[rozprava] - primární volby Brno - magistrát

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: PKS Jihomoravský kraj, KoKS Jihomoravský kraj, Krajsti predsedajici

Uživatelský avatar
Robert.Cuma
Člen KS Jihomoravský kraj
Příspěvky: 1294
Registrován: 05 čer 2012, 11:57
Profese: manažer
Bydliště: Brno
Dal poděkování: 1392 poděkování
Dostal poděkování: 2882 poděkování
Kontaktovat uživatele:

[rozprava] - primární volby Brno - magistrát

Příspěvek od Robert.Cuma »

svolávám jednání KS Jmk k sestavení kandidátní listiny pro komunální volby.
Důvod svolání
primární volby - sestavení kandidátní listiny pro komunální volby do zastupitelstva magistrátu města Brna na kandidátce Žít Brno.

Okolnosti rozhodné pro usnášeníschopnost
Podle seznamu členů má k dnešnímu dni KS JmK 43 členů.
Pořad jednání
Při sestavení kandidátní listiny budeme postupovat takto:
  1. Volba lídra
  • Volba čelních kandidátů
  • Volba ostatních kandidátů
Veřejnost
Pokud není nikdo proti, prohlašuji jednání za veřejné.
Kandidatura
Přihlásit se můžete příspěvkem v tomto vlákně. Uveďte, zda kandidujete na lídra, na čelná nebo na ostatní místa. zatím píšu kandidáty z tohoto vlákna:
jihomoravsky-kraj-f83/kandidati-do-komu ... 23577.html, další budu doplňovat, jak se budou hlásit sem.

Kandidáti
  • Jiří Ulip
  • Tomáš Koláčný
  • Pavel Moravec
  • Michal Rosecký
  • Tomáš Babický
  • Jaroslav Kučera
  • Jaroslav Marek


Rozprava potrvá do pondělí 30. 6. a po jejím skončení budou následovat hlasování.
Hlasování o lídrovi začne v pondělí 30. 6. v 10h a potrvá 48h. Hlasování o dalších kandidátech budou následovat bezprostředně. Hlasování budou tajná.
zahajuji rozpravu a žádám zájemce, aby zde oznámili svou kandidaturu.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Robert.Cuma za příspěvky (celkem 3):
Jiri.Ulip, Pavel.Moravec, Tomas.Kolacny

Róbert Čuma

anonym53077
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 805
Registrován: 13 čer 2009, 20:51
Dal poděkování: 874 poděkování
Dostal poděkování: 279 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: [rozprava] - primární volby Brno - magistrát

Příspěvek od anonym53077 »

Dobrý den, dovolte prosím, abych Vám zde představil hlavní body, kterými bych se v případě zvolení zabýval.

V prvé řadě nelze nezmínit zapojení občanů do rozhodování a podporu referend o otázkách, které se týkají většiny. Je také důležité zapojení konkrétních lidí do projektů a větší míra spolurozhodování.

Informace o chystaných projektech zastupitelstev měst a obcí nesmí být střeženy pod pokličkou, nebo dojednány za zavřenými dveřmi, proto si myslím, že je třeba zavést transparentní bankovní účty a transparentní účetnictví města a zveřejňovat všechny veřejné zakázky na webu. Výběrová řízení musí probíhat férově a formou internetových aukcí.

Politika 21. století si žádá využití moderních technologií a modernizaci starých tradic, které se snaží nynější vedení státu udržet u moci co nejdéle.

Chci podpořit zábavní projekty a získat více peněz pro kulturu. Jsem pro MHD zdarma pro všechny. Nepodpořím výstavbu nových parkovišť, obchodních domů, apod. na pozemcích parků.

Nepředpokládám, že budu zvolen. Jsem však připraven pomoci, stejně jako před čtyřmi lety s kampaní a věřím, že se Piráti tentokrát do zastupitelstev dostanou.

Nakonec chci ve svém příspěvku krátce pohovořit o již zvolených zastupitele za Piráty. Na fóru by měli mít svůj prostor, na webu Pirátů by mělo být uvedeno kdo byl zvolen za Piráty, kam a kdy. Pokud jdou Piráti do voleb s hesly transparence, otevřenost a svoboda informací, proč tomu tak již není?

