Odvolání předsedy strany Ivana Bartoše

Do tohoto fóra se přesouvají uzamčené a zpracované členské podněty.


Moderátor: Předsedající

Zamčeno

Svolání jednání k Odvolání předsedy strany Ivana Bartoše

PRO svolání
43
28%
PROTI svolání
105
67%
zdržuji se
8
5%
 
Celkem hlasujících: 55 - Celkem hlasů: 156

Uživatelský avatar
Torento
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 77
Registrován: 17 kvě 2013, 21:59
Profese: student
Dal poděkování: 206 poděkování
Dostal poděkování: 181 poděkování

Re: Odvolání předsedy strany Ivana Bartoše

Příspěvek od Torento »

Lenka Kozlova píše:1/ zajímavé řešení, které má nezanedbatelné úskalí, vyžaduje velmi velkou pozornost věnovanou foru, každý člen by musel být neustále na stráži, jinak by byly výsledky zkreslené, média by možná zaznamenala, že jsme změnili způsob, ale že by někdo sledoval, jak se mění podpora našich funkcionářů, o tom silně pochybuji, zajímají je zásadní věci a případné zvraty

2/nevím co myslíš demagogickým žvatláním
nálepkování je styl, který se snažím vynechat a zásadně se vyhýbám způsobu, dívat se na názory druhých přes jejich věk, takže na to se zeptej těch, kteří to dělají
/i když je nesporné, že zkušenosti člověk načerpá až s věkem, neznamená to, že s věkem získá i patent na rozum, navíc, postupovat v debatě způsobem: co ty víš, ještě jsi nic nezažil, je přinejmenším kontraproduktivní a je to podpásovka, recepty na tento a jiné nešvary v komunikaci hledá soustavně Tom Klapka a za to mu patří dík/

Všichni nikdy nebudou za jedno. Zde jsme hlasovali jen o jedné osobě, 1/3 je pro, ale ten výsledek dost možná mluví pouze o tom, že 1/3 členů personifikuje problémy ve straně / je jich hromada/ a promítá je do jedné osoby místo, aby je řešila příslušnými postupy - na první pohled snadné řešení, které se přímo nabízí.
ad 1) ztraceno v překladu :)
- média
Ani ve snu mě nenapadlo, že by média pátrala "co je nového u Pirátů", o nějakých změnách v podpoře funkcionářů ani nemluvě. Ale z toho systému by byl dobrý argument. Ber to podobně jako transparentní účet - žádné médium nenapíše článek jen proto, že ho Piráti mají, ale kolikrát použil Ivan Bartoš např. v televizi nebo rádiu Pirátský účet jako argument "že lze fungovat transparentně" ? Mnohokrát. A tak jsem to myslel, aneb "Jeden z programových bodů Piráti je přímá demokracie. A protože se snažíme jít sami příkladem, zavedli jsem uvntiř strany nejpružnější systém, který umožňuje našemu nejvyššímu orgánu, CF, odvolat toho funkcionáře, se kterým nejsou členové strany spokojeni", například.

- pozornost členů
to je obecně mnohem složitější a závažný problém. OFFTOPICna úplně jinou, hlubší debatu - zjednodušeně: IMHO Piráti musí změnit systém informování členů o hlasování a musí sjednotit termíny. Největší maglajz dělá nejednotnost - hlasuje se neustále a navíc u některých hlasování probíhá debata 14 dnů, u některých necelý víkend. Stejně tak jsem zaznamenal rozdíl v trvání hlasování. Ve výsledku ten, kdo nesleduje fórum neustále, nemá šanci se dozvědět o všem. Navrhoval bych, aby závazna hlasování probíhala v daných termínech, 2x měsíčně (např. vždy 12-15.v měsící a 27-30.v měsící, do hlasování se podnět dostane v momentě, kdy nejpozději 3 dny před tímto termínem splní podmínky hlasovatelnosti. AO by tedy "jen" 2x měsíčně zkontrolovalo,sebralo a rozeslalo podněty. Členové, kteří nesledují/nemohou sledovat fórum, by věděli, ve kterých termínech přijít, aby jim neuniklo nic důležitého. Ale není to myšleno tak, že 2 minuty po překročení poloviny hlasů pro odvolání je funkcionář x bez funkce.




ad 2) ztraceno v překladu 2 :)
prosím, neber si věci osobně. Ne jinak, nikdo si neberte věci osobně. :)
Můj post v žádném případě nemířil proti tobě. Pokud to tak vyznělo, omlouvám se. Citoval jsem ho proto, že byl po ruce (tzn. jeden z posledních) a ptal se na otázku, na kterou jsem chtěl odpovědět. Citace mi usnadnila úvod do mého postu, nic jiného v tom nebylo. Navíc, pokud píšu o žvatlání, nemyslím tím právě tebe. Samozřejmě jsem se tomu nedorozumění mohl vyhnout tím, že bych konkrétně jmenoval, ale to jsem záměrně nechtěl - nemá smysl začít se hádat kdo kdy kde komu co řekl (viz tebou zmíněný argument věkem, aneb "věk není zásluha, ale mládí není zárukou inovace")


Zásadně ovšem nesouhlasím s jednou věcí z tvého postu
Lenka Kozlova píše:Všichni nikdy nebudou za jedno. Zde jsme hlasovali jen o jedné osobě, 1/3 je pro, ale ten výsledek dost možná mluví pouze o tom, že 1/3 členů personifikuje problémy ve straně
Že nejsme ve stejnokroji je v pořádku, pluralita názorů obohacuje. Že bychom přesto měli mít společný cíl, na tom se asi shodneme. Ale velmi mi vadí paušalizace té 1/3 strany.

