Řizení RK 04/2014 (fysický útok LN na PD)

Rozhodčí komise rozhoduje ve stranických sporech, vydává předběžná opatření, rozhoduje o omezení práv člena za porušení předpisů a o jeho vyloučení, rozhoduje o platnosti právních aktů, odpovídá na předběžné otázky.

Moderátoři: asistent/ka RV, Rozhodčí komise

Pravidla fóra
Adam.Skorepa
Příznivec Pirátů – Středočeský kraj
Příspěvky: 4726
Registrován: 27 dub 2009, 20:50
Profese: živnostník
Dal poděkování: 851 poděkování
Dostal poděkování: 6848 poděkování

Re: Řizení RK 04/2014

Příspěvek od Adam.Skorepa »

@Jakub: Jistotu prominout můžeme (případně by ses ozval třeba u vyhlášení usnesení ke starším případům, kde jsme jistotu též prominuli). Pokud jsi přesvědčen, že ne, podlož své trvrzení. S tím trestem si nejsem zcela jist, ale vzhledem k tomu, že Krtek s trestem počítal (a svou ne-kandidaturou v primárkách se vzdal své reálné šance dostat se dost vysoko), považuji zdůvodnění za odpovídající. Případně to řeší přezkum před CF. Za náležitosti je odpovědný zpravodaj, když nám někdo zvětší rozpočet, abychom si najali sekretářku, třeba se dočkáš i superpodrobné dokumentace. Jinak můžeš čekat další dva roky, urgence neurgence.

@Franta: Nemáš v RK co dělat, to ode mě chceš slyšet? Tak tady to máš. Spamuješ, vynášíš informace o rozhodčím řízení, překrucuješ skutečnosti, vytváříš falešný dojem o porušování "stanov" (čímž opětovně ukazuješ, že nerozeznáš ani různé úrovně našich předpisů). Nemáš pro RK dostatečné předpoklady, doporučuji Ti rezignovat. Zatím jsem si totiž nevšiml, že bys v RK udělal cokoliv jiného, než párkrát hlasoval a snažil se navrhovat postupy, které jsou v rozporu se stanovami i rozhodčím řádem. Člověka jako Ty je potřeba ignorovat, protože nemá co nabídnout. Ty bys tak rád vylučoval, porada je přecpaná Tvými emotivními výlevy o nutnosti Krtka co nejvíce potrestat. Bude super, když se Ti Piráti znechutí a odejdeš, protože na podobné nechutnosti nemám čas ani náladu.
Author Sensei Tyrant Pervert
Tobias.Esner
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 7802
Registrován: 22 čer 2013, 12:03
Dal poděkování: 5022 poděkování
Dostal poděkování: 3823 poděkování

Re: Řizení RK 04/2014

Příspěvek od Tobias.Esner »

nebudu zasahovat do chodu RK, ale vzhledem k tomu co tu pose Adam a vzhledem k podani v podatelne AO v souvislosti z tebou, rezignaci zvaz, nez nekdo udela clensky podnet a zase dalsi zbytecny flejmovaci vlakno....

never ending story's
Helena.Jarolimkova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 2490
Registrován: 26 dub 2013, 08:06
Profese: Anarchista
Dal poděkování: 6617 poděkování
Dostal poděkování: 1231 poděkování

Re: Řizení RK 04/2014

Příspěvek od Helena.Jarolimkova »

?? To je fakt síla.... Fanda byl nedávno zvolenej demokraticky CF!
Adam Skořepa si myslí, že je šéfem svýho klanu a rozhoduje vše absolutně?? Já to vidím jako útok a skryté vyhrožování v RK!
Tobias.Esner
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 7802
Registrován: 22 čer 2013, 12:03
Dal poděkování: 5022 poděkování
Dostal poděkování: 3823 poděkování

Re: Řizení RK 04/2014

Příspěvek od Tobias.Esner »

krtek byl taky nedavno zvolen demokraticky CF a nevynasi info a nespamuje a neovlivnuje
Frantisek.Ulc
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 203
Registrován: 28 úno 2012, 13:39
Profese: Manažer
Bydliště: Plzeň - Lochotín
Dal poděkování: 178 poděkování
Dostal poděkování: 288 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Řizení RK 04/2014

Příspěvek od Frantisek.Ulc »