Mám zájem o umístění na kandidátce Pirátů na posledním místě.
Naposledy upravil(a) anonym53077 dne 27 čer 2014, 19:21, celkem upraveno 2 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym53077 za příspěvek:
Patrik.Dolezal
Uživatelský avatar
Jiri.Ulip
Člen KS Jihomoravský kraj
Příspěvky: 926
Registrován: 02 říj 2013, 23:52
Profese: Growth Technology Architect
Bydliště: Brno - Krpole
Dal poděkování: 6700 poděkování
Dostal poděkování: 1070 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: [rozprava] - primární volby Brno - magistrát

Příspěvek od Jiri.Ulip »

Tímto bych se chtěl přihlásit na pozici pirátského leadra a v případě nezvolení leadrem pak na čelní pozici na kandidátce. Základní informace o mně jsou v profilu na dokuwiki; tady bych se spíš chtěl věnovat konkrétním věcem, kterými bych se chtěl na magistrátu zabývat. V první řadě, samozřejmě budu podporovat pirátský program (zejména sdílení informací) a dodržování demokratického minima, ale to jsou obecné proklamace, takže pojďme k těm slíbeným konkrétním věcem.

Chci se zaměřit na dvě oblasti, kterým rozumím. Za prvé, ve firmě jsem se účastnil několika výběrových řízení, kde jsme vybírali CRM (Customer Relationship Management) a ERP (Enterprise Resource Planning) systémy a v případě CRM systému jsem byl i zodpovědný za jeho nasazení, integraci a provoz. Máme indikace, že na Magistrátě je poněkud zatuchlý vzduch v okolí IT zakázek – jsem si vcelku jistý, že s přístupem k patřičným materiálům (zadávací dokumentace, podmínky provozování, smlouvy ...) budu schopný říct, jestli řešení, které magistrát používá dává smysl nebo ne a na základě výsledku pak můžeme případně iniciovat výběr něčeho smysluplnějšího.

Druhá oblast, která mi přijde poměrně zajímavá, je to, jak se dělají věci jinde. Měl jsem možnost trochu cestovat, takže mám nějaký rozhled a přijde mi, že bychom měli zavést jednoduché pravidlo: Pokud se bavíme o nějakém novém prvku (třeba MHD zdarma, spolujízda organizovaná DP, vyhrazené pruhy, revitalizace brownfieldu...), udělá se povinně rešerše jak to funguje v jiných městech (a určitě bych se neomezoval jen na Evropu). Pokud se ukáže, že to někde funguje, budu se pak zasazovat o to, aby se nevymýšlelo nic nového a přístup se prostě zkopíroval (což je dost pirátské ;) ).

Pokud budu reprezentovat na Magistrátě Piráty, tak patrně mým hlavním obecným cílem bude nastavit pravidla pro sdílení informací tak, že všechny materiály, které slouží jako podklady pro jednání Zastupitelstva, budou veřejně dostupné na internetu s dostatečným předstihem (ideální by bylo spojit zveřejnění s fórem, aby se o nich dalo i veřejně diskutovat). Za dostatečný předstih bych považoval minimálně dva týdny (ale to je samozřejmě k diskusi). Pokud by tato podmínka nebyla splněna, daný bod by se vůbec nesměl zařadit na pořad jednání. Myslím, že by to mohla být pěkná ukázka aplikace demokratického minima v praxi.

Samozřejmě mne napadá plejáda dalších oblastí, kterým by se šlo věnovat, ale nechci se zbytečně míchat do oblastí, kde máme lidi s lepší kvalifikací. Pokud budete mít někdo dotazy, rád je zodpovím.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Ulip za příspěvky (celkem 6):
MilanM, ItoldYouSo7227, Marketa.Gregorova, Robert.Cuma, Pavel.Moravec, Patrik.Dolezal
propagátor otevřených dat, bývalý zastupitel a radní v Brně

Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.
-- Samuel Beckett
Uživatelský avatar
ItoldYouSo7227
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 2710
Registrován: 14 črc 2012, 00:45
Bydliště: London
Dal poděkování: 3183 poděkování
Dostal poděkování: 2614 poděkování

Re: [rozprava] - primární volby Brno - magistrát

Příspěvek od ItoldYouSo7227 »

Chtěl bych se zeptat všech kandidátů, kteří kandidují na leadra nebo čelo kandidátky, kterou přesně oblastí se budou v ZMB popř. magistrátu zabývat a jaké z ní mají zkušenosti a znalosti. Jirka už celkem dobře odpověděl, Jirko za mě super :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi ItoldYouSo7227 za příspěvky (celkem 2):
Pavel.Moravec, Jiri.Ulip
Nikdy plně nezměníte věci bojem s existující realitou. Abyste něco změnili, vytvořte nový model, který udělá současný model zastaralým. -- z článku o bitcoinu
Uživatelský avatar
Marek.Fiser
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 116
Registrován: 12 črc 2012, 12:55
Profese: Obchodní zástupce v IT
Bydliště: Brno
Dal poděkování: 54 poděkování
Dostal poděkování: 212 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: [rozprava] - primární volby Brno - magistrát

