PHA 16/2014 Primární volby Praha - magistrát [Rozprava]

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.


Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha

Zamčeno
Uživatelský avatar
Giuseppe.Maiello
Člen KS Praha
Příspěvky: 351
Registrován: 23 čer 2014, 21:52
Profese: Vysokoškolský učitel
Bydliště: Praha-Klánovice
Dal poděkování: 1117 poděkování
Dostal poděkování: 527 poděkování

Re: PHA 16/2014 Primární volby Praha - magistrát

Příspěvek od Giuseppe.Maiello »

Hlásím se na kandidátku na 2. až 5. místo.
Zde je moje kandidátská řeč:
V letech 2005-2010 jsem pro záchranu Klánovického lesa bojoval proti Pavlovi Bémovi a spol. Tito lidé chtěli les za účelem vybudování golfového hřiště včetně "rekreačních budov" zlikvidovat.
Ani Svobodova ODS, ČSSD a TOP09, které nastoupily po Bémovi (a spol.), nepřinesly pro Prahu žádné markantní zlepšení.
Alternativa, kterou dnes nabízí Strana zelených, se zdá být návratem do minulosti: na čelních místech kandidátky SZ – KDU-ČSL – STAN najdeme např. Jana Wolfa, alias „Sekyrova muže na radnici“ (srov. http://ceskapozice.lidovky.cz/sekyruv-m ... ice_138954).
Považuji proto za NUTNÉ, aby se i Česká pirátská strana dostala do zastupitelstva HLMP. Pokud by nepřekročila 5%, bylo by to zklamání nejenom pro všechny Piráty a jejich voliče, ale i pro celou Prahu.
Chci ČPS pomoci z pozice úspěšného občanského aktivisty a věřím, že i voliči LES, kterých sice není mnoho, budou sledovat můj příklad.
Jako zastupiteli v Městské části Klánovicích se mi nejen podařilo prosadit změnu územního plánu Hlavního města Prahy, která nám zaručuje zachování Klánovického lesa, ale i nulovou toleranci hazardu v této MČ.
Jelikož se jako antropolog současně zabývám klientelismem a korupcí, tak bych se v případě zvolení do pražského zastupitelstva rád věnoval těmto tématům.

Edit: Profil: http://www.pirati.cz/lide/giuseppe_maiello
Tito uživatelé poděkovali autorovi Giuseppe.Maiello za příspěvky (celkem 5):
Dalibor.Zahora, Ondrej.Profant, Mikulas.Ferjencik, Adam.Zabransky, Vojtech.Reitmajer
Uživatelský avatar
Lukas.Findeis
Člen KS Praha
Příspěvky: 4913
Registrován: 04 dub 2010, 15:47
Profese: běžecký trenér
Dal poděkování: 4653 poděkování
Dostal poděkování: 4059 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: PHA 16/2014 Primární volby Praha - magistrát

Příspěvek od Lukas.Findeis »

Jen doplním kandidátskou řeč bez jména. Giuseppe Maiello
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Findeis za příspěvky (celkem 2):
Giuseppe.Maiello, Ondrej.Profant

735 07 66 99, Praha 12

Uživatelský avatar
Adam.Zabransky
Krajský zastupitel
Příspěvky: 2123
Registrován: 06 led 2012, 22:10
Profese: politik, vystudovaný právník
Bydliště: Praha 10 - Vršovice
Dal poděkování: 2052 poděkování
Dostal poděkování: 3779 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: PHA 16/2014 Primární volby Praha - magistrát

Příspěvek od Adam.Zabransky »

Tak jo. Zdravím pražské pirátstvo. Hlásím se na 2.-5. na kandidátní listině do pražského zastupitelstva, případně pak na 6.-11. místo. (Doufám, že takhle to stačí a nebudu se muset přihlašovat znovu.)

A teď moje kandidátská řeč:
Kdo jsem: student Právnické fakulty UK (v říjnu jdu do druhého ročníku), bývalý Wikipedista a Pirát od roku 2012. U Pirátů jsem zprvu hodně překládal, pak jsem ujal role koordinátora překladů (tuhle funkci se chystám v brzké době předat) a už téměř dva roky spravuji pirátský Twitter účet. Podílel jsem se obou stížnostech kvůli pětiprocentní klauzuli (i když z většiny ji v obou případech napsal Jakub Michálek), jinak jsem kvůli nemožnosti kandidovat z důvodu věku byl už asi třikrát volebním zmocněncem. Nedávno (nepamatuju si, kdy to bylo, asi někdy v lednu tohoto roku) jsem byl dovolen do RV. Na rovinu říkám, že s mým angažmá v RV nejsem spokojen (byl jsem účastníkem slavného březnového zasedání, kde jsem hlasoval pro zrušení obarvování peněz; z tohohle failu jsem se myslím dostatečně poučil), ale říkám si, že někdo tam být musí a spíše než abych rezignoval, tak se budu snažit udělat si na to více času.
Proč kandiduji: ačkoliv se na komunální politiku soustředit úplně nechci, obávám se, že to platí pro většinu Pirátů hlásících se do těchto primárek. Je to nepříjemný fakt, se kterým se ale budeme muset smířit. Pokud se dostanu do čela kandidátky, slibuju, že nastuduju dost materiálů, abych Piráty v nějaké diskusi neztrapnil. ;-) Na zasedání zastupitelstva bych pravidelně docházel a důkladně bych se připravoval, a mezi zasedáními bych se rád scházel s různými lidmi, kteří se o dění v Praze zajímají, abych od nich sbíral podněty. Co se týče programu, myslím si, že všechno důležité bude v tom připravovaném, takže zatím neplánuji vytvářet nějaký vlastní.