Tobias Esner píše:krtek byl taky nedavno zvolen demokraticky CF a nevynasi info a nespamuje a neovlivnuje
Tobias: Koukam, ze jsi jeho obvineni prevzal za sva... :(

Muzes mi tedy rict, co jsem vynesl? Jedine, co jsem vynesl, jsou informace z ukonceneho rizeni. To se snad smi. Nebo transparenci jen hlasame, ale u nas se nepraktikuje? Pokud mu vadi, ze jsem neco vynesl ze skonceneho rizeni, pak je na miste se zeptat, proc mu to vadi. Nema snad ciste svedomi? Myslim, ze je na miste, aby o tom, jak funguje RK lidi vedeli...

Ano, ovlivnuji. Prosim, najdete mi cokoliv co mi to zakazuje. Vzdyt se jen snazim lidi presvedcit o spravnosti sveho nazoru. Nebo to nesmim? V RK rizeni skoncilo. Nyni se shani potrebny pocet hlasu, aby se rozhodnuti RK prezkoumalo. Tedy informuji a snazim se presvedcit dostatek lidi, ze muj nazor je spravny. IMHO Skorepa nedela nic jineho. Samozrejme se mu nelibi, ze jsme nasli cestu, jak za nase nazory bojovat dal. Cestu podle platnych reguli. Vcera jsem se o tom bavil s vedenim MS Plzen. Podporu mam.

Myslim, ze by spis bylo na miste, aby rezignovali lide, kteri nejsou ochotni tolerovat lidi s jinym nazorem. Ti skodi mnohem vic, nez clovek ktery misto "rad" napise "stanovy".

A to, ze napisu stanovy misto rad, zadna bota nakonec neni. http://synonymus.cz/stanovy/ Synonymum slova "stanovy" je slovo "rad."

A mrzi mne, ze mi neco doporucujes na zaklade nepodlozenych a krivych obvineni. Bohuzel Skorepa nema cas ani na takove nechutnosti jako sva obvineni podlozit dukazy a prokazat. Stejne jako kdyz mne narkl, ze jsem zaujaty a chci Krtka vyloucit jen proto, ze s nim ma problem Helena. Kdyz jsem mu dokazal, ze to tak neni, ze jsem byl pro tento trest ve sve kandidatske reci do RK (kde mimo jine take kandidoval), nevyjadril se k tomu, neomluvil se mi a misto toho vytasil dalsi osobni utok.

Jinak za sve pusobeni v RK se stydet nemusim. Co vim, neni to tak dlouho, kdy RK nefungovala prakticky vubec, kvuli cemuz rezignoval Lukas Barton. Zucastnil jsem se vsech hlasovani, krom hlasovani o castecnem prominuti trestu Krtkovi. Rizeni jsem totiz povazoval udelenim trestu za skoncene a prestal jej sledovat. A jak jsem se dnes divil, ze tomu tak neni. Nasel jsem tam dalsi hlasovani a dalsi zbytecny Skorepuv utok na mou osobu - kvuli tomuto utoku jsem si do nej rypnul ja tady - kopat do sebe nenecham. A docela mne zarazi, ze nema cas na nechutnosti, ale aby si mne bral zbytecne do ust, na to ma casu habadej.

Ano, mozna jsem radu, rekl stanovy. Chapu, ze clovek jako Skorepa si toho okamzite vsimne a hned to nekde pouzije, na to cas ma... :( Ze to bylo v rozporu s radem psal prvni Jakub Michalek a ja na to reagoval. Pokud tedy Skorepa vyzyva k odstoupeni mne z RK pro neznalost, at taky vyzve Jakuba pro odstoupeni z KK. Ja jsem v RK chvili, Jakub by mel mit znalosti mnohem sirsi. Mozna se Skorepa skvele orientuje v tom, kterymu kusu papiru se jak rika, ja ne. Zas aspon vim, co znamena jeden metr pro vsechny... A take Skorepa pise, ze RK tyto financni castky odpoustela v minulosti. Co je toto za argument? Bud tu pravomoc ma, nebo nema. Je uplne jedno, co delala pred tim. Ze nekdo delal chyby prece neznamena, ze v tom budu pokracovat...spis naopak, mel bych zjistit, jestli to chyba byla a pokud ano, tak prehodnotit pristup.
Rozhodčí komise vydala pravomocný nález, kterým je sama vázána a měl by být rušen ve výjimečných případech a to stejnou formou. Rozhodčí komise následně o několik dní později svůj řádně usnesený nález změnila jakousi "amnestií", kdy omezení práv člena, který napadl jiného člena několika ranami pěstí, zkrátila z důvodu vlastních průtahů a paušální náhradu nákladů řízení odpustila, ačkoliv takovou pravomoc nemá.