Příspěvek od Marek.Fiser »

Ahoj,

tímto bych se rád přihlásil na některé z čelních míst kandidátky. Ačkoliv jsem zde registrován již celkem dlouho, moc se toho tu o mně nedočtete, takže by asi bylo dobré se nejprve stručně představit. Jsem rodilý Brňák, ale posledních 6 let jsem strávil v Praze, kde jsem makal nejdřív krátce, ale intenzivně na Úřadu vlády (na tom "slavném" českém předsednictví, kde jsem měl na starosti akreditace na veškeré meetingy) a pak 5 let na Nizozemské ambasádě (obchodní poradce, veřejná diplomacie), kde jsem skončil dobrovolně letos v dubnu.

Momentálně se stěhuji zpátky do Brna, kde bych měl od podzimu vést českou pobočku Holland-Office (http://www.holland-office.com), což jsou business konzultanti, kteří se vyčlenili ze sítě nizozemských státních agentur pro podporu mezinárodního obchodu (http://www.hollandtrade.com/matchmaking ... ives/nbso/) a měl bych být v rámci nové privátní sítě zodpovědný za ČR, SR a Maďarsko.

Před odchodem jsem v Brně dělal několik let sportovního novináře pro Rovnost a pak nějaký čas šéfredaktora webu pro Zbrojovku. Taky jsme s kámošem během studií založili firmu Faircafé a vozili do ČR fairtradeovou kávu (pro nedostatek času jsme to nakonec přenechali zdarma neziskovce NaZemi, která naše kafe prodává dodnes viz http://www.faircafe.cz).

Mým tématem pro komunál, kterému bych se chtěl věnovat nejvíce, je inteligentní řešení dopravy a celkově života ve městě (zavádění fungujících věcí ze světa, zejména z Nizozemska, odkud díky mému backgroundu čerpám nejvíce a v rámci veřejné diplomacie jsem na toto téma nejednou prezentoval Holandské know-how na všemožných konferencích měst díky čemuž jsem si vytvořil docela zajímavou síť kontaktů v této oblasti - pravidelně jsme podporovali AutoMat, inicioval jsem setkání Asociace měst pro cyklisty na rezidenci Nizozemského velvyslance apod.). Asi je zbytečné dodávat, že do práce bych jezdil stejně jako v Praze na kole :-)

Samozřejmě podporuju pirátská témata co do transparentnosti veřejné správy, zveřejňování smluv na netu atd. Letos jsem inicioval a uspořádal setkání Rekonstrukce státu se zástupci velvyslanectví a obchodních komor na Nizozemské ambasádě o čemž se můžete dočíst například na blogu senátora Michálka.http://www.libormichalek.cz/lang_cs/aktualita/62.html V tomto směru bych chtěl udělat řádnou revizi brněnské mezinárodní politiky a rád bych se důkladně podíval na to, jaký přínos mají pro Brno všechna jeho partnerství s městy (je jich snad 13), protože i díky vlastní zkušenosti si nejsem zcela jist, zda jsou zde prostředky vynakládány efektivně (pár takových setkání a konferencí jsem v minulosti tlumočil a krom toho, že to byla super cestovka pro městské zastupitele jsem nezaznamenal valnou přidanou hodnotu pro obyvatele města). Na druhou stranu bych stál o mezinárodní partnerství tam, kde se dá očekávat nějaký ekonomický přínos - vloni jsem například uspořádal technologickou misi Brna do Brainportu Eindhoven, strávil jsem na tom několik měsíců intenzivní práce, protože jsem přesvědčen o tom, že to může být pro obě strany super spolupráce. Akorát mi pak Brno poslalo jako zástupce města Laďu Macka - dál škoda mluvit... Ale mám na co navazovat.

Asi největší přidanou hodnotou mé případné kandidatury je to, že jsem na Brno relativně profláklý ksicht, což by se mohlo hodit při shánění hlasů :-) Nedávno jsem byl zvolen za místopředsedu oficiálního fanklubu fotbalové Zbrojovky, díky čemuž mohu vcelku jednoduše zacílit na celkem silný elektorát. V tomto směru musím jedním dechem zcela transparentně přiznat, že jsem zastáncem výstavby multifunkčního stadionu Za Lužánkami, a to nikoliv z důvodu populistických či srdečních, ale protože jsem prostě přesvědčen o tom, že se to ekonomicky vrátí. Samozřejmě ideálně za co největší podpory soukromého sektoru, ale i tomu jsem schopen díky svým kontaktům pomoci.