Podle mě máme dost velkou šanci se do pražského zastupitelstva dostat, a nechtěl bych, abychom ji promarnili. Proto budu aktivně kampaňovat (ale to už bez ohledu na to, kde/jestli se na kandidátce umístím).
Tito uživatelé poděkovali autorovi Adam.Zabransky za příspěvky (celkem 6):
Ondrej.Profant, Dalibor.Zahora, Mikulas.Ferjencik, Tobias.Esner, Giuseppe.Maiello, Tomas.Murnak

Pražský radní pro majetek, transparentnost a legislativu, člen republikového výboru, vystudovaný právník, bojovník za ochranu zvířat a efektivní altruista.
FB: https://www.facebook.com/piratzabransky Twitter: https://twitter.com/adamzabransky

Patrick.K
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 323
Registrován: 10 zář 2013, 22:42
Profese: profese
Dal poděkování: 131 poděkování
Dostal poděkování: 272 poděkování

Re: PHA 16/2014 Primární volby Praha - magistrát

Příspěvek od Patrick.K »

Když se to tady trochu rozjelo, tak bych též projevil zájem přihlásit se do primárních voleb na volební kandidáty do Magistrátu hlm. Prahy. Vůbec si nedovoluji uvádět nějaké umístění a výsledek nechávám zcela na náhodném konsensu volitelů.
Ke své osobě mohu uvést, že je mi 32, jsem členem jednoho vcelku nepopulárního bezpečnostního sboru, takže nejsem členem ČPS, ani v její prospěch nevykonávám žádnou činnost. Schůzí strany jsem se občas účastnil dálkově, dokud byly na Mumble, fyzicky chodím jenom když se blíží nějaké primárky, takže moc členů mě asi osobně nezná. Informace o straně, jejích idejích a vnitřních procesech získávám pouze z diskuzního fóra, kde se snažím provozovat konstruktivní trolling a z dalších stránek na doméně http://www.pirati.cz. Podpalubí mám nějakou dobu vypnuté, když jsem zjistil, že jsem automaticky členem Bůh ví čeho. Kdybych o tom mohl rozhodovat, tak jsem „barvič“. Nejsem příliš impulzivní příznivec, nýbrž spíše rozvažující varianta, takže pokud někdo bude chtít něco zdarma, já se budu ptát: „Kdo to zaplatí?“, pokud někdo nebude chtít kamery ve městech žádné, tak já se budu ptát: „Co místo nich?“, atd. Z určitého úhlu pohledu mohu proto působit jako taková zatažená ruční brzda automobilu. Politicky jsem založený snad pokrokově-liberálně, ale málokdy mě uvidíte v první linii čehokoliv. Z „obecného volebního“ programu ČPS za klíčové body považuji transparentnost veřejných organizací (státní správy i samosprávy), služební zákon pro úředníky, e-government a částečně i bod soukromí. Za ČPS jsem kandidoval v podzimních volbách do Poslanecké sněmovny, což byla velice zajímavá zkušenost, kterou bych doporučoval učinit každému příznivci - hlavně se mi líbilo kampaňování - jelikož už jsem přeci jenom trochu starší, tak ty Facebooky, „lajky“, či „piny“ mě moc neberou. Na schůzích, kde se probíral program na Magistrát (byť furt kde nic-tu nic), mě velice překvapily autentické návrhy týkající se například omezení velkoplošné reklamy, sociálních služeb, ale i provozu Městské policie. Vyvozuji z toho, že až bude nějaký program, bude mi i celkem blízký. Stejně tak povolební strategie vypadá hezky, byť si realisticky myslím, že by si současní šíbři z Magistrátu, úředníci a osoby na ně nalepené každého idealistického Piráta namazali na chleba ve chvíli, kdy by jim začal navrtávat stavidla rybníka. Zde se tedy dostávám k čelu kandidátky, kde bych rád viděl lidi s právním vzděláním, či aktivistickou minulostí, aby to vypadalo důvěryhodně. Já osobně bych případný mandát zastupitele vykonával neuvolněně.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Patrick.K za příspěvky (celkem 4):
Mikulas.Ferjencik, Giuseppe.Maiello, Ondrej.Profant, Adam.Zabransky
Uživatelský avatar
Ondrej.dj-bobr.Ulehla
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 1264
Registrován: 14 črc 2010, 22:42
Profese: zvuk, IT, auta, všehochuť
Bydliště: Praha/Otrokovice
Dal poděkování: 2235 poděkování
Dostal poděkování: 1365 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: PHA 16/2014 Primární volby Praha - magistrát

