky od těch a těch překladatelů". Což by ale znamenalo najít dobrovolníka, který stráví bůhvíkolik času průběžným kontrolováním, jaká videa se tam objevují (a to nejen u nově přidaných epizod, ale i u starších, protože leckteré linky se časem stanou nefunkčními a musí se aktualizovat). Vzhledem k akutnímu nedostatku dobrovolníků na důležitější věc bych to moc růžově neviděl.ViDRa píše:Piráti mají nepochybně páky na web sledujuserialy.cz a tedy dokážou ovlivnit to, které linky tam NEOBJEVÍ (neplést s objeví, co se zde stále používá). Ale to jsem psal v minulém příspěvku, jen je se to ignorovalo.
Mimochodem, kdyby Piráti (minimálně někteří) neměli zájem situaci řešit, pokud možno s oboustranně uspokojivým výsledkem, tak tohle vlákno vůbec neexistuje. Akorát že fórum je na některé záležitosti (včetně téhle) zoufale neefektivní.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvek:
- Tomas.Vymazal
Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. -- Lucie Spáčilová