Jinak si troufám říct, že jsem celkem slušný vyjednávač - tvrdý, ale férový a dokážu se bavit prakticky s každým nehledě na jeho politické přesvědčení, sociální poměry apod. což by se taky mohlo hodit ;-)

Pokud by se našel někdo, kdo to dočetl až sem, tak díky a přeji hezký víkend.

Marek :fet:
http://cz.linkedin.com/in/mfiser
Tito uživatelé poděkovali autorovi Marek.Fiser za příspěvky (celkem 5):
Robert.Cuma, Jiri.Ulip, Patrik.Dolezal, Pavel.Moravec, ItoldYouSo7227

Člen MS Brno, marek.fiser@pirati.cz

Uživatelský avatar
Patrik.Dolezal
Člen KS Jihomoravský kraj
Příspěvky: 960
Registrován: 04 srp 2009, 17:13
Profese: pirát
Bydliště: Brno
Dal poděkování: 2598 poděkování
Dostal poděkování: 1291 poděkování

Re: [rozprava] - primární volby Brno - magistrát

Příspěvek od Patrik.Dolezal »

Také se ucházím o místo na kandidátce (doufám že nakonec na společné Piráti+Žít Brno) a to kamkoliv, kromě lídra, protože tam patří za Piráty Jirka Ulip. Kromě toho i proto, že možná půjdu do senátních voleb.

Základní údaje najdete na wiki.

Na magistrát jdu proto, abych prosadil změny ve statutu města Brna, hlavně
- zřízení úřadu hlavního architekta a to nezávislého, dostatečně kompetentního a samozřejmě i odpovědného tak, aby mohl být garantem odpovědného rozvoje města a pokud se stane chyba, je jasné kdo je zodpovědný.
- garanci samosprávy městských částí, tak, aby magistrát musel brát při rozhodování do úvahy co si lidi v MČ přejí a vyjednají.
Dál proto -
- aby politici rozhodovali ve prospěch a podle přání obyvatel - tj. prosadit transparentní ROZHODOVÁNÍ (nejen zveřejnit informace, ale souhrnně na jednom místě, i lobbistické kontakty, kdo co tlačí., ke každému projektu oponentský posudek, u větších od nezávislého subjektu, ap.), proinformovanost lidí, zastupitelů i úředníků( nejlíp prosadit rozhodování podle demminima ;) ), všude i v městských společnostech - tzn. změnu jednacího řádu, aj.,
- aby úředníci a zaměstnanci společností, byli posuzováni podle toho, jak pracují a ne jak komu vyhoví - tzn. závazný kariérní řád,
- aby společnosti s městskou účastí fungovali efektivně, ale finanční zisk nebyl jediným hlediskem - takže audity a nezávislé vedení,
- aby obyvatelé participovali na vytváření územního plánu a rozpočtu.
- aby město nebylo dojnou krávou a aby neztrácelo vliv v tak základních věcech jako je distribuce vody, tepla, energií. odpady. Když to bude možné spíš naopak a aby možná i pomáhalo svým obyvatelům jako kolektivní vyjednavatel při jednání s distributory, ap.
:!: Chci moc, že. 8-) Přitom to je většinou jen 1. oblast, řekněme vnitřní fungování, které se nedá vyhnout a věnovat tomu musím podle toho co přijde na řadu..

Kromě toho nám dojem, že pro většinu zastupitelů pracovně končí svět na hranicích města. Každé větší město je ale přirozeně centrem určitého regionu a mělo by pomáhat - třeba koordinovat postup vůči státním nebo evropským institucím. A zkušenosti dovážet, jak psal Jirka (třeba péči o stromy jako v Bruselu) a taky vyvážet.
To je 2. oblast, které bych se chtěl věnovat.

Navíc mám několik menších konkrétních projektů:
zachránit i ten nejmenší kousek zeleně, který ještě zbývá, hlavně co nejvíc stromů a tam kde to jen trochu půjde je vysadit, zřídit podporu živých fasád a střech, postavit znovu občanskou desku - tentokrát s podporou města, a umožnit konání venkovních akcí jako je Pirattek.