Příspěvek od Ondrej.dj-bobr.Ulehla »

Sypu si na hlavu čtvrt kila popele, že se cpu na kandidátku, slíbil jsem kandidátskou řeč a dočista na to zapomněl - kdybych nedostal dneska naživo lehký bump, asi by proces zapomnění pokračoval vesele dále :oops:
Nuže - aktivista sice jsem pouze zčásti, právní vzdělání formálně nemám, reálně však jistou právničtinu ovládám (zejména legislativa týkající se silniční dopravy). 27 let, v současné chvíli ještě straník, střední odborné vzdělání s maturitou.
V první řadě mě ke cpaní se do magistrátních sfér motivuje vyšší "lokálnost" funkce oproti např. Senátu nebo EP. Celkově mám orientaci na místní věci, místní problémy (velmi se mi líbilo Referendum na Praze 7 ohledně radnice za miliardu), dokážu se velmi dobře vžít do role běžného člověka (empatie), vycítit jeho problémy, příčiny jeho nálady a názorů a umím s běžným člověkem komunikovat profesionálně jako politik, ale zároveň lidsky jako jeho soused/bližní/něco takovýho :)
Zastávám názor, že člověk by měl mít svobodu rozhodování. To je líbivěji napsaná skutečnost, že ze strany města je často používána metoda (např.) "chceme, aby občan jezdil MHD, tak uděláme všude parkovací zóny a budou z toho navíc prachy" místo metody "chceme, aby občan jezdil MHD, tak uděláme MHD přístupnější, levnější .. a pak už nebude potřeba omezovat individuální automobilovou dopravu, protože občan bude motivován jet MHD, pokud autem jet nepotřebuje".
Mezi prioritní obory, které považuji za můj fokus, jsou informatika, doprava (MHD, auta - klidně i trochu víc podrobněji), transparence, sociální služby a péče (osobní asistence, stacionáře atd.), soukromí+bezpečnost (kamery, Městská policie), komunikace s občanem.
Asi tak, jako se v IT používá zkratka BFU, tak něco takového existuje i v realitě - "běžný občan", kterého politika nezajímá (nemá na ni čas, náladu, trpělivost, popř. postrádá naději, že by jeho hlas mohl něco změnit), politika je obor, na který se dá nadávat, politik je pro něj sprosté slovo a indikace mafiána. Tohle bych rád pomalounku a po kousíčkách změnil a myslím, že právě Piráti k tomuto mohou mít nakročeno asi tak nejlíp :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.dj-bobr.Ulehla za příspěvky (celkem 2):
Ondrej.Profant, Dalibor.Zahora

Bývalý Pirát, úzce spjatý s tradičními dávnými pirátskými hodnotami
2016/2017 flipped to XSFP MBTI co se na vojně naučíš, za to tě v civilu zavřou
porcelánové zařízení, spojující výhody umyvadla a klosetové mísy, se jmenuje umyvadlo (citace, třetí komentář)

Uživatelský avatar
Viktor.Mahrik
Krajský zastupitel
Příspěvky: 1069
Registrován: 17 lis 2012, 15:44
Profese: Specialista internetoveho vyzkumu
Bydliště: Praha - Ruzyně
Dal poděkování: 1137 poděkování
Dostal poděkování: 1682 poděkování

Re: PHA 16/2014 Primární volby Praha - magistrát

Příspěvek od Viktor.Mahrik »