Předně rozhodčí komise nemá pravomoc tyto náklady odpouštět, neboť to nikde není napsáno. Může je maximálně darovat členovi, ale pak taková transakce musí být zanesena v žádostech o proplacení. Rozhodčí komise odpuštění samo o sobě neodůvodnila, ani nezdůvodnila, proč je třeba náhradu nákladů řízení odpustit, nikoliv jen poskytnout výhodu úhrady ve splátkách. Předložené doklady jsou fragmentární a vůbec nemajetnost nedokazují (ukazují pouze koncový stav, takže transakce na nich mohly být jakékoliv, dokázal bych je vyrobit na svém počítači během 2 minut). Možná rozhodčí komise dostala další doklady, ze kterých by bylo patrné, že nemá žádný majetek, nemůže žádnou věc prodat, příjmy mu stačí jen na běžné životní výdaje, nečeká žádné budoucí příjmy, nedostává ani dávku ze sociálního pojištění, nevlastní žádné obchodní společnosti ani nemovitosti. Protože však rozhodnutí není vůbec odůvodněno, nic o tom nevíme.
Ohledně druhého požadavku na zkrácení omezení práv člena je třeba si uvědomit, že Lukáš Nový nebyl dosavadním řízením nijak omezen. Jeho přirovnání k vazbě, která by měla být započítána do výkonu trestu je zcela nepřiléhavé. Doba trvání rozhodčího řízení nebyla nijak dlouhá, aby to zasáhlo do práva na spravedlivý proces a odůvodnilo to i zkrácení trestu. Doba trvání rozhodčího řízení snese srovnání jak se soudy v České republice, tak s profesionálními rozhodčími soudy. Opět rozhodčí komise svou odchylku od řádně vydaného rozhodčího nálezu nijak neodůvodnila.
Rozhodčí komise již pravomocný nález změnila, aniž by vůbec konzultovala ostatní účastníky řízení, čímž zasáhla do rovného postavení účastníků řízení. Obě namítané okolnosti navíc mohl Lukáš uvést před vydáním rozhodčího nálezu a pokud to neuvedl, jde to k jeho tíži. Pokud rozhodčí komise skutečně shledala výjimečné podmínky, aby již vydaný rozhodčí nález změnila, žádám, aby tak učinila v odpovídající formě s náležitostmi, které stanoví rozhodčí řád, včetně uvedení jmen hlasujících, aby takové usnesení bylo přezkoumatelné celostátním fórem.
Frantisek.Ulc
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 203
Registrován: 28 úno 2012, 13:39
Profese: Manažer
Bydliště: Plzeň - Lochotín
Dal poděkování: 178 poděkování
Dostal poděkování: 288 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Řizení RK 04/2014

Příspěvek od Frantisek.Ulc »

Omlouvam se, omylem jsem smazal post Adama Skorepy.

Oznamoval, ze toto neni vlakno ulevne, a ze to vidi tak, ze Helene a Tobiasovi bude znemozneno do tohoto vlakna psat.

Adame: omlouvam se ti, nebyl to umysl, ale selhani lidskeho faktoru. Snad mi veris, i kdyz jsme na noze... :/
Uživatelský avatar
Robert.Cuma
Člen KS Jihomoravský kraj
Příspěvky: 1294
Registrován: 05 čer 2012, 11:57
Profese: manažer
Bydliště: Brno
Dal poděkování: 1392 poděkování
Dostal poděkování: 2882 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Řizení RK 04/f2014

Příspěvek od Robert.Cuma »

Františku - tím spamem si porušil předpisy. Nedovoleným způsobem sháníš podporu ve věci přezkumu rozhodnutí RK, kde jsi byl přehlasován.