Politika jest těžký,robotný úřad,vysilující duši,ochromující fantazii,pijící z organizmu.
Oponenti, leč často též kolegové, jsou zlé,svéhlavé,bludně vychované bytosti,rafinované,zlomyslné,zhýčkané,zbloudilé,instinktivně nepřátelské a ve velikém procentu úžasně neschopné. Vracím se fyzicky i duševně vysílen,disgustován,zatemněn,mdlý a sešlý. Pouze noc jest vyhražena mé práci a i tu nedostavuje se vždy dispozice, vstřebaná celodenním rozechvíváním nervového systému a stálým krvácením intelektuálním.
*1892

Uživatelský avatar
Lukas.Novy
Příznivec Pirátů – Jihomoravský kraj
Příspěvky: 21719
Registrován: 02 črc 2009, 22:45
Profese: auditor počítačové bezpečnosti
Bydliště: Brno
Dal poděkování: 5231 poděkování
Dostal poděkování: 12560 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: [rozprava] - primární volby Brno - magistrát

Příspěvek od Lukas.Novy »

To budes jako kandidovat zaroven na senatora i na magistrat? wtf?

Demokracie je diskuse.
| ‒ | – | — | ― | … | „ | “ | ‚ | ‘ | » | « | ½ | ¼ | ¾ | × | ‰ | ® | © | ™ | Tel: 777-5-KRTEK

Uživatelský avatar
ItoldYouSo7227
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 2710
Registrován: 14 črc 2012, 00:45
Bydliště: London
Dal poděkování: 3183 poděkování
Dostal poděkování: 2614 poděkování

Re: [rozprava] - primární volby Brno - magistrát

Příspěvek od ItoldYouSo7227 »

Na to jsem se ptal Patrika, ale z toho chaosu si už nepamatuju odpověď. Takže Patriku, je můj předpoklad správný, že když budeš nominován na senátora, rezignuješ na tuto případnou pozici kandidáta do ZMB?
Tito uživatelé poděkovali autorovi ItoldYouSo7227 za příspěvek:
Pavel.Moravec
Nikdy plně nezměníte věci bojem s existující realitou. Abyste něco změnili, vytvořte nový model, který udělá současný model zastaralým. -- z článku o bitcoinu
Uživatelský avatar
Pavel.Moravec
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 2764
Registrován: 27 dub 2011, 17:25
Profese: IT
Bydliště: Brno Bystrc
Dal poděkování: 12424 poděkování
Dostal poděkování: 5915 poděkování

Re: [rozprava] - primární volby Brno - magistrát

Příspěvek od Pavel.Moravec »

siberiantijger píše: ..
Chtěl bych se tě Marku zeptat na pár věcí:
  • Jaké by byly tvé priority které bys na magistrátu prosazoval?
  • Jaký máš názor na odsun nádraží a na petici kolem ní?
  • Co vidíš jako hlavní problémy dnešního Brna?
Předem díky za odpovědi.
Bývalý správce @PiratiJMK i @PiratePartyCZ, bývalý člen KK.
Uživatelský avatar
Patrik.Dolezal
Člen KS Jihomoravský kraj
Příspěvky: 960
Registrován: 04 srp 2009, 17:13
Profese: pirát
Bydliště: Brno
Dal poděkování: 2598 poděkování
Dostal poděkování: 1291 poděkování

Re: [rozprava] - primární volby Brno - magistrát

Příspěvek od Patrik.Dolezal »

Jindrich Bartek píše:Na to jsem se ptal Patrika, ale z toho chaosu si už nepamatuju odpověď. Takže Patriku, je můj předpoklad správný, že když budeš nominován na senátora, rezignuješ na tuto případnou pozici kandidáta do ZMB?
WTF? To snad přichází na řadu až když bych byl zvolený tam i tam.

Nehledě na to, že i pak bych se nejdřív domluvil s ostatními lidmi z kandidátky, co si myslí. Od toho ostatně existuje neuvolněný zastupitel (nebere plat, chodí do práce jinam...). To nemění nic na tom že podle mě nejde dělat 2 věci zaráz a naplno - teda dobře dělat, jinak v tom mám dlouholetou praxi. :/

BTW: nějak jsem předpokládal automaticky, že kandiduješ taky Jindro. Proč ne? - Ve Vyškově - myslím bydliště?

EDIT: takze jj - zaroven

Politika jest těžký,robotný úřad,vysilující duši,ochromující fantazii,pijící z organizmu.
Oponenti, leč často též kolegové, jsou zlé,svéhlavé,bludně vychované bytosti,rafinované,zlomyslné,zhýčkané,zbloudilé,instinktivně nepřátelské a ve velikém procentu úžasně neschopné. Vracím se fyzicky i duševně vysílen,disgustován,zatemněn,mdlý a sešlý. Pouze noc jest vyhražena mé práci a i tu nedostavuje se vždy dispozice, vstřebaná celodenním rozechvíváním nervového systému a stálým krvácením intelektuálním.
*1892

Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Jihomoravský kraj“