Ahoj,

rád bych se také přihlásil do primárek. Jsem členem předsednictva v KS Praha a aktuálně kandiduji i na lídra kandidátky na Praze 6. Z toho důvodu bych rád kandidoval od pátého místa dál. Ke kandidatuře se hlásím, protože vidím dobrou sinergii mezi tím, co již dělám (snažíme se prorazit v Praze 6) a tím, co bude probíhat v rámci voleb na magistrát. V přípravě na volby už jsem zapojen tak jako tak, přidáním do magistrátu můžu fungovat na obou válečných polích.
Pokud bych byl zvolen, tak můžu slíbit, že se budu věnovat práci na plno. Pokud bych uspěl i na Praze 6 i na magistrátu, zvažoval bych významné životní změny, např. dělání profi politiky na částečný úvazek. Osobnostně patřím k těm, kteří se snaží získávat informace a používat je, abych dělal informovaná rozhodnutí a také v politickém boji. Na radnici se chci dostat, abych mohl medializovat, co se na radnici děje, o čem se jedná a proč je to důležité pro občany (jak se jich to dotýká). Rozhodně si myslím, že bych byl zajímavé doplnění Pirátského týmu, který by na radnici fungoval ať už díky svému analytickému myšlení, nebo prosazováním transparence.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Viktor.Mahrik za příspěvky (celkem 5):
Vaclav.Fortik, Ondrej.Profant, Adam.Zabransky, Dalibor.Zahora, Iveta.Pospisilova
Viktor Mahrik,
člen zastupitelstva Hlavního Města Prahy

tel: 602 767 298
E-mail: viktor.mahrik@pirati.cz

Together we stand, divided we fall!
Tobias.Esner
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 7802
Registrován: 22 čer 2013, 12:03
Dal poděkování: 5022 poděkování
Dostal poděkování: 3823 poděkování

Re: PHA 16/2014 Primární volby Praha - magistrát

Příspěvek od Tobias.Esner »

Registruji tyto kandidáty a pro přehlednost, doplňuji do prvního příspěvku
doufám že se bude hlasovat dnes na schuzi minimálně prvních 11 míst
v případě že hlasování bude takto a že bude on-line, prosím se domluvit s Anonym111 na rozeslání info SMS že už se hlasuje.

Kandidáti na lídra:
Ivan Bartoš - navržení
Jakub Michálek - navržení

Kandidáti 2-5:
Giuseppe Maiello - kandidatura
Adam Zábranský - kandidatura
Patrick Kheck - kandidatura
Ondřej Úlehla - kandidatura
dále navržení:
Mikuláš Ferjenčík
Ondřej Profant
Aleš Tamchyna

Kandidáti 6-11:
Adam Zábranský - kandidatura
Patrick Kheck - kandidatura
Ondřej Úlehla - kandidatura
Viktor Mahrik - kandidatura
dále navržení:
Ivan Mikoláš
Ondřej Marek
Roman Kučera
Josef Matoušek
Mikuláš Ferjenčík
Ondřej Profant
Aleš Tamchyna


Kandidáti ostatní:
Patrick Kheck - kandidatura
Ondřej Úlehla - kandidatura
Viktor Mahrik - kandidatura
dále navržení:
Josef Platil
Jan Podhajský
Lukáš Findeis
Václav Fořtík
Jan Przybyla
Tomáš Murňák
Alexandr Mansurov
Barbara Humlová
Marek Kubát
Lidka Čaňková
Zdeněk Hřib
Pavel Opatřil
Oldřich Fischer
Míša Krausová
Ondra Kallasch
Oznámení moderátora:

EDIT: anonymizace na žádost uživatele

Uživatelský avatar
Mikulas.Ferjencik
Kontrolní komise
Příspěvky: 14653
Registrován: 24 dub 2009, 00:25
Profese: lektor kroužků zábavné logiky
Bydliště: Choltice, okres Pardubice
Dal poděkování: 12022 poděkování
Dostal poděkování: 20479 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: PHA 16/2014 Primární volby Praha - magistrát

Příspěvek od Mikulas.Ferjencik »

Na lídra pro volby v Praze se přihlásili:

Ondřej Profant
Jan Hrubý
Jakub Michálek

Ivan Bartoš kandidovat na lídra nehodlá.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Ferjencik za příspěvek:
Dalibor.Zahora

Garant pro oblast veřejných rozpočtů, mikulas.ferjencik@pirati.cz, 737 943 770

Podporuji Rekonstrukci Pirátů www.rekonstrukcepiratu.cz

Uživatelský avatar
Mikulas.Ferjencik
Kontrolní komise
Příspěvky: 14653
Registrován: 24 dub 2009, 00:25
Profese: lektor kroužků zábavné logiky
Bydliště: Choltice, okres Pardubice
Dal poděkování: 12022 poděkování
Dostal poděkování: 20479 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: PHA 16/2014 Primární volby Praha - magistrát

Příspěvek od Mikulas.Ferjencik »

Přihlásil se další kandidát na lídra:

Martin Arden

Garant pro oblast veřejných rozpočtů, mikulas.ferjencik@pirati.cz, 737 943 770

Podporuji Rekonstrukci Pirátů www.rekonstrukcepiratu.cz

Tobias.Esner
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 7802
Registrován: 22 čer 2013, 12:03
Dal poděkování: 5022 poděkování
Dostal poděkování: 3823 poděkování

Re: PHA 16/2014 Primární volby Praha - magistrát

Příspěvek od Tobias.Esner »

Poprosim bud odkaz na zapis, nebo jejich vyjadreni
Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Praha“