To nevnímáš?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Robert.Cuma za příspěvky (celkem 2):
Tobias.Esner, Roman.Semik

Róbert Čuma

Helena.Jarolimkova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 2490
Registrován: 26 dub 2013, 08:06
Profese: Anarchista
Dal poděkování: 6617 poděkování
Dostal poděkování: 1231 poděkování

Re: Řizení RK 04/f2014

Příspěvek od Helena.Jarolimkova »

Robert Cuma píše:Františku - tím spamem si porušil předpisy. Nedovoleným způsobem sháníš podporu ve věci přezkumu rozhodnutí RK, kde jsi byl přehlasován.

To nevnímáš?
Róberte Čumo, je jasné, že neznáš předpisy a to jsi v RV! Možná bys měl komentovat jen to, čemu rozumíš OFFTOPIC(pokud něčemu rozumíš)
František nemusí shánět žádnou podporu, protože má právo tento přezkum iniciovat zcela sám.
viz.:
Toto rozhodnutí je přezkoumatelné na základě žádosti o nápravu, kterou může posoudit rozhodčí komise, pokud to navrhne kterýkoliv člen rozhodčí komise. Každý člen strany může ve lhůtě 14 dnů od doručení tohoto rozhodnutí získat podporu pětiny členů strany pro mimořádný přezkum tohoto rozhodnutí celostátním fórem.

SZ není spamem, jelikož SZ je soukromá zpráva, kterou poslal vybraným lidem, ne celému fóru...
Toto jsem jeste nenavrhl, protoze jsem nemel cas se seznamit s tim, jak ma presne tato zadost vypadat. To aby to kvuli tomu nebylo smeteno ze stolu...i kdyz ono se zas stejne neco vystoura... :/ Navrhnu to dnes ve vecernich hodinach.

Onu SZ jsem rozeslal, protoze vnimam, ze situace je velmi vazna a je treba na ni upozornit vsechny cleny. Chapu, ze nekterym se to nehodi do kramu a hned hledaji, kde jsem co porusil. Skoda, ze jsou v hledani porusenych predpisu, radu, stanov a pravidel tak horlivy jen u clenu, kteri s nimi nesouhlasi...
Tobias.Esner
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 7802
Registrován: 22 čer 2013, 12:03
Dal poděkování: 5022 poděkování
Dostal poděkování: 3823 poděkování

Re: Řizení RK 04/2014

Příspěvek od Tobias.Esner »

Adame promin, uz sem psat nebudu, jenom povazuji za nutne rict: Ja se vzdavam, na tohle nemam. uz at jsou nove systemy....
Frantisek.Ulc
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 203
Registrován: 28 úno 2012, 13:39
Profese: Manažer
Bydliště: Plzeň - Lochotín
Dal poděkování: 178 poděkování
Dostal poděkování: 288 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Řizení RK 04/f2014

Příspěvek od Frantisek.Ulc »

Robert Cuma píše:
Františku - tím spamem si porušil předpisy. Nedovoleným způsobem sháníš podporu ve věci přezkumu rozhodnutí RK, kde jsi byl přehlasován.

To nevnímáš?
Ano, vnimam. Ale take vnimam to, ze situace je velmi vazna. Pokud kvuli tomu uvazuji clenove, ze odejdou ze strany, snazim se ji resit. Z meho pohledu se tu baziruje na malickostech a nechavaji se tu projit mnohem horsi veci. To nevnimas ty? Rada clenu v PKS ano...tedy poruseni tohoto pravidla mi za to stalo, pokud to bude mit za nasledek, ze lidi, kteri jsou nyni v Plzni na pochybach, znovu nabydou presvedceni, ze se u nas nemeri dvojim metrem a ze se veci resi a nezametaji pod koberec. Muzete si myslet, ze jsem je nejak zmanipuloval, ovlivnil. Ocernovani Fandy Ulce je posledni dobou v mode... Pokud chcete, potrestejte mne, prijmu to. Stalo mi to za to.

A znovu opakuji, v RK jsem rekl, ze prehlasovani budu akceptovat. To jsem akceptoval do doby, nez jsem zjistil, ze sam zbytek RK po skonceni rizeni jeste snizil trest na polovinu. Podle Jakuba Michalka neopravnene. Ja neopravnene poslal jednu SZ... ale opet se jde jen proti mne. Postup RK take zkritizoval jen Jakub, za coz mu dekuji. Ostatni mlci...
Tito uživatelé poděkovali autorovi Frantisek.Ulc za příspěvek:
Helena.Jarolimkova
Zamčeno

Zpět na „Rozhodčí komise“