Internetová registrace nového pc
Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
Internetová registrace nového pc
Dobrý den,
vzhledem k dnešní situaci, kdy je hodně osobních údajů monitorováno, doporučili by jste registrovat nově zakoupený pc, konkrétně od firmy Dell. Je zde riziko ztráty soukromí ?
Díky
vzhledem k dnešní situaci, kdy je hodně osobních údajů monitorováno, doporučili by jste registrovat nově zakoupený pc, konkrétně od firmy Dell. Je zde riziko ztráty soukromí ?
Díky
- Marek.Necada
- Člen KS Praha
- Profese: silozpytec
- Dal poděkování: 3187 poděkování
- Dostal poděkování: 2465 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Internetová registrace nového pc
K čemu je to (registrace) dobré?
Ministerio de Educación, ¡afuera!
Долой царя!
- Zdenek.Stepanek
- Člen KS Ústecký kraj
- Profese: IT Expert
- Dal poděkování: 262 poděkování
- Dostal poděkování: 632 poděkování
Registrace u dellu bude mít smysl např. pro NBD záruku, ale jinak je to naprosto nanic.
Nerušit, porušuju kopírovací monopol EMI Music...
Zdeněk Štěpánek, 774 415 269
„Stát vypíše nové daně, - Čech se bude dříti na ně,
Neb mu brání mozku lenost - vidět svoji zotročenost..“ F. Gellner
Zdeněk Štěpánek, 774 415 269
„Stát vypíše nové daně, - Čech se bude dříti na ně,
Neb mu brání mozku lenost - vidět svoji zotročenost..“ F. Gellner
k čemu to je dobré to netuším, když jsem se neregistroval, možná aktualizace, spiš jde o to jestli to může být nebezpečné
- Petr.Vileta
- Člen KS Plzeňský kraj
- Profese: Celkem Spokojený Důchodce
- Dal poděkování: 10819 poděkování
- Dostal poděkování: 8772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Možná se pletu a není to zrovna případ Dellu, ale u některých výrobců, pokud si člověk PC zaregistruje, usnadní mu to někdy později například stáhnout správné ovladače, někde dokonce po registraci funguje i jakási technická podpora. Na druhou stranu to výrobci neshromažďují jen tak z legrace
a jednak to slouží jejich statistikám prodejů, což moc nevadí, ale klidně mohou ta data použít pro nabízení dalších produktů, nebo dokonce prodat. Já bych to raději neregistroval.

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista
Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.
(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)
- Petra.Kopecka
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: SW Tester
- Dal poděkování: 47 poděkování
- Dostal poděkování: 31 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Já bych si zase podotkla tvrdit, že to třeba nemusí být na škodu pokud společenost Dell nabízí třeba vyhledání ztraceného nebo ukradeného NTB. No člověk by se divil, ale někdy se to hodí.
Jinak souhlasím s předchozími reakcemi, že to více méně jen otravuje....

- Tomas.Lastuvka
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: html coder
- Dal poděkování: 37 poděkování
- Dostal poděkování: 76 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Treba Lenovo chce registraci kvuli ukradeni a pak take kvuli opravam.. a potom maji ruzne akce se softem zdarma..
u hp je mozne po registraci tusim delat obnovu systemu pres sit (ethernet)..
Takze registrace ntb bych se nebal pokud na nem nemas v planu treba nabourat internet bankovnictvi

u hp je mozne po registraci tusim delat obnovu systemu pres sit (ethernet)..
Takze registrace ntb bych se nebal pokud na nem nemas v planu treba nabourat internet bankovnictvi

Ten, kdo je ti nejbliz, bude vzdy tim, co ti ublizi nejvic!
Nemam na vas naladu, nedivte se mym reakcim.
Nemam na vas naladu, nedivte se mym reakcim.
-
- Člen KS Praha
- Profese: VŠ pedagog
- Bydliště: trvalé Úvaly u Prahy, přechodné Praha 7, Holešovice
- Dal poděkování: 232 poděkování
- Dostal poděkování: 722 poděkování
Je nutné si uvědomit jedno - jakákoli registrace kdekoli u kohokoli může být potenciálně nebezpečná. Prostě někam dáme osobní údaje a ta druhá strana s nimi může nějak nakládat.
Občas dáme osobní údaje zcela dobrovolně a ani se neptáme, proč to ta druhá strana chce.
Občas dáme osobní údaje výměnou za něco.
U registrace elektronických věcí po internetu je dosti důležité si zjistit a uvědomit, k čemu tou registrací dáváme souhlas (tzn. pečlivě pročíst podmínky).
Bezpečné je nějaké uložení údajů toho notebooku pro možnost vyhledání, pro získání nějakého kódu a možnost si potom něco stáhnout zdarma a podobně (optimálně s nějakou "spamovací" mailovou adresou a bez běžných osobních údajů - na druhou stranu na faktuře dost často ty osobní údaje stejně máme a ani to neřešíme).
Nebezpečné mohou být jakékoli věci povolující na dálku sahat do mého počítače (případně ještě automaticky) - jako třeba různé automatické aktualizace čehokoli. Prudící je, pokud mě pak s tou aktualizací počítač otravuje, dokud ji neodkliknu a vrátit zpět to nejde. Osobně mi tohle šíleně vadí i u kupy software, momentálně mám takto "rozbitou" mozillu, kdy jsem ji nechala aktualizovat a nadávám na to jak špaček, protože mi to přeházelo menu a ještě mám podezření, že ho to i zvětšilo = méně místa na zobrazení obsahu. Tyto aktualizace mají přístup do počítače a můžou i cokoli smazat a blbě se tomu brání. Takže je potřeba zálohovat případně číst, zda se neobjevila nějaká "nebezpečná" aktualizace a neaktualizovat ihned.
Na druhou stranu může být nebezpečné i neaktualizování - různé bezpečnostní díry a podobně.
Nebezpečné je i vyjít na ulici - a i zůstat doma.
Občas dáme osobní údaje zcela dobrovolně a ani se neptáme, proč to ta druhá strana chce.
Občas dáme osobní údaje výměnou za něco.
U registrace elektronických věcí po internetu je dosti důležité si zjistit a uvědomit, k čemu tou registrací dáváme souhlas (tzn. pečlivě pročíst podmínky).
Bezpečné je nějaké uložení údajů toho notebooku pro možnost vyhledání, pro získání nějakého kódu a možnost si potom něco stáhnout zdarma a podobně (optimálně s nějakou "spamovací" mailovou adresou a bez běžných osobních údajů - na druhou stranu na faktuře dost často ty osobní údaje stejně máme a ani to neřešíme).
Nebezpečné mohou být jakékoli věci povolující na dálku sahat do mého počítače (případně ještě automaticky) - jako třeba různé automatické aktualizace čehokoli. Prudící je, pokud mě pak s tou aktualizací počítač otravuje, dokud ji neodkliknu a vrátit zpět to nejde. Osobně mi tohle šíleně vadí i u kupy software, momentálně mám takto "rozbitou" mozillu, kdy jsem ji nechala aktualizovat a nadávám na to jak špaček, protože mi to přeházelo menu a ještě mám podezření, že ho to i zvětšilo = méně místa na zobrazení obsahu. Tyto aktualizace mají přístup do počítače a můžou i cokoli smazat a blbě se tomu brání. Takže je potřeba zálohovat případně číst, zda se neobjevila nějaká "nebezpečná" aktualizace a neaktualizovat ihned.
Na druhou stranu může být nebezpečné i neaktualizování - různé bezpečnostní díry a podobně.
Nebezpečné je i vyjít na ulici - a i zůstat doma.