Dobrý den,
Může se internetové rádio hrající pouze svobodnou hudbu vyhnout poplatkům pro kolektivní sr**e? Před pár lety jsem podobný projekt zkoušel založit a OSA i INTERGRAM se mi pouze vysmáli. Tenkrát jsem tedy nápad opustil. Ale poté, co jsem si dnes přečetl několik threadů v tomto fóru a zjistil, že existují databáze hudby pod licencí CC, bych rád věděl, jestli jsem tenkrát neudělal blbost a jestli bych projekt neměl opět vzkřísit.
Je právně možné provozovat rádio bez poplatků šmejdům?
Díky za odpověď,
Martin Keller
Rádio hrající pouze svobodnou hudbu
Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: OSVČ Tvorba reklamy, student
- Dal poděkování: 1 poděkování
- Dostal poděkování: 4 poděkování
Rádio hrající pouze svobodnou hudbu
„Škoda, že jediní lidé, kteří by dovedli řídit národní hospodářství, sedí v hospodě u piva.“ - Milan Růžička
-
- Dostal poděkování: 2 poděkování
Re: Rádio hrající pouze svobodnou hudbu
Nejsem v tom kovaný, ale mám takový dojem, že OSA zastupuje všechny umělce bez ohledu na to, zda chcou či ne (samozřejmě se to netýká těch 70 let po smrti).
-
Ano. Pokud se umělec nevzdá zastupování, je zastupován těmito organizacemi. Jem mě zajímalo, zda je tomu tak i v případě, že jsou díla zveřejněna pod licencí CC.
„Škoda, že jediní lidé, kteří by dovedli řídit národní hospodářství, sedí v hospodě u piva.“ - Milan Růžička
- Bitem
- Profese: Student
- Dal poděkování: 5 poděkování
- Dostal poděkování: 16 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tady je to vysvětlené http://www.pirati.cz/hudba
"Vyčíslovat škody za upirátěné filmy (muziku) je podobné jako vyčíslit o kolik dětí přicházíme masturbací."
-
Ano, četl jsem. Jen si nejsem jistý, jestli se stejná pravidla vztahují na provozovatele obchodu/stravovacího zařízení a na provozovatele soukromého rádia. To je to, co mě zajímá.