Stejně jako napíšeš "výsledek dost možná mluví pouze o tom,1/3 členů personifikuje problémy ve straně", můžu já napsat "výsledek dost možná mluví pouze o tom, že 2/3 hlasujících si personifikuje stranu do osoby Ivana Bartoše". Je fuk, kdo z nás má pravdu (asi oba ;) ), ale ani jeden z těch argumentů ničemu nepomůže.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Torento za příspěvky (celkem 2):
anonym2064, Ivan.Sirko
...ale mohu se mýlit. :)
Uživatelský avatar
Lenka.Kozlova
Příznivec Pirátů – Jihočeský kraj
Příspěvky: 3167
Registrován: 11 čer 2012, 09:34
Profese: vychovatelka
Dal poděkování: 9057 poděkování
Dostal poděkování: 3408 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Odvolání předsedy strany Ivana Bartoše

Příspěvek od Lenka.Kozlova »

asi takto:
především oceňuji tvůj zájem o dění ve straně :)

zájem médií není to, když se předseda zmiňuje o našich....doplň cokovliv

ptal ses proč narážíš na.....křiklouni atd... odpověděla jsem, nic jsem si osobně nebrala :) proto jsem napsala, zeptej se jinde a do závorky jsem dala svůj názor, protože jsem ho chtěla zveřejnit

tak, jak navrhuješ změnit jednání na foru, bys už nyní nepřehlednou, složitou a zdlouhavou proceduru ještě zbrzdil IMHO, já jsem určitě pro zjednodušení, ALE podle mého názoru tvoje cesta by musela navazovat na podstatně jednodušší způsob online jednání
např.: zde jsme ve vlákně, které je teprve podnětem ke svolání jednání k Ivanovu odvolání
další věc, na kterou narazíš je ta, že jsme dobrovolníci, jen málo lidí má čas pravidelně každých 14 dnů řešit Piráty /ne že by neměli čas jednou během 14 dnů, ale v dané datum, mají pracovní povinnost a musí jí z existenčních důvodů dát přednost atd...neodkladné povinnosti v rodině atd....řešení? profesionalizace - chceme ji? máme na to?
máme svoje lidi? máme něco outsorcovat? co? a za jakých podmínek?
je to fakt komplexní problém, vyžadující komplexní řešení

a k to mu poslednímu
jo, můžeme se dohadovat, byl to můj názor a netvrdím, že mám zaručenou pravdu - dojmologie, ale jsem přesvědčena, že na tom něco bude ;)
OFFTOPICpsycholog a sociolog, oba by se na Pirátech vyřádili :D
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lenka.Kozlova za příspěvek:
Robert.Magni

Podporuji myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip

Uživatelský avatar
Roman.Kucera
Člen KS Praha
Příspěvky: 15254
Registrován: 14 zář 2010, 10:04
Profese: IT
Bydliště: Praha, Letná
Dal poděkování: 9815 poděkování
Dostal poděkování: 18113 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Odvolání předsedy strany Ivana Bartoše

Příspěvek od Roman.Kucera »

Myslím, že je to úplně obráceně. Podnety na jakékoliv personální odvolávačky by měly mít omezenou dobu trvání a pokud by neprošly, měla by být nějaká karanténa, aby se nemohly neustále obnovovat. Jinak je to jen otravné trolení.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Roman.Kucera za příspěvky (celkem 5):
Vaclav.Fortik, Jaroslav.Nemec, Vladimir.Lansky, Robert.Magni, Karel.Rada
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Tobias.Esner
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 7802
Registrován: 22 čer 2013, 12:03
Dal poděkování: 5022 poděkování
Dostal poděkování: 3823 poděkování

Re: Odvolání předsedy strany Ivana Bartoše

Příspěvek od Tobias.Esner »

Roman Kucera píše:Myslím, že je to úplně obráceně. Podnety na jakékoliv personální odvolávačky by měly mít omezenou dobu trvání a pokud by neprošly, měla by být nějaká karanténa, aby se nemohly neustále obnovovat. Jinak je to jen otravné trolení.
které nemusíš sledovat
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tobias.Esner za příspěvek:
Marek.Necada
Uživatelský avatar
Roman.Kucera
Člen KS Praha
Příspěvky: 15254
Registrován: 14 zář 2010, 10:04
Profese: IT
Bydliště: Praha, Letná
Dal poděkování: 9815 poděkování
Dostal poděkování: 18113 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Odvolání předsedy strany Ivana Bartoše

Příspěvek od Roman.Kucera »

Já ne, ale z těch funkcionářů se stanou jen populistické loutky, které budou chtít být s každým zadobře, hlavně neudělat nic odvážného, co stranu někam posune.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Roman.Kucera za příspěvky (celkem 3):
Petr.Vileta, anonym2064, Robert.Magni
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Uživatelský avatar
Torento
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 77
Registrován: 17 kvě 2013, 21:59
Profese: student
Dal poděkování: 206 poděkování
Dostal poděkování: 181 poděkování

Re: Odvolání předsedy strany Ivana Bartoše

Příspěvek od Torento »

Lenka Kozlova píše:především oceňuji tvůj zájem o dění ve straně
Ono mě to mudrování zase brzy přejde a dám pokoj.. :D
Lenka Kozlova píše:jen málo lidí má čas pravidelně každých 14 dnů řešit Piráty /ne že by neměli čas jednou během 14 dnů, ale v dané datum, mají pracovní povinnost a musí jí z existenčních důvodů dát přednost atd...neodkladné povinnosti v rodině atd....řešení? profesionalizace - chceme ji? máme na to?

Pokud si člen nenajde 2x měsíčně chvíli na hlasování (včetně seznámení se v rámci dem.minima, když už ne na práci pro Piráty), je to na pováženou. Že jste dobrovolníci je fajn, ale jste především členové politické strany.
Ale rozhodně tuto situaci nevyřešíš profesionalizací nebo outsourcingem - za členy nikdo hlasovat nemůže.

Nicméně souhlasím ale, že je potřeba udělat hlasování co nejpřehlednější a časově nejméně náročné.
Proto ↓
Lenka Kozlova píše:tak, jak navrhuješ změnit jednání na foru, bys už nyní nepřehlednou, složitou a zdlouhavou proceduru ještě zbrzdil
Nemyslím si. Co musím udělat nyní, když chci, aby mi neuniklo nějaké hlasování ? Sledovat nonstop fórum, viz můj předchozí post - často je doba od podnětu, přes debatu až po ukončení hlasování kratší než týden.
V mém návrhu (který nijak dogmaticky neprosazuji, je to jen nápad na mírné vylepšení, nikoli podstata problému) si naopak člen může naplánovat své povinnosti směrem k jasně danému termínu hlasování. Pokud v tu dobu nemá čas, je to stejná situace jako nyní s tím rozdílem, že nyní navíc potřebuje čas na zjištění, že nějaké hlasování (a kdy) probíhá.
Roman Kucera píše:Myslím, že je to úplně obráceně. Podnety na jakékoliv personální odvolávačky by měly mít omezenou dobu trvání a pokud by neprošly, měla by být nějaká karanténa, aby se nemohly neustále obnovovat. Jinak je to jen otravné trolení.
OFFTOPICTohle je přesně příklad toho, na co jsem narážel dva posty nazad - post bez argumentů, které Lenka a (trofám si říct) i já předkládáme + koření v podobě "Jinak je to jen otravné trolení", což je demagogie, útočný výrok a nepochopení toho, co že to vůbec je to trolení. :roll: Nápověda - ne, podání návrhu na odvolání z funkce to není.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Torento za příspěvky (celkem 2):
anonym2064, Ivan.Sirko
...ale mohu se mýlit. :)
Tobias.Esner
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 7802
Registrován: 22 čer 2013, 12:03
Dal poděkování: 5022 poděkování
Dostal poděkování: 3823 poděkování

Re: Odvolání předsedy strany Ivana Bartoše

Příspěvek od Tobias.Esner »

i za cenu já na bráchu brácha na mně a proti všem, jo dobře Roji, jen tak dál :D
Uživatelský avatar
Tomas.Klapka
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 1985
Registrován: 30 kvě 2010, 18:50
Profese: discordian pope
Dal poděkování: 1715 poděkování
Dostal poděkování: 3357 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Odvolání předsedy strany Ivana Bartoše

Příspěvek od Tomas.Klapka »

Ivan oznámil, že bude rezignovat. Tento podnět tedy ztrácí smysl a proto jej stahuji.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Klapka za příspěvky (celkem 5):
Adam.Skorepa, Ivan.Sirko, Vojtech.Pikal, Lenka.Kozlova, Robert.Magni

You'll be redlacep!

Tobias.Esner
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 7802
Registrován: 22 čer 2013, 12:03
Dal poděkování: 5022 poděkování
Dostal poděkování: 3823 poděkování

Re: Odvolání předsedy strany Ivana Bartoše

Příspěvek od Tobias.Esner »

jelikoz zakladatel podnet stahnul, povazuji tema za vycerpane a zamykam.
dalsi podnet, prosim zalozenim noveho. Dekuji
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tobias.Esner za příspěvek:
Marcel.Kolaja
Zamčeno

Zpět na „[Archív] Ukončené členské